Wki

Hur man väljer ett bröllop slöja

Efter din brudklänning, är en slöja är en av de mest avgörande aspekterna av din brud utseende. Historiskt en slöja bars för att skydda bruden från onda andar, numera är det helt enkelt vara en vacker form av utsmyckning. Dagens brud kan välja vilken typ av slöja hon önskar, men det är viktigt att förstå att en slöja är ett tillbehör, och som sådan endast en del av din totala utseende. Du behöver tänka på hur det kommer att fungera med din klänning, ansiktsform, kroppsform, frisyr och bröllop plats.

Steg

Hur man väljer ett bröllop slöja. Tänk på din klänning.
Hur man väljer ett bröllop slöja. Tänk på din klänning.
 1. 1
  Tänk på din klänning. En av de viktigaste faktorerna är att välja en slöja som kompletterar din klänning.
 2. 2
  Bedöma var de viktigaste knutpunkterna sker på din klänning. Till exempel har du en förskönad byst panel, eller kanske en back detalj du vill visa upp? I detta fall måste du antingen välja en slöja som slutar innan din synpunkt detalj, eller välj en längre, skir stil som du kan se detaljer igenom.
 3. 3
  Tänk på stilen och nivån på dekoration på din klänning. I allmänhet, om du har en ganska enkel klänning du kan bära av en mer utarbetad slöja. Men om din klänning är mycket detaljerad, ser en enkel slöja ofta mer smickrande. Endast den mest formella av bröllop, såsom kungliga bröllop, tenderar att rymma en kombination av både en utarbetad klänning och slöja.
  • Brudklänningar faller under flera olika breda stilar och din slöja behöver arbeta med den här stilen. Det är den klassiska stilen, som är formell, symmetrisk och oftast utarbetad på något sätt. Den romantiska stilen besitter ett element av mjukhet och oftast innehåller massor av uppmärksamhet på Detaljer. Den sofistikerade stil är ett diskret utseende som är fri från kinkig detaljer och eklektisk utseende är kreativ med oväntade inslag. Alla dessa faktorer måste beaktas när du väljer din slöja, längd, bredd, färg, nivåer, och dekoration.
 4. 4
  Tänk på olika längder.
  • Mycket korta slöjor såsom visir slöjor sträcker sig inte förbi hakan. Visor slöjor likna fascinators bärs till häst-racing händelser. Om din brudklänning har en hög hals detalj, kan denna typ av slöja fungerar bra. De är en bra stil för att para ihop med sofistikerade eller eklektisk stil brudklänningar.
  • Axelhöjd slöjor är cirka 20 inches i längd. De passar perfekt till klänningar som har byst, midja, eller lägre Tillbaka. De är dock ofta alltför informellt för klassiska, formella klänningar.
  • Elbow längd slöjor är ca 25 inches lång, faller denna slöja till runt armbågen. De kan fungera bra med romantiska stilen balklänning klänningar, eftersom de hamnar där fullhet i kjolen börjar.
  • Midjan slöjor är bara något längre än en armbåge längd slöja vid ca 30 inches. De passar de flesta klänning stilar som inte presenterar ett tåg.
  • Fingertoppen längd slöjor är en av de mest populära längderna, när du sträcker armen ut det når runt fingertopparna. De är ca 36 inches lång och även passa majoriteten av klänning stilar.
  • Knälånga slöjor är ca 45 inches, och når till runt knäna. Det ser bra ut med mitt bröllop kalv längd klänningar.
  • Golv längd slöjor ofta kallas en balett längd slöja, borsta de bara golvet vid cirka 72 inches. De är väl lämpade för full längd klänningar som inte har ett tåg.
  • Chapel längd slöjor är lite kortare än domkyrkan längd, dessa slöjor fortfarande drapera på golvet. De är oftast runt 90 inches lång. De är bäst samarbetar med klänningar som presenterar ett tåg.
  • Cathedral längd slöjor är de längsta och därför mest formellt, är dessa slöjor är vanligtvis runt 120 inches lång och en del sträcker sig upp till nio meter längs marken. De fungerar bäst med full längd, klassiska brudklänningar.
 5. 5
  Betrakta bredden. Slöjor kommer vanligtvis i tre olika bredder som skapar olika grader av fullkomlighet på sidorna och toppen.
