Wki

Hur man avvisa ett frieri

Den saga föreslår att "ja, åh, ja!" är det enda svaret att någonsin ge till ett frieri. Ändå, det finns många goda skäl för att förkasta ett förslag, allt från din osäkerhet, att inte veta varandra nog, att undra om personen frågar egentligen betyder det. Så föreslår nästa gång någon och det bara inte känns rätt, undvika att säga ja för att behaga dem, bara för att bryta bort det senare och få det rätt från början.

Steg

Hur man avvisa ett frieri. Fundera över varför du inte vill gifta sig.
Hur man avvisa ett frieri. Fundera över varför du inte vill gifta sig.
 1. 1
  Fundera över varför du inte vill gifta sig. Om du är helt enkelt nervös över att göra ett sådant stort engagemang (vilket inte är ovanligt) försöka läsa råden i Hur att övervinna rädslan för äktenskapet. Om du är orolig för att du och din partner är inte kompatibla på något sätt, är det viktigt att ta itu med dina bekymmer så snart som möjligt (och långt innan din partner får på knä).
  • När dating, känns den här personen som "den", eller bara någon som du har kul med för nu? Och verkar denna person som ska ta förhållandet mer seriöst än du (varningsklockor)?
  • Din egen inställning om äktenskapet. Är det något du vill ha nu eller senare eller kanske aldrig? Vill du hellre sambo, lever åtskilda men i kärlek, eller få kärlek genom distans? Om du har starka känslor om att inte gifta, kan det vara bra att göra denna verklighet mycket tydligt tidigt i relationen.
  • Är detta en tid i livet där äktenskapet skulle passa dig eller stjälpa den väg som du har angett i åtanke för dig själv?
  • Finns det saker som skulle få dig att känna sig tvungna att gifta sig, oavsett hur du kände i allmänhet? Till exempel, graviditet, föräldra hälsa, familjeband, förväntningar, etc.?
  • Har du tagit dig tid att ta reda på de saker du behöver veta om någon du skulle kunna tillbringa ditt liv med? Du måste veta hur de tycker om att köra ett hushåll, politik, religion, skaffa barn, ta hand om gamla föräldrar, köpvanor, spara vanor, passioner och hobbies, karriärmål, metoder för meningsskiljaktigheter, dela arbete åtaganden, etc.
 2. 2
  Inte spela tillsammans med tipsen. De flesta människor kommer att testa vattnet innan de föreslår. Om din betydande andra väcker frågan om äktenskapet, även nonchalant, uttrycka någon oro eller tvekan då. Låt oss säga att du pratar om hur mycket hus kostar i området, och din partner nämner att ett visst hus skulle vara perfekt för ett nygift par. Istället för att bara nicka och le, antyda tillbaka: "Det skulle göra ett bra hus för ett ogift par också, inte ya think?".
  • Om tipsen börjar komma tjock och stark, det är nog dags för en diskussion om var de är på väg. Berätta för dem att du spotting en tendens att ta upp frågan om äktenskapet en hel del på sistone och att du vill rensa luften innan det går vidare, för att förklara dina egna personliga känslor om äktenskap och en framtid tillsammans.
 3. 3
  Betrakta nu de sorters saker du kan svara på en oönskad förslag. Det är inte särskilt effektivt att försöka lösa det på plats och det finns ingen skada i att anta att du mycket väl kan vara i detta läge en dag. Faktum är att många människor har en bra aning när någon är redo att föreslå och det är en riktigt bra tid att fokusera på att sortera ut dina svar! Här är de typer av saker som kan vara lämpligt att säga som svar på en oönskad förslag (i varje fall inleda med att berätta att personen varför de är underbara och varför du gillar eller älskar dem innan du lägger ditt avvisande av förslaget):
  • . "Tack, det är en riktigt fantastisk begäran att fråga mig jag behöver tid att tänka på det men, det är inte något jag skulle känna rätt att säga ja till genast Det är lite av en överraskning för mig - skulle du tänka om jag tar. lite tid att tänka över det? "
  • "Tack. Det är det snällaste som någonsin hänt mig. Jag behöver tid att tänka på det ändå. Jag har inte nått samma ställe som du i termer av hur jag ser engagemang och jag behöver tid att tänka över saken. "
  • "Tack, jag älskar dig verkligen för att vara så varm, generös och omtänksam att ha mig i ditt liv planer, men jag tycker inte att det är rätt tid för mig ännu."
  • ". Thanks Du betyder allt för mig, men just nu är jag inte redo att göra en djupare engagemang, jag tycker jag fortfarande att lära känna oss bättre."
  • "Tack -. Som är en härlig sak att fråga mig Trouble är, jag planerade att inte gifta sig, allt kanske vi kan överväga att flytta ihop i stället.?"
  • "Tack, det är otroligt underbart av dig men jag har så många frågor som jag ännu inte be er att jag är inte säker på om vår framtida kompatibilitet ännu. Kanske detta är en riktigt bra tid för oss att sitta ner och prata om grunderna i att spendera ett liv tillsammans, från ekonomi till barnen. Tills jag vet alla dessa saker om dig, jag är inte redo att hoppa in ännu. "
 4. 4
  Undvik att göra villkorade avtal. Kärlek är inte villkorat, så tala om för din partner att du kommer att säga "ja, om..." handlar inte om kärlek utan om att ställa villkor på din framtida kärlek tillsammans. Istället be om mer tid att räkna ut vad det är som gör att du vill svara villkorligt, troligen som är att berätta nog för dig att reagera negativt.
 5. 5
  Om du föreslås i privat, försök att inte le. Om din kompis har gått så långt som att pop frågan, de antar att du kommer att säga ja, och ditt leende kommer bara bekräfta sin hoppfullhet, vilket gör chocken av din avvisande större. Titta i din partners ögon ömt, lägga handen över deras, och förklara varför du inte vill gifta sig. Om du är i offentliga när förslag till, kan det dock vara bättre att ge din partner en (fortfarande inte le), ta hans eller hennes hand, och gå till där du kan privat säga nej.
  • Den kram är ett sätt att erkänna att du är rörd av din partners gest, men det är inte nödvändigtvis ett ja. Förhoppningsvis är det tillräckligt för att göra alla som tittar tappa intresset och gå tillbaka till att göra vad de gjorde, vilket kommer att hjälpa till att lindra eventuella besvär för din partner.
  • Undvik sprickbildning skämt eller vara kvickt. Detta är en högtidlig, sköra ögonblick av djup sårbarhet och skämt eller kvicka kommentarer kan svida. Om du måste använda humor, vara säker på att fokusera på dig själv bara.
 6. 6
  Svara på deras missnöje och förvirring. Det är troligt att den person som föreslår har lagt ned mycket arbete på att fråga, inklusive att köpa en ring i vissa fall och tänka igenom djupet av varför de vill tillbringa resten av sitt liv med dig. Sviker sitt missnöje försiktigt kommer inte att bli lätt, men du kan hjälpa till. Dessa är de typer av saker som ska hjälpa:
  • Ge dem utrymme, om de begär det. Krångel inte dem men låt dem veta att du kommer att ringa in eller kontakta dem inom kort (försöka göra det samma dag eller nästa morgon).
  • Föreslå ni två göra något ni båda älskar att göra. Det kommer att fungera som en distraktion, och det kommer att hjälpa den andra personen inser att du fortfarande bryr dig, det är bara att du verkligen menade det när du sa att du behövde tid att tänka på det.
  • Förklara utförligt hur din relation med denna person som fortfarande betyder mycket och att din brist på beredskap är bara något som kan förändras med tiden. Fokusera på hur stora de är, och hur osäker du om dina egna känslor om var du är på väg i livet. Lämna dem inte känner att det är för att de inte är bra nog.
 7. 7
  Tänk vägen framåt för er båda. Saker kan bli riktigt besvärligt från denna punkt, eller de kan plocka upp som vanligt med goda, omtänksamma sätt att fortsätta att vårda din kärlek och relationer. Om förslagsställaren kan acceptera att du verkligen behöver mer tid och att möjligheten till äktenskap en dag fortfarande existerar, eller att de är nöjda med de alternativ som du har kontraproduktiva förslag, då förhållandet kommer sannolikt att förbli stark och skapa på. Å andra sidan, om detta avslag öppnar en spricka i din relation och orsakar misstänksamhet, vrede, bitterhet, och brist på lätthet med varandras sällskap, kan det vara dags att omvärdera syftet vistas tillsammans. Det kan vara svårt när någon verkligen tror att de måste gifta sig för att vara lycklig och du är hotande som en envis hinder i deras väg... Summera dina nästa steg av hur väl den sökande har klarat, hur väl du har klarat, och familjebildningen av relationen efter förslag. Dock är det rekommenderat att du inte gör något drastiskt om det inte är uppenbart att detta var en naturlig avslutning, det kan ta några veckor innan ni båda har haft en chans att sortera igenom efter förslag känslor.

