Wki

Så att byta välling

Den rätta tekniken för att byta modersmjölksersättningar kommer att variera beroende på om du ändrar formeln för medicinska eller företrädesrätt skäl. Följ stegen nedan för att lära dig att byta ditt barns formel säkert.

Steg

Så att byta välling. Rådfråga en barnläkare om oroande symptom innan du ändrar formler.
Så att byta välling. Rådfråga en barnläkare om oroande symptom innan du ändrar formler.

Bestäm om du ska byta välling för en medicinsk anledning

Om du är orolig för att ditt barns formel orsakar ett medicinskt problem, såsom en allergisk reaktion, förstoppning, gas och konstant kinkighet, eller andra symptom, diskutera saken med barnets barnläkare innan du byter formler. I vissa fall kan symptomen indikerar en allergi eller annat problem som bör utvärderas av sjukvårdspersonal.

 1. 1
  Rådfråga en barnläkare om oroande symptom innan du ändrar formler. Om ditt barn får nässelutslag, hudutslag, rodnad eller kräks kraftfullt efter att ha druckit formeln, rådfråga sjukvårdspersonal omedelbart. Dessa symtom kan tyda på en sann allergi mot mjölk eller sojaprotein.
 2. 2
  Ställ en hälso-och sjukvårdspersonal för en rekommenderad formel för ditt barn. Om läkaren misstänker ett medicinskt behov av att undvika laktos eller kos mjölkproteiner, kan han eller hon föreslår en soja eller annan allergivänliga formel varumärke.
  • Om läkare inte misstänker en sann medicinskt problem, dock kan han eller hon fortfarande att kunna rekommendera ett varumärke eller formulering som kan förbättra andra hälso symtom såsom kinkighet, gas, järnbrist eller dålig viktuppgång.
 3. 3
  Byt inte till eller ifrån en soja eller specialitet formel utan inrådan av en hälso-och sjukvårdspersonal. De flesta barn bör förbli på komjölk formler om det inte är en religiös eller hälsoskäl att välja sojabaserad mjölkersättning.
  • Om ditt barn var för tidigt eller hade ett allvarligt hälsoproblem och ordinerades medicinsk formel eller en kaloririka formel, byt inte ditt barn till standard formel utan en läkares rekommendation.

Välj en ny modersmjölksersättning

Om du ändrar ditt spädbarn formel på grund av priset, preferenser, eller att ta itu med mindre symtom eventuellt orsakats av en tidigare formel väljer formeln noggrant. De flesta spädbarn bör få behålla sin ursprungliga formel om inte en förändring blir nödvändig, men eftersom modersmjölkersättning är starkt reglerad, de alla måste tillhandahålla tillräcklig och komplett näring för spädbarn (och är därmed utbytbara).

 1. 1
  Bo med en formel som har samma källa bas protein. Om ditt barn är redan på komjölk, laktos-baserad bröstmjölksersättning, stanna i den gruppen av formler när man väljer en ny formel om det inte finns en medicinsk indikation för att byta till soja.
  • Om ditt barn går bra på en allergivänliga formel eller protein-isolat formel, kolla med vårdpersonal innan du växlar till soja eller laktos formel. Annars, helt enkelt välja ett annat märke av allergivänliga formel.
 2. 2
  Läs formel etiketter. Om ditt barn tidigare drack en formel med järn, DHA, eller andra tillsatser, överväga att välja en annan formel med dessa egenskaper om du misstänker att formeln s tillsatser kan orsaka problem.

Växla välling successivt

Vissa barn kommer att dricka en helt ny formel utan protest och inga gastrointestinala problem. Om ditt barn inte visar någon aversion mot en flaska av den nya modersmjölksersättning, gör den direkta växeln. Om ditt barn har en känslig matsmältningskanalen eller visar tydlig avsmak för den nya formeln, göra övergången gradvis under ett par dagar. Använd en vanlig formel scoop att mäta exakt de proportioner förklaras nedan för att undvika att göra formeln över-eller under-koncentrerad, kan som felaktigt blandad formel också orsaka obehag eller hälsoproblem för spädbarn.

 1. 1
  Börja med 3/4 gamla formeln och 1/4 ny formel på dag 1. Med endast 25% av den nya formeln blandas in med den gamla kommer att maskera en förändring i smak för ditt barn.
 2. 2
  Upp blandningen till 1/2 gamla och 1/2 nya formel på dag 2. Om ditt barn visar någon negativ reaktion på den nya formeln - såsom kräkningar, diarré eller hudutslag - växla tillbaka till den gamla formeln och överväga samråd med en barnläkare om symptomen.
 3. 3
  Blanda en flaska med 1/4 gamla och 3/4 nya formel på dag 3. Om ditt barn fortsätter att tolerera blandningen väl, kommer den nya formeln sannolikt en acceptabel mat alternativ.
 4. 4
  Byt till 100% nya formel på dag 4. Förutsatt ditt barn har inte haft några reaktioner under övergången, bör den nya formeln är smaken av mjölk ditt barn börjar förvänta sig och föredrar.

Tips

 • Leta efter kuponger på tillverkarens hemsida, i tidningen, eller i föräldraskap tidskrifter för att få rabatt på ditt barns varumärke istället för att byta enbart för pris bekymmer. Någon formel företag även kommer att skicka gratis formel prover av den typ ditt barn använder för att hålla dig från att byta, så dra nytta av de giveaways!
 • Försök att undvika återkommande switchar i formeln om det inte är medicinskt nödvändigt.

Varningar

 • Om ditt barn har diagnostiserats med en metabolisk sjukdom, mjölkprotein allergi, eller underlåtenhet att frodas, alltid konsultera barnläkare innan du ändrar modersmjölkersättning.