Wki

Så fråga din flickväns föräldrar för sin dotters hand i äktenskap

Så, vill du gifta dig? Great! Det är ett stort steg, en inte att ta lätt på. Det kan verka skrämmande, men det kan göras. Så här fråga din flickväns föräldrar (eller bara hennes pappa) om hennes hand i äktenskap.

Steg

Så fråga din flickväns föräldrar för sin dotters hand i äktenskap. Vet vad du ska säga!
Så fråga din flickväns föräldrar för sin dotters hand i äktenskap. Vet vad du ska säga!
 1. 1
  Utvärdera. Är nu en bra tid för er två att gifta sig? Finns det några skäl till att du inte borde? Tänk på det via din flickväns föräldrars ögon: skulle de vill att deras dotter gifta sig med dig? Om du har bara känt varandra i en vecka, kanske du vill vänta på bröllopet.
 2. 2
  Välj platsen. Välj en tid för dig att gå till hennes föräldrars hus, eller be dem ut till lunch. Vill du att din dam runt när du ber eller skulle du hellre göra det ensam?
 3. 3
  Vet vad du ska säga! Detta hjälper till att minska din nervositet. Prata med dig själv för en stund, tränar införandet och eventuella punkter som du vill göra. Det är bättre än att bara sitta ner med dem och sedan... du går tomt. Med ett litet tal beredd garanterar nästan att du kommer att göra ett gott intryck.
 4. 4
  Ser bra ut. Vilken förälder vill att deras älskade dotter gifta sig med en total sleaze? Tvätta dig själv den morgonen, gör håret, sätta på lite fina kläder. Även rena jeans och en knapp-up skjorta ser bra ut. Också, borsta tänderna.
 5. 5
  Börja mötet artigt. Chansen finns, om du ringde och frågade dem för ett möte, de har spekulerat redan vad du vill ha. De kanske redan har en aning om vad du ska göra. Så börja artigt.
 6. 6
  Förklara hur mycket du älskar sin dotter, hur hon har förändrat ditt liv. Så ta ett djupt andetag och säga, "Jag vill ha din välsignelse att gifta sig med henne." De kan vara helt chockade, eller de kan le medvetet och nicka. Säg till dem, "Jag vet att det här är ett stort steg, och jag förväntar mig inte ett svar just denna minut. Om du vill ha lite tid att tänka på det, jag förstår." Om de vill ha några dagar för att diskutera det, vara artig och när du är redo att lämna säga, "Jo, jag bättre komma igång så att ni kan prata om det här! Låt mig veta vad du bestämmer dig. Jag skulle vilja be henne snart. " Följ upp med ett samtal i ett par dagar. Visa inte ringen! Det anses otur att visa ringen, är det ditt fiances jobb för att visa det för sina föräldrar och bli upphetsad med dem tillsammans, inte förstöra det när du försöker göra det rätta.

Tips

 • Förbered dig på en NO. I en perfekt värld skulle de säga ja, välkommen till familjen, och ge dig en bunt kontanter. I verkligheten, de är människor med åsikter, rädslor och drömmar, precis som du. Om de verkligen inte vill att du ska gifta sin dotter, fråga dem varför. Om deras resonemang är felaktigt, kan du prova försiktigt att lugna sina bekymmer, och hoppas att de ändrar sig. Om de inte gör det, vara beredd att göra ett av två alternativ: 1: gifta sig med henne ändå, eller 2: Lämna henne ifred.
 • Var noga med att ta hänsyn till de beteendenormer förhärskande i ditt land och i din flickväns kultur / familj, samt vad du vet om hennes personlighet, innan du bestämmer vad som är lämpligt. Hon kan ha tillbringat sitt liv uppror mot en konservativ familj, eller hon kanske vill hennes instabila föräldrar var mer traditionell. Frågar föräldrarna är en kontroversiell tradition. Den har sina rötter i mycket verkliga historiska föreställningar om kvinnor som egendom (hör först till deras fäder, så att deras män), men numera en del ser det som en sällsynt chans för friaren att visa respekt och god avel.
 • Kom ihåg att någon som verkligen älskar dig kommer att berätta hennes familj hur lycklig du gör henne och efterfrågan som, åtminstone, de vara civila till dig. Om hon tillåter dem att ignorera dig eller göra förtäckta förolämpningar, kanske du vill ompröva förslaget.

Varningar

 • Visar inte RING - Otur och dina flickvänner jobb att få spänningen att visa ringen till hennes föräldrar.
  • Inte sätta upp hur rik du är! Om din inkomst är något du tror kan fungera till din fördel, inte shove inte det i ditt framtida svärföräldrar ansikten. Istället, subtilt säga, "Jag vet att jag kan ta hand om henne ekonomiskt om något skulle hända. Hon alltid har vad hon behöver."
 • Inte vara alltför nervös! Vissa pappor störs av mindre än manliga män, och han kan besluta att han egentligen inte vill ha dig som en del av familjen.
 • Om inte hennes föräldrar är gamla mode, i vilket fall det skulle vara bra att träffa med endast sin far. Hennes far skulle sedan komma tillbaka till dig efter att ha diskuterat din ansökan med sin mamma också. Frågar båda föräldrarna är det moderna sättet att närma be om deras välsignelse.
 • Fråga inte bara hennes pappa om båda hennes föräldrar bor, och hon är på god fot med dem båda, om du inte är säker på att detta är vad som förväntas av dig av alla parter. Annars kan du sluta förolämpa henne och hennes mamma.