Wki

Hur man besluta om att gifta sig med en man med barn

Falling in love med någon kan vara mer komplicerat när vi åldras och ändra relationer, föra våra tidigare liv i släptåg. När en relation har att ta hänsyn till någon annans barn också, kan det vara ett svårt beslut för dig att göra och borde inte vara något som tas lätt på. Coping med någon annans barn, speciellt när man inte är van vid barnuppfostran, kan vara en plötslig och omvälvande förändring i livet omständigheter, men det kan också vara riktigt givande. Denna artikel diskuterar saker som du behöver ta itu med innan du säger "jag gör" till en man som har barn redan.

Steg

Hur man besluta om att gifta sig med en man med barn. Fundera på hur du känner om barn.
Hur man besluta om att gifta sig med en man med barn. Fundera på hur du känner om barn.
 1. 1
  Fundera på hur du känner om barn. Om du aldrig har haft barn, vad är orsaken till detta? Har möjlighet gå dig helt enkelt av eller inte du verkligen vill ha barn? Om du inte vill eller inte gillar barn, är detta redan en varningssignal - du kommer inte att kunna att helt enkelt avfärda eller ignorera din tilltänkta ungar, och du kommer inte att kunna hålla honom borta från sina barn (vid Åtminstone inte om du är smart). Å andra sidan, om du gillar barn men chansen har aldrig kommit upp tidigare, är detta ett positivt tecken.
 2. 2
  Fundera över hur dina barn kommer att klara av att blanda med en ny familj. Om du har egna barn som fortfarande behöver din omsorg, är det viktigt att tänka igenom hur du kommer att underlätta deras passage in i en ny familj. Det är viktigt att låta dem tillbringa tid med din nya mans barn, så att de kan lära känna varandra. Detta kommer också att du kan se hur de klarar sig, och det ger en öppning för dig att föra ett samtal med dem senare.
 3. 3
  Åtgärda eventuella tvivel som du kanske känner. Den första råd är att om du har några tvivel, är det heller inte tid att gifta sig, eller kanske det aldrig blir dags att gifta sig med den här mannen. Dessa är de typer av frågor du måste ställa dig själv:
  • Kan jag hantera en relation som kommer med barn?
  • Kan jag klara av att bli ett steg förälder till någon annans barn?
  • Är detta något jag kan njuta av på lång sikt (eftersom det är på lång sikt)?
  • Tycker jag barnen? Vill de mig?
  • Kan jag klara av några fysiska eller känslomässiga funktionshinder som något av barnen har? Är jag villig att ta på sig det ansvar som sådan vård innebär?
  • Är jag villig att sätta i den tid som krävs för att undervisa, vårda och höja dessa barn som mina egna? Eller åtminstone att låta min man att höja sina barn och hålla sig borta från hans sätt som han gör det?
  • Är detta kärlek uthärda nog att klara av det ursprungliga omvälvningen lära sig att föräldern nya barn kommer att orsaka?
  • Finns det andra källor till stöd för att hjälpa mig och min föreslagna nya make?
  • Kommer deras mor kunna hjälpa eller är hon sjuk, frånvarande, borta för alltid? Eller är hon bitter och hätsk, och kommer sannolikt att göra detta svårt för mig?
 4. 4
  Var väldigt ärlig med dig själv. Kärleken övervinner inte mycket utmanande föräldrarnas arrangemang. Du måste kunna gå in i detta med ögonen vidöppna, förväntar sig några förbittring från de nya barnen, från era egna barn (om någon) och eventuellt från andra personer med anknytning till relationen, däribland ex-fru, mor-och farföräldrar, och syskon av din make-till-vara.
 5. 5
  Tänk på barnen först. Även om du kanske känner blåögda och lycksalig, kan barnen vara försiktiga och även dreading vad som komma skall. Kom ihåg att hans barn var en del av hans liv innan du var. Och kom också ihåg, att det inte kommer att vara rättvis att göra sina barn känner sig "mindre än" om och när du och din man väljer att ha ett barn på egen hand. Det finns en hel del mycket komplexa känslor och mekanismer som spelar in, särskilt om din man inte är den förälder som har vårdnaden om sina barn och dina tidigare barn lever med er två - när de kommer på besök varannan helg, det är mycket troligt att de kommer redan känner, inte så mycket som gäster, men mer som inkräktare i hemmet. Alla barn som är resultatet av ditt äktenskap är deras halvsyskon - tidigare barn kan älska sina syskon, men väldigt mycket ogillar dig. Du måste vara beredd att hantera det, liksom polisarbete din egen instinkt att se sina barn som hot till dina egna barn. Det låter enklare än det är i praktiken.
 6. 6
  Provkörning saker. Det kan vara lättare att testa vattnet genom att spendera tid tillsammans under en längre tid snarare än att rusa in i äktenskapet. Även kan vara ett alternativ för dig om det känns okej. Tiden kommer att ge dig möjlighet att se om du hanterar och det kommer att låta barnen se att denna nya ordning skulle kunna fungera, att ge dem tid att vänja sig. Å andra sidan, kan tid också avslöja att det inte kommer att fungera, så var beredd på den möjligheten också.
 7. 7
  Var förnuftig, inte självisk. När det finns barn inblandade, ökar komplexiteten i att ha en romantisk relation grenrör. Till skillnad från när du var yngre och barnen var inte en del av romantik ekvationen, är romantik nu kantad av behovet av att ta hänsyn till vad som fungerar för alla inblandade personer, inte bara för de två förälskade människor. Trots den romantiska föreställningen visas i filmer av stora familjer melding tillsammans, verkligheten är mycket svårare, dyrare, mer benägna att friktion, mer benägna att inte träna. Som sådan, är det verkligen viktigt att vara förnuftig och inte självisk i de beslut som du når.
 8. 8
  Om du bestämmer dig för att gå vidare, omfamna beslutet fullt ut. Om du har svarat på frågorna, inför de tvivel, och riktar de möjliga utmaningar, har du gjort det hårda förberedelsearbetet. Var medveten om att vägen framåt inte kommer att fungera smidigt, men om du har tagit sig tid att göra grunden och du är fullt medveten om vad som kan vara framåt, bör det vara en resa fylld med kärlek, engagemang och beslutsamhet från både du och din make-till-vara att detta kommer att fungera.

