Wki

Hur man vet vilken mat att undvika under amning

Omvårdnad mammor är oftast medvetna om att medicinering och alkohol bör undvikas under amning, för att undvika risken för överföring av effekterna på barnet via bröstmjölken. Dock får de inser inte att de livsmedel de äter också kan orsaka vissa oönskade effekter för deras ammande barn. Många ammande mammor kommer att finna att efter att ha ätit vissa livsmedel, vägrar sitt barn bröstet eller förefaller noga efter matning. Vissa livsmedel är kända för sin förmåga att störa små magar. Att veta vilken mat du bör undvika när amning är en viktig del av en lyckad omvårdnad upplevelse. Om du märker att ditt barn verkar noga efter omvårdnad, kan det vara dags att ägna större uppmärksamhet åt vad du äter.

Steg

Hur man vet vilken mat att undvika under amning. Styra klart på citrusfrukter och drycker citrus.
Hur man vet vilken mat att undvika under amning. Styra klart på citrusfrukter och drycker citrus.

Undvik citrus

Många ammande mammor gillar att mumsa på apelsiner eller andra citrusfrukter, eller dricka massor av apelsinjuice medan omvårdnad, i ett försök att fylla på friska vitamin C. Även om detta kan vara bra för vissa ammande kvinnor, många barn är känsliga för effekterna C-vitamin i mammas kost.

 1. 1
  Styra klart på citrusfrukter och drycker citrus. Citrusfrukter är sura och kan irritera en babyns omogna Gastro-intestinala systemet. Frukt att undvika omfatta alla varianter av apelsiner, citroner, grapefrukt och lime.
  • Vissa barn kan uppleva fussiness och spotta upp om mamma äter citrusy livsmedel.
  • Bebisar som är känsliga för citrusfrukter i bröstmjölk kan utveckla blöjeksem, eftersom de har känslig hud som lätt irriterad av det sura natur citrus livsmedel.

Undvik gasfyllda livsmedel

Livsmedel som inte orsakar gas i omvårdnad mammor kan fortfarande orsaka gas i sina spädbarn under amningsperioden.

 1. 1
  Skär ner på fiberrika grönsaker som är kända för att orsaka gas och magen upprörd om det visar sig att ditt barn har svårt när du konsumerar dem.
  • Omogna magar kan ha en svår tid när mamma har ätit broccoli, paprika, kål och brysselkål.
  • Bönafamiljen kan visa sig vara problematiskt för barnet också. Begränsar kidneybönor, limabönor och svarta bönor till endast enstaka tillägg till en måltid.

Undvik kryddstark mat

Kryddor kan göra underverk för att klä upp en annars intetsägande måltid, men de kan inte vara det bästa valet för ammande spädbarn, barn kan vara kinkig för timmar efter omvårdnad.

 1. 1
  Eliminera användningen av kryddig peppar, heta såser och andra kryddiga smaker när du förbereder dina måltider.
 2. 2
  Återinföra kryddstark mat i din kost efter barnet har börjat ta fast föda och omvårdnad mindre.

Undvik koffein

Dricka koffeinhaltiga drycker kan skapa irritation i ditt barn. Ett barns omogna matsmältningssystemet inte tillåter honom att utsöndra koffein i samma herrgården som vuxen vilja. Koffeinet är vidare till barnet via mjölken utbudet och barnet kan förlora sömn, vilket kommer att leda till en gnällig liten en.

 1. 1
  Skär ner på din användning av kaffe, te och läsk. Om du måste unna ditt behov av koffein, försök att vänta tills efter en ammande session att göra så. Vid den tidpunkten, kommer ditt barn att vara full och du kommer att ha ett par timmar så att koffein för att lämna ditt system.
 2. 2
  Tänk på att koffein är i andra poster än koffeinhaltiga drycker. Generellt är mängden koffein i choklad betydligt mindre än din koffeinhaltiga genomsnittlig drink.
  • A 1 oz servering av choklad har ungefär upp till 35 mg koffein medan i genomsnitt, har en kopp kaffe ca 135 mg.
  • Lite överseende här och det skulle visa sig vara obetydlig. # * Men under överseende i choklad kan leda till lika mycket fussiness från ditt barn som den kopp kaffe.
  • Även koffeinfritt drycker har mindre koffein, har de fortfarande koffein i dem. Om du gillar smaken av kaffe eller te, prova koffeinfritt versioner och dricka en måttlig mängd strax efter omvårdnad.

