Wki

Hur man spelar kortspel 13

Denna spännande kortspel är lämplig för alla att lära sig spela. Det är ett perfekt sätt att döda lite tid och ha kul med familj, vänner eller folk du möter när du reser! De regler som beskrivs här är den vietnamesiska varianten, det finns en kinesisk variant också, så se till att du frågar de andra spelarna vad variant de vill spela om de är erfarna spelare. Observera att detta spel också kallas "Kämpar Upstream", och det är en fyra spelare.

Steg

Hur man spelar kortspel 13. Förtydliga bestämmelserna i förväg.
Hur man spelar kortspel 13. Förtydliga bestämmelserna i förväg.
 1. 1
  Förtydliga bestämmelserna i förväg. Många människor spelar med lite olika regler på olika platser, och det är bäst att vara tydlig med vad du kan och inte kan göra innan spelet börjar för att undvika förvirring eller frustration under matchen. I denna version, reglerna är följande:
  • Den starkaste till den svagaste går i denna ordning: 2, A, K, Q, J, 10,9,8,7,6,5,4,3.
  • Den starkaste kostym är Hearts, sedan Ruter, Klöver och Spader (i den ordningen, men denna regel fungerar bara när du spelar samma kort.
 2. 2
  Få en full kortlek och blanda dem.
 3. 3
  Dela ut 13 kort till varje spelare. Varje spelare får titta på sina kort, se till att klargöra detta.
 4. 4
  Identifiera vem som har 3 spader. Denna person går först och får placera oavsett typ av hand som de vill på bordet, så länge som den använder 3 spader. Till exempel: 3-4-5, dubbla 3s, etc., kommer att fungera bra.
 5. 5
  Bestäm vilken väg varven kommer att gå (medurs eller moturs). Nästa person kommer att försöka slå förra personens hand.
 6. 6
  Placera en högre hand än spelaren innan dig, att följa samma typ av hand. Till exempel, om de lägger ett par, måste du spela ett par som har ett högre värde på den ena innan du. Om de spelar en singel, måste du spela en enda.
 7. 7
  Hoppa över om du inte kan lägga något på bordet, kommer turen går till nästa person. När du hoppar kan du inte spela ett annat kort tills rundan är klar. Om alla hoppar, den sista personen som inte kan spela några kort han / hon vill.
 8. 8
  Bomb högen om du kan. En bomb hänvisar till en uppsättning av fyra av ett slag eller en uppsättning av sex som bildar en 3 + rak (t.ex. 3, 3, 4, 4, 5, 5). Fyrtal slår alla 3 + raka bomber, men inte andra högre uppsättningar fyrtal (så fyra ess skulle slå fyra kungar). Du kommer att få "kontroll" Om alla hoppar och kan spela vad du vill.
 9. 9
  Spela oavsett vilken typ av hand du vill ha på bordet om ingen kan slå vad du lägger ner, även om det inte är en bomb. Det kan vara ett par av de högsta twos, till exempel.
 10. 10
  När du har spelat alla dina kort, men din sista, måste du deklarera till den grupp som det är din sista kortet. Dock kan spelet sluta på en dubbel eller rak kort lek. Försök att vara den första av kort, eftersom detta är hur du vinner spelet.
 11. 11
  Du slår bara en 2 om du har en dubbel rak eller quad av några kort.
 12. 12
  Du vinner automatiskt om du har quad 2: s eller en drake (3-a)

Tips

 • Du kan spela upp följande typer av händer:
  • En enda: Ett kort som slår det tidigare i värde.
  • Ett par: Två kort av samma nummer (t ex 2, Spader och 2 klöver) och slog det tidigare i värde.
  • En trippel: Tre kort av samma nummer och slå det tidigare i värde.
  • En rak: Tre eller flera kort i följd (t.ex. 9, 10, J, Q).
  • En bomb: Dessa kommer i flera former. Fyrtal är en bomb. Pairs som bildar en 3 + rak (till exempel, 3, 3, 4, 4, 5, 5) är en bomb. Fyrtal kan slå alla andra bomber än en högre fyrtal.
 • Symbolen värdena går i följande ordning (lägsta till högsta): spader, klöver, ruter, hjärter.
 • Försök att ha en strategi i ditt huvud när du spelar.
 • Spela dina lägsta kort först om du inte har en strategi, det hjälper ofta i längden. Annars, om du har en strategi, ska du spela det.
 • Det numeriska värdet av korten går från 3-2 med 3s är det lägsta värdet kortet och 2s är den högsta.
 • Öva att spela ofta och du kommer att bli bättre.
 • I klasskampen variation, kan bara fyra personer spela. Det finns fyra led - Kung, Dam, Knekt och fattighjonen. Den fattighjon måste ge sina två högsta korten till kungen och domkraften ska ge sitt högsta kort till drottningen innan spelet. I sin tur, kungen och drottningen väljer kort 2 (kung) eller 1 (drottning) att ge tillbaka till jack och fattighjon resp. Kungen kan också välja om människor kan handla för att få fyrtal.

Varningar

 • Bli inte arg på någon om de vinner. Det var bara tur i lottningen och / eller goda strategiska drag från deras sida.
 • Var inte en dålig sport om du vinner eller förlorar. Skryta när du vinner är inte bra, men varken banna någon för att förlora.

Saker du behöver

 • Standard 52-korts kortlek
 • 2 till 4 spelare