Wki

Hur man gör en drake av en plastpåse

Vill du göra din egen drake hemma, för nästan ingen kostnad? Här är hur man gör det.

Steg

Hur man gör en drake av en plastpåse. Hitta en plast kasse.
Hur man gör en drake av en plastpåse. Hitta en plast kasse.
 1. 1
  Hitta en plast kasse. Det behöver inte vara stora - en som är standardstorlek fungerar.
 2. 2
  Vik plastpåse i hälften vertikalt. Var säker på att det är platt och jämn.
 3. 3
  Klipp ut draken formen. Här är de nedskärningar som du behöver för din drake:
  • Skär av botten av påsen. Placera din sax 2 eller 3 tum (5 eller 7,5 cm) upp från botten, och skär så att all bunchiness avlägsnas.
  • Skär påsen i mitten, från basen rakt upp till centrum av påsen.
  • Skär ett snitt från centrum av påsen tillbaka ut till veck, vid omkring en 45-graders vinkel.
 4. 4
  Spara den sektion som innehåller de flesta av luckan och ställ åt sidan resten av påsen. Lay bitarna ut plant. Du bör ha 2 oregelbundna pentagons.
 5. 5
  Skär två pinnar. En stick bör vara så lång som längden på draken, från topp till botten. Den andra minnet bör vara bara lite längre än bredden på draken, från höger till vänster.
 6. 6
  Tejpa den längre pinnen till den vertikala mitten av draken. Tape den övre änden (vid spetsen på draken) först. Innan du tejpa den nedre delen, sträck plasten lite och sedan tejpa klubban på botten.
 7. 7
  Tape den ena änden av den kortare pinne till det vänstra hörnet på draken.
 8. 8
  Bow den horisontella pinnen. Det är, böj det något åt ​​det övre hörnet på draken så att den kröker när den rör sig från vänster till höger. Tejpa högra hörnet.
 9. 9
  Tejpa två pinnar tillsammans. Om de pinnar passera, använda lite av tejp för att fästa den böjda sektionen till den vertikala pinne.
 10. 10
  Skär extra plasten i strimlor och knyt ihop. Detta kommer att vara svansen på din drake, och det borde hamna några meter lång (eller en meter, ge eller ta en bit). Du kan använda olika färger för att lägga till mer stil på din svans.
 11. 11
  Tape ena änden av svansen till botten på draken.
 12. 12
  Skär två små hål i plast. Hjälp av ett spetsigt objekt för att göra ett hål i skärningspunkten där de två pinnar möts, samt vid botten.
 13. 13
  Klipp till en bit snöre 1 fot (30cm) i längd. Skjut in ena änden av strängen till de korsande pinnar på den andra sidan av plasten. Tie ordentligt. Gör samma sak med den andra änden. Nu har du "träns".
 14. 14
  Gör en med ett hål i träns på samma nivå som skärningspunkten mellan pinnarna. Kontrollera uppriktningen genom att dra i snöret åt sidan för att se om knuten är bredvid (inte över eller under) i korsningen.
 15. 15
  Bestäm var att knyta en ögla i förtöjningslinan. När du är utanför, hålla tygeln strängen mellan tummen och pekfingret, så att draken försöker flyga från din hand. Börja i mitten av betsel och gradvis flytta fingrarna upp mot korsningen. Vid ett tillfälle, kommer anfallsvinkeln vara rätt och draken kommer att flyga bäst, så det är där du vill knyta en ögla i förtöjningslinan. Denna slinga måste gå upp eller ner beroende på vindhastigheten, så du måste justera platsen för varje flygande session.
 16. 16
  Skär mer sträng (högst 20 meter, eller 6 m, långa) och knyta den till tygeln.
 17. 17
  Flyga drake. Att flyga, helt enkelt kasta draken och dra i snöret som om du fiskar. Förläng strängen medan du gör detta. Du kan behöva ge det lite hjälp att komma upp i luften genom att köra lite. Om så, kolla att marken framför är fri från hinder som du sannolikt kommer att se upp när du gör detta och inte koncentrera sig på marken.

Tips

 • Var försiktig med att låta ut snöret för fort. Din kite är mer benägna att gå platser det ska inte gå (och trassla in sig i saker) om du ger det en alltför lång "koppel".
 • Du vill inte att flyga i "vind skugga" av byggnader eller träd - de gör "gupp" i vinden som kan göra din drake dyka eller twist. Jämn vind är bäst. Det bästa stället för att flyga drake är en bred, blåsig plats med några hinder ovanför.
 • Du kan använda olika typer av sträng, t.ex. garn (få den tunnaste sort möjligt), fiskelinor eller hantverk sträng. Använd inte tunga sträng.
 • Vinden är vanligtvis kraftigare högre upp, så om du kan släppa ut mer snöre och ha någon hjälpa till att starta det för dig, kommer det att stiga snabbare och komma in i bra luft.
 • Denna konstruktion är mycket lätt. Någon lätt bris gör draken wobble och fluga. Om draken inte flyga bra och vickar eller dyk, bör du kontrollera justeringen av betsel.
 • Om draken inte flyga väl, fäster större svans eller ta bort några.

Varningar

 • Se upp för elledningar.
 • Du bör vara medveten om vädret under din flygning tid. Flyg inte din drake om den kommande vädret kommer att vara regnigt eller om du inte vill bli fångad i det, inte heller draken.
 • Se upp för små barn samtidigt som draken. Bebisar och spädbarn kan lätt kvävas med plastpåsar. Kontrollera också att de inte sväljer några gräsklipp eller små bitar av plast.
 • Om draken trasslar i en elektrisk tråd, försök inte att få det. Du kan bli chockad. Försök inte att klättra i ett träd för att få en förlorad kite heller. Det är mycket säkrare om draken trasslar vid den punkt som du kan nå utan att klättra.
 • Flyg inte din drake om vinden är för stark för draken att hantera. Det kan bli förstört!

Saker du behöver

 • Plastpåse (lätta)
 • Tunna, böjbara pinnar
 • Flera meter snöre
 • Sax
 • Stark, transparent tejp
 • Extra plast (för svansen)