Wki

Hur man släppa sentimental röran

Vägen till lycka måste vara tydlig annars är det en väg till någon annanstans. Många tror att skära ner på röran innebär helt enkelt att ta bort fysiska föremål ur sin bana, men de sällan överväga hur denna röran hamnar blockerar dem i första hand. Och att vara en sentimental böjd kan öka din benägenhet att röran hundra gånger eftersom du aldrig kommer att träffa ett memento du inte vill hålla... Bli mer filosofiskt om att förvärva "saker" och lära sig att flytta sentimental röran direkt ur ditt liv.

Steg

Hur man släppa sentimental röran. Reflektera över vad för slags skräp bevisar sentimental i naturen för dig.
Hur man släppa sentimental röran. Reflektera över vad för slags skräp bevisar sentimental i naturen för dig.
 1. 1
  Reflektera över vad för slags skräp bevisar sentimental i naturen för dig. Inte alla kommer att ha samma sentimentala triggers eller skäl för att hålla röran. Det finns dock några ganska vanliga orsaker som leder till sentimental röran:
  • Någon du bryr / brydde sig om väldigt mycket gav produkt (er) till dig.
  • Din gjort det eller tog det in i huset.
  • Dina nära och kära köpte den eller förde den in i huset.
  • Det ger tillbaka grymma minnen av en mycket speciell tid som sedan länge passerat, kanske "SÖTEBRÖDSDAGAR";
  • Du gjorde det eller köpte det när du var yngre / går igenom en kris / upplever ett liv övergång eller uppenbarelse, etc. eller du fick det när du reser utomlands.
 2. 2
  Inse där värdet i det sentimentala objektet utgår från. Det är inte själva objektet som skapar värde och orsakar dig att känna sentimental. Snarare är det ni som gör detta, genom att addera värde till objektet genom att fästa ditt minne till den. Kom ihåg att oavsett hur mycket magi eller specialness du har skänkt till objektet, är det inte den personen eller för tillfället - det är helt enkelt ett objekt och det är ett föremål som eventuellt håller dig tillbaka. Det är ditt sätt att föra den personen eller ögonblick i nuet och hoppas att magin fortfarande innehar nu. Dock är det ögonblicket en och känslor, känslor och interaktioner först presentera när objektet kom in i ditt liv har passerat. Du har alltid rätt till minnet utan att låta sådana objekt för att skapa en börda på ditt nuvarande liv är ohälsosamt.
  • Känslomässigt engagemang är den största anledningen till varför folk inte kan släppa taget om sin röran. Och ändå är det kvävande och immobilisera att lagra "minnen" i hushållet motsvarande hårdvara (din hjärna är den programvara). Den följer dig överallt, snubblar upp dig, och hindrar dig från att göra saker som du skulle hellre göra eftersom det är där, på vägen, gömmer de redskap du verkligen behöver använda för att njuta av ditt liv!
 3. 3
  Separera det sentimentala från det praktiska och befriande. Sentimental röran kan snart dränka dig när du inte kan skapa gränser mellan dem och resten av ditt liv. Att låta sentimental röran för att fylla ditt nuvarande liv blir snart ett sätt att uppblåsthet nuet med det förflutna, att återskapa i stället för att pressa framåt, och även för att hänga på en själv eller på andra människor som har sedan ändrats avsevärt (t.ex. barn som växer upp, egen in i en annan fas i livet, etc.). Å andra sidan, praktiska och befriande saker i ditt liv är de verktyg med vilka du gör nuvarande boende bättre, enklare och roligare. Praktiska saker har en plats och inte är skräp, de knuffade inte bort i omärkta lådor eller på baksidan av skåp, utan de är i klara ställen, vänja regelbundet. Befriande saker är de dagliga objekt som gör att du kan få dina sysslor, vardagsrum och fritid sorterade. Och du får också det underbara elementet kallas "space" - att få utrymme är att ha friheten från röran.
  • Det är en sådan sak som "för mycket att komma ihåg" och du kan omöjligen minnas allt, så tillåt dig själv lite och lära sig att uppskatta friheten i det.
 4. 4
  Tänk på din utrymmet. Om du har utrymme för en hel del av sentimentala saker, kanske du känner att du kan hänga på den. Även då om, det är en dårskap att du fortfarande kommer att konfronteras med det även i ett stort hus. En dag, en dag, måste du gå till det lagringsutrymme och kolla upp det och fråga dig själv varför du har allt det där det... Problemet för de flesta människor är att för mycket saker tenderar att få oss att utöka vårt utrymme i stället för att göra det mesta av det utrymme vi har. När vi börjar känna att vi inte har utrymme, tycker vi om större levande lokaler stället för att minska. Och det slår plånboken, psyket, jordens resurser, och din känsla av välbefinnande. Om ditt utrymme är utbuktning, måste du ta itu med det sentimentala röran mest just för att det är det svåraste att släppa och ändå mest sannolikt kommer att hindra dig från att leva ett meningsfullt liv just nu.
  • Du är i en stor röra om du hyra ut utrymme för att täcka de extra saker du har. Inget av det kan vara värt det behov av att hyra utrymme!
  • Föreställ dig att titta människor går igenom din sentimentala röran från svävar ovanför efter din död. Vill du må bra om vad de finner eller enormt generad?
 5. 5
