Wki

Hur ska en bra hemmafru

En hemmafru är en gift kvinna som inte är anställd utanför hemmet. Oftast arbetar man under dagen och genererar intäkter för att stödja familjen, medan hustrun tar på de flesta av de icke-finansiella ansvar, såsom att bevara hemmet och, om tillämpligt, ta hand om barnen. Det är upp till paret om detta arrangemang fungerar för dem. Ibland är det en tillfällig situation, exempelvis om barnen är för unga för att gå till skolan och kostnaden för dagis är större än kvinnans lön. För andra par, kan det utgöra ett åtagande till traditionella värderingar. Oavsett anledning, om du har valt att vara en hemmafru, här är några förslag som kan hjälpa dig blomstra i denna roll.

Steg

Hur ska en bra hemmafru. Diskutera förväntningar med din partner.
Hur ska en bra hemmafru. Diskutera förväntningar med din partner.
 1. 1
  Diskutera förväntningar med din partner. Diskutera realistiska förväntningar, och hur man ska möta dem så gott du kan. Definitionen av en bra hemmafru beror på vilket hus du bor i. Det är också mycket kultur-beroende (se nedan). Inte förutsätta att du har samma förväntningar eftersom du kan ta reda på den hårda vägen (genom argument) som du inte gör. Sitt ner och prata om det. Vilka är de saker han hoppas att du kommer att hänga med i hemmet? Vad är hans ansvar i hemmet? Om du är ansvarig för att hålla huset rent, får han ta ansvar för att städa upp efter sig själv: att sätta sin smutstvätt i tvättkorgen, placera saker där de hör hemma efter att han har slutat använda dem, tömma papperskorgen nära hans bord, sätta sitt disken i diskmaskinen, etc. Om du även ta hand om små barn under dagen, kan du bli förvånad över hur svårt det är att också hänga med hushållssysslor. Din man kan behöva hjälpa till avsevärt med matlagning och städning, om möjligt.
 2. 2
  Upprätthålla ett bra utseende. Det är alltför lätt att sluta att uppmärksamma ditt utseende när du har en make, men att upprätthålla attraktion är en viktig del av en långsiktig relation. Medan det var viktigt att hålla ett bra utseende under dating / uppvaktning, är det ännu viktigare i en gift relation, eller någon engagerad relation. Försök att spendera lite tid varje dag gör dig själv ser ganska, bära kläder som gläder honom. Om din man ofta säger att han tycker om när du bär ett visst plagg eller outfit, med alla medel, ta tipset. God grooming och hygien är avgörande, så håll dig snyggt och kvinnligt genom att ha en vacker frisyr, fina naglar och släta ben / underarmar.
 3. 3
  Lär dig att laga mat. Planera i förväg, med målet att ha en läcker måltid på bordet när han kommer hem från jobbet. Det sägs ofta att vägen till en mans hjärta går genom magen, och det är helt sant! Mikrovågsugn måltider är inte lämpliga köket, så hitta en receptbok du gillar och börja experimentera. Att ha en stor måltid klar är ett bra sätt att låta honom veta att du har tänkt på honom och är orolig för hans behov. En god måltid kan vara ett uttryck för kärlek och ett varmt välkomnande för din partner när han kommer hem.
 4. 4
  Vara uppmärksam och hänsynsfull din makes behov. Massor av män behöver utrymme när de kommer hem från en hård dag på jobbet, så välkomna honom hem med ett stort leende och tillåta honom att slappna av och varva ner. Har hans favorit måltid och dricka klar, och låt honom slappna av efter en hård dag på jobbet. Vara tillgänglig för att tillbringa tid med honom och trösta honom, men om han vill tillbringa tid ensam eller med sina vänner och inte dig, ta ett steg tillbaka och låta honom få sin väg.
 5. 5
  Lyssna till honom. En god hustru lyssnar till vad hennes make har att säga utan att avbryta. Visa empati och lära sig att ha bra konversationer. Den centrala idén är att vara en god konversatör, bör du sträva efter att lyssna mer och prata mindre, genom att engagera den andra personen att prata mer om hans intressen. Det är märket för ödmjukhet, respekt, osjälviskhet och generositet.
 6. 6
  Städa upp huset och gör ditt hem en ren och trivsam plats att leva i.
 7. 7
  Förbättra dina kunskaper i sovrummet. Det skadar aldrig, och kommer bara att bidra till att lära sig mer om den sexuella sidan av äktenskapet. Det finns massor av böcker och webbplatser som kan hjälpa dig att förbättra din sexuella tekniker.
 8. 8
  Hitta en balans i argument, men undvika dem om möjligt. Tjat fungerar aldrig, och kommer bara att irritera din make. Inte talar ditt sinne är lika illa. Män är inte tyrannic varelser: om du hittar en balans i argument, och turas om att tala, kommer saker och ting säkert att förbättra.
 9. 9
  Älska din make för vem han är. Gör inte honom i en nonconstructive, grym, eller tjata sätt. Oavsett din bild av den "ideala" man kan vara, alla är unika på sitt eget sätt, så försök att respektera det. Innan du försöker att förbättra andra, försöka förbättra dig själv först. Om du hittar saker obehagligt om honom, låt honom veta i en mogen, klok och kärleksfull sätt: är chansen att han kommer att komma överens om vissa saker och / eller förklara andra, plus att det kommer att bygga förtroende mellan er båda och spara onödiga konflikter.
 10. 10
  Låt honom ta kontroll över vissa situationer, särskilt om de är extra personliga situationer som väljer hans hobby, hans måltider, hans kläder, osv. När du är hemma en hel del, kan det vara lätt att vilja ta kontroll över allt din man gör i hemmet, men det kanske inte är din mans önskemål. Det är okej om du vill ge honom din inmatning på ett artigt sätt, mer så om han frågade dig. Annars, låt honom få sin plats, precis som du skulle vilja din. Han är en separat människa från dig, alltid komma ihåg att.

