Wki

Hur man väljer en förlovningsring

Shopping för en förlovningsring behöver inte vara en fruktad upplevelse. Med rätt mängd kunskap om vad man ska leta efter i en ring, tillsammans med din upphetsning om att be flickan av dina drömmar att gifta mig med dig, kan detta vara en rolig övning som matchar din nyupptäckta ringen expertis med de pengar du har tillgängligt att spendera. I den här artikeln får du lära dig de viktigaste sakerna att tänka på när man väljer en förlovningsring till din älskade.

Steg

Hur man väljer en förlovningsring. Vara förtrogen med de termer som du kommer att konfronteras med när du handlar för en ring.
Hur man väljer en förlovningsring. Vara förtrogen med de termer som du kommer att konfronteras med när du handlar för en ring.
 1. 1
  Vara förtrogen med de termer som du kommer att konfronteras med när du handlar för en ring. Ge intryck av att du vet vad du letar efter kommer att öka ditt självförtroende och hjälper dig att avvärja eventuella oseriösa ring säljare. Här är några av de termer att känna till:
  • Band: Bandet är den cirkulära del av ringen som sitter runt fingret. Det är oftast gjorda av guld, silver eller platina, även om det kan göras från någon annan kombination av metaller. Guld är gul-orange i sitt naturliga tillstånd och är normalt legerat med en annan metall för hållbarhet. Vissa föredrar den ljusare gul färg av mindre rent guld såsom 14K eller 10K. "Vitt guld" är guld legerat med metaller avsiktligt för att ge blandningen en benvit färg och måste beläggas med en annan metall - rodium är vanligt - för en ljus silvrig utseende. Pläteringen avtar, vissa juvelerare kommer förnyad utbredning sina ringar från tid till tid för gratis. Platina är hård, stark och naturligt silvrig men kommer tråkig något från en spegelblank yta över tiden med slitage, vilket inte nödvändigtvis är ett problem. Eftersom ett guld inställning kommer att göra en diamant ser väldigt svagt gulaktig, är det ett slöseri med pengar att köpa en mycket hög diamant färg betyget att sätta i det.
  • Inställning: Inställningen refererar till den bit som håller den på plats, vilket är fäst vid bandet. Inställningen kan vara "fronter" eller "osynliga". Vissa ringar kombinerar en platina inställning med ett guld band för speciella bakgrundsfärg av guld och kontrast, brist på diamant-toning, och styrkan av platina. En inställning med en infattning, eller åtminstone sex stift för viss redundans, kan vara säkrare för en ring som sannolikt kommer att bäras under betydande aktivitet.
  • Gemstone: Den ädelsten är funktionen bit av ringen, vanligtvis en diamant. Ibland är detta facetiously kallas en "rock". Den större stenen, desto bättre enligt många, men det är viktigare att gå med din flickväns personlighet och preferenser snarare än att anta detta. Den ädelsten behöver inte vara en diamant (se nedan), men skälen till avvikelsen från detta bör vara bra!
  • Den 4 C: s: Dessa är karat, färg, klarhet och skär av ädelsten (vanligtvis en diamant).
  • Den 5: e C: Kostnad. En cubic zirconia kan vara vacker och omöjlig att skilja från en diamant endast av en juvelerare eller annan expert. Det är mjukare än en riktig diamant så det kan tråkig under åren. Lab Diamonds är ett annat bra alternativ till traditionella diamanter. Generellt kostar 5-10% av vad en traditionell diamant skulle, och ser bara en vacker, de förtjänar definitivt en del efterforskningar. En rodium-plated silver ring kan vara omöjlig att skilja (utom för identifieringsmärke en ärlig säljare bör sätta på insidan) från en rodium-klädd vit-guld en. Dessa kan vara ett bra alternativ för ett par med lite pengar i förskott. Ett alternativ är en små riktig diamant (priset går upp mycket snabbt med storleken, så en mycket trevlig man på mindre än en halv karat, vars ansikte område kommer att vara mer än hälften av en en-karats diamant, kommer att vara en några hundra dollar) i en enkel äkta guldring.
 2. 2
  Välj en bra juvelerare. Det viktigaste att komma ihåg här är att dyrt inte nödvändigtvis innebära att vara den ideala juvelerare. Leta efter en butik som gör att du känner dig bekväm, där personalen är trevliga och hjälpsamma, och om de råd de ger geler med dig. Som väl, se till att leta någon som passar inom din budget intervall, för att undvika det oundvikliga besvikelsen på att hitta något som skulle vara "bara perfekt om det inte kosta så mycket". Om du kan, kontrollera att juvelerare är registrerad med ett samhälle, association eller organisation som reglerar, intygar, etc, juvelerare, såsom National Association of Goldsmiths i Storbritannien..
  • Fråga runt dina gifta vänner eller din familj för rekommendationer på en bra pålitlig, juvelerare. Självklart kommer detta att innebära att de vet vad du håller på med, men du kan bara säga att du vill köpa en fin smycke.
