Wki

Hur du kompromissa med din make


Alltid känsla som dörrmattan när det gäller att fatta beslut med din make? Eller kanske det är du som alltid kallar skotten och din make ödmjukt tvingar, till den punkt där du känner att de inte längre bidrar entusiastiskt till relationen. Hursomhelst, är kompromiss mellan makar en viktig färdighet nödvändig för en livstid av samarbete, ständigt växande kärlek och fortsatte för varandra.

Steg

Hur du kompromissa med din make. Förutsätt inte någonting.
Hur du kompromissa med din make. Förutsätt inte någonting.
 1. 1
  Förutsätt inte någonting. Det spelar ingen roll hur länge du har varit tillsammans, kommer det alltid att finnas saker du inte vet om varandra. Mer än så, vi alla växer och förändras över tiden. Vad kan ha varit din makes favorit sätt att göra något 5 år sedan kan nu ha blivit ett återkommande rutin. Förutsätt inte att saker är statiska och alltid perfekt. Lämna alltid utrymme att växa och förändras, och detsamma kommer att ske för dig.
 2. 2
  Ställ frågor och lyssna aktivt. Om du har fått till vana att tala om din make vad de ska göra, är det dags att stoppa i dina spår och börja fråga istället. Och bli inte avskräckt av första svaren som "Åh jag vet inte, vad du föreslår är bra med mig." Det är ett tecken på någon lång avgick att bara komma överens för fredens skull eller få saker gjorda. Håll sondera försiktigt och frågar vad din make verkligen vill. När de säger, lyssna. Det kan vara alltför lätt att tro att du redan vet svaret men i 99% av tiden kommer du inte. Så lyssna och svara på vad du hör, inte vad du vill höra.
 3. 3
  Tala upp. Å andra sidan, om du har blivit dörrmatta i ditt äktenskap, är det dags att börja säga hur du känner dig, erbjuda dina åsikter och ge din take på hur du skulle vilja göra vissa saker. Du kanske måste ta tid att utveckla modet att göra detta, men gör det i små steg och bit för bit, kommer du att ändra ditt sätt att bara acceptera saker som de alltid tycktes vara.
 4. 4
  Kompromiss. Oavsett om du har varit den främsta arrangören eller verkställande efterföljare, lärande kompromiss är nyckeln till ett lyckligt förhållande härifrån på. Lär dig att komma med förslag som tar hänsyn till båda parter. Tänk sådana möjligheter som:
  • Överens om att göra en aktivitet som din make vill göra denna gång som din make gör en aktivitet till dig nästa gång och fastställa ett datum!
  • Gå med på att göra en del av den verksamhet som din make vill göra men att lägga in dina idéer också, så att hela verksamheten är en sann kombination av både dina perspektiv och vill.
  • Dela på arbetsuppgifter som varken tycker om att göra genom att skapa arbetsgrupper diagram som kan flexibelt jonglerade runt där det behövs. Till exempel kan dammsuga vara en knepig tas av en make för det mesta utom när de är sjuka, borta, eller verkligen upptagen. Den andra maken kan plocka upp vid dessa tillfällen under förutsättning att maken kommer att återvända till uppgiften när situationen är löst snarare än det nya arrangemanget förvandlas till normen. Chore krypning efter överenskommelse kan göra make som klumpas med en orättvis nivå sysslor väldigt frustrerad.
  • Överens om att ge varandra tid ut från hushåll och föräldraskap tullar på en regelbunden basis. Detta kommer att ge båda makarna en förväntan av fri tid snarare än under antagandet att "en dag ner på spåret den andra maken kommer att märka hur mycket övertid jag är...". Såvida sådana arrangemang görs explicit och tydligt, kommer de inte bara magi sig in i att vara.
 5. 5
  Flytta på att samarbeta. Kompromiss är fortfarande en situation där vissa saker går förlorade och några vinns. Det är en avvägning av motstridiga intressen och det är ett bra verktyg för att öka samarbetet. Men i sista hand, kanske ni båda gillar att sträva efter ett samarbete relation. Vilket innebär att de aktiviteter, sysselsättningar, delade levande arrangemang etc. som ni båda gör tillsammans blir ett resultat av ett samarbete där båda din input är lika omtänksam om andra, bygger på alla de positiva aspekterna av era inlägg och skapar en miljö som ni båda trivs så distinkta, viktiga personer som är helt solidariskt med varandra. Det bär ingen känsla av endera partnern att behöva ge upp något för eller känner sig inordnas eller utklassade av den andra personen. Istället är val som varje individ med kärlek, respekt och omsorg om andra översta i sina beslut. Detta kan ta år att perfekt och det är en underbar resa.

Tips

 • Om någon av er är en spendaholic och den andra en total sparsam, kompromiss är nödvändigt att lätta pengar spänningar. Den sparsamma personen behöver lära sig att betala då och då, medan spendaholic måste stävja utgifterna drifter. I båda fallen är det troligt att familjeuppfostran eller andra tidigare erfarenheter styra monetära metoder och det är viktigt båda parter sitta ner och räkna ut sin ekonomi istället för "hoppas det ska gå bra". Se Ta en sund inställning till ekonomi i er relation för några idéer om bästa närma sig denna.

Saker du behöver

 • Tid tillsammans
 • Självförtroende
 • Respekt
 • Motivation