Wki

Hur man gör ett papper hatt

Ta en bit tidningspapper och en klick av fantasi och du kan bli någon helt annat! Ja, kanske inte, men att göra ett papper hatt kan vara massor av roliga och gör ett stort projekt för barnen. Bär den resulterande papperet hatten som du roll spelar din favorit pirat, sjöman, präst - oavsett din fantasi beslutar att denna hatt kommer att bli och det hela fungerar bra

Steg

Hur man gör ett papper hatt. Börja med ett helt ark med tidningen.
Hur man gör ett papper hatt. Börja med ett helt ark med tidningen.
 1. 1
  Börja med ett helt ark med tidningen. Du kan använda en annan typ av papper, men det måste vara ungefär lika stor som en tidning sida för att passa de flesta huvuden.
 2. 2
  Vik på mitten vertikalt veck. Vik på mitten vertikalt veck. Din tidningen sida bör ha två veck i det - en vertikal, som löper längs ryggraden av avsnittet, och en horisontell, där sektionen viks på mitten. Kontrollera den vertikala veck är stängd, och placera den på toppen av din arbetsplats (så att det ligger horisontellt).
 3. 3
  Vik en övre hörnet ner längs mittlinjen. Den kortare faldigt i tidningen bör nu löper vertikalt. Skaffa en övre hörn och fäll ner längs mittlinjen, skapar en diagonal veck.
 4. 4
  Vik den andra övre hörnet ned längs mittlinjen. Vik den andra övre hörnet ned längs mittlinjen och skapar en diagonal veck.
 5. 5
  Vik upp nederkanten på sidan. Vik upp den nedre kanten av sidan, översta lagret bara. Fäll upp med cirka 2 eller 3 inches (5 till 7,5 cm).
 6. 6
  Vänd papperet. Vänd på papperet.
 7. 7
  Vik i en av de yttre kanterna. Vik in den vänstra ytterkant. Go 2 eller 3 inches (5-7,5 cm) mot mitten av hatten.
 8. 8
  Vik in den andra ytterkanten. Vik in den högra ytterkanten. Gör vecket samma bredd som den första utanför kanten du vikt.
 9. 9
  Justera för att passa. Avståndet mellan ytterkanterna kan justeras, mer eller mindre, för att passa ditt huvud.
 10. 10
  Vik upp nederkanten. Vik upp nederkanten på papperet. Denna veck bör vara tillräckligt lång för att täcka de veck du gjorde i steg 7 och 8.
 11. 11
  Öppna hatt. Öppna hatten, och plats på ditt huvud.
 12. 12
  Dekorera (tillval). Lägg färger, glitter eller andra utsmyckningar på din hatt.
 13. 13
  Färdigt.

Tips

 • Du kan tejpa dina veck för att göra dem mer hållbara.
 • Du kan också prova det här med andra typer av papper, t.ex. konstruktion papper eller aluminiumfolie. Bara se till att produkten kommer att vara tillräckligt stor för att passa ditt huvud.

Saker du behöver

 • Ett ark tidningspapper eller annat papper