Wki

Hur man blir en bättre make

I relationer världen över, människor förväxlar ofta vara en god make med andra beteenden. Till exempel, att vara en bra leverantör är en del av att vara en god make, men inte göra dig till en bra man något mer än att stå i garaget gör dig till en bil.

Kom ihåg att det krävs två för att göra det, men det tar bara en för att bryta den. Denna artikel är avsedd att hjälpa dig att undvika att bli den som bryter den.

Steg

Hur man blir en bättre make. Definiera om din relation är.
Hur man blir en bättre make. Definiera om din relation är.
 1. 1
  Tid. I huvudsak är dags älskar där relationer är berörda. Du kan berätta mycket om hur en person lever sitt liv, och vad som är viktigt för dem, med hur de tillbringar sin tid och pengar. Period. Du måste väga vad som är viktigt och spendera din tid där. Är ditt jobb eller hobby viktigare än din relation? Hur spenderar du din tid? Hur spenderar din make sin tid? Är att den här artikeln är längre än de flesta på Google, faktiskt tar tid att läsa det kan vara en bra start.
 2. 2
  Definiera om din relation är. Det är viktigt att du utvärderar dig själv, din make, och relationen som helhet för att avgöra var du behöver arbeta hårdare. Till exempel är din make gör alltid disken? Gjorde samma person som lagade måltiden städa upp? I detta exempel kan det vara dags att kliva upp och hjälpa till att axla en del av de sysslor. Du kommer att upptäcka att genom att bättre definiera din relation förändra ditt tänkande och beteende blir nästan automatiskt. Ibland bara vetskapen att det finns ett problem är svårare än att fastställa det.
 3. 3
  Förändring är smärtsamt. Förändring är aldrig lätt. Förändring är svårt, och i vissa fall kan vara våldsamma och smärtsamma. Till exempel vet en knarkare som sticker en nål i armen de behöver ändra, men de kan inte klara av utsikten av abstinensbesvär. Människor vägrar sällan att ändras eftersom de inte vet hur, de vägrar att ändra eftersom det blir obehagligt eller pinsamt. Om du inte kontrollerar ditt liv genom att göra förändringar nu, kommer ändringarna att tvingats på dig senare på ett okontrollerat sätt. Något obehagligt är bättre än något oförutsägbart. Om inför två onda ting, välj den du vet. Åta sig att göra förändringar, även om det gör ont, eftersom du kanske inte får en chans att styra själva förändringen.
 4. 4
  Kom ihåg människor behöver äventyr och variation för att vara lycklig, även om de inte kommer att erkänna det. Till exempel kan din make har personlighet problem som gör dem oförmögna att ta risker, eller ovillig att umgås. Det är viktigt att välja en aktivitet, uppmana din make, och engagera aktiviteten även om din make backar ut. Välj något som du tycker är spännande men var aldrig villig att göra. Du behöver inte vara extrem. Till exempel, om du alltid har varit ovilliga att ta risker som kan leda till skada du kan hyra några ATV (4-hjulingar), sätta på alla redskap, och försiktigt sätta runt. Du behöver inte vara en hastighet demon. Bara få dig och din make utanför varje dag "bubbla". Genom att experimentera du så småningom hitta något du både hitta utmanande, spännande och givande.
 5. 5
  Tänk på en relation som en mekanisk sak som en bil. Du skulle inte köra bilen oändligt utan att kolla viktiga saker som vätskor. Då och då "kolla oljan" på din relation. Tillsammans med din make är överens om att se äktenskapsrådgivning eller andlig vägledning även om ni båda tycker att ingenting är fel. Ofta båda medlemmar i en relation kommer att delta i ett oönskat beteende utan att egentligen vara medvetna om. Ibland dålig kommunikation eller andra som saknar kompetens relation bara avfärdas. Till exempel talar Johannes aldrig till sin hustru om någonting. En gemensam vän påpekar att John har ett kommunikationsproblem och hans fru Jane bara rycker på axlarna och säger "Han har alltid varit så, det är bara hur han är. Jag har lärt mig att leva med det". Kom ihåg att acceptansen av dåligt uppförande befriar inte din eller relationen från de negativa effekter det kan få.
 6. 6
  Gör inte stereotypen din relation. Från tid till annan ringa din make vid namn, inte "Babe", eller "honung". Även namn på husdjur kan vara positivt om det används sparsamt, om varje gång du öppnar munnen för att tala med din make en gnällig "Baaaaabe?" kommer ut först, kommer du så småningom ett problem. Din make kan i hemlighet börjar tvivla på att du kan identifiera skillnader mellan dem och varje annan relation du har haft. Detta är en dålig sak.
 7. 7
  Vara disciplinerad. Ingen gillar en lat rumpa, så se till att du drar din vikt. Även om du jobbat hela dagen bör du ändå erbjuda att laga mat, städa, eller vad uppgiften är för handen. Förutsätt inte att eftersom du arbetat hårt hela dagen att det är rättvist att du förväntar din make att automatiskt anta en uppgift. Alla gillar en paus. Gå till sängs tidigt och gå upp tidigt. Vara disciplinerad i ditt liv, skönhetssalonger, och renlighet. Håll din självrespekt upp och din make kommer också hitta dig lätt att följa.
 8. 8
  Förstör inte dina barn eller djur. Om du är oförmögen att genomföra regler och tillämpa dem, har då inte barn eller husdjur som kräver disciplin. Du kommer att sluta med en omöjlig barn eller husdjur som ständigt retar eller frustrerar andra (inklusive din make), och kommer ofta gånger orsakar den "good cop / bad cop" mentalitet inom familjen. Till exempel, om du alltid svammel om regler för snacks med ditt barn, så att de får en akter pratar med från din make, har du tvingat din make att plocka en oönskad position inom myndighetens struktur. Kom ihåg att om dina barn och djur inte kan eller inte respekterar dig, hur kan din make hålla respekt för dig. Spar på riset... skämma bort barnet. Dessutom förstör ett barn är ett bra sätt att höja en ligist eller åtminstone sluta med en vuxen som är omöjligt för andra att ta itu med. Du dömer barnet till en livstid av frustration och isolering eftersom deras beteende är inte önskvärt för andra att vara runt. Allvarligt, hantera det. Om du är oförmögen eller ovillig att upprätthålla regler, så varför skapa dem till att börja med?
 9. 9
  Håll dig i form och äta hälsosamt. Ingen vill gifta sig med någon som en del av deras beslut var baserat kring attraktion, bara för att vakna upp sex år senare till en total gelé rumpa. Håll dig i form och äta gott. Detta kommer också att hjälpa dig med sexuell uthållighet.