Tips

 • Acceptera att känslorna är höga. Det tar mod att fråga. Det är delvis därför som du är rädd för att avvisa förslaget, av rädsla för att störa den andra personen djupt. Det kräver också en hel del mod för att undvika den enkla vägen för att acceptera och senare reneging. Genom att acceptera att detta är en mycket känslomässig situation, ger du dig själv rätten att känna förvirring, tafatthet och osäkerhet.
 • Var försiktig om du är en kvinna och du ser ringen. Ringen finns ingen anledning att säga ja! Det är den person som föreslår du säger ja till, inte ringen.

Varningar

 • Var rättvis och realistisk. Om detta inte är den person som du vill spendera ditt liv med, inte hålla dem hänga på falska förhoppningar eller vaga kommentarer som kan tolkas på många sätt. Det är snällare att klargöra att deras äktenskap förslag har varit drivkraften för dig att ompröva relationen helt och inse att du inte tänka er två att vara tillsammans i framtiden. Detta kommer att göra ont, men det är mycket bättre att vara ärlig nu än att hålla dem hängande på undrar. Berätta för honom eller henne att "det inte känns rätt" och vara tydlig med ditt budskap.
 • Undvik att säga ja bara för att låta saker dra på outtalade och inte uppmärksammas. Detta är antingen en lat eller passiv-aggressiv respons som din brist på entusiasm och åtgärder för bröllop preparat resulterar i engagemang fortsätter längre. Detta kommer att vara frustrerande, nedslående, och slutligen förödande för din partner som tror att du verkligen menade det när du gick med på att gifta sig med dem. Detta problem uppstår ofta med live-in par, som föreslår och partner föreslagit är halvhjärtat men vill behaga utan att höja problem, ofta tystlåtna partner siffror du redan lever tillsammans, så varför bry sig med extra kostnad och ansträngning för att bevisa en punkt som du redan har gjort!