Wki

Hur du planera ditt bröllop

En meningsfull bröllop kräver planering och kreativ input från båda parter och eventuella familjemedlemmar och vänner du har valt att inkludera i planeringen. Bröllop planering kan vara en underbar del av livet, men det kan också vara mycket utmanande och stressande. I själva verket kan du vara säker på att några planer inte kommer att gå som du vill att de ska, så planera för denna eventualitet också! Det viktiga är att hålla ordning, att hålla sig till en budget och att ge dig själv gott om tid att uppnå allt.

Steg

Hur du planera ditt bröllop. Ställ tidslinjen för planering.
Hur du planera ditt bröllop. Ställ tidslinjen för planering.

Budget, tidslinje och journalföring

 1. 1
  Ställ en budget. Det är viktigt att hålla sig till en budget och hålla dina önskemål realistiska. Även om detta är en mycket speciell dag i ditt liv, det är inte en ursäkt för att vara vilt extravagant med pengar du inte har. Påminn dig själv när du känner otålig att du fortfarande har många underbara dagar framåt och du inte vill att dessa fördärvas genom att betala tillbaka en oplanerad överutnyttjas.
  • Sikta på att aldrig överstiga det belopp som anges som summan av din budget. Om du spendera på ett objekt, har en annan punkt att ta ett snitt för att möta budgeten. Vara beredd att vara flexibel och att prioritera de stora tillbringar som verkligen betyder något. Du kan alltid göra göra eller DIY på de saker som är mindre viktiga eller ens oseriöst men önskade aspekter.
  • Om dina föräldrar eller blivande föräldrar-in-law är helt eller delvis finansierar bröllopet, har du en extra hjälp. Dock förblir medvetna att inte överbelasta dem heller. Fråga dem om deras budgettak och hålla oss till det.
 2. 2
  Ställ tidslinjen för planering. Av alla saker om din planering, är detta den viktigaste aspekten. Utveckla en vettig, rimlig tidslinje beroende på hur mycket tid du har gett er. Börja med en kalender innan du och försöka följa en föreslagen tidslinje från ett bröllop guide. Du hittar dessa tidslinjer i böcker Wedding Guide, tidningar, på nätet och även på basen av denna artikel. I allmänhet, är du sannolikt att finna att de flesta guider förutsätter att du har runt 12 månader att planera ditt bröllop, om du har mindre tid, helt enkelt justera tidslinjen därefter (de senaste tre månaderna frågan mest ändå). (Timeline förslag kommer att tillhandahållas under hela den här artikeln.)
  • Få inte panik om du inte har 12 månader. Generellt vad planering guider föreslår händer i de första månaderna är saker som kan göras ganska snabbt, till exempel att tillkännage ditt engagemang, skicka meddelandet till lokala tidningar, inköp planering böcker och programvara, planera budgeten, välja brudföljet och landa på ett bröllop datum.
  • Ett av de viktigaste skälen för en lång ledtid är bröllopet och arenor mottagning - de mest populära är ofta fullbokad ett år eller mer i förväg och många människor har tagit att planera bröllopet runt arenan tillgänglighet. Om detta irriterar dig eller om du bara inte har ett år, titta runt efter bra alternativ, från offentliga trädgårdsrum, till mindre kända kyrkor och stad eller samlingslokaler. Undvik fällan att tro att du måste använda lokalen varannan brud använder detta år!
 3. 3
  Välj en fungerande metod för journalföring. Du måste hålla koll på allt du har redan beslutat och vad som planeras framöver. Dessutom kommer fakturor, offerter, kvitton, sittplatser planer, bilder av önskade dekorationer / kläder, mönster, instruktioner etc. måste hållas på ett ställe, så har åtminstone en stor plastficka för att hålla dessa på ett ställe. Om du är mer organiserad, använd ett fåtal fickor för att separera efter kategorier.
  • Bröllop mjukvara eller planering apps kan fungera bra för digital planering. Om du har tekniskt kunniga vänner hjälpa planera bröllopet, kan du överväga att ens göra ett bröllop wiki öppen endast för de av er att hjälpa till med planeringen. Detta kan hjälpa enormt med delad planering och strategizing. På nedsidan, mjukvara och wikis måste upprätthållas genom inmatning av information och skanna in dokument, medan en bärbar dator kan tas med överallt och du kan skriva ner saker snabbt och du kan enkelt lägga till den växande högen av papper till en pärm. För många människor, både digitala och papper planering kombinerat verktyg är det bästa av två världar.

