Wki

Hur man kan stoppa ditt barns dator missbruk

När datorn är ett otroligt användbart verktyg och kan hjälpa dig att få en hel del gjort, att slösa tid på det verkar vara alldeles för lätt. Massor av barn har problem med att spendera för mycket tid på datorn, till bestörtningen av några föräldrar. Computer addiction, speciellt till sådana funktioner som spel eller snabbmeddelanden, har beskrivits som lika kraftfull som ett drogberoende, och medan ditt barn kanske inte till den punkten, skulle deras överdrivna datoranvändning leda till mer allvarliga problem på vägen. Observera att de steg som omfattar mjukvara (t.ex. keyloggers eller webbhistorik kontroll) kan mycket lätt kringgås.

Steg

Hur man kan stoppa ditt barns dator missbruk. Prata med ditt barn om hans / hennes överdriven datoranvändning.
Hur man kan stoppa ditt barns dator missbruk. Prata med ditt barn om hans / hennes överdriven datoranvändning.
 1. 1
  Prata med ditt barn om hans / hennes överdriven datoranvändning. Ta reda på om det finns några särskilda skäl till att han / hon tillbringar så mycket tid på datorn - Ibland datorn fungerar som en flykt från verkligheten. Om ditt barn står inför problem som orsakar en önskan att "fly", försöka ta itu med dem.
 2. 2
  Flytta datorn till ett öppet område om det inte redan finns i en - Ibland tar det ur barnets sovrum är tillräckligt för att minska sin datoranvändning, och det gör det lättare att övervaka sin användning.
  • (Men ibland sovrum kan bara vara tillfälliga medan rummen håller ordnas, så det är inte alltid så.)
 3. 3
  Ange ett lösenord för datorn så att bara du kan logga in på den. Ditt barn kommer att behöva begära att vara inloggad på datorn för att kunna använda den. (Dock är detta inte rekommenderas för äldre barn i huset, som behöver detta för studier osv skäl).
 4. 4
  Ta reda på hur dåligt ditt barns missbruk är, och exakt vad ditt barn är beroende - Har ditt barn tillbringar större delen av hans / hennes dator tid att spela spel, chatta på nätet, eller bara surfar på nätet?
 5. 5
  * Om han / hon är beroende av lärande uppgifter, så länge det är lagligt, säkert och anständigt, så det bör inte vara ett problem. Använda Internet för utbildning, snarare än chattrum / spel, är en stor användning. Programmering webbplatser är en användbar klass av plats, och ge en färdighet som är bra att lära sig, plus att de lär en färdighet som kommer att vara till nytta. Om ditt barn är beroende av att lära sig informationen, då det är godartad, och användbar för hans / hennes utbildning. Berömma dem för det. Om de måste använda chattrum, använda pedagogiska sådana där tonvikten ligger på att lära sig en färdighet, inte umgås, eftersom dessa är mindre partisk mot vem och mer om på, när och varför (Den 5 W: s - Vem Vad Var När Varför)
 6. 6
  Vissa barn går igenom faser där de gillar chattrum platser, sedan bestämmer den inte längre är av intresse, och gå vidare till mer pedagogisk-relaterade webbplatser, e. G. datorprogrammering, historia, matlagning etc. Dessa kommer inte att orsaka oro i de flesta fall.
 7. 7
  Ställ en tidsgräns på hur mycket tid ditt barn kan spendera på datorn varje dag. I verkligheten är dock tidsfristerna fungerar sällan på grund av stressen i det moderna livet. Som barn blir äldre, de arbetar det för sig själva, i de flesta fall.
  • Först, berätta ditt barn sin tid och se om han kan hålla sig till gränsen själv. Detta kommer inte att fungera, realistiskt.
  • Om han inte kan kontrollera sin tid på datorn på egen hand (som, om hans missbruk är allvarliga, kommer sannolikt att vara fallet), börja använda en timer. När timern slocknar, har ditt barn att få av datorn. Dock kan vissa barn upptäcka själva att en verksamhet kan få tråkiga efter ett tag, datorer är inte annorlunda.
  • Ange en tidsgräns för hur lång tid för dig själv för att vara en bra förebild. Om dina barn ser du följer dina egna regler, då kommer de att vara mer benägna att följa.
 8. 8
  Var medveten om vad ditt barn gör på datorn. Kontrollera webbläsarens historik för att se vilka webbplatser som hon besöker, eller installera en keylogger för att övervaka de program som hon använder. Se nedan för varför inte använda keyloggers eller övervakning programvara.
 9. 9
  Keylogger användning är tveksamt i bästa, om så bara på grund av oro sekretess för andra individer och gäster som använder datorn, så egentligen, inte använda en (eftersom tekniskt kunniga personer och gästerna kan och ibland avinstallerar dem. Även de anses ett privatliv överträdelse Läs frågor för Nineties:. Sekretess och dess uppföljande frågor: Privacy Rights av Craig Donnellan för mer om detta).
 10. 10
  Köp eller ladda ner ett program som begränsar datoranvändning. Föräldrar har ofta svårt att genomdriva tidsfrister eftersom deras barn kommer att sätta upp en kamp. Om det behövs, köpa mjukvara som kommer att genomdriva tidsfrister eller blockera användning. Med några av dessa program, måste föräldrarna ta explicit åtgärder för att lägga tid snarare än att frånta eller inskränka den. Detta bör inte ske med äldre barn. Särskilt barn i åldern 20 + hittar en olägenhet * Anmärkning:. Windows 7 och de nyare datorsystem kan du ställa tidsgränser för att styra när ett visst konto kan användas.
 11. 11
  Det finns också program som tillåter barnet att "förtjäna sin tid" på webbplatser som föräldern bestämmer, såsom populära sociala medier. Barnet tjänar oftast sin tid genom att korrekt besvara pedagogiska frågor (matematik) som är relevanta för deras ålder. När barnet har använt upp den intjänade tiden de är begränsade från webbplatsen om de beslutar att tjäna mer tid.
 12. 12
  Byt den tid som ditt barn normalt skulle spendera på datorn med andra aktiviteter -. Spela brädspel med henne, ta henne till biblioteket, få henne tillsammans med vänner för att spela sport, etc Missbruk är svåra att bryta, och det är ännu svårare när ditt barn har ingenting att göra. Men vissa barn är legitimt ensamma eller inte har social kompetens, så datoranvändning är ett substitut för en sådan social kontakt.
 13. 13
  Tilldela ditt barn extra sysslor eller ta bort andra förmåner om hon fortsätter att överanvändning av datorn. Men det är säkert att säga att överanvändning av datorn bara kan komma till ett naturligt slut när individen bestämmer han blir en tristess faktor använder den, som all annan verksamhet.
 14. 14
  • Om du har fler än en dator, kan du behöva övervaka dem för att se till att ditt barn inte är i hemlighet använder dem. Titta på din Internets webbhistorik för att se om det finns några webbplatser på det att du aldrig har besökt (och sabotageprogram kan i många fall vara orsaken, inte en individ. Detta kapning av datorer, ett separat ämne). Du kan också installera en keylogger, som kommer att spela in någon aktivitet på datorn. Keyloggers dock inte bör användas, helt enkelt för integritet och säkerhetsskäl.

