Wki

Hur du utvecklar ditt barns hjärna

Bebisar är ett av naturens mest perfekta lärande maskiner. Med bara en liten inblick, kan ett barn stimuleras och hållas innehåll. Här är några sätt att hjälpa till att utveckla bebisens hjärna.

Steg

Hur du utvecklar ditt barns hjärna. Förstår spädbarn är utformade för att lära sig.
Hur du utvecklar ditt barns hjärna. Förstår spädbarn är utformade för att lära sig.
 1. 1
  Förstår spädbarn är utformade för att lära sig. Normala aktiviteter, såsom utfodring, blöjbyte, leka, sjunga, gå för en åktur i vagnen, och få kyssar från morfar är alla "pedagogiska". Du behöver inte göra onaturliga aktiviteter eller intensivt fokusera på "pedagogiska verksamhet" för ett barn att trivas.
 2. 2
  Hand om barnet. Ett barn behöver en full mage, en torr blöja, en bekväm miljö, och kärlek för optimal tillväxt.
 3. 3
  Prata med barnet. Ge en "lek med play" av vad du gör (gör en kopp te, byta en blöja, kolla brevlådan Unna bebisspråk,. Den är särskilt utformade för att stimulera ett barn Läs en bok tillsammans..
 4. 4
  Sing till barnet. Sjung barnvisor, TV jinglar, dina favoritlåtar.
 5. 5
  Spela med barnet. Klassiska spel som "Peek-A-Boo", kyssa barnets mage, rulla en boll fram och tillbaka på är stora baby aktiviteter. Dans med barn i famnen.
 6. 6
  Gå utanför en vagn rida kan vara mycket stimulerande, besöka konstiga nya platser som postkontoret, bageri, park, och så vidare.
 7. 7
  Stretch och massage. Bebisar älskar att flytta sina kroppar. Lär baby massage och baby yoga, vilket hjälper lugna, stärka och stimulera. Men helt enkelt flytta barnet på ett sätt som han eller hon tycker om (som klappa händerna, gunga fram och tillbaka, "så stor!") Är bra motion, och försiktigt gnugga barnet ner med baby massage olja är bra för taktil utveckling.
 8. 8
  Upphandla play gym eller aktivitet gym. Dessa tenderar att vara en stor favorit bland barn från nyfödd upp till cirka 12 månader. De kommer oftast i form av bekväma, vadderade eller mjukt vadderade mattor lek, ibland upp vid kanterna med en plats i mitten för barnet. De kan bestå av löstagbara, hängande delar för små barn för att försöka förstå. De tenderar att ha delar som är skrynkliga, mjuka, scrunchy texturer för barnet att röra, klämma och stroke. Vissa kommer med ljusa blinkande lampor och klockor och andra gör roliga ljud eller musikaliska ljud, och vissa till och med göra båda.
 9. 9
  Titta runt. Bebisar är fascinerad av saker som vuxna tar för givet: bilar zoomning utanför fönstret, akvarier, träd blåst av vinden, dråsa kläder i torktumlaren.
 10. 10
  Plocka rätt leksaker för rätt ålder. Var noga med att leksaken är lämplig för barnet. Medan en 4 månader gammal kan hitta en spegel fascinerande, kommer en 6 dagar gammal inte att kunna se det klart och en 12 månader gammal kan vara uttråkad av det. Vanligtvis pedagogiska leksaker har en utvecklande åldersgrupp på förpackningen som en guide. Var noga med någon leksak är säker och ändamålsenlig och ren.
 11. 11
  Upprepa allt du lär ditt barn. Ju mer din upprepa saker som visar ett barn hur man krama upp en boll, desto snabbare anslutningarna mellan nervceller bildas. Därför följer det naturligt att den mer positiva samspelet du ger ett spädbarn eller småbarn, ju mer du hjälper till att stimulera unga hjärnor. Denna stimulering orsakar nya anslutningar för att bilda nervbanor och stärker befintliga. Men när han eller hon agerar uttråkad, sluta.
 12. 12
  Ha kul med barn. Generellt sett är något barnet tycker kul är stimulerande och lärorikt. Oroa dig inte om barnet lär sig, om han eller hon har en bra tid, är han eller hon lär sig något viktigt.
 13. 13
  Vet när du ska sluta. Om barnet börjar krångla, gråta, eller agera uttråkad, är det dags att sluta. Överstimulering, trötthet, eller kroppsliga behov stör inlärning. Om barnet är olycklig, är det dags att gå vidare till något annat.
 14. 14
  Lär ditt barn ett andraspråk. Kunskapen om ett andra språk ger dem många fördelar och den bästa tiden att börja är mellan 0 och 3 år eftersom det är lättare för ditt barn att plocka upp unika ljud.

Tips

 • Köp ett barns program teckenspråk. Sätt den på TV och låt dem titta på det. Du gör tecken för barnet. Barnet kommer naturligtvis inte göra det, men i en månad eller så, kommer barnet att minnas och kommer att veta det. Gör detta på daglig basis, hålla barnet, och leka med tecknet langage. Detta system fungerar!
 • Bebisar är naturligt dras till saker som är färgglada, har djärva mönster, är blanka och gör mjuka ljud som skrammel eller crinkling.
 • Plocka interaktiva leksaker som barnet behöver för att manipulera. Undvik leksaker som kan göra rolig musik, men behöver inte mycket input från barnet.
 • Få leksaker som är lite äldre än åldern på leksaken.

Varningar

 • Undvik bebis video, DVD eller TV. Dessa främjar inte hälsosamt naturligt lärande.
 • Kvävning är en verklig fara i barnets lek. Om ett objekt kan passera genom ett toalettpapper rör, är det inte säkert för en baby. Var noga med alla leksaker är utformade för spädbarn, har inga små löstagbara delar, är i gott skick, och har ingen minns.