Storleken på bröllopet, arenor och ställa in datum

 1. 1
  Besluta om storleken på ditt bröllop. Kom ihåg att prata igenom det med din fästman. En dröm bröllop för man kan inte vara för andra. Du måste veta hur många som kommer att delta vid tillämpning av arenor, catering och inbjudningar.
  • Som en del av detta beslut, välja din brudföljet. Hur många tärnor och brudgummar vill du? Från ett till ett dussin, beror valet på vad du alltid har drömt om och vad utrymme du har tillgängligt för alla att stå vid ceremonin.
  • Detta beslut görs vanligtvis på runt tio-månaders-to-go märket.
 2. 2
  Välj en plats. Ju förr detta sker, desto bättre, så att du vet att du har den plats du verkligen vill. Kolla in de erbjudna utrymmen, catering erbjudanden, äktenskapet avgifter, förmågan att dekorera en kyrka eller synagoga, bröllop utrymme, etc. Ta reda på om de angivna priserna täcka allt eller om du kommer att förväntas betala för extramaterial.
  • Var medveten om att även kyrkan och arenor synagoga får ta ut avgifter.
  • Forskning om platser för bröllopet och mottagningen börjar vanligtvis runt 11 månader-till-go märket, med bokningar som inträffar i månaden när du har bestämt dig.
 3. 3
  Ställ in datum. De faktorer vid val av tidpunkt är tillgängligheten av din plats, vänner och familj. Tänk på vem du måste ha på ditt bröllop, och försöka fastställa datum med tillgänglighet i åtanke. De flesta människor kommer att göra sitt bästa för att tillmötesgå ett bröllop, så om du inte vet den här personen har större operation eller en konkurrerande bröllop i sin kalender, bör du vara ganska rätt med styra sin kalender.
  • Skicka ut "save the date" kort till dina gäster. När arenan och listor gäst bekräftas, låta alla veta vad som kommer upp. Skicka e-post om du vet folk kommer att läsa dem, annars skicka kort till sin postadress.
  • Ställa in datum oftast inträffar samtidigt som du har bekräftat platsen för bröllopet och platsen för mottagningen. Slutförandet av gästlistan bör göras när det finns cirka sju månader kvar. Förväntar några avbokningar och eventuellt några sista-minuten tillägg på grund av sjukdom, graviditet, resor utomlands, etc. Det är ofta inte kan hjälpas, så gå med strömmen.

Bröllop tema och inbjudningar

 1. 1
  Välj ett tema. Det behöver inte vara något riktigt specifikt, men ett lyckat evenemang tenderar att ha en enhetlig känsla i hela. Välj ett tema som är lätt att planera och inreda. Allt ska stämma överens med temat.
  • Du kan oftast anlita någon som kommer att dekorera ditt bröllop, men det kan vara dyrt att göra det.
  • Besök platsen och ta bilder av hur området ser ut. Du kanske vill mäta måtten på rummet eller området, så att du kan planera var du vill att allt går och att veta om du har tillräckligt med utrymme.
  • Som en del av temat, forskning de blommor du vill ha till bröllopet. Ta reda på om de är tillgängliga under tiden för ditt bröllop eller om de är av säsongen (kostnader för flygande dem kan vara mycket hög). Slutföra blommor omkring fyra månader före bröllopet datum.
  • Matcha dekorationer till färgtema för bästa totala utseende.
 2. 2
  Skicka ut bröllop inbjudningar. Forskning om utformningen av ditt bröllop inbjudningar när du fortfarande har cirka 10 månader att gå, och arbetet med att köpa eller beställa sina utskrifter när det finns ungefär sex månader kvar. Lämna gott om tid om du gör din egen och alltid har massor av reservdelar, gör ett misstag då och då skriftligen eller göra dem är oundviklig.
  • Var kreativ, du kan göra din egen och lägga en personlig touch eller gå till en professionell.
  • Skicka ut inbjudningar omkring två månader innan bröllopet, det bör räcka om du redan lät ut dina gäster och skickade dem "save the date" kort. (Om judisk, se till att få gjort kippots.)
  • Gör bröllop program. Som med inbjudningarna, kan du du har dina program professionellt tryckt eller gör din egen. Det är inte rekommenderat att du skriver dina program betydligt mer än en vecka i förväg om det finns några oväntade förändringar, såsom ändringar i vaktmästare eller tändare ljus. Om möjligt, har din officiant korrekturläsa ceremonin potion av programmet.

