Wki

Spelregler för skitsnack

Bullshit (eller "jag tvivlar", "BS", "Fuska", "Whatever" och andra mindre ekivoka namn) är ett multiplayer kortspel som innebär en hel del mod, svek, och försöker bli av med alla korten i din hand. Det är också mycket roligt - bara inte fastna i en lögn! Denna handledning visar dig hur du spelar en omgång Skitsnack.

Steg

Spelregler för skitsnack. Börja med att blanda och hantera en kortlek med 52 kort.
Spelregler för skitsnack. Börja med att blanda och hantera en kortlek med 52 kort.

Spela skitsnack

 1. 1
  Börja med att blanda och hantera en kortlek med 52 kort. Dessa bör fördelas jämnt bland spelarna. För att hålla spelet från att bli alltför komplicerad eller lång, bör du hålla förmodligen den 3 till 6 spelare.
 2. 2
  Bestäm vem som ska gå först. Det kan vara återförsäljaren, personen med spader ess, eller den som har flest kort (om fördelningen var inte riktigt ens). Denna person lägger ett kort (eller flera) på bordet och berättar de andra spelarna vilken typ av kort som de bara används.
 3. 3
  Spelet fortsätter runt bordet. Korten som spelas ska vara lika i värde. Den typiska omgång skitsnack mandat att varje kort ska vara ett högre än det kortet (s) spelat innan det, t.ex. om personen innan du lägger ner en fem, måste du spela (eller låtsas spela) en sex.
 4. 4
  Varje person som lägger ner en, två, tre, eller fyra kort och berättar alla andra vad de var. Men som är anpassade i spelet Skitsnack, är alla som spelar tillåtet att ljuga om korten de lägger ner. Omedelbart efter någon spelar ett kort, har du möjlighet att ringa "skitsnack" på dem. Detta innebär en anklagelse och avslöja, där den person som bara spelat krävs för att vända på korten de bara sätta och visa alla andra vad de egentligen är.
  • Om korten är inte vad spelaren sa att de var och den som heter "bullshit" var rätt, tar liggande spelaren alla kort från högen och lägger dem till sin hand.
  • Om korten är vad spelaren sa att de var och anklagande visar sig vara fel, alla kort i högen går in i handen av den som anklagar. Om två eller flera personer ringer ut spelaren i fråga och de har fel, är högen delas bland alla anklagare.
 5. 5
  Efter "bullshit" har kallats, börjar en annan runda med den sista personen att spela. Under spelets gång kommer det att bli svårare att komma undan med att ligga under en runda, särskilt om mängden av kort du har förvarar minskar. I slutändan kommer det att komma ner till lycka och hur bra din poker ansikte är - bara försöka att inte göra några rörelser som är för riskabelt, och kallar inte "skitsnack" om du inte är ganska säker på att personen spelar har verkligen ljugit om sina kort.
 6. 6
  När en person har spelat alla kort i sin hand, är de vinnare. Naturligtvis skulle de flesta människor kallar "bullshit" på den sista play av spelet, men du kan komma runt detta genom att göra din finalspel mycket subtilt och snabbt, eller genom att ringa "skitsnack" om personen rätt innan du i hopp om att starta nästa runda. Bullshit egentligen handlar om strategi, och ju mer du spelar, desto bättre blir du!

Video


Tips

 • När du ligger och komma undan med det, kan du säga "popcorn", "jordnötssmör", "idiot", eller göra en ko-liknande mooing ljud om du vill visa upp att du kom undan med snackade skit din kollega spelare. Detta är inte nödvändigt, naturligtvis, men det kan lägga till ett extra inslag av roliga i spelet.
 • Att ha en stor tuss av kort när någon fångade dig är inte nödvändigtvis en dålig sak - nu har du förmodligen en hel del av allt och har mycket att förlora. Du kan antingen berätta sanningen en hel del, eller ljuger en hel del eftersom du har en hel del av korten ändå.
 • Du behöver inte lufta dina kort, speciellt om du är nära att vinna. Håll antalet kort du har för dig själv.
 • En bra taktik är att distrahera de andra spelarna som din tur pågår. Det är helt rättvist spel att ringa bort andra spelarna uppmärksamma vad du gör, och det hjälper.

Varningar

 • Vara beredd för en lång spel, särskilt om du har en hel del spelare.
 • Alltid vara en bra sport, även om någon fångar dig ljuger. Detta spel kan få ut av kontroll om folk tar det alldeles för allvarligt eller vägrar att fess upp när det är dags.

Saker du behöver

 • Standard 52-korts kortlek
 • 3 eller fler spelare