  • En online juvelerare som James Allen eller Blue Nile kan vara ett bra alternativ om du är villig att acceptera en lite mindre "hand-anläggning" för ett bättre pris. (Du kan överväga detta en fördel eftersom ett lågt tryck försäljning miljö, men en bra återförsäljare bör inte pressa dig, heller.) Var noga med att kontrollera att juvelerare har ett gott rykte eftersom en kund skulle vara mycket större risk för subtil bedrägerier med diamanter och dyrbara metallen än med de flesta andra produkter.
  • Om du är lyckligare föreslår först och shopping för en ring med din fästmö, tar hennes preferenser för butiken i beaktande också. Det är lättare när du föredrar att hennes val och smakar helt redovisas, det är bara så romantiskt, men det innebär att du måste ange en mock-ring för engagemang, och förklara för henne att du hellre vill det två av er väljer ringen tillsammans.
  • En annan sak att diskutera med juveleraren är möjligheten att skräddarsy vigselring att matcha förlovningsring. Du kanske gillar att tänka framåt till denna eventualitet, eftersom det kan vara en fantastisk kombination att ha båda ringarna matchar bra tillsammans.
 3. 3
  Ta reda på hennes smak. Om du köper ringen utan henne, välja en blir kommer svårare där ringen är en eftersom ni uppenbarligen inte kommer att kunna fråga henne. Ha dock i åtanke att nuförtiden, många kvinnor föredrar att vara en del av ett gemensamt beslut att köpa en ring, så om du hittar det verkligen svårt att veta hennes stil och smak, ger en tillfällig ring och berätta för henne att du ska välja den riktiga en tillsammans. Några av de sätt att försöka förstå hennes smak inkluderar:
  • Frågar henne om ringar i allmänhet. Om du går förbi ett smycken butik låtsas vara intresserad av en klocka. Så nonchalant släppa en kommentar om stilar av ringar, säger att du gillar en viss typ och frågar henne vad hon tycker. Om du är mycket bra, kommer hon inte att märka knep. Om du inte är så bra, kommer hon tweak nog men hon fortfarande inte vet när! Andra sätt att få henne att prata om förlovningsringar är att göra en kommentar om en väns förlovningsring och be hennes preferenser samtidigt.
  • Be hennes familj för idéer. Det beror på om du vill att de ska veta innan hon gör, förstås.
  • Ett annat knep är att ha hennes vänner tar henne in i en butik för att fråga henne "bara på kul". Du måste ha absolut tillit till dem att hålla tyst och att klara detta. Det är inte ett bra alternativ om du föredrar att hålla tyst tills tidpunkten för förslaget.
  • Summera hennes smak från de kläder hon bär och hennes befintliga smycken. Din i den bästa positionen för att veta om hon gillar vanligt, finare, mönster, stora eller små uttalanden mode. Är hon traditionell, klassisk, samtida, eller vägen ut dit? Använd vad du vet om hennes mode preferenser till din egen fördel.
  • Är hon en passionerad anhängare av rättvis handel och mänskliga rättigheter? Var noga med att leta efter återvunnet guld och konfliktfria diamanter som en del av ditt val processen.
 4. 4
  Fixa din budget. Det är en tradition som håller att en man ska tillbringa två månader av sin lön på förlovningsring. Oavsett om du gör detta beror på din önskan att följa traditionen. Vad som däremot räknas är att du väljer en ring beroende på vad du har råd, så har en god uppfattning av detta belopp innan du söker.
  • Låt din juvelerare veta din prisklass så att han eller hon kan visa en mängd olika ringar som ligger inom detta intervall.
  • Tänk på möjligheten att ha en förlovningsring anpassas. Prata med juveleraren om prisalternativ, tidpunkten och de stilar som är möjligt.
 5. 5
  Kontrollera det praktiska i ringen. Om din flickvän är en riktig typ, anser en ring som är i stånd att klara av slitage av ständiga aktiviteter. Den högre placeringen av ädelsten på ringen, desto lättare är det för den att fastna på kläder, redskap, hår etc. och det större sannolikhet att det kommer att få knackade på. Leta efter en lägre ädelsten inställning för en aktiv tjej, och en högre inställning för en fashionista eller glamour flicka.
  • Uppenbarligen din flickvän kan också ta bort ringen, men det är önskvärt att formen och storleken på ringen kommer ofta stå i proportion till hennes utomhus intressen, som en tjej som alltid är på-the-go kommer att vara mer benägna att föredra en kompakt, mindre påträngande stil ringen än en tjej som är mycket modemedvetna och lägger stor möda på att förbereda hennes outfits.
  • Läs så att du får det rätt om du inte väljer tillsammans.
 6. 6
  Kontrollera hållbarhet. Hållbarheten i bandet är viktig, eftersom konstant gnugga och knackar från daglig verksamhet kommer så småningom bära ner bandet. Och kontorsarbete är en mördare, med papper fungerar som ett milt slipmedel på guld band. Om du har råd med det, är platina det självklara valet för vigselringar eftersom det är mer hållbart än guld. Titan och stål är också ganska motståndskraftig, medan renare guld, desto mjukare är det, och mer benägna att bära.
 7. 7