Kulturella hänsynstaganden

Mexiko

 • I Mexiko, är frun kärnan i familjär enheten. Matriarchal familjer är mycket vanliga och stark. Hemmafruar ses som välvillig, intelligent, klok, och nästan magiska varelser, eftersom de tros ha svar, rättsmedel och lösningar på nästan alla problem i familjens dagliga liv, från en liten klippa till en hjärtesorg.
 • Att vara ett starkt katolskt land, mer så på landsbygden platser, är Mexiko ett land där kvinnor brukar uppmanas att ta på sig rollen som hemmafruar och mödrar som Bibeln säger, och måste veta vissa grunderna: hur man lagar mat, syr (och ibland även brodera), för att bota mindre sår (vissa ens vet mindre "första hjälpen" manövrer), hur man håller ett hus rent och snyggt, och även en del bokföring. Mestadels på landsbygden, om en kvinna inte vet dessa saker hon kunde vara mycket ogillande även av hennes familj.
 • Med ekonomin alltmer i kris, har mexikanska fruar börjat få ett jobb också, och fortfarande är hemmafruar, bara inte hemmanet sådana. Dessutom har män tagit att hjälpa sina fruar mer och mer, oavsett om det är med barn eller matlagning eller städning.

Feministisk kritik

 • Många feminister, såsom Betty Friedan, har kritiserat marginalisering av kvinnor som hemmafruar. Feminister tyder allmänt på att "hushållsarbete" skulle vara en lämplig roll för en förälder av båda könen, i tron ​​att könsroller inte har någon annan grund än social conditioning. De menar också att kvinnor kan bli socialt isolerade genom att vara bunden till sitt hem. Vissa feminister skulle hävda att målet med feminismen är att inte stänga några möjligheter för kvinnor, men för att skapa möjligheter för kvinnor att göra karriär inom traditionellt manliga yrken, samt att ge män en möjlighet att driva roller som hittills har uppfattats som "strikt kvinnligt". Sannerligen, har rollen av stay-at-home pappa eller househusband blivit mer socialt erkänd som ett tillgängligt alternativ i moderna västerländska kulturer.
 • Vissa feminister påpekar också att den monetära bidrag hemmafruar arbete till samhället ignoreras i vanliga formuleringar av ekonomisk produktion, såsom BNP eller sysselsättningssiffror. Hemmafruar arbetar många oregistrerade timmar i veckan, medan beroende på sin partners sysselsättning att ge sjukförsäkring och hushållens inkomster. Staten eller individer skulle behöva ta svindlande kostnader som barnomsorg i avsaknad av obetalda hemmafruar.