Den vigselförrättare

 1. 1
  Välj din officiant. För en tro-baserade bröllop, kommer du att leta efter en pastor, präst, minister eller rabbin. Om de inte tar ut en avgift direkt att utföra ceremonin, vara artig nog att betala en generös gottgörelse för sin tid. För en sekulär baserad bröllop, väljer en vigselförrättare, domare eller en person med auktoritet att gifta människor som är både tillgängliga på dagen och kan bli föremål för några särskilda särskilda önskemål du har i form av löften och ceremoni.
  • Delta före äktenskapet rådgivning om relevant. Detta kan ta en stor tid engagemang, men det är ofta värt det i det långa loppet. Var ärlig om dina önskningar och förväntningar på äktenskapet. Både tro-baserade och sekulära-baserad rådgivning finns tillgänglig.
  • Om på en 12 månaders tidslinje, är detta vanligtvis påbörjas när det finns cirka åtta månader kvar.

Bröllop kläder och accessoarer

 1. 1
  Forskning, design och ordning din bröllopsklänning. Runt märket på nio månader kvar, börja forska dina idéer brudklänning. Vill du ha en skräddarsydd, förändra en släktklenod klänning eller köpa off-the-rack? Vilket sätt, behöver du eventuellt flera armaturer och justeringar för att fullända den. Alternativt, gör din egen eller undvika traditionella bröllopsklänningar och köpa en klänning som du bara älskar och vet att du kan bära igen efter bröllopet. Du behöver inte hålla med traditionen eller spendera en förmögenhet på något du aldrig kommer att använda igen.
  • Välj ett bröllop slöja om du har en. Och glöm inte skorna - från flip flops till diamant täckt satin tofflor, vad är dina önskemål och gör att de behöver särskild ansträngning eller kommer du köpa dem färdiga?
  • Bestäm brudtärna klänningar på samma gång. Vill du betala för dem eller kommer de att betala? Du har något att säga mindre över sina val om de betalar, men de är mer benägna att vara nöjda med att välja sin egen stil i ditt färgval.
  • I vissa religioner, är det tradition att mamman av både brudgummen och bruden kommer att hitta klänningen, liksom brudtärna. Detta varierar kraftigt beroende på var du bor och vad din tro är.
  • Få tuxes och marskalkar kläder sorteras och beordrade cirka fyra månader före bröllopet. Skicka tux mätning formulär till marskalkar en månad före beslag.
 2. 2
  Välj vigselringar. Detta är en rolig uppgift att göra tillsammans, och symboliserar din hängivenhet till varandra. De flesta par få matchande ringar för att visa att de slutför varandras själ. Om du har ringar gjorda speciellt upp, lämna gott om tid och vara beredd att få lära sig mer än du någonsin velat veta om guld och ursprunget till det (som i, oavsett om det har inköpta rättvist och så vidare ). Fatta rätt beslut genom att göra din forskning.
  • Vigselring Urvalet bör ske omkring fem månader innan bröllopet, med insamling av ringarna som inträffar ungefär en månad i förväg om datum.

Bilder, videor och musik

 1. 1
  Hitta en fotograf och / eller en filmare. Överväg att använda en professionell för detta speciella tillfälle, och se till att den här personen är pålitlig så att du inte behöver oroa sig för honom eller henne att glömma ditt bröllop eller fyllning upp bilder eller filma. Det finns alldeles för många historier om att förlita sig på vänner eller familj att fotografera eller filma ett bröllop följdes av år av ånger om de luddiga, out-of-focus skott eller inget klipp alls eftersom fotografen rycktes gör något annat...
  • Be om rekommendationer från vänner som har gift sig nyligen som de skulle rekommendera.
  • Be att få se portföljer på affärslokaler. Detta kommer att ge dig en god uppfattning om sina förmågor och stil.
 2. 2
  Hyr din underhållning. Bestäm om du ska ha en kvartett, orkester, band eller en DJ. Det är inte rekommenderat att göra denna del själv med en iPod, det finns mer att bröllop underhållning än bara musik! Professionella musiker kommer att hålla flödet av händelsen, göra tillkännagivanden och planera alla dina speciella händelser med dig. Båda har sina fördelar och begränsningar beroende på vad du söker.
  • Musikstuderande vid högskola / universitetsnivå är definitivt värt att överväga eftersom de kommer att vara på toppen av sin förmåga och mycket billigare än professionella musiker, och många av dem längtar chanser för ett offentligt framförande.
  • Denna aspekt bör inte bokat sista, eftersom alla bra band och DJs bröllop får bokas först! Underhållningen är viktig och är det som gör ett bröllop att minnas! Vi rekommenderar att du reda ut denna aspekt av ditt bröllop minst 10 månader före dagen.

