Wki

Hur man tippa en bartender ordentligt

Dricks är lämpligt en bra sak att veta hur man gör. Många människor ser hur en person tips som en pålitlig gage av karaktär. Att veta när och hur man tips kommer att säkerställa god service, visa andra att du socialt är välvårdad (varken en ynkliga eller en Showoff), och kan få folk att gilla dig mer. Budget spetsen som en del av kostnaden för drycken. Servrar och bartenders är ofta beroende av tips för att göra upp det mesta av sin lön.

 • Observera att detta Google uttrycker konsten att tippa ur medarbetare i kundservice industrin.

Steg

Hur man tippa en bartender ordentligt. Att vara patient för den första omgången är nyckeln till en trevlig kväll, oavsett om baren är synligt "upptagen" när du går in eller inte.
Hur man tippa en bartender ordentligt. Att vara patient för den första omgången är nyckeln till en trevlig kväll, oavsett om baren är synligt "upptagen" när du går in eller inte.
 1. 1
  Att vara patient för den första omgången är nyckeln till en trevlig kväll, oavsett om baren är synligt "upptagen" när du går in eller inte. Andra saker utanför din sfär - shift förändringar, exempelvis - kan leda till långsam service av din första drink. Lite tålamod går långt i dessa avgörande första ögonblicken.
 2. 2
  Alltid vara redo att betala när du beställer. Helst ha dina pengar, synlig i handen. Om många människor väntar på att serveras detta kan även få dig tjänade lite snabbare. Vänta inte tills dryckerna görs och din server har "totalt ut" din runda innan du tar din plånbok ut. Fiske för pengarna inte bara slösar serverns tid, men andra beskyddare tid och retar andra väntar på sina dryck order tas.
 3. 3
  Tips 5€ per drink som en baslinje och dricks mer för allt mer komplicerade drinkar. Även om den enda synliga dryckesberedning inblandade öppnar en flaska öl, börjar på 5€. Detta kan variera, beroende på vilken typ av bar du i så försök att bedöma mängden. Typiskt 5€ är ett acceptabelt tips för en öl (utkast eller flaska), men tips 5€ för drinkar. Mer om det en komplicerad blandad drink.
 4. 4
  Öppen och konsekvent över tippning gör bartendern minns dig. Betala kontant och dricks minst 10 0,00€ din första rundan. Sedan kan du ge bartendern ditt kreditkort och börja en flik. Detta sätt bartendern minns dig. Om du ser att någon annan gör det, är chansen att de arbetar i gästfrihet verksamhet, är det en mycket vanlig praxis och en som inte kommer att lämna dig stående i en 30 minuters orderrad. En bartender kommer inte ihåg några tips under 5€ 0,00 om du är en regelbunden. Kom ihåg att på en nattklubb du betalar bartendern med ditt tips för att spara tid, på en bar du betalar bartendern med ditt tips till inte oroa hans sprit kostnader.
 5. 5
  Om du någonsin comped någon mat eller dryck, bör ditt tips motsvara beloppet av priset på drycken eller maten. Detta är ett snabbt sätt för bartendern att lära vem som kommer att bli en bra tipp. Kom ihåg att 10% av mecenater står för 75% av en bartenders tips, kommer du spara massor av pengar genom att vara en bra tipp och i den bästa 10%.
 6. 6
  När du är på en "öppen" bar, alltid tips så mycket som du skulle göra om du köper en bra drink. Den öppna baren sparar pengar genom att du kan behålla de pengar du normalt skulle spendera på tips och att dricka samtal sprit vid en brunn pris. (Kom ihåg att den 15 0,00€ enda väl drink i South Beach eller Cape Cod är 5€ 0,50 enkel väl i Boise, Idaho. Så justera tippning enligt region.)
 7. 7
