Wki

Hur kan man vara en god make

Så du gifte sig och bli en man av löften. Alla dessa löften du gjort din fru verkligen betyder något nu, så det är dags att börja gå på promenad. Lyckligtvis är en bra man är inte omöjligt. Det handlar om att följa ditt hjärta, ditt samvete, och agerar på din kärlek till din fru. Dessa enkla steg, om det tas på allvar, kan hjälpa till att leda dig och din bättre hälft till en ljusare framtid.

Steg

Hur kan man vara en god make. Var en gentleman, om hon ska låta dig.
Hur kan man vara en god make. Var en gentleman, om hon ska låta dig.

Del ett: att vara en man av princip

 1. 1
  Var en gentleman, om hon ska låta dig. De flesta, inte alla, kvinnor finner idén om en gentleman söt och bedårande. Om din fru är den typen av lass, gör dig redo att åka ut dina mest ridderliga själv. Tänk 17th century seder, eller däromkring:
  • Kyss henne hej och adjö.
  • Ta hennes tunga matkassar för henne.
  • Öppna dörrar för henne.
  • Betala för datum.
   • Naturligtvis finns det alltid en chans att hon inte vill att du behandlar henne på ett gentlemannamässigt sätt. Om hon inte gör det, ta det inte personligt. Fortsätt att vara söt till henne, även om du inte ger henne särbehandling.
 2. 2
  Var respektfull. Respekt är en handling av förståelse. Förstå att din fru är en oberoende, annan person, och att hon kanske inte vill göra exakt samma sak som du, även om dina intressen är oftast inriktade. Här är fyra exempel på hur du kan vara respekt för din fru:
  • Håll dina löften. Gör vad du säger att du ska göra. Om du berättar för henne att du ska diska, inte wimp inte ut och sedan göra ursäkter när hon tar över ditt ansvar.
  • Kom i tid. Om du säger att du ska vara någonstans vid en viss tid - säg, plocka upp ditt barn på dagis - vara där. Din frus tid är lika värdefull som din. Respektera det.
  • Sluta räknar med. Inte bara anta att hon ska göra något för att hon är din fru eller en kvinna. Etablera god kommunikation istället. Lär dig att be om en tjänst.
  • Lyssna på vad hon säger. Låtsas inte att lyssna - verkligen lyssna. Ibland är det enda vi vill ha en god lyssnare eller en axel att luta sig mot. Låt henne prata och absorberas i vad hon säger.
 3. 3
  Aldrig ljuga. Få för vana att tala sanning. Fråga dig själv hur du skulle känna dig om du fick reda på din fru höll allt annat än en födelsedag hemligt från dig. Tala alltid om för henne vart du ska, om hon vill veta. Berätta för henne vem du är med. Berätta vad din motivation är, även om du tror att de är småaktiga. Att vara öppen och aldrig ljuga etablerar stor verbal kommunikation, vilket är kärnan i alla bra relationer.
 4. 4
  Aldrig fuska. Det säger sig självt, men det måste nämnas. Fusk är en form av liggande. Du skulle inte vara mycket att acceptera av din fru har en affär, så varför skulle du? Om du har en affär, ta en bra, hård titt på ditt liv och fråga dig själv varför du är gift med den person du är gift med.
  • Om du älskar din fru men lust efter någon annan, inse hur orättvis situationen är. Du vill ha bekvämligheten av din fru, men du är inte villig att vara exklusiv och ärlig mot henne. Det är själviskt beteende på dess mest grundläggande. Du kan inte ha kakan och äta den också.
  • Om du inte längre älskar din fru, varför är du fortfarande gift med henne? Både av er skulle förmodligen vara mycket bättre om du fick möjlighet att hitta någon som du verkligen älskade, eller någon som älskade dig tillbaka. Tänk på det.
 5. 5
  Minimera lättja. Lättja är en stor avfarten till kvinnor, och en dålig vana att starta. Lättja är inte nödvändigtvis titta på fotboll på söndag, lathet inte gör något du vet att du ska eller vill göra, men kan inte ge dig. Så ta ut soporna, överraska henne en gång i veckan genom att städa huset, eller tränar för att visa henne att du har självkänsla. Det gör en stor skillnad.
 6. 6
  Försök att inte vara självisk. Vi skulle kunna diskutera i timmar hur själviska människor är, men en sak verkar klar: om vi är själviska, vi har kapacitet att vara osjälviska. Kärleken bör inspirera det osjälviskhet. Istället för att alltid fråga vad du kan göra för dig själv, börja fråga vad du kan göra för din fru, eller vad du kan göra för nytta för ditt äktenskap.
  • Minimera svartsjuka. Du kan få lite avundsjuk då och då, och det är okej, så länge du försöker att inte låta det påverka din frus lycka. (Det är nog ett gott tecken om du är svartsjuk.) Det beror på svartsjuka kan vara väldigt självisk. Aldrig hålla din fru från att göra något bara för att du är svartsjuk.
  • Kompromiss. Lär dig hur du når en medelväg. Ofta, vad du vill och vad din fru vill kommer att vara helt annorlunda. I dessa fall, justera dina förväntningar. Förvänta dig inte att alltid få exakt din del eller att "vinna" argumentet.
 7. 7
  Aldrig höja rösten, skrika åt, eller fysiskt misshandlar henne. Din fru litar på dig att ta hand om sin komfort och säkerhet. Ställ inte ett dåligt exempel och låta dina känslor få det bättre för dig.
  • Styr din ton, om möjligt, i ett argument:
   • "Jag är orolig för att vi inte ska hålla sig till vår budget. Jag anklagar inte dig för någonting. Jag bara titta ut för vår långsiktiga lycka och jag ville ha en diskussion med er om hur vi kan både ändra våra köpvanor. "
  • Motstå ad hominem, eller personliga, angrepp. Följande är inte ett hälsosamt sätt att argumentera:
   • "Oh yeah? Du vill verkligen se till att våra barn får in en bra skola? Tja varför inte du prata med din ex-pojkvän huvudmannen? Du verkar ha en smashing relation med honom."
  • Aldrig hit, kvarhålla eller hota din fru med våld. Försök inte att använda din fysiska storlek som en fördel över henne. Din fru skulle kunna väcka åtal.