 10. 10
  Ta hand om din makes önskningar och fantasier. Många fantasier som involverar att bryta mot reglerna i äktenskapet såsom kliva ut (öppet förhållande), eller ytterligare partners, nästan alltid sluta i tårar och är aldrig en bra idé. Försök istället att krydda upp det. Om du är den man göra något annorlunda för din fru att hon aldrig skulle förvänta sig från dig. Talar olika, eller försöka att klä upp som en brandman. Vad du än gör, även om din make skrattar åt dig, kommer hon respekterar ändå och uppskattar dig för att försöka tillgodose henne. Om du är kvinna prova att bära en peruk som är en annan färg än din naturliga hårfärg, och tala med en låtsas accent. Ni båda kan utvärdera saker som kan vara spännande allt från att använda en kamera för att använda sexleksaker eller mat i dina interaktioner. Poängen är att hålla det civila, respektfullt och aldrig ventilera misstankar såsom, "Så du tror att jag har hots för att blonda jag jobbar med, det är därför du bär peruk?". Bara hålla det enkelt. Om du inte kan bestämma, prova något mycket grundläggande som att använda vispad grädde.
 11. 11
  Gör en lista med din make. Be din make att skapa en lista 10 positiva saker de tycker om dig, och 10 saker som de inte bryr sig så mycket om. De 10 saker som de inte gillar behöver inte vara soul krossning, eller ses som negativt. Bara se dem som saker som om de kunde ändra denna aspekt av relation de skulle. Plocka inte omöjliga drag att ändra t.ex. höjd, eller näsa form. Effekten kommer att vara oönskad. Istället riktar saker som om din make arbetade på dem att de kunde förändra dem (även om bara lite). Båda du komma med på listan sedan Börslistorna. Bli inte förolämpad eller attackera din make om sin lista, försöka förstå deras perspektiv. Det är viktigt att inse din make skulle ha dessa åsikter eller övertygelser oavsett om de sagt eller inte, så listan är en bra sak, även om det är svårt att läsa. Förutom att nu har du ett verktyg som ger dig de positiva saker som de gillar som ni kan förstärka, och en lista över saker som de inte gillar så att du kan arbeta med dessa aspekter.
 12. 12
  Säg "Jag älskar dig" och menar det. Beröm din make av legitima skäl. Plocka saker de gör att du verkligen uppskattar och artikulera det. Till exempel en man som kan säga till sin hustru efter middagen "Jag vet att du jobbar hårt varje dag med barnen och köket. Jag verkligen uppskattar att mer än du vet eftersom jag inser att dessa uppgifter ibland kan vara svårare än mitt jobb." Aldrig antar din make bara "vet" hur du känner, säg det. Var artig och välja ämnen noggrant. Att säga något i stil med "Älskling, du är bara bäst toaletten skrubber i världen, och jag gillar verkligen det." skulle vara dumt. Tänk, tala sedan.
 13. 13
  Utforska dina makar åsikter ofta. Ställ frågor. Försök att vara en god lyssnare snarare än att tala. Lär känna din make är en livslång sak som inte slutar vid altaret.
 14. 14
  Adress mental hälsa och känslomässiga välbefinnande. Behandla saker som depression, ilska, eller andra problem personlighet på allvar! Psykiska problem kan försämras med tiden, och om saker och ting så småningom sluta i skilsmässa din make kan undra "var hon? Varför inte hon arbeta hårdare för att vara säker på att jag fick den hjälp jag behövde?". Titta på naturen, när saker går fel djuren inte sluta. De är där med sin kompis till det bittra slutet.
 15. 15
  Aldrig fuska. Någonsin. Oavsett hur bra tillfälle kan tyckas. Om du inte kan styra detta beteende måste du avsluta relationen först. Har tillräckligt integritet att berätta för din make att du inte kan hålla byxorna på och måste antingen få hjälp, eller få en skilsmässa. Det är okej att tänka att någon annan är sexig, bara alltid ta den energin hem till din make. Gör inte dig själv i socialt obekväma situationer. Och för posten, även med en mycket mogen make, med gobs av vänner av motsatt kön och spendera massor av ensam tid med dessa vänner är aldrig en bra sak. Det går emot den naturliga ordningen. Om du insisterar på att ha vänner av motsatt kön då du bättre se till att du håller din make på armlängds avstånd när tillbringa tid med dessa vänner. Förtroende är bra, missbrukar det genom att ständigt testa det är dåligt. Om någon berättar för dig att de har absolut ingen svartsjuka där du är orolig betyder att de är antingen A. ljuger och är mycket svartsjuk inne, B. har ingen respekt eller attraktion för dig, eller C. fuskar själva och så bryr mig egentligen inte vad du gör.
 16. 16
  Känna igen och försöka eliminera dåliga vanor. Drick inte eller röker för mycket. Aldrig göra något liknande dryck och kör, eller annat beteende som kan äventyra hälsan i familjen eller relationen. Kom ihåg att fängelse är aldrig en bra sak.
 17. 17
  Vara oberoende. Skaffa ett jobb, även om det är tråkigt och inte betala mycket. Aldrig vara helt beroende av någon, kommer det att göra dem så småningom känna används och manipuleras.
 18. 18
  Att förlåta är att glömma! Om du inte kan glömma vissa brott, säg det, och gör upp planer för att ställa saker till rätta på något sätt verkar mogen. Om du väljer att förlåta din make sedan glömma det. Ta inte upp det sex år senare säger något i stil med "det här är precis den tid du...". En av de saker som människor ofta har svårt att identifiera sig med är att förlåtelse är tänkt att gynna offret, inte förövaren. Det är tänkt att lindra bördan och låta offret gå vidare. Kom ihåg, är barmhärtighet en stark ställning.
 19. 19
  Tänk på att när du älskar någon, ibland de intentioner som de har är viktigare än resultatet. Om din make försökte verkligen hårt för att göra något speciellt för dig och misslyckats, berömma dem helt och låt dem veta att du tycker att det är ännu mer speciell eftersom de tog en risk för att behaga dig och misslyckats. Det visar en stor önskan att behaga någon att försöka göra något utanför ditt sätt och misslyckas.
 20. 20
  Respekt. Period. Alltid. Aldrig förbannelse, eller ring namn, oavsett hur illa eller arg du känner. Ord är svårast att läka. Säg inte något på dåligt humör eller värmen av ett argument som du kommer att ångra i flera år (eller som kan potentiellt ärr din make känslomässigt).