Tips

 • Spendera mycket tid att prata igenom dessa frågor med den man du vill gifta sig. Ni båda är lika ansvariga för en balanserad, frisk och full kännedom om verksamheten här.
 • Om möjligt är det också viktigt att involvera barnen i att fatta beslut om sina liv framåt. Lyssna på dem och lära av dem.
 • Om du vill ha fler barn med den här mannen, är det viktigt att han är ombord innan du gifter dig, och att ni båda har diskuterat de utmaningar som detta kan medföra för befintliga barn och för din ekonomi, utrymme och livsstil. Också ta hänsyn till din ålder, din potentiella makens ålder och åldersskillnader med existerande barn. Även om det kan kännas romantiskt nu vill ha fler barn med den här mannen, om det innebär att barn som håller tillbaka både av dig i din 50s och 60s från en mindre tungt barn-ansvarig liv, kanske det verkar inte så ljus. Du måste möta dessa frågor i god tid och inte bara "känna kärlek".
 • Ta din tid under uppvaktning för att lära känna barnen och kom ihåg att barn lätt kan mutas. Några små godsaker och favörer kan bära positiv frukt ju längre din relation fortsätter. Om du är omtänksam och uppmärksam du kan hitta dig själv att vinna över dem utan att egentligen försöka. Lyssna på dem och uppmärksamma deras verkliga behov och önskemål. Respektera tonåringar som individer, lyssna på deras oro och idéer. Tonåringar är i en ålder av starka passioner och djupa övertygelser, se till att dra en linje mellan att hålla dina gränser och försöka bryta deras vilja att anpassa sig till din tro.
 • Tänk på att barn inte har några val alls, måste de hantera enkelt med besluten av vuxna som ansvarar för dem. Tänk på hur maktlös du skulle känna i deras ställning, och beter sig med omsorg, medkänsla och omsorg om dem först. Du kan alltid välja vad du vill göra, vart du vill åka. De måste göra som de blir tillsagda.

Varningar

 • Tvinga inte dina barn att ringa din nya människan "pappa", särskilt om deras far fortfarande lever, även om han inte är inblandad i deras liv. Tvinga inte din nya mans barn att kalla dig "mamma," heller. Hänvisa inte till honom som "din pappa." Du kommer att förvirra dem. Det spelar ingen roll om deras andra föräldern är en straffånge, en knarkare, en berusad, eller oengagerade jerk - både din och din mans barn kommer att ha komplexa, konfliktfyllda känslor om er alla i alla lägen. Barnen kan älska både av dig och vill ringa dig mamma, pappa, vad som helst - men gör det kan få dem att känna att de sviker sin andra förälder. Tryck inte det - bara låta saker hända naturligt och på barnens takt.
 • Det är alltför ofta att barn från ett tidigare äktenskap är så hjärtligt företräds av den nya maken som den nya maken företräds av dessa barn. Skillnaden är att, som ny make, du har mycket mer makt än vad de gör. Var snäll och förståelse.
 • Förutsätt inte att du omedelbart kommer att kliva in i föräldrarollen i deras ögon. Istället antar lagret av ett slag och medkännande vän. Försök inte att disciplinera barnen - låt din man disciplin sina egna barn. På samma sätt bör du ta ansvar för att disciplinera ditt barn, snarare än att lämna över föräldrarnas tyglarna till din nya man.