Wki

Hur man gör pulverform välling

Formula är den mest idealiska näring om mamman arbetar eller beslutar att välja bort amning. Pulveriserad formel är bättre än "ready-to-go" vätska av två skäl: det är billigare och kan få ut mer av det per utfodring andel. Här är hur man gör välling med en pulveriserad blandning.

Steg

Hur man gör pulverform välling. Läs anvisningarna på formeln behållaren.
Hur man gör pulverform välling. Läs anvisningarna på formeln behållaren.
 1. 1
  Koka vatten i fem minuter. Du kanske vill koka en bra mängd vatten för att sterilisera, beroende på hur mycket ditt barn dricker. Ställ in vattnet åt sidan för att svalna. Häll vattnet i burkar och / eller containrar. Om du inte har tid att koka vatten, kan du använda steriliserat vatten.
 2. 2
  Läs anvisningarna på formeln behållaren. Beroende på formeln varumärke och ditt barns instruktioner nutritionist, det mesta du kommer att använda "2 dl vatten till 1 skopa formel".
 3. 3
  Mät varje vattenflaska till motsvarande mängd vatten.
 4. 4
  Placera flaskorna i kylskåp för hett vatten för att svalna. Du kan utse en plats i kylskåpet för flaskorna, såsom sidan lådan.
 5. 5
  Ta ut en flaska när det är dags för en utfodring. Häll det exakta beloppet av skopa (er) i formeln i vattnet. När skopa, inte packa ned formeln, bara försöka jämna det så mycket som möjligt.
 6. 6
  Skaka försiktigt för att blanda pulver och vatten tillsammans. Kontrollera att det inte finns några klumpar i blandningen.
 7. 7
  Montera nippel på bröstvårtan ring och sedan dra åt den till toppen av flaskan.

Tips

 • Att värma flaskan, kan du ställa in antingen flaskan i en kopp varmt vatten eller lägga den mot rinnande varmt eller något hett vatten. Du kan också använda värmedynor för att värma den. Använd aldrig en mikrovågsugn, trots att det låter som det mest bekväma och snabbaste sättet, kommer flaskorna värms ojämnt och det kan finnas några fickor som kan bränna babyns mun.
 • Temperaturen på formel kan antingen vara vid rumstemperatur för kyla. Vissa barn föredrar endera.
 • Om ditt barn inte avsluta en utfodring, prova att använda en annan flaska som dricker en. Häll lite mg (milligram) varje gång tills de är färdiga. Denna metod kan användas om du inte vill slänga ut och slösa formel.

Varningar

 • Släng alltid formel som barnet inte är klar. Aldrig sätta tillbaka använda formeln i kylskåpet eller hålla det för nästa utfodring. Bakterier från barnets mun kombineras med resterna och även lämnade formel ut kan skapa ytterligare bakterier.