Tips

 • Skratta inte åt (eller på annat sätt förringa) allt din make gör för att försöka förbättra sig själva eller relationen.
 • Om du har svårt att någon gång förstå så ska du utbilda dig själv innan du försöker rätta till dem.
 • Kom ihåg att din relation är central för ditt liv, och att man måste lägga så mycket möda på grooming relationen som du skulle ditt eget hår eller naglar.
 • Håll det enkelt. Ibland en anteckning kvar i stråsäd rutan kan ha så mycket effekt som en dyr diamant.
 • Kom ihåg att ingen tycker om att misslyckas. Om din make försöker åstadkomma något, att hjälpa dem. Finnas där för dem och vara stödjande.

Varningar

 • Aldrig "kliva ut" i en relation. Det slutar aldrig väl. Så småningom efter att orgasmen är borta och alla "nyktrar up" blir det sorg och bitterhet, eller skuld. Bara gör det inte.
 • Använd inte materiella gåvor för att behaga din make utom i mycket sällsynta fall. Så kallade "shopping" är inte en bra sak. Människor som är känslomässigt friska kan vara lika glada skyltfönstren som att köpa saker. Om det inte är ett allvarligt behov, dess extravaganza.
 • Var riktigt försiktig när du gör listor över saker du gillar och inte gillar. Var försiktig.
 • Var försiktig när du antyder rådgivning även om relationen är frisk. Om din make inte håller, prova att gå själv ett par gånger och sedan bjuda in dem igen.
 • Kom ihåg att kärlek och hat är horn på samma tjuren. Visa mig något du hatar och jag ska visa dig något som du kan älska eller har älskat. Visa mig något du älskar och jag ska visa dig något som du skulle kunna ha potential att hata. Korsa inte alltför många linjer eller gränser med din make.
 • Var försiktig när du experimenterar. Kom ihåg att ibland en sexuell fantasi är just det. Det kallas en fantasi av en anledning, eftersom du aldrig ska faktiskt göra det, och om du gjorde som du kanske tycker att det är inte så kul som det verkar.