  Dricks för hela natten i början av natten är mycket vanligt, är det särskilt ses bland människor som arbetar i besöksnäringen och gå till samma barer mycket. Glöm dock att din bartender inte kommer att skäras och tillbaka innan du är redo att gå, även se till att de personer som du planerar att stanna någonstans så länge du är. Den typiska början av natten spetsen är 75€ 0,00 vikt i din hand och ges till bartendern som du skakar hand. Den person som ger detta 75€ är off the hook för tippning resten av natten och så länge som de betalar för drycker här tipset kommer att omfatta upp till ytterligare 3 personer. Alla drycker som köps av de ytterligare 3 personer förväntas fällas.
 8. 8
  Budget kostnaden för dina tips till kostnaden för dina drycker och distribuera dem mer eller mindre jämnt under loppet av din utekväll. Dricks lite högt tidigt på kvällen är bra, och kan påskynda tjänsten senare, men inte "tippa ut" helt på din första rundorna, om du inte vill bli utslängd, senare.
 9. 9
  Det är aldrig en bra ursäkt för att inte tippa en server. Rude tjänsten kan förtjäna en nedre spets, men tjänsten måste avsevärt dåligt. Om tjänsten är verkligen hemsk sedan betala din fliken, lämna ett tips, och hitta en annan bar.
 10. 10
  Servrar (inklusive bartenders) har oftast att ge en procentandel av sina nattliga inkomster till bussers, löpare mat, barbacks, diskmaskin och / eller dörrvakter / dörrvakter (vissa i själva verket faktiskt måste betala en barägare för förmånen att arbeta i en bar.) Om du inte lämnar något tips för en server eftersom du ogillade din drink, du straffar inte ägaren, du straffar servern. Inte nog med att du stiffing servern eftersom du inte gillar din drink, men han har fortfarande att betala ut ovannämnda personalen om han får tippas eller inte. Den "spets ut" kommer från hans försäljningssiffror, inte hans egentliga spets pool.
 11. 11
  Du kommer att spara dig pengar på lång sikt genom att tippa väl. En bartender kan ge dig en drink han hällde felaktigt, kan han "glömmer" att skriva ner några eller kanske de flesta drycker på din flik kan du även få comped gratis mat eller VIP.
 12. 12
  Lokala sedvänjor kan variera i hur en bartender är betald. Men de flesta bartenders arbetar för en mycket liten timlön (5€ 0,15 på vissa ställen) och överleva på sina tips. Nationell kedja Hotell barer är väldigt avslappnad och oroa dig inte så mycket om sprit kostnader eftersom de ses som ett hotell rekreationsområden. Undantaget från detta skulle vara hotellets barer i utväg städer eller kasinon där bartenders ofta betalas 15€ 0,00 och uppåt en timme och är många gånger i det lokala facket. Stora nattklubbar ofta bemannas av bartenders som betalar för förmånen att arbeta där. Dessa stänger oftast är mycket oroade sprit kostnader, flaska utbyte (hälla dålig kvalitet sprit i högkvalitativa flaskor) och bootlegging (köp en flaska på en vanlig spritbutik och hälla det i en flaska märkt till försäljning på en per drink anläggning) är också mycket vanligt. En trend som mecenater bör vara medveten om är etiketten byta mousserande viner särskilt av flaskan och VIP-lounger. Detta åstadkommes genom skrupelfria anställda med etiketter som skrivs av dyr champagne som de fästa billiga flaskor med mousserande vin. Den anställde kommer att ringa upp kostnaden för billig champagne i registret samtidigt berätta för kunden att de är skyldiga den mycket dyrare pris. Med skillnaden mellan priserna på premium Champagne och billigt mousserande vin ofta är mellan 150€ och 225€ skrupelfria anställde sätter en anständig summa genom att sälja en del under loppet av en natt.