Del två: visa ömhet

 1. 1
  Hitta små sätt att få henne att känna stor. Det är roligt eftersom, ofta, de minsta saker hitta ett sätt att ge näring en relation. Fråga dig själv, vad kan jag göra för att min fru ännu gladare? Det behöver inte vara omvälvande för att vara effektiva. Det är tanken bakom det, och känslor i det, det är den verkliga gåvan:
  • Arbetet med att ha en bättre relation med dina svärföräldrar. Få saker är viktigare för henne än du har en relation med sina föräldrar. Du kanske inte ser dina svärföräldrar varje dag, men det undersells betydelsen av målet: i slutändan, hon vill att du ska älska dem som du älskar dina föräldrar.
  • Bryr din fru egentligen om kärlek? Investera i ett mikrolån i hennes namn, och ge det till henne som en present. Hon är nu stolt mottagare av någon annans möjlighet.
  • Gör saker runt huset som hon normalt inte tycker om. Om din fru hatar att diska, till exempel, gör henne lite "komma ut rätter gratis"-kort, bra för en vecka utan fat-plikt.
 2. 2
  Var öppen. Det kan verka konstigt, men att vara öppen med din make är verkligen ett tecken på tillgivenhet: det visar dem att du litar på dem och, ännu viktigare, att du tycker om att vara intim med dem känslomässigt. Kvinnor är särskilt anpassade till deras känslor, män är ofta inte. Att vara öppen kommer att försäkra henne om att du tar detta steg för henne.
 3. 3
  Visa henne att du älskar henne. Varför gifte du dig med henne i första hand? Uttryck för henne varför du älskar och hur hon känns vardagen. Gör detta ofta. Det kommer att leda till goda vanor, främja mer kärlek och tillgivenhet i ditt äktenskap, och minska mängder av stress.
  • Skriv henne ett kort handskrivet brev. Placera den under kudden, som du kysser henne farväl på morgonen, tala om för henne att kontrollera under kudden. Anteckningen kan säga något i stil med: "Varje dag jag är med dig, jag lära dig ännu mer om hur hopplöst tur jag jag älskar dig.".
  • Kom upp bakom henne när hon vet att du är i samma rum och ge henne en innerlig kyss på hennes hals medan inslagning armarna runt henne. Det kommer att göra hennes hjärta smälter.
  • Gör din egen romantisk fortune cookie. Hitta ett sätt att glida en personlig förmögenhet i en fortune cookie din fru går sönder. Har läst det något i stil med: "Bara du kan göra mitt hjärta samman...."
 4. 4
  Vara stödjande. Stötta henne i hennes ärliga strävanden. Oavsett om det är att stödja henne när hon vill ta latinska danslektioner eller när hon vill gå ut med tjejerna, gör ert stöd hon känner sig trygg och låter henne ta kalkylerade risker. När hon har inget annat att falla tillbaka på, hon vet att hon kan lita på dig att vara hennes klippa, hennes musa, sin fyr.
  • När din fru känner sig nere, hitta ett sätt att muntra upp henne. Ta henne frukost på sängen, massera hennes fötter, eller hyra sin favoritfilm. Återigen, kan små saker har stora betydelser.
 5. 5
  Sätt "mannen" tillbaka i romantik. Det kanske inte är det första som du tänker på när du vaknar på morgonen, men romantik är avgörande för ett hälsosamt äktenskap. Inte bara anta att eftersom du är gift, du behöver inte försöka vara romantisk med din fru längre. Inte bara är det tänkt missriktad - vad händer om din fru beslutade att hon inte behövde titta på hennes vikt en gång gift? - Det tar också några av de roliga i äktenskapet. Så var en man och göra det manligt sak. Vara romantisk.
  • Gör datum nätter minst en gång i månaden. Vissa par lyckas hitta tid att gå på datum varje vecka, men en gång i månaden räcker. Planera ett datum som väcker en stor dag du gick på tidigare i ditt frieri, eller planera en dag som får blodet att pumpa igen: skydiving, valskådning, eller en film, för att nämna några.
  • Fira din årsdag. Din årsdagen är verkligen viktigt att din make, och det bör vara för dig också. Det har en symbolisk innebörd förutom att ge en möjlighet att förnya din kärlek. Glömmer ditt jubileum är ett stort no-no. Åtminstone har en middag planeras och en flaska kyld vin.
  • Håll intima relationer i sängen stark. Låt inte saker torka upp i sängen, eller ta saker för givet. Sträva efter att behaga din fru så mycket som hon behagar dig, och hålla utforska henne och din egen sexualitet genom varandra.

