Wki

Hur man gör en älva hus

Legenden säger att om du bygger en älva hem och lämna den i din trädgård, kan du locka en älva i din domän... Men även om du inte tror på älvor, är detta ett stort kreativt projekt som kommer att värma hjärtat av varje person som älskar miniatyr projekt och vackra saker för trädgården. Det är också ett stort projekt för barnen att hjälpa till med.

Steg

Hur man gör en älva hus. Föreställ dig din fairy house.
Hur man gör en älva hus. Föreställ dig din fairy house.

Utforma fairy house

 1. 1
  Föreställ dig din fairy house. Fe hus kan vara kort och fett, lång och smal, enkel och cottage-y, utsmyckade och slott-y, fyllig och mjuk, vinkelformad, och dramatiskt, och så vidare. Bestäm vilken stil du vill innan du börjar planera din design.
 2. 2
  Skissa din fe hus på en bit papper. Fundera över var fönster, dörrar, spridningsvägar och skorstenar kan gå. Kom ihåg, det måste vara fysiskt möjligt för dig att bygga fairy huset, så att inte ryckas med!
 3. 3
  Bestäm vad du ska bygga hus av. Du kan använda ett mjölkpaket, en fågelholk, kartong, trä, eller kvistar för att göra huset strukturen. Du kan även förvandla ett dockhus till en älva hus. Kom ihåg att du kommer att vara dekorera det i slutet, även om du inte gillar hur strukturen av huset ser ut, kan du täcka upp detta senare.

Att hitta material

 1. 1
  Samla material från skogen eller din trädgård. Hitta löv, mossa, grenar, stenar, ekollon, torkade gräs och andra naturliga objekt för att dekorera huset. Om du planerar att limma hus tillsammans, se till att materialen är torra, lim fastnar inte något vått.

Bygga fairy house

 1. 1
  Bygga en bas för huset (tillval). Om du vill behålla dina inomhus fairy hus, kan det vara trevligt att göra en bas för att ställa huset på. Ta en gammal kartongbit eller skrot trä och dekorera det att se ut som en utomhusmiljö. Lägg mossa att se ut som gräs, till kvistar ser ut som miniatyr träd och stenar likna stenblock. Du kanske även vill bygga fairy hus i en container trädgård.
 2. 2
  Sätt fairy hus tillsammans. Limma papp, trä och andra material tillsammans med en limpistol eller kanske trälim. Det kan vara för dyrt eller tidskrävande att göra hela ditt hus av lera, men ugn-baka lera är bra för torn eller fönster och finns i många användbara färger. Du kan lägga till torn med hjälp av rör pappershanddukar, askar tandkräm, eller vad du kan tänka dig. Ex:
  • Stack kvistar som Lincoln logs. Lay två kvistar ner parallellt med varandra, sedan lägga två olika kvistar ovanpå de två första, så att de passerar dem. (De ska se ut som en fyrkant med överlappande hörn.) Håll stapla dem på detta sätt tills väggarna är så hög som du vill ha dem och sedan lägga ett tak.
  • Om att bygga en utomhus hus, göra väggar och tak fairy house och sedan täcka det hela med smuts eller lera för att göra en rundad hobbit-hus. Tryck flata stenar i sidorna för att skapa väggar och lägga mossa till toppen för att göra ett halmtak. Lämna ett hål där du vill att dörren ska vara och lägg till en ihålig pinne, vass, eller bit bambu för att göra en skorsten. Tryck några stenar i smutsen som leder upp till dörren för att göra en väg trappsteg.