Undvik alkoholhaltiga drycker

Det brukade vara trodde att dricka ett enstaka glas vin här och det skulle innebära någon risk för barn som ammas. Även om detta är fortfarande aktuell skola för de flesta vårdpersonal, är det viktigt att veta att alkohol utsöndras i bröstmjölk i små mängder.

 1. 1
  Vet att låta dig själv ett enstaka glas vin bör utgöra några problem för ditt barn om du mata barnet innan konsumera 1 glas. Vid tiden barnet är redo att äta igen, borde det inte finnas några effekter kvar att passera på barnet genom din mjölkproduktion.
 2. 2
  Tänk på att om du unnar dig tyngre alkoholhaltiga drycker eller dricka oftare än enstaka glas vin, kan du passera alkohol till ditt barn.
  • De eventuella biverkningar av alkohol till barn inkluderar dåsighet, svaghet, grogginess och djupare sömn än vanligt. Under tiden kan barnet ha ens kraftig viktökning.
  • Den europeiska Academy of Pediatrics varnar överdrivet alkoholintag vid amning.
  • Om du dricker alkohol som ett medel för avkoppling, titta på andra sätt att slappna av. Prova att ta ett varmt bad, dricka en lugnande kopp kamomillte, läsa en bok, ta en promenad eller få en massage.

Gräns ​​vitlök

Vitlök har en mycket distinkt smak som kan klä upp även blandest av rätter. Den har också en mängd hälsofördelar i samband med sin konsumtion. Men inget av detta är viktigt om ditt ammade barn är känsliga för det, i vilket fall det måste undvikas.

 1. 1
  Hoppa över tunga vitlök om du hittar barnet undviker att dricka från bröstet efter konsumerar det. Detta är ett livsmedel som kan förändra smaken av bröstmjölk och kan ändra lukten av mjölk för upp till 2 timmar efter att ha ätit det. Vissa barn minns lukten från en tidigare episod och kommer även vägra bröstet alla tillsammans.

Undvik allergiska reaktioner

Vet möjliga familje aversioner mot mat. La Leche League International varnar för att någon historia av allergi i familjen är skäl nog att gå vidare med försiktighet vid införandet av livsmedel i din kost när du ammar. Födoämnesallergier är ofta ärftlig och barn kan vara känsliga för allergener via bröstmjölken.