  • 54 tums bredd är den sleekest versionen, med begränsad fyllighet upptill och på sidorna. Om du vill visa upp en klänning detalj som täcks av din slöja, är denna typ ren nog att rymma. Denna stil hänger bakom dina axlar, vilket innebär att det är idealiskt ihopkopplad med klänningar som presenterar dekorativa remmar eller hylsor.
  • 72 tums bredd är måttlig i höjd och bredd. Det erbjuder några täckning runt armar, så det är en bra match för enkla klänningar shoestring rem. Det tenderar att ha en mer romantisk känsla sedan 54 tum.
  • 108 tums bredd är den bredaste och har den mest fyllighet på toppen. Det kommer runt för att täcka armarna. Denna stil är bra om du bär en axelbandslös klänning och skulle vilja få lite täckning runt dina armar och axlar. Det är dock troligt att titta för långt med en sofistikerad brudklänning.
 6. 6
  Tänk på färgen. Din slöja måste vara en passande färg matchar din brudklänning. Det finns flera vit och elfenben nyanser, rosa, beige och guld. Du kan också välja mellan en vanlig och en skimmer finish. Shimmer slöja erbjuder en distinkt glans, vilket är särskilt tydligt i belysning. I motsats vanlig slöja är matt utseende. Om du vill se en exakt matchning, se till att du kan beställa slöja färgrutor för att matcha din klänning.
 7. 7
  Räkna ut hur många nivåer. Du kan välja mellan en, två och tre tier slöja. Valet beror till stor del på stilen på din klänning.
  • En en tier slöja är anpassat till en sofistikerad look, men en romantisk klänning ofta drar nytta av en två eller tre nivåer slöja. Klassiska klänningar tenderar också att kräva minst två nivåer. Flera tier slöjor passar enkla frisyrer eftersom din frisyr inte kommer att vara klar att visa under lager.
  • En av nivåerna är typiskt ett rouge. Detta är den del av slöjan som används för att täcka brudar ansikte under början av ceremonin.
  • Dagens brud är fri att välja om hon vill ha en slöja som täcker ansiktet eller inte. Det är ett rent personligt beslut, många brudar tycker tanken på sin man lyfta sin slöja för första kyssen mycket romantisk.
  • Om du vill ha ett rouge måste du välja en stegvis slöja som gör att du kan vända på rouge punkten över ditt ansikte, eller baksidan av huvudet innan din första kyss. Det är också bäst att välja en slöja som når minst axellångt, eftersom ett rouge mäter cirka 30 inches i längd. En slöja som är kortare i ryggen kunde se underligt ut. Se till att ditt rouge är inte längre än 30 inches, eftersom det annars kan trassla in sig i dina blommor.
 8. 8
  Välj vilken typ av extramaterial om någon letar du efter. En slöja kan vara klar på en mängd olika sätt. Du bör välja en finish som arbetar med stilen på din klänning. Om din klänning är ganska enkel, kanske du vill välja en mer dekorativ kant. Strukturerade klänningar tenderar att se bra ut med tjockare band kanter. Mjuka, romantiska klänningar tenderar att fungera bra med ett enkelt snitt kant. Det är också en trevlig idé att subtilt efterlikna någon av uppgifterna i din klänning.
 9. 9
  Titta på vilken typ av ansiktsform du har. En slöja ramar ditt ansikte, så att din ansiktsform är en viktig nämnare i att välja en slöja. Betrakta följande råd för din ansiktsform:
  • Runt ansikte-ett runt ansikte är nästan lika bred som den är lång och ser ut fullständigt i utseendet. När du väljer en slöja leta efter en stil som kommer att göra ditt ansikte ser längre och smalare. Det är att föredra för din slöja för att nå åtminstone axellångt och för att det ska få lite volym på hjässan. Undvik slöjor med för mycket fyllighet på sidorna av ansiktet.
  • Fyrkantigt ansikte ett fyrkantigt ansikte är oftast bred och kantig ute. När du väljer en slöja leta efter en stil som kommer att mjukna ditt ansikte och lägga längd. Det är att föredra för din slöja för att nå åtminstone axellångt och för att det ska få lite volym på hjässan. Cirkulär och forsande stilar kan hjälpa lindra kantiga karaktär käklinjen.