Bibliska överväganden

 • Bibeln har mycket att säga om hur man blir en bra hemmafru. Mycket av det är i Ordspråksboken och Höga visan. Till exempel Ordspråksboken xxxi. 10-31:

"Vem kan hitta en dygdig kvinna? För hennes pris är långt över rubiner.
Hon kommer att göra honom gott och inte ont alla dagar av sitt liv.
Hon är som handelsmännens fartyg, hon förde sin mat från fjärran.
Hon aktar ett fält, och köper det: med frukten av hennes händers förvärv planterar hon en vingård.
Hon layeth händerna till spindeln, och hennes händer håller slända.
Hon är inte rädd för snön för hennes hushåll: för alla hennes hushåll är klädd i scharlakansrött.
Hennes man är känd i stadens portar, där han tronar bland de äldste i landet.
Styrka och heder är hennes kläder, och hon skall glädjas i tid framöver.
Hon vakar väl till vägen av henne hushåll, och äter ej i lättja sitt bröd.
Många döttrar har gjort dygdigt, men du excellest dem alla.
Ge henne av frukten av hennes händer, och lät hennes egna verk prisa henne i portarna ".

Tips

 • Njut livet. Se till att du skapar en rutin och roll för dig som ger dig och din familj glädje. Att vara en god husmor handlar om att göra det bästa du kan för välfärd för hela hushållet, så att det fungerar för dig, din partner, och alla andra i familjen.
 • Kom ihåg, om du känner dig låg, deprimerad, eller stressad, se till att prata ut med din man. Efter allt, du är människa också och äktenskap handlar om båda sidor: stöd och förståelse från båda sidor är ett måste, och du förtjänar det, alltför.
 • Utveckla och underhålla en workout rutin för att hålla din energi nivåer och sprit högre. Om du har råd med det, hitta ett gym (ett med fri barnomsorg om du har barn), och går regelbundet. Eller om du inte kan, leta efter videor rolig träning på internet eller hos din lokala video butik. Om allt misslyckas, kommer gå ut med hunden eller ta en promenad ute på en regelbunden basis alltid hjälpa till.
 • Ta en paus. En god husmor behöver inte ta hand om hemmet och barnen tjugofyra timmar om dygnet, sju dagar i veckan, alltid matlagning och städning. Om han får ledigt från sitt jobb (kvällar, helger), förtjänar du likaså en paus då och då. Han kanske kan göra tvätt eller roa barnen på en av sina lediga dagar medan du tar en paus för att ladda batterierna, såsom volontärarbete för en lokal organisation, besöka ett spa, eller umgås med dina vänner. Inte bara kommer det tillåter dig att utveckla din känsla av individualitet, men det kommer också att tillåta honom att se vad hushållsarbete eller barnomsorg är som, och han kan respektera dig mer för att ta detta ansvar genom veckan. Ta inte för mycket ledig tid, men eftersom industrin är en dygd i de flesta kulturer. Att ge och generös, och arbeta flitigt, och du kommer att respekteras. Visa även njuta av dessa aktiviteter tillsammans som ett par. Men kom alltid ihåg, du behöver lite tid för dig själv ensam, alltför. Så kanske tar en paus då och då skulle vara en bra ursäkt för att göra någon aktivitet själv.
 • Om du har en ny bebis och har problem med att hålla upp, få hjälp av din make, familj och / eller vänner! Underskatta inte hur mycket energi det tar att födelse och hänga med en ny bebis.
 • Ut ur huset regelbundet. Det är lätt att fastna i ditt arbete och knappt lämna huset hela dagen. Detta är ett bra recept för blues. Hitta några veckovisa aktiviteter (lokala bibliotek är ett bra ställe att leta) som kommer att få dig ut ur huset minst en gång om dagen. Om eftermiddagen rullar runt och du inser att du inte har varit ute, gå en promenad, umgås i en bokhandel eller kafé för en halvtimme, eller ringa en kompis och träffas för te.
 • Inte skvaller. Skvallra är i dålig smak, oavsett hur modet det kan se ut. Prata bakom folks ryggar gör du verkar opålitliga och om din man får reda på att han kommer att ha all rätt att ifrågasätta om du har pratat om honom bakom hans rygg också. Diskutera dina problem med en betrodd bästa vän är en sak, men skvallra med din bokklubb är en annan. Alltid vara respektfull, så att folk kommer att behandla dig (och din man!) Med respekt.