Mat och gåvor

 1. 1
  Bestäm vilken typ av mat och fika du kommer att erbjuda i receptionen middagen. Försök att hitta en gyllene medelväg mellan vad som skulle behaga dina gäster och vad du har råd. Väg-och nackdelar med att anställa en professionell matleverantör, eftersom det är inte billigt, men det är en sak mindre att du måste hantera personligen. Vissa par väljer att basera menyn till kulturen i familjen, eller gå till något som de flesta människor tycker om, t.ex. italienska eller asiatiska fusion.
  • Vissa människor föredrar att ha en godis buffé som en del av ett bröllop, det gör de med en söt tand att konsumera läckra sötsaker när de känner för.
  • Samtidigt som beslutar om catering, göra reservationer för eventuella ytterligare hyra / hyra utrustning som behövs, t.ex. tält, stolar, bord, porslin och bestick, sängkläder, bågar, etc.
  • Fokus på detta när det finns minst 6 månader kvar att gå.
 2. 2
  Välj en kaka. Innan han gick över en kaka är det bäst att ha en vinprovning först. Titta också in i en kaka som kommer att matcha ditt tema, och gärna både bruden och brudgummen. Sample kakor cirka åtta månader innan bröllopet och välj designen vid denna tid.
  • Checka in på bagaren igen några månader innan bröllopet för att vara säkra på att din beställning är fortfarande på böckerna och redo att gå som planerat.
  • Det är bäst att ha kakan levereras direkt till receptionen plats. Förlitar sig på en familjemedlem för att göra detta lägger alltför stor press på dem och bör tappas av någon annan än den ansvariga bageriet, har du ingen möjlighet till en snabb lösning!
 3. 3
  Registrera dig för gåvor när det finns ungefär 9 månader kvar till ditt bröllop. Detta ger gästerna gott om tid att kolla din lista och få presenter.
  • Var realistisk om gåvan prissättning. Erkänna bredden av rikedom genom att ta mycket prisvärd genom att dyrare varor som en del av gåvan listan. Och även möjliggöra för icke-gåva lista val, vissa människor verkligen inte uppskattar att behöva använda en.

Transportmöjligheter

 1. 1
  Välj lämplig transport. Om du har flera arenor, planera hur du kommer att resa från ceremonin platsen till receptionen platsen. Vissa par kan välja att hyra en limousin eller rida i en klassisk bil. Andra som hästdragna vagnar. Om det är populärt med andra människor, boka tidigt. Om det är dina egna bilar, boka dem för rengöring och detaljer en vecka före bröllopet.
  • Om det kommer att finnas alkohol i receptionen, behöver du ett säkert sätt för dig och din brudföljet att komma hem? Du kanske vill be en vän eller släkting att vara en utsedd förare för natten.
  • I vissa familjer är det tradition att dekorera parets bil, så om du har en fin bil, kanske du vill behålla den hemma i garaget!

Honeymoon suite och smekmånad, plus out-of-town gäster

 1. 1
  Bestäm om du vill ha ett särskilt rum bröllopsnatten eller lämna på smekmånad snabbt. Många par boken en "smekmånad" natten till deras bröllop att börja känslan av en smekmånad innan de lämnar staden av bröllopet, medan andra helt enkelt komma igång direkt efter bröllopet. Valet är helt och hållet ditt eget.
 2. 2
  Se till out-of-town gäster har boende. Du kan behöva reservera ett block med rum för gäster som kommer att närvara ditt bröllop från mellanstatliga eller utomlands. Bokning som grupp brukar se till att de alla får den bästa räntan, men detta bör göras i god tid före bröllopet, minst fyra månader i förväg.
  • Gör klart huruvida du stå för notan för gäster eller inte. Du kan klargöra att du har bokat rum på en särskild skattesats men förväntar dem att täcka kostnaderna om så behövs. Var försiktig förväntar sig alltför mycket från långt beresta gäster, de redan har för att finansiera sin resa, så om du kan minska sina logikostnader, det är allt det bättre.
 3. 3
  Forskning smekmånaden när det finns ca 8 månader kvar. Detta kommer att låta dig ta del av speciella erbjudanden och bra priser. Boka snarast möjligt men alltid bygga in flexibilitet i bokningarna i fråga om behovet av annullering, det är bättre att betala lite mer och få det mesta av dina pengar tillbaka om något hindrar resor (t.ex. sjukdom, skjuta upp bröllopet, etc.) än att få tillbaka någonting.

