Wki

Hur utforma en modell berg-och dalbana

Föreställ dig sakta bevakar närmar toppen av hissen-kullen. Lite mer, och... Swoosh flyger du ner för backen som du och resten av passagerarna skrika i glädje, som den negativa g s är nästan outhärdlig. Har du någonsin undrat var dessa stora berg-och dalbanor ifrån? En modell designad av en arkitekt eller ingenjör är där allt börjar. Visst du har teknik, med datorn simulatorer av mönster berg-och dalbana, och även ritningar. Men utan en modell, dessa fenomenala berg-och dalbanor är svårare att bygga. Modeller är inte bara en hjälp till parken som köper din design, men ett konstverk. När din berg-och dalbana är byggt, kan du visa upp för dina vänner hur du gjorde din dröm till verklighet!

Steg

Hur utforma en modell berg-och dalbana. Välj det mönster som du vill ska göras i en modell.
Hur utforma en modell berg-och dalbana. Välj det mönster som du vill ska göras i en modell.
 1. 1
  Välj det mönster som du vill ska göras i en modell. Är det den söta barns konstruktion, eller den stora djuriska monster som kommer att ha alla skriker av förtjusning och rädsla?
 2. 2
  Se till att designen är korrekt satt ihop, och avslutade. Du vill inte att ditt arbete att kollapsa till en gigantisk hög med skräp.
 3. 3
  Välj vilken typ av material du vill använda för din modell för att vara gjord av. Lera, metall, vissa människor gör även dem ur Popsicle pinnar och tandpetare! Skapa en lista över alla de material som du valde i föregående steg, och köpa dem. Dessa kan hittas i de flesta konst och hantverk butiker.
 4. 4
  Kartlägg hur du planerar att bygga din modell på dess struktur, spåra, och stöd. Dessa kategorier, är mycket viktiga för att slutföra hela projektet, och stöder modellen. Använda Plexiglas, layout formen av modellen först med en vanlig markör. när layouten av modellen är korrekt lägga ner, gå över layouten i permanent markör. Nu är du redo att börja byggprocessen. Börja att samla alla nödvändiga tillbehör för modellen såsom lim, det material som används för själva modellen, färg, och bitar landskap. Ta dig tid att noggrant sätta modellen tillsammans, så att du är säker på att det säkert är konstruerad, och stark.
 5. 5
  Var noga med att bygga din modell på ett material (helst grönt eller brunt för att likna jorden), som kommer att stå fast.
 6. 6
  Kontrollera att alla delar av banan och stöden är i modellen som stöd, och alla segment spår.
  • Nu hissen backen, eller lanseringen sektioner kommer att tillämpas.
  • Lyft kulle
 7. 7
  Beroende på vilken typ av berg-och dalbana kan svårigheten att tillämpa hissen backen variera.
  • En trä berg-och dalbana kommer att bli svårare att tillämpa, eftersom kedjan av lyften måste klämma in mellan stöden på undersidan av spåret.
 8. 8
  Börja placera 3-4 trådar bredvid varandra i mitten av spåret på hissen backen.
 9. 9
  Välj 2 platser på toppen och botten av spåret, där hissen kommer att gå igenom för att träffas under spåret.
 10. 10
  Använda stor försiktighet, på den sida av den första kullen börjar att trä tråden i stöden, tills båda ändarna möts. Limma båda tillsammans, och låt torka.
  • Stål bergochdalbanor är mycket lättare att tillämpa hissen till.
 11. 11
  Ta 3-4 ledare, och börja tillämpa dem med lim till den övre sidan av hissen backen.
  • Starta sektioner
 12. 12
  Lanseringen avsnitten är oftast enkla att placera på modeller, eftersom majoriteten av berg-och dalbanor med dem är platt. Följande kommer att förklara de vanligaste formerna av lanseringar.
  • LSM
  • Linear Synchronous Motor är i princip den enklaste att applicera, och kan hittas på den nyöppnade berg-och dalbana Maverick, på Cedar Point.
 13. 13
  Applicera 2 eller 3 trådar på lanseringen delen av modellen, upp till kullen, inversion, vrid osv. Lika lätt som det, du är klar!
  • LIM
  • Linjära Asynkronmotorer är ganska lätt att använda, och är ofta presenterade inuti dalbana station. Mest lanserade bergochdalbanor är LIM bergochdalbanor.
 14. 14
  Dessa typer av berg-och dalbanor använder magnetiska mekanismer för att starta framåt. Små bitar av plast kan lätt göra jobbet. Börja att försiktigt sprutar lim på den inre delen av den utsedda spåret. börja placera varje del på banan individuellt, och hålla vart på plats för en kort tid.
  • Hydraulisk
 15. 15
  Hydrauliska lanserade berg-och dalbana modeller kräver mer uppmärksamhet, eftersom lanseringen avsnitt kräver dussintals bromsar. Kingda Ka, Top Thrill Dragster, och Storm Runner är alla hydrauliska lanseras.
 16. 16
  Små metallplattor är ett utmärkt val, men om du inte kan få tag på dem, kommer marker av plast gör. börja tillämpa lim och plattorna / plast på banan. Kontrollera att bromsarna är närmast är perfekt i linje.
  • OBS: Hydrauliska lanserade bergochdalbanor måste ha ett rektangulärt spår.
 17. 17
  När hissen eller lanseringen sektionen är klar, är du nu redo att börja måla din modell. Den typ av färg som du väljer är inte det viktigaste i världen, men du behöver för att göra ett bra val dock. Akvarell är acceptabelt för trä, men mindre bra för metall. Valet är ditt, och bara din.
 18. 18
  Designa ett tåg för din berg-och dalbana, som har en rimlig mängd bilar, beroende på storleken på modellen. Se till att det är möjligt att placeras på någon del av banan, dock behöver det inte att rulla.
 19. 19
  Samla alla typer av landskap som du köpt tidigare, och börjar binda dem på ytan som modellen bygger på. Detta sista steg är viktigt, för att fånga ögat av ditt företag. utan naturen kommer berg-och dalbana ser ofta droll, och tittarna kommer att ha en brist på intresse.

Tips

 • Få en park för att se din modell, tänka efter allt arbete ni lagt ned gör modellen, du får rida den.
 • Om du skapar din första modellen, blir det lättare att utforma en dalbana stålrulle först, eftersom detta kommer att ta mindre tid att sätta ihop.
 • Gör din modell berg-och dalbana med en skala, annars din modell kommer att vara omöjligt att bygga.
 • Använd superlim, det fungerar bättre.
 • Om det är första gången, lägg till en loop.

Varningar

 • Hantera superlim försiktigt, eftersom det är extremt klibbig.
 • Kontrollera rutten på din berg-och dalbana är realistiskt. (Med andra ord, inte lägga 100 slingor i spåret design) eftersom inga parker kommer att bry sig om att svara på dina önskemål.

Saker du behöver

 • Super lim
 • Ditt val av material för modellen (t.ex. lera, tenn)
 • 1 yard av tråd (det kommer att finnas extra 90% av tiden)
 • Terräng och delar såsom konstgjorda träd, miniatyr människor, växter etc.
 • Tålamod, eftersom processen tar i genomsnitt 5-8 timmar om dagen i två veckor