 1. 1
  Undvik jordnötter produkter och andra nötter under amning. Nötter är en av de vanligaste allergenerna i spädbarn och barn. De kan inträffa även om det inte finns någon i släkten nötallergi.
  • Om du konsumerar nötter och du märker ditt barn utvecklar en reaktion i form av nässelutslag, utslag, eksem eller väsande andning, kan ditt barn har en allergi eller känslighet mot nötter.
 2. 2
  Begränsa ditt intag av vete produkter om du märker att ditt barn har en negativ reaktion efter att du ätit en vete substans såsom bröd eller pasta.
  • Om barnet börjar överdriven gråt, visas i smärta eller utvecklar blodig avföring efter din vete konsumtion, försöka eliminera vete livsmedel för ett par veckor innan de förs in i din diet igen.
  • Om barnet inte har några symtom under vete frånvaro och plötsligt utvecklar symtom när du återinföra vete i din kost verkar det ditt barn har en vete allergi.
 3. 3
  Se upp för mejeriprodukter känslighet i ditt barn.
  • Om du konsumerar mjölk, ost, yoghurt eller glass, och barnet börjar kräkas, eller verkar kolik, kan det vara en reaktion på mejeri.
  • Förutom magbesvär, andra symtom på mejeriprodukter allergi hos spädbarn inkluderar sömnlöshet och eksem som kan utvecklas till öppna sår.
  • Vissa barn är så allergisk mot mjölk att även get-och fårmjölk nuvarande problem.
  • Om du märker att ditt barn reagerar på din konsumtion av mejeriprodukter, måste du begränsa din sökning av den skyldige genom att eliminera alla mejeriprodukter utom ett objekt åt gången för en vecka eller så för att se hur barnet reagerar på varje objekt.
  • Gradvis införa nya mejeriprodukter för att kontrollera reaktionen och eliminera alla som skapar ett problem.
 4. 4
  Var uppmärksam på ditt barns reaktion när du konsumerar majs produkter såsom majschips eller tacoskal. Om ditt barn visar obehag, överdriven gråt eller ett utslag, kan du behöva börja en eliminering diet av majs produkter. Försök att begränsa ditt intag av majs produkter till endast en viss punkt i taget för en vecka eller så för att se vilka produkter påverka ditt barn.
 5. 5
  Undvik skaldjur om någon annan i familjen har känsligheten för dem. Forskning visar att en stark hereditet för födoämnesallergier utgör en större risk för att föra den vidare till barnet. Om du äter hummer eller räkor eller andra former av skaldjur, titta för att se om barnet visar tecken på allergi. Den bästa formen av åtgärd kan vara helt undvika under amning.
 6. 6
  Observera hur barnet reagerar på din konsumtion av ägg. Om ditt barn visar tecken på obehag efter att du har ätit ägg, kan du behöva hitta sätt att eliminera dem från din diet. Ägg används vid framställning av många livsmedel och det kan vara svårt att avgränsa sökningen när det gäller ägg allergier.
 7. 7
  Akta dig för soja om ditt barn har mat intolerans mot mejeriprodukter. Många barn med en känslighet för mejeri har också en känslighet för soja. Om ditt barn visar tecken på obehag efter din konsumtion av sojaprodukter, undersöker vad du äter som kan vara den skyldige.
  • Makt barer och protein shakes brukar bry barn med allergier mot soja mer än produkter gjorda med fermenterad soja.
  • Försök att begränsa källan till obehag med en eliminering och återinförande kosten sojaprodukter.

Undvik kvicksilver från fisk

Smälta fisk hög i kvicksilver presenterar möjligheten att passera att kvicksilver till ditt barn genom bröstmjölken. Höga kvicksilverhalter i kroppen kan ändra den normala tillväxten av hjärnan och nervsystemet, vilket kommer att påverka kognitiva tänkande, minne, uppmärksamhet, finmotorik, språk och några visuella färdigheter.

 1. 1
  FDA föreslår att ammande kvinnor undvika haj, svärdfisk, makrill och kakel fisk eftersom de är höga i kvicksilver. Suppleant konserverad tonfisk, lax, havskatt eller Pollock.

Undvik skräpmat

Skräpmat har inget näringsvärde och inte har en plats i en ammande kost.

 1. 1
  Ät hälsosam och näringsrik mat för att ge ditt barn den bästa näring möjligt. Skräpmat erbjuder lite i vägen av näringsämnen och är, för det mesta, tom och ohälsosamma kalorier.

Undvik oavsiktlig avvänjning

Oavsiktlig avvänjning kan uppstå när modersmjölken försörjning reduceras. Detta kan ske som en följd av att konsumera livsmedel som stör mjölkproduktionen och minska mjölkproduktionen.

 1. 1
  Avstå från att dricka pepparmint te, som faktiskt kan minska din mjölkproduktion.
  • Herbalists främja konsumtionen av pepparmynta te som ett holistiskt sätt att stoppa mjölken efter avvänjning har skett.
  • Användningen av pepparmintgodisar och droppar bör begränsas till små mängder samt.
  • Om du letar efter ett te med lugnande egenskaper, prova kamomillte istället. Komponenterna i det kan ha en lugnande effekt på barnet också.
 2. 2
  Begränsa din användning av persilja till små mängder. Persilja är relaterad till mynta familjen, får så stora mängder minska din mjölkproduktion precis som pepparmint gör. Persilja används ofta i kosttillskott naturläkemedel så vara säker på att kontrollera ingredienserna. En liten mängd persilja bör ha någon betydande inverkan på din mjölkproduktion.

Varningar

 • Kontrollera alltid med din läkare angående oro över kost och allergier.
 • Skulle du märker ditt barn har några reaktioner på en mat du har ätit, rådfråga en professionell.
 • Tala med din läkare om lämpliga näringsmässiga balansen när eliminera vissa livsmedel från din diet.