Wki

Hur oljefärg

Har du någonsin velat måla vackra, uttrycksfulla målningar med oljor? Här är några av grunderna för att guida dig i den underbara världen av oljefärger. När du har fått de grundläggande teknikerna ner, är världens din duk!

Steg

Hur oljefärg. Välj en plats att arbeta med god ventilation.
Hur oljefärg. Välj en plats att arbeta med god ventilation.
 1. 1
  Välj en plats att arbeta med god ventilation. Ett fönster eller en dörr kan öppnas, eller god ventilation kan slås på, och / eller att du har en ganska öppen plats där luften kan cirkulera och flytta runt. Om du målar utanför, kom ihåg att du måste ställa in ordentligt så att vinden inte blåser över saker och ting. Observera att insekter, särskilt bin, Citrus Thinner.
 2. 2
  Ställ din staffli så att du lätt kan röra målningen ytan utan att böja sig ner eller stående på tips-tår medan du håller borsten. Håll penseln på eller bakom bula bakom dess hylsa (silver delen). Du kommer att stå i timmar, så se till att du inte kommer att anstränga ryggen. Stående är bättre än att sitta, men om du måste sitta, måla på armslängds avstånd från staffliet.
 3. 3
  Lägg ner en trasa, plastpåse, eller tarp. Fäst kanterna med maskeringstejp för att hålla den från ackumulerade upp eller blåsa bort. Din arbetsplats kommer att stå helt på trasa, så se till att du har täckt tillräckligt område för att ha gott om svängrum. Om du planerar att arbeta vid ett bord med en tabell staffli, täcka golvet under dig och bordsskivan.
 4. 4
  Sätt på din målning kläder.
 5. 5
  Ställ in dina färger. Har tillräckligt med utrymme för din palett, penslar och palettkniv, lösningsmedel och lösningsmedel / behållare olja, trasor och färgtuber att bekvämt visas, lätt tillgänglig för dig att använda.
  • Du måste ha en behållare med bara lösningsmedel, och den andra med mediet. En vanlig målning medium är en del olja till 2 delar lösningsmedel. Den vanligaste oljan linfrön och dess varianter (raffinerad, kallpressad, eller oljor stativ) men vissa målare använder safflor, valnöt eller oljor vallmo. Alkydharts och Japan torrare kan tillsättas till målningen mediet för att påskynda torktiden. Överväga att sätta mediet i en sprutflaska. Du kan spruta innehållet på paletten för att arbeta i din färg. Sätt de lösningsmedel (lacknafta eller penselrengörande vätska) i en förslutningsbar behållare.
  • Om du väljer att köpa en mängd olika färg färger, försök att inte bli upphetsad om klämma varenda färg på din palett innan du börjar måla, eftersom detta kommer att slösa bort en massa färg. Ge dig själv 2 eller tre färger att börja med och gå därifrån. Se tips nedan. (Fast ibland är det bra att ha hela utbudet framför dig, vara medveten om färger som inte finns på paletten).
 6. 6
  Paint. Denna del beror egentligen på vad du vill åstadkomma. Men det finns vissa saker att tänka på oavsett vad du målar.
  • Till exempel, oljefärger har en kort blandning liv på duken. Det är inte svårt att vända ett område i en tråkig brun lera plats om det finns en hel del repetitiva skikt gjorda och förändringar. Om du försöker ändra något och det inte fungerar direkt, ta en trasa och torka av. All färg från det området kommer att lossna.
  • Oljor tar en stund att torka, så du har tid att ta bort färg för nästan 24 timmar efter applicering. Precis som alla andra färg, om du gör det första skiktet för tjockt, torkar den inte hela vägen.
 7. 7
  Rengör dina penslar väl mellan färgförändringar. När du är redo att ta bort färg från penseln och använda en annan färg, torka så mycket färg bort med en trasa som du kan innan du sätter borsten i tunnare. Detta kommer att göra dina tunnare längre och tar bort mer färg från penseln. Swish din pensel i tunnare behållaren, sedan torka bort det med en trasa.
 8. 8
  Ge ditt konstverk dess utrymme. När det första lagret är klar, kommer det att vara ca 48 timmar innan det blir torrt nog för att göra den andra ansökan utan kladd din första arbetsdag. Lämna inte ditt arbete i ett område som är särskilt varmt eller fuktigt, och förvara den på ett område där det inte kommer att bli kladdig, skrapade, rörd, borstad upp mot, suddig, och försök att inte lämna det där insekter flyger om eftersom de skapar en hemsk fläck om de fastnar i färgen själv.
 9. 9
  Om det finns en bra mängd färg kvar på din palett som kan användas nästa gång, använd din palettkniv för att skrapa den "goda" måla tillsammans, sedan fukta en ren trasa med thinner bara något och torka av resten av din palett ren. Använd en bit Saran Wrap att täcka färgrester, slå in det ganska ordentligt.
 10. 10
  Torka smutsiga borstar bort så mycket som möjligt med rena trasor och sedan susar i tunnare, tills det inte verkar vara färgen kommer ut i borsten. Gör detta till alla dina begagnade borstar. Under ljummet rinnande vatten, håll en bar av mild handtvål i ena handen, och sedan köra borsten längs tvål, som om du målar på tvål. Gå med riktningen av borsten tills ingen färg rinner av borsten. Håll borsten mellan pekfingret och tummen, under rinnande vatten, vilket gör att ingen av borsten är böjda eller sliten ut. Tryck hårt med tumnageln från basen av borsten till toppen med pekfingret fast mot ryggen, mittemot tummen, tills ingen färg kommer ut ur borsten. Skölj soap ut ordentligt, och linda en ren trasa eller hushållspapper runt borsten av de rena, sköljda borstar, pressning att absorbera överflödigt vatten. Att göra detta efter målning snarare än att vänta tills nästa gång du vill måla ger borstar tid att torka helt, eftersom du inte kan måla med dem om de är blöta.
 11. 11
  Sätt på locket på tunnare behållaren och lämna det till nästa gång, oavsett hur molnigt det är. När tunnare lägger sig, går pigment i färgen till botten, och rena tunnare lägger sig på toppen. Nästa gång du vill måla, kan du hälla den rena tunnare i en ren behållare, torka av pigment från botten, häll sedan tunnare tillbaka till din tunnare behållare, redo att gå. (Denna process sparar mycket pengar!)