Repetition

 1. 1
  Planera repetition och repetition middag. Detta bör planeras cirka fem månader innan bröllopet datum, däribland bokar plats för repetition middag. Dessutom, låt de som deltar vet tidigt att de förväntas vara en del av repetitionerna. Dessa evenemang hålls i veckan fram till bröllopet.
  • Du kanske vill skapa ett schema för brudföljet för dagen för bröllopet, så att de vet vilken tid de behöver för att vara platser för saker som hår utnämningar, foton, ceremoni, etc.
  • Repetition middagar är en nordeuropeisk tradition som har börjat förekomma i andra anglo-talande länder också. Om du inte vill ha en, det är inte viktigt.

De tre sista månaderna nedräkning

 1. 1
  Utveckla en final tre månader nedräkning så att ingenting lämnas åt slumpen. Planen för dessa tre sista månaderna måste anpassas till dina egna behov, men här är några grunderna som skall beaktas när du sätter din plan tillsammans:
  • 3 månader kvar:
   • Slutföra löften, välj dem och skriva om detta
   • Köp eller göra bröllop tillbehör, såsom ring bärare kudde, rosta glasögon, favörer, Unity Candle, gästbok, korgar blomma, etc.
   • Boka hår, naglar och smink utnämningar
   • Förbered ceremonin programmet men vara beredd för sista minuten revideringar
   • Planera sittplatser arrangemang för mottagning, igen, planen för sista minuten ändringar.
  • 2 månader kvar:
   • Maila inbjudningarna
   • Schemalägg en passande brudklänning, kan det vara din första eller en av flera
   • Ansök om äktenskap licens (kan variera beroende på din plats, kontrollera lokala lagar)
   • Delta duschar, om någon
   • Köp eller göra presenter till medlemmar av brudföljet
  • 1 månad kvar:
   • Slutföra alla planer för vigseln
   • Kontrollera att alla bokningar för hotell, transporter, lokaler, pensionat arrangemang, etc. är som de borde vara
   • Plocka upp vigselringar Om du inte redan har gjort det
   • Fortsätt med klänning rördelar (många brudar förlorar eller kanske till och med gå upp i vikt av stress, så borde slutliga beslag vara så nära den tiden som möjligt, för att garantera perfekt passform)
  • 3 veckor kvar:
   • Skriv upp korten placera sittplatser
   • Fortsätt med eventuella kopplingar
   • Kontrollera att du har relevanta presenter till människor
   • Jaga upp någon som ännu inte har skickat en OSA till dina inbjudningar - du kanske föredrar att ha brudtärnor göra detta
  • 2 veckor kvar:
   • Få smekmånaden packning gjort så att det inte är oroande dig
   • Har senaste ändringar som gjorts för att klä, det bör vara klar nu
   • Kontrollera alla räkningar och se till att alla dina leverantörer ordentligt har betalats
   • Följ upp alla lösa trådar, speciellt allt som är oroande dig
   • Ha en hår trim
  • 1 vecka kvar:
   • Sikta på att bo så avslappnad som möjligt, du borde ha gjort det mesta av det som nu!
   • Samla din bröllopsklänning om det inte görs redan, liksom alla sista accessoarer och skor
   • Hålla allt på ett ställe, täckt och bort från husdjur, barn och nyfikna människor
   • Njut av din höna natt (bachelorette party) eller bockar natt (svensexa)
   • Delta i repetition och repetition middag
   • Gå över dina löften men inte hemsöka
   • Slappna av!

Tips

 • Överväg att läsa om gifta och hemliv minst dubbelt så mycket som du läser om bröllopsplanering, även när du förbereder dig mot bröllopsdag. Det kommer att hålla en bättre prioriteringar i perspektiv. Ett bröllop varar en dag, men ett äktenskap varar en livstid.
 • Bo organiserade, få ett lösblad bindemedel och infoga flikar för varje detalj i ditt bröllop. Föra anteckningar och arbetsblad för varje detalj och du kommer att vara på god väg att göra ert bröllop oförglömligt och minska din stress.
 • På bröllopsdagen, vara beredd för det som inte går precis som planerat. Detta är en rolig dag - betraktar missöden som en del av det roliga!
 • Om du har en vän eller släkting som lagligen kan utföra äktenskap, låt han eller hon tjänstgör.
 • Om du vill att din hund på bröllopet, klä honom eller henne! Vissa människor klär sina hundar i blommor som "blomma hundar."
 • Se till att slappna av. Stress kan orsaka finnar och / eller Zits och du vill inte att förstöra bröllopet utseende, skulle du?

Varningar

 • Försök att inte låta vänner och familj överväldiga dig med alla deras åsikter och råd. Kom ihåg, detta är "din" dag!
 • Om du försöker att planera ditt bröllop själv, kanske du känner dig överväldigad. Du kan be din blivande make för att hjälpa.