  Utveckla en serie tester för dina sentimentala objekt snarare än att försöka hålla dem alla. Det kan vara mycket svårt för en sentimental person att släppa sentimentala objekt, det kan kännas som om en stor del av vem du var / är och de saker som gör upp du kommer med föremålet. För att underlätta övergången från röran till klarhet, ge dig själv en glidande skala av sentimentala objekt eller en serie testfrågor. Håll objekten endast om de uppfyller betyget, skall göras med dem om de misslyckas. Tänk sådana tipping ut punkter som:
  • Om jag inte har tittat på det i över ett år, har haft sin tid.
  • Om jag alltför generad för att visa det, är det inte ett objekt värt att behålla.
  • Om jag har så många av denna typ av objekt som jag sudda ut minnena, göras med dem alla.
  • Om jag fortfarande hyser ilska, bitterhet, irritation eller andra negativa känslor gentemot den person som representeras av detta objekt, är det dags att släppa taget om min mentala hälsas skull.
  • Om de sentimentala objekt består av flera poster från en familjemedlem som har länge gått och jag inte använder dem, inte visar då, och inte njuta av dem men egentligen bara hamstring dem, då är det nog dags att dela objekt runt mer av familjen än bara mig. (I detta fall, ofta kommer det att finnas nya familjemedlemmar gammal nog att ta hand om efter att du har samlat på dem länge nog, så var snäll och gå lite på.)
  • Om jag hatar objektet men har genomsyrat det med försonande makt eller som en påminnelse om att vara en bättre människa, är det dags upp. Jag är en bättre person för att ha hållit den så länge och för att göra ett stort beslut att kasta den.
  • Om jag är beredd att visa det, ta hand om den, använda den, bära den, leka med den, läsa den, allt som den behöver, så jag kan hålla det. För nu.
 6. 6
  Skär ner på, brev, sticklingar, osv., Förvaras eller staplade i lådor och andra behållare. Sentimental boxar har ett sätt att föda upp runt sentimentala människor. Och hur lätt det är att skjuta en hel skokartong eller annan ruta på baksidan av en hylla eller skåp och glömma det är även där... Och ändå är det tar upp plats och inte serverar dig alls, speciellt när du hittar en annan 15 av dessa speciella lådor "allt om huset Var ärlig mot dig själv,. Precis hur många av dem som julkort, kärleksbrev, recept snippets, resebroschyrer, stubbar biljett, barns konstverk, och så vidare, är du verkligen kommer att titta igenom igen? Börja konsolidera de många speciella lådor eller pålar till en. Det kommer att ta tid, men du har en chans att resa ned memory linje som du sortera och slänga.
  • Var mycket selektiv. Dra saker som du verkligen vill hålla ihop till en låda och när den är full, antingen gallra eller inte lägga till något annat. När det gäller barn, kan det vara ett tecken på att de har lämnat en tillväxtfas för en annan och det innebär en mental förskjutning för dig också. Samma för din egen fasförskjutningar i livet, de är naturliga, friska, och det gör inget bra att hålla fast vid vad du en gång var.
 7. 7
  Använd den digitala världen för att klara upp det fysiska rummet för dig. Digitala kameror, datorns minne, online-album, och cloud computing är era allierade i resan för att ta bort sentimental skräp från din värld. Eftersom minnena är en särskilt stor anledning att känna sig sentimental, kan fotografier bli ett medel genom vilket du kan hålla ditt minne och kasta föremål. Att komma ihåg att minnet är inom dig, inte i själva objektet, behandla bilder som "minne utlöser utan rumslig dimension". Ta ett foto av varje objekt innan det bortskaffas eller donera det (försök att donera eller återvinning då det är möjligt). Lagra dina bilder på din dator, i cloud computing, på ett foto webbplats, eller var det enklaste och mest roligt för dig att gå igenom när du känner ett behov av att spåra tillbaka ner sentimental lane. Det fina med denna process är att varje minne trigger är i en lätt-att-hitta plats, det tar inte upp någon plats, och det kommer inte att försvinna. Det fungerar!
  • Bli en digital scrapbooker. Du kan hamstra iväg och leka med kreativitet till ditt hjärta innehåll och inget av detta kommer att ta upp plats i din icke-virtuella världen!
 8. 8
  Sätt gränser och gränser. I framtiden (efter din första declutter erfarenhet), använd begränsningar eller gränser för att hindra dig från att lägga till en sentimental röran lugg, låda, eller utrymme i huset. Det finns flera sätt som du kan göra detta, inklusive:
  • Fråga dig själv varje gång: "Är det nödvändigt, är det bara om mitt minne, det kommer att göra en skillnad eller en enda röra i mitt liv?"
  • Använda behållare för lagrad någonting. Om det inte går i behållaren eftersom det antingen inte är samma som de andra sakerna i containern eller behållaren är full, använda detta som en anledning att stanna upp och fråga dig själv om det är nödvändigt att hålla den alls.
  • Påminna dig själv att du inte behöver mer utrymme. Vad du behöver är mer tid, mer avslappning, och mindre inverkan av de saker som binder dig i livet.
  • Utveckla en mentalitet, inte en pålning mentalitet. Båda är vanor och du kan bryta dåliga ena och befria dig med bra genom ren praktik och self-talk.