  • Oval Face-en oval ansiktsform i något längre då den är bred, det är utseendet liknar ett ägg form. Eftersom denna ansiktsform är väl balanserad, är du fri att experimentera med olika skyler stilar. Men det är en bra idé att undvika att gå extremt åt något volym eller bredd, för att upprätthålla dina proportioner.
  • Rektangel ansikte en rektangel ansikte är längre än den är bred och det tenderar att visas smal och kantig. När du väljer en slöja leta efter en stil som har bredd runt ansiktet, men ingen höjd på toppen av huvudet.
 10. 10
  Ta reda på din kropp typ. Din slöja har förmågan att hjälpa korrigera proportionerna på din kroppsform.
  • Om du har en stor byst eller mage, kommer du att dra nytta av att bära en lång slöja som sträcker sig för fingertoppen längd eller nedanför. Detta beror på att det kommer att hjälpa förlänga överkroppen.
  • Päronformad kvinnor tenderar att passa slöjor som slutar vid skuldra, armbåge, eller midjehöjd. Dessa längder uppmärksamma dina mindre punkter, snarare än bredden på höfterna.
  • Full tänkte kvinnor bör helst hålla sig till en grupp, smala bredd slöjor, eftersom du inte vill lägga en extra volym till din kropp. Tall kvinnor kan oftast föra bort längre slöjor, men kortare kvinnor tenderar att passa slöjor som är midjehöjd eller högre.
 11. 11
  Veta vilken typ av frisyr du ska bära. Ditt val i frisyr spelar en roll för att bestämma vilken typ av slöja och headpiece du kan bära av.
  • Ett tungt huvud pjäs, lång slöja, eller flera nivåer slöja kräver alla en stödjande up-do frisyr som en bulle.
  • En halv upp / hälften ner frisyr kommer att arbeta med måttlig vikt och slöjor längd.
  • Om du tänker på att bära ditt hår ner, då är det nog bäst att hålla sig till lätta eller kortare konstruktioner.
  • Du måste också överväga placeringen position på huvudet. Vissa frisyrer passar en slöja som är fäst på framsidan av huvudet, men andra ser bra ut med slöja som sitter längre bakåt.
  • Om du har kort hår måste du fästa slöjan mot framsidan av huvudet.
  • Men, om du har långt hår och vill visa upp ett utstuderat up-do måste du placera slöjan längre bak. Breda slöjor typiskt måste bäras mot framsidan av huvudet och slöjor som inte har samlar ser bättre slitna mot baksidan av huvudet. Din slöja kan fästas med en kam och stift eller kombineras med en tiara, krona eller pannband. Det är en bra idé att köpa din slöja i god tid före ditt bröllop datum, så att du kan ta med den till ditt hår rättegång.
 12. 12
  Vet var ditt bröllop. Du måste också ge några praktiska hänsyn att välja en slöja som är lämplig för ditt bröllop plats.
  • En katedral stil slöja är den ultimata show stopper om du har en formell bröllop i en stor kyrka, med flera deltagare. Men det kan bli katastrofala i en annan inställning.
  • Om du ska gifta i ett litet kapell, då är det bäst att hålla sig till kapellet längd eller kortare. Detta eftersom du inte kommer att ha utrymme att visa upp en lång släpande slöja. Cathedral längd slöjor kräver också ofta stöd från skötare.
  • Om du ska gifta i en utomhus ceremoni, det finns extra skäl att vara uppmärksam på. Du kan ha sand, vind och smuts att brottas med. Om du vill behålla din slöja i ursprungligt skick, är det lämpligt att välja en knälång slöja eller kortare. Men många brudar är glada att leva det upp för dagen och är inte orolig släpande sin slöja bakom dem i sanden på stranden, eller längs en stig i en trädgård.
  • Tänk också på att i blåsiga inställningar lång slöja kan vara svårt att kontrollera. Visir slöjor kan fungera bra under dessa förhållanden.
  • Du kanske också vill överväga klimatet. Till exempel, i varmt, fuktigt väder det inte kommer att bli trevligt att svept i fulla skikt som kan fastna på huden.

Tips

 • Om du kämpar för att hitta en slöja som uppfyller alla de rekommenderade kraven, överväga att beställa en skräddarsydd slöja. Vid bröllop-Veil.Com kan skapa en slöja specifikt till dina specifikationer. Du kan välja färg, kantning, snitt, bredd, antal nivåer och deras längd.