Dekorera fairy house

 1. 1
  Skapa en inre värld för älvorna. Täck golvet med sand, löv, eller mossa för att skapa mjuk stoppning. Gör en hängmatta från ormbunksblad av en ormbunke eller en bit av strumpan och lägga tygbitar för gardiner. Vänd en uppochnervänd tekopp eller fat in i en tabell och använda ekollon lock som skålar. Du kan även lägga till "tapeten" tillverkad av torkade blad, läder eller handgjort papper. Om du vill lägga till möbler, kan du använda antingen docka möbler eller gör din egen:
  • För att göra en tabell, till exempel, samla några torra kvistar, både smala och tjocka, från din bakgård. Skär fyra bitar och limma ihop dem till en rektangulär ram som är den storlek du vill bordsskivan vara. När detta har torkat, lägg kvistar över toppen och limma dem till ramen. När toppen har torkat, skär fyra stycken till samma längd och limma dem under för att bilda bordsbenen.
  • Clay möbler är mycket lättare att göra, men ser inte så Rustik. Det finns inga riktiga riktningar: bara försiktigt mold några lufttorka eller ugn-baka lera i möbler.
  • För fler idéer, se Hur du gör din egen dockskåp möbler.
 2. 2
  Dekorera huset med dina fynd. När du har gjort din struktur, kan du dekorera den med dörrar, vinrankor, kommer osv Rustik och naturliga funktioner verkar mer realistiskt. Birch bark har ett vackert utseende och du kan använda båda sidorna. Glöm inte att inkludera landskapsarkitektur!
 3. 3
  Färdigt.

Tips

 • Håll huset små. Om den är för stor, skulle ingen fe eller gnome vill bo där, eftersom det kommer att vara för uppenbart. En fe hus som sticker ut kommer också att locka troll eller andra rovdjur, som skadar älvor och tomtar. Även folk som inte gillar feer, som kallas "Stompers" kommer stampa på en älva hus som är för stort och påträngande i skogen.
 • Om att bygga i skogen, utanför din trädgård eller bakgård, se till att använda enbart naturliga och upphittade föremål (t.ex. snäckor, träd kull, kvistar, bark som har fallit av trädet), eller saker som har spolats upp på land vid stranden (t.ex. vin korkar, havsexponeringsglas, bitar av rep).
 • Använd inte plast, tejp, häftpistol, limpistol, eller något som kommer att göra fairy huset avsiktligt permanent, eller en möjlig fara för djurlivet. Sångfåglar, smågnagare, groddjur förutom tomtar, få kan fastna eller skadas på klammer, lim eller tejp.
 • Du kan forma leran runt aluminiumfolie för att spara lera. Detta fungerar för både luft-torr och ugn-baka lera.
 • Undvik skyltning, till exempel "Jennies Fairy House, 2006." En fe hus är tänkt att vara anonyma så att det förblir ett mysterium som gjorde det!
 • Om du använder varmt lim, få pinnar trälim, som ska fästa bättre på porösa ytor såsom trä och kartong.
 • Var noga med att lägga allt du kan tänka dig en älva skulle behöva. Du kan börja med att föreställa sig vad du skulle behöver som kläder, mat (plast), en soffa, ett bord, etc. föreställa nu vad en älva skulle behöva. Kanske strö lite magiskt pulver hit och dit? Var kreativ!

Varningar

 • Hålla huset i en lugn, avskild plats avskilt från husdjur och småbarn.
 • Om du vill lägga fairy hus i trädgården, vara varnat att det kommer att falla tillbaka till naturen om du inte har använt lim vattenavvisande. Oroa dig inte: om du håller den inne, du är fortfarande sannolikt att locka lokala feer. Om det finns någon i ditt område, har de förmodligen redan vågat inuti!

Saker du behöver

 • Limpistol (endast för fairy hus i din egen bakgård eller trädgård, men inte i skogen!)
 • Trälim (samma gäller)
 • Twigs
 • Tejp
 • Kartong (endast för trädgård / bakgård mönster)
 • Trä om du är listig
 • Billig docka möbler (endast för trädgård / bakgård mönster)
 • Lufttorka eller ugn-baka lera (tillval)
 • En styrelse eller något platt och stel för att bygga ditt hus på
 • Dekorationer tagna från naturen