  Vet dina diamanter. Diamanter brukar vara den traditionella förlovningsring val, eftersom de är bestående, och passar till allt. Bara avvika från en diamant om du vet att din flickvän älskar en annan sten mycket, mycket mer, eller har uttryckt sin intensiva motvilja av diamanter. När du väljer en diamant, vara medveten om "fyra C: s", enligt följande:
  • Carat: Detta hänvisar till enheten mätning av diamant, och hänvisar till vikten (ej storlek). Varje karat har 100 poäng. Förlovningsringar är ofta 1 karat men ringen du väljer beror givetvis på din budget. En 1 carat ring på en begränsad budget kan inte gradera mycket högt inom andra områden, ta bort från dess övergripande skönhet.
  • Färg: Färgen på diamanter varierar kraftigt och de flesta föredrar en mycket vit färgad diamant för en förlovningsring. Färgerna är graderade från D (färglös och sällsynt) och mest högkvalitativa diamanter kommer att vara runt F och H och betyg D för jag är acceptabelt att köpa eftersom de är nästan identiska när den är monterad.
  • Klarhet: Att vara naturlig, kommer det att finnas brister i diamant. De mindre brister, desto större klarhet och mer ljus reflekteras från diamant, vilket gör att "gnistan". Naturligtvis ökar mer klarhet dess värde. Helt felfria diamanter utan inre sprickor eller konturskador är mycket svåra att hitta eftersom de är extremt sällsynta. Färre brister i en diamant ger större briljans som mer ljus reflekteras.
   • Den skala som används för att gradera klarheten går från F1 för en felfri diamant, till VVS1 och VVS2 för mycket små inneslutningar, till VS1 och VS2 för mycket små inneslutningar, SI1 och SI2 för små inneslutningar och I1, I2 och I3 för ofullkomliga diamanter.
   • Diamanter förstoras 10 gånger för att bedöma deras tydlighet så mycket smärre brister är svåra att se med blotta ögat. Detta innebär att det finns ett utbud av diamanter tillgängliga även för mer blygsamma budgetar. Om du kan se ett märke utan förstoring, men tänk noga innan du köper. Placeringen och mörker en ofullkomlighet av en viss grad (men förmodligen inte någon "VVS" integration, vilket är helt enkelt för liten, och sällan en VS integration) kan påverka dess synlighet så det är säkrast att se ofullkomlighet förstoras eller i en förstorad fotografera innan köp.
  • Klipp: Det finns olika sätt att skära en diamant, och den typ av snitt påverkar gnistra av diamant. Snittet som producerar mest gnistan är rund (eller briljant) snitt, medan strålande och prinsessan nedskärningar är bra på att dölja skavanker. Andra styckningsdelar inklusive torget, smaragd, päron, markisinnan, kudde, ssscher och hjärtformade. Den ovala formen ser bäst med större stenar, och ser större än den runda cut. En högkvalitativ cut (inte nödvändigtvis ovanför "Ideal") är viktigare än vikt eller en extremt hög klarhet eller färg betyget: en diamant, som en väg reflektor, lyser ljuset tillbaka ut den riktning den kom in och bryter upp det lite i processen. Om sidorna slipas på fel vinklar (ibland genom mindre-än-perfekt utförande, ibland för att öka vikten med extra bredd eller djup) ganska lite ljus inte lyser tillbaka på det rätta sättet - mycket mer än vad som skulle förloras till en mycket svag gulaktig eller brun nyans eller en speck synlig under en lupp. Det är också viktigt att basera ditt val av diamanter baserat på objektiva data såsom ASET eller Idealscope bilder som du kan skaffa från din juvelerare. Detta är särskilt viktigt om du köper en diamant på nätet förlovningsring.
 8. 8
  Bestäm med hur det ser ut. När du har täckt kostnaderna, hållbarhet och det praktiska i ringen, är det ner till hur ringen ser ut.
  • Leta efter en ring som är utöver det vanliga. Detta är inte en vanlig ring, det är förlovningsring, ring din älskade kommer att minnas livet och bära de flesta dagar för resten av ditt liv tillsammans.
  • Om du väljer ett tillsammans, låt din flickvän att ha sista ordet.
 9. 9
  Köp ringen. Samla det strax innan förslaget. På så sätt kan du undvika att oroa hålla det säkert.
  • Var noga med att kontrollera att din försäkring täcker dess förlust, eller begär försäkringar från juvelerare butik om tillgängligt.
  • Be om ett äkthetsintyg och en garanti för att följa med i ringen. Certifikat är mycket användbara för att samla in med en diamant för att ta reda på exakt var de kom från. De är oftast bara tillgängliga med inköp av diamanter större än knappt 1 carat. För mindre diamanter, ett intyg skulle lägga en betydande del av kostnaden för stenen som du kan få betala en extra flera hundra dollar eller pund för att få en.
  • Försäkring! Ringen kommer sannolikt att bli den dyraste smycke du någonsin köpt, och den dyraste smycke din fästman (hoppas vi) har någonsin slitna. För att hindra henne från att behöva ge upp för bedömning och försäkring när hon bara att vänja sig bära det, få det gjort innan du pop frågan.
  • Ställ upp - det är dags att föreslå!