Tips

 • Om ditt barn visar att det finns underliggande problem som driver honom att använda datorn som en realitet flykt, inte avfärda det som en lek för sympati. Ditt barn kan stå inför verkligt allvarliga problem i skolan (t ex depression, brist på vänner, bara går där och har kurser men inte sociala sidan), arbete (om han är gammal nog att hålla ett jobb), eller till och med hemma som orsakar honom känslomässigt lidande.
 • Om du har en keylogger, kan de stängas av också. Om du söker igenom det, se om det finns några stora tidsluckor - det är en varningssignal om att ditt barn vänder loggern off. Det kan dock vara ofta på grund av programfel, eftersom vissa keyloggers installeras av icke-tekniska experter. Dessutom, keyloggers är benägna att installera ytterligare adware och malware på systemet.
 • Realistiskt, keyloggers inte är användbara förutom att arbetsgivare och business-relaterade verktyg, i de flesta fall en keylogger är ett intrång i privatlivet. Den grundläggande maxim för föräldrar - använd inte en, och om man är utrustad - avinstallera det.
 • Vissa Internet-program som Google Chrome ger möjlighet att öppna fönster som inte kommer att spela in historien eller tillåta cookies. (På Google Chrome denna typ av fönster kallas en inkognito fönster och kan identifieras genom den grå tecknad spion i det övre högra hörnet)
 • Notera att Internet historia kan rensas. Den mest uppenbara metoden är helt tömma historia. Detta kan dock göras för disk-platsbesparande skäl, inte avskildhet, så att inte anta det värsta. Vissa radering Utilities gör det omöjligt att hämta denna fil, som kallas index.dat på Internet Explorer.
 • (Tänk på att han kanske inte har gjort det att vara lömsk -. Keyloggers kan ibland orsaka en dator för att köra långsamt, och han kanske bara ville hålla det virtuella minnet gratis medan du spelar ett spel)
 • Kom ihåg att det är väldigt viktigt att fylla ditt barns tid med andra aktiviteter. Du kan inte bara förbjuda henne att använda datorn och sedan inte ge henne något annat att göra. Vissa barn använder datorn om det finns inget annat att göra i dåligt väder - och det är en ganska rimlig förväntan att tro detta.
 • Kom ihåg, är sekretess viktigt. Den gyllene regeln maxim gäller här.
 • Vissa barn kan inte ha god social kompetens och vara bra på att interagera med människor. Detta inte gör det ett beroende, tvärtemot vad många tror.

Varningar

 • Ditt barn kan reagera med ilska när du vidta åtgärder för att bryta hennes böjelse - vara beredd att ta itu med raserianfall.
 • Låt inte ditt barn ersätta alla hans dator tid genom att titta på tv eller spela tv-spel - missbruk av dessa typer av underhållning kan bildas också. Däremot kan TV missbruk betraktas som "godartad".

Anteckningar

 • Kom ihåg, det finns en hel del godartad saker att läsa på Internet.
 • När människor är nya till Internet, kommer de att göra oundvikligen misstag. Detta är livserfarenhet. Om ditt barn gör ett misstag på nätet, låt det passera. Ibland barn har inte de sociala färdigheter när de använder online chattrum webbplatser och sedan tappar intresset för dem. Låt dem göra sina egna misstag.
 • Om ditt barn vill träffa en offentlig person (t.ex. lokal kändis, TV-personlighet, popstjärna, radio presentatör etc.) offline, det är för det mesta, mycket säker, eftersom offentliga personer lätt kan verifieras.

De har också verifierbara e-postadresser som bevisar sin identitet - t.ex. john@johndoe.com, snarare än untraceable mynamehere@hotmail.com sådana.