 • Ta hand om din kost. Även om du inte är en bra kock, se till att du och din familj äta bra. Om du inte laga bra, fortsätta att öva, och försöka hålla måltiderna enklare, med fokus på färska, hälsosamma ingredienser. Oavsett hur upptagen din dag blir, se till att du äter regelbundet och hälsosamt. Har ingen skräpmat i ditt hus, utan försöka hålla nyttigare mellanmål runt, såsom frukt och nötter.
 • Om din man köper dig en gåva, visa hur tacksam du är genom att använda sig av det, så att du inte förolämpa honom. Men kom ihåg att om du inte gillar det, bör du tala om för honom på ett artigt och fortfarande tacksam sätt: så han kan lära känna dig bättre, alltför.
 • Uppmuntra din man att ta ledigt för att de-stress och slappna av, men se till att du också tar lika lång tid för dig själv! Kvinnor är mindre benägna att tala upp och se till att de får tid för sig själva.
 • Aldrig kritisera, fördöma, klaga, skrika, eller berätta för din make att han har fel. Ingen uppskattar det. Men se till att han vet när du inte godkänner något. Om du måste påpeka något obehagligt, prova smörgås tekniken. Var noga med att ge massor av uppriktiga komplimanger och uppskattning för saker han gör rätt innan och efter att du diskuterar eventuella fel.
 • Skapa en lugn stämning hemma. Lär dina barn att inte gräla alltför ofta (det är mycket oundvikligt att de kommer att göra det då och då!) - Överskottet av buller kommer att betona både dig och din man. Ha trevlig och avkopplande, eller ens klassiska CD-skivor och spela upp dem ofta. Buller i ett hus är oundviklig, men du kan undvika överskott och onödigt buller. Och detta kommer att gynna både din man och du.
 • Om din man är den typ att explodera i ett argument och säga offensiva sårande saker eftersom han inte lärt något bättre, kom ihåg att vissa män är vana vid ohälsosamma relationer och dåliga vanor är svåra. Gör inte samma sak han gör. Visa honom att du har klass och vänta tills han avslutar sin nonsens. När han är klar, i en jämn lugn ton, få din punkt över och påminna honom om att du kräver samma respekt som du ger och du kommer inte att tolerera fel av honom att uppfylla det requirment. människor förändras om du älskar någon som du bör ge dem möjlighet att fixa där skavanker.
 • Ägna uppmärksamhet åt små saker. Kom ihåg hans födelsedag, bröllopsdagar, etc. Var uppmärksam på det lilla hålet i hans skjorta och reparera det. Var uppmärksam på grandet i sin rock och rengör det. Föga uppmärksamhet lägga till upp till stora uppmärksamhet, och du kommer att ha ett lyckligt äktenskap som följd.
 • Visa honom hur mycket du uppskattar hans kärlek genom att behandla honom till en vanlig massage.
 • Vad du än gör, ge inte upp vem du är inne. Många män kommer att försöka ändra dig och har du att göra vad de vill. Stand Your Ground. De förälskade sig i dig som du är så inte ändra för mycket.
 • Se hans favoritmat och dryck är alltid tillgängliga.
 • Nämn hans namn hela tiden. Män (precis som alla andra!) Älskar att höra deras namn, och det kommer att få dem att känna sig speciell.
 • De problem du har i ditt hem kan diskuteras med någon du litar på, men det är varken klokt eller trevligt att gå att prata om dem till alla du möter. Var inte misstänksam mot alla, men vara diskret och måttlig när man talar om personliga prövningar och problem du kan ha i ditt hem. Ingen vill deras personliga problem ute i det fria.
 • Om du experimenterar med ett nytt recept har en annan middag alternativ ifall din nya recept går snett.
 • Undvik argument som pesten, och ber om ursäkt så snart som möjligt.
 • "Mommy and Me" yogaklasser, lekplatser och bibliotek kan vara bra ställen att träffa andra mammor.
 • Klaga inte om hans favorit tv-program, men fråga honom om du kan turas tittar på TV.
 • Frukost på sängen på helgerna är ett bra sätt att göra din man må bra.