Tips

 • Om du köper en ring från internet, bara köpa runda inställningar. Du kommer inte att kunna se brister i andra utföranden.
 • Ring mönster att överväga att inkludera gravyr, filigran, stenlägga, Micropave och milligrain.
 • Om du köper en ring utan din flickvän som har någon input i beslutet, kan hon vara missnöjda med form, färg eller andra delar av det. Ge denna djupa hänsyn när det är ringen hon ska bära för resten av ditt liv tillsammans. Å andra sidan skulle vissa flickvänner bli besviken om du föreslog utan ringen redan på plats. Fråga juvelerare om det är möjligt att göra ett utbyte om hon verkligen inte gillar ditt val.
 • Du kanske föredrar att ha en annan pärla sten i mitten av din ring. En tre sten ring med diamanter på vardera sidan av en färgad pärla sten kan göra ett imponerande förlovningsring. Rubiner och safirer är slitstarkt men smaragder är mer känsliga. Dessa stenar är också mycket billigare än det traditionella valet av diamant. Återigen, är tydlighet viktigt i dessa stenar också och färgen ska vara ljusa och intensiva.
 • Om din potentiella fästmö har en nära syster eller vän, ta syster / vän tillsammans för rådgivning.
 • Om hon är nära att hennes mamma, hennes mamma kommer att veta vad hon kommer att gilla.

Varningar

 • De flesta platser kommer att erbjuda finansiering.
 • Tänk på att de flesta "tradition" har att göra med diamant förlovningsringar har tillverkats av De Beers, en engångskostnad diamant monopol-hållare, i syfte att öka sin försäljning. Detta inkluderar, men är inte begränsat till de "två månadslöner regeln."
 • Akta dig för smycken marts, pantbanker, eller downtown center smycken där kvalitet är ofta dålig och skurkar är många. (Många av dessa företag är helt legitimt, dock.) Gör forskning innan du köper.
 • Se till att din ring kommer med en garanti.
 • Låt dig inte luras att tro att vitt guld eller palladium är något som platina.
 • Se till att din ring är täckt av försäkring eller av en kostnad som inte kommer att orsaka allvarliga problem om du behöver byta ut den out-of-pocket. Betrakta den periodiska försäkringen kostnaden när man köper en ring som kostar tusentals dollar. Betrakta en separat policy för ringen om förlusten av ringen skulle medföra en oproportionerlig ökning av den totala kostnaden för ett hem som täcker det.

Saker du behöver

 • Ringfingret storlek. Ett plastband för att kontrollera detta är tryggt billigt, eller ibland gratis från en juvelerare.