Tips

 • Ingenting - absolut ingenting - går längre än hyfs! En person som är oförskämd, men vem pålitligt tips, kommer nästan alltid serveras efter en beskyddare som är både tålmodig och artig.
 • Vid beställning av rabatterade bar drycker såsom specialerbjudanden, happy hour drinkar osv, det tar samma mängd arbete oavsett vad det kostar för dig kan vara. Om du kan tippa normala spetsen (se ovan), men inte absolut nödvändigt, det är inte som "overtipping".
 • Dricks i olika länder varierar. Till exempel i Storbritannien, är det sällsynt att någon tips en bartender för en runda av drycker serveras i baren (även om en sådan ovanlig gest kan mycket väl få dig tjänstgjorde snabbare nästa gång). Om i Storbritannien, är det acceptabelt att erbjuda att köpa bartendern en drink, vanligtvis med orden "... och en för sig själv," när han berättade hur mycket det runda kostnaden. Oroa dig inte - han eller hon kommer inte välja en dyr cocktail, men gesten för en soft-drink eller läsk normalt tacksamt emot, och se till att du får serveras snabbare nästa gång.
 • Om du får en annan dryck utan att behöva fråga, tippa lite extra. Om du inte vill ha en annan dryck, vägra det artigt, och överväga att tippa om det är en äkta gest, inte en öppen insats för att tjäna mer tips. (Wasted drycker kommer att komma ut av din servers lön, i vilket fall är det bäst att lära dem att inte föregripa din avsikt utan straffa dem för mycket - särskilt om du någonsin tänker återvända.)
 • Dricks högre vid den första omgången kan bidra till bartendern kommer tillbaka till dig snabbare nästa gång du kommer tillbaka. Det kan också se till att framtida rundor kommer att ha lite mer alkohol om du beställer drinkar. Men var försiktig: ditt tips från den första omgången kommer snabbt glömmas bort. Det är mycket bättre, på lång sikt, för att tippa så konsekvent som möjligt.
 • Alltid får bartendern namn på den första rundan. När du väl har fått det, använd det! Ingenting retar bartenders som kallas "Hey Barkeep!" flera gånger under loppet av en natt med en ostyrig beskyddare, vilket är ett bombsäkert sätt att få dig 86ed utan goda skäl.
 • Helt enkelt beräkna den totala kostnaden för drycker och tips 20% detta kommer att göra någon bartender lycklig. Om din runda var 25 $ och du såg honom / henne öppna fem öl spetsen är fem dollar. Detta kommer att försäkra dig framtida rundor och all hjälp från bartendern i framtiden.

Varningar

 • Aldrig, aldrig anta att en bartender eller någon annan bar anställd (a) vet var man kan köpa droger eller hitta prostituerade, (b) har droger att sälja dig, (c) kommer att sälja dem till dig om de har dem.
 • Tipping råd kommer ofta från människor som försörjer sig på tips. Det är därför du får motstridiga råd som "Tips baserad på det arbete om du får en rabatt, men tips baserat på priset om lite arbete gjort." Kom ihåg att ta hänsyn till detta när de tar emot råd i frågan.
 • Slösa inte din tid klagar priserna. Chansen finns, har bartendern inte satt priserna.
 • Personal (enligt lag, i de flesta stater) är nykter. Mecenater, per definition, är det inte. Förutsätt inte att du är mer smart än personal. Om du måste, bli inte förvånad över att hitta dina bakbenen slår trottoaren skäl du inte kan förstå, oavsett hur du tips.
 • Har aldrig argumentera med den punkt slåss med bartendern på tull. Chansen att din vinnande är nästan obefintliga. Bartendern är kaptenen på fartyget. Om du vet att du har rätt, be att få tala med en chef. Om du måste, kan du be om att namnet på ägaren av baren.
 • Kom ihåg att många bartenders beroende av hur långt de arbetar för att certifiera dem som sprit hanterare.
 • Att förlora din coola kommer att få dig utkastad och / eller få polisen uppmanade dig. Polisen kommer nästan alltid tro en nykter bartender, backas upp av nykter personal, över mecenater med alkohol i sina blodomlopp.
 • Om du beställer något komplex, tips för att matcha.