Del tre: sätta ihop allt

 1. 1
  Lita på henne helt. En hel del av de saker som nämns i denna tutorial kretsar kring tillit. Om du inte litar på din partner, du bor antagligen i ett ganska eländigt ställe. Lär dig att lita på din fru på samma sätt som du vill att hon ska lita på dig.
 2. 2
  Avslöja din personlighet. Äktenskapet är en bestående möjlighet att lära känna någon bättre och bättre under många, många år. Om du håller en del av din personlighet hemliga eller precis stängt, är du förmodligen inte få allt du vill ha ut av ditt äktenskap. Det är verkligen går att visa: du får vad du ger.
  • Ha långa konversationer, få henne att skratta, dela intressen, hobbies och yrken, ta henne någonstans som har personlig betydelse för dig, uppmuntra henne att lära känna din släkt (och göra samma sak för hennes), delta i debatten, rädslor aktie, tvivel, och sårbarheter, vara den man är, inte vem du tror att hon vill att du ska vara.
 3. 3
  Kom ihåg den gyllene regeln. Den gyllene regeln är inte bara viktigt för vår uppfattning om moral, det hjälper också oss navigera ibland stormiga vatten i ett äktenskap. Den gyllene regeln är att du gör mot andra som du skulle ha dem göra för dig. Allt detta innebär är "sätta dig i deras skor" innan du agerar.
  • Självklart måste du ha rätt sorts perspektiv om du ska använda den gyllene regeln, och du kan inte ljuga för dig själv om vad andra människor vill ha. Om du är osäker på något, fråga dig själv "Vad skulle jag vill ska hända om jag var i min frus ställning?" Detta är i allmänhet en bra övning för dig att engagera sig i.
 4. 4
  Om du är religiös, dela din religion med din fru. Rita på din tro för styrka, och aktivt söka sätt med din partner på ditt livs resa. Ge dig själv till din fru så mycket som du ger till din gud. Behåll dina värderingar hela.
 5. 5
  Var stolt över ditt utseende. Naturligtvis, det viktigaste till sist: praxis god hygien, ser skarp som en tac - insidan och utsidan av huset - och se till att du hålla samma generella nivå av renlighet som din fru gör. Om du bryr dig om hur väl din fru klänningar och mycket ofta hon borstar tänderna, är hon säker att bry sig om samma saker. Och det är så det ska vara mellan två människor som älskar varandra, inte skulle det?

Tips

 • Visa henne hur tillgiven du är framför eller hennes vänner t.ex. berätta för henne hur vacker hon ser ut.
 • Ägna tid och ansträngning för henne.
 • Hjälp hennes familj ut med någonting, shopping, reparationer i hemmet.
 • Lita på henne!
 • Vara romantisk - köpa henne en present när du känner att hon förtjänar det då och då, men inte för mycket, du vill inte förstöra henne.
 • Lyssna på vad hon säger och använda det som hon säger så konstruktiva inte som en föreläsning.
 • Tala alltid sanning oavsett hur illa du tror att det kommer att skada henne. Dess bättre för dig att berätta för henne då för henne att ta reda på från någon annan.

Varningar

 • Inte womanize - det kommer att visa henne att du inte tycker hon är så attraktiv, berömma henne istället. Och titta på henne mer.