Tips

 • När man målar utanför, vara säker på att din duk och din palett är inte i direkt solljus. Skugga din duk och palett, för om du målar med duken i direkt solljus, kan det leda till att du blanda dina färger felaktigt. När du kommer hem och tittar på din målning, kommer det att vara mörkt och grumligt.
 • Om du har svårt att få bort färgen på dina händer, fungerar babyolja eller olivolja riktigt bra.
 • En bra övning att börja med är att använda primära färger för att skapa olika nyanser av grått från vitt till svart, och måla i svart och vitt. Detta ger dig en fantastisk möjlighet att förstå värdet och kontrast.
 • I processen att skapa en oljemålning, är det viktigt att komma ihåg vad "scenen" målningen är i innan du ställer upp för att arbeta på det. En bra regel är att arbeta med hjälp av vad som kallas en "tunn till fett" eller "fett över magert"-metoden. Detta innebär att din första appliceringen av färg till duken måste vara tunnare och mindre "fet". Det är därför som den tunnare oljeblandningen består av en del olja till 2 delar tunnare. Som du framsteg genom stadierna målningen, kommer varje program att ha en lite mer olja, och lite mindre tunnare.
 • Om du väljer att bara köpa de primära färgerna, krama en fläck stor som en krona av kadmium gul, kadmium röd, och Ultramarinblå på din palett, avståndet dem så långt ifrån varandra som möjligt, som om du var utspridda punkter i en triangel. Nu lägger en del av Titanium White om storleken på en nickel i centrum. Använd din palett kniv.
 • En rekommenderad 10-tube paletten är Kadmium röd, Alizarin Crimson, kadmium Orange, kadmium gul, Viridian, Ultramarinblå, ftaloblått, dioxazin Lila, litet Mars Black, och stora Titanium White.
 • Vid tillämpning av färger, överkompenserar dina färgvärden. På så sätt blir det svårare för dina tavlor att ha en intetsägande, trött blick.
 • Den tunnare / oljeblandad verkar räcka längre än bara tunnare mellan rengöring, men när det blir riktigt molnigt, det gör det inte separat. Kassera den gamla mixen, och inte blanda igen tills den ska användas.
 • Försök skissa motivet in på duken först med en mycket tunnare och lite Raw Sienna. Det kommer att hjälpa dig att vara fokuserad när du målar utanför.
 • En begränsad palett rekommenderas när man målar utanför samt. Du kan blanda färger du behöver och kommer inte att behöva dra alla dina färger ut i fält.

Varningar

 • De material som används vid oljemålning är allvarliga, farliga material. Alltid vet exakt vad du arbetar med, och läsa etiketter innan funderar på att använda det. Vet det rätta sättet att göra sig av dessa farliga material beroende på var du bor och deras krav. Arbeta med allvarliga omsorg vid alla tillfällen när du använder och hanterar oljefärg.
 • Om tunnare får på huden, kan det orsaka irritation. Var uppmärksam så att du vet om ytterligare åtgärder måste vidtas.
 • Förvara inte brännbara material i slutna utrymmen om de har använts med thinner eller valnöt eller linolja. Tunnare och medier olja är brännbar.
 • Alltid hålla ögonen på målningen.

Saker du behöver

 • Oljefärg (om en budget, de enda färger du behöver är Kadmium röd, kadmium gul, Ultramarinblå, Titanium White)
 • Färghjul (för att hjälpa till med de rätta kombinationerna för specifika färger, och att hjälpa dig att förstå hur kompletterande färger kan användas)
 • Valnöt eller linfröolja (att kombinera med pigment för att skapa din egen färg, om så önskas)
 • Borstar (Connoisseur s Hog Borst eller borst i storlekarna 10 och 4, 2, 4, och 8 runda, 6 & 8 Flat, och en 1 Filbert. Du hittar vilka penslar passar dig mest dock.)
 • Thinner eller terpentin eller Turpenoid (att skölja penslar medan målning och skapa tunnare tvätteknik). Detta är allvarligt brandfarlig, så var försiktig.
 • Palette kniv (mindre knivar gör mindre av en röra, och du kommer att använda mindre färg)
 • Två behållare med lock som håller dina tunnare och valnöt eller linolja medan målning
 • 10 "x13" färg palett
 • Förvaringsbox som en talja eller verktygslåda
 • Canvas att måla på (sträcka ut det själv eller köpa försträckt och primade)
 • Staffli (tillval)
 • Drop duk, kläder målning, och handskar
 • Rags