Wki

Hur att torka upp din försörjning bröstmjölk

Oavsett om du väljer att amma för en månad eller ett år, kommer du så småningom att sluta. Vissa kvinnor kan ha sin bröstmjölk utbudet torkar upp naturligt, men de flesta gör det inte. Läs vidare för att lära sig några knep för att påskynda denna process.

Steg

Hur att torka upp din försörjning bröstmjölk. Avvänja successivt, när det är möjligt.
Hur att torka upp din försörjning bröstmjölk. Avvänja successivt, när det är möjligt.

Doktor-rekommenderade tips

 1. 1
  Avvänja successivt, när det är möjligt. Börja ersätta en eller två utfodringar per dag, och arbeta dig att helt stoppa. Detta är det säkraste och mest smärtfria sättet som din kropp sakta kommer att sluta producera mjölk.
  • Bröst som inte är avvanda gradvis, men plötsligt kan bli smärtsamma, svullna, och även sätta mödrar löper stor risk att utveckla mastit.
  • Om du har pumpat och vill sluta, är här ett typiskt schema som kommer att avvänja dig av din pump sakta men säkert:
   • Dag 1: pump för 5 minuter var 4-5 timmar
   • Dag 2: pumpa var 6 timmar i 3-5 minuter
   • Dag 3-7: pump bara tillräckligt länge för att lindra obehaget
 2. 2
  Ta ett smärtstillande medel som innehåller ibuprofen eller paracetamol. Detta bör minska dina obehag och viss svullnad.
 3. 3
  Undvik bröstvårtan stimulering, eftersom detta kommer att utlösa mjölkproduktionen. Ha en stödjande, men inte alltför tight bh. Satsa på kläder som sitter löst och mindre benägna att visa mjölkskvättar, överväga att bära Amningsinlägg att absorbera läckande mjölk.
  • Ta en varm dusch, även om det oundvikligen innebär en viss stimulans, kan hjälpa till att lindra trycket i bröstet och lugna obehag. Undvik direkt stimulering från vattnet när det är möjligt.
 4. 4
  Undvik att pumpa din mjölk eftersom det signalerar till kroppen att den behöver producera mer. Om du börjar bli svullna, handpump precis tillräckligt för att minska obehaget.
 5. 5
  Drick mycket vatten. Om du blir uttorkad, kommer du börjar faktiskt producerar mer mjölk, och ditt obehag kommer att öka.
 6. 6
  I svåra fall, tala med din läkare om östrogen injektioner. Östrogen injektioner har fallit i onåd, även om de var en gång användes för att främja östrogen suppression. Vissa former av östrogen injektioner innehåller kända cancerframkallande ämnen.
  • Om du har konsekvent problem med amning dämpning, fråga din läkare om att ta mediciner som bromokriptin (Parlodel). Läkare brukar rekommendera att inte ta Parlodel grund av ökad risk för högt blodtryck, stroke och hjärtinfarkt.
 7. 7
  Förbered känslomässigt. Hormonnivåer kommer att förändras drastiskt när din mjölkproduktion bromsar, vilket kommer att utlösa humörsvängningar. Många kvinnor känner skuld, otillräcklig och ledsen. Att få igenom dessa känslor kan vara den svåraste delen av hela processen, men har ett bra stödsystem hjälper.

Overifierade huskurer

 1. 1
  Drick salvia te. Sage innehåller ett naturligt östrogen som sägs torka upp din mjölkproduktion. Du hittar salvia i en av två former:
  • Som en te: köp salvia te hos din lokala specialitet hälso-butik, och brygga det tillsammans med lite mjölk och honung.
  • Som en tinktur: köp en vis tinktur, som blandas med lite alkohol, på en hälsokostaffär. Denna tinktur sägs vara lite mer effektiv än salvia te vid torka upp din mjölkproduktion.
 2. 2
  Applicera kalla kompresser eller kål på dina bröst. Kålblad fungerar bra som de är coola, och det finns en del för dem som naturligt torkar upp din mjölk. Tillämpa dem på hela ditt bröst och ersätta dem när de vissnar.
 3. 3
  Ta vitamin B6. Vitamin B6 är beryktad för att stoppa kroppens produktion av plasma prolaktin, vilket är vad som orsakar mödrar att producera bröstmjölk. Flera studier har dock inte funnit några statistiskt relevanta uppgifter som tyder på att vitamin B6 faktiskt hjälpt kvinnor undertrycka amning.

Tips

 • För de första nätterna du kan läcka avsevärt. Försök rulla upp en handduk och säkra den över dina bröst med en monterad skjorta. Detta kommer att suga upp mjölken utan att skapa en enda röra. Den extra stoppning kan också hjälpa dig att hitta en bekväm sovställning.

Varningar

 • Använd inte värme på svullna bröst. Detta kommer att öka den smärta och kan utlösa mjölkproduktionen.
 • Inte binder dina bröst.