Tips

 • Om du är en perfektionist, liksom en sentimentalist, kommer du att hitta dig själv förhala eftersom oavsett hur välment du kan vara, finns det en risk att din sortering, kommer att organisera och välja den bästa aldrig vara tillräckligt bra. Inse denna tendens hos dig själv och vara väldigt förlåtande, när du låter något gå eller ordna det, låt det vara, oavsett hur ofullkomliga ett val du känner att det skulle kunna vara.
 • Om du har en "felaktig" minne, spendera lite tid att arbeta på det och anledningen till varför det är så fel. Är det näringsmässiga, ångest-relaterade, lättja, eller någon annan anledning? I fallet med ångest, depression, känna blues, etc, håller på att saker kan vara en ursäkt för att använda minnet lojt och att låta saker göra jobbet. Ändå är det inte psykiskt friska för dig som i slutändan det här kommer röran din kreativitet och förmåga att tänka och minnen framkallas av grejer kan faktiskt hålla dig tillbaka fysiskt från att gå vidare i ditt liv eller ens flytta runt ditt hem.
 • Skjuta avlägsnandet av sentimentala röran från ditt liv är ett annat sätt att skjuta leva ditt liv till fullo. Ställ dig själv en deadline.
 • Lär dina barn hur man värdesätter minnen internt så att de bär dem vart de än går, vad de gör eller inte äger. Fokusera på att spela ner materialism och fokusera på relationsbyggande, anslutning, och kärlek.
 • För vissa människor kan se en återgång att motivera att stanna stilren. Sälj eller donera sentimentala föremål av värde till folk du känner kommer att använda dem när det kommer till barnkläder, barnvagnar, spjälsängar, objekt från en hobby du har växt ur, kläder, etc. Att se glädjen i någon annan som kommer att aktivt uppskatta objekten kan vara ett sår-napp.
 • När du reformeras, hjälpa andra hamstrare frigöra sig från röran som binder. Det är en verkligt god gärning du kan utföra.

Varningar

 • Glömska är inte alltid en förbannelse. Det är bra att glömma vissa saker för att lämna plats för fler nya upplevelser. Och du kommer bli förvånad över vad saker utlöser vilande minnen, såsom en doft, en persons ansikte, en blick, ett ljud, en färg, etc. Använd dessa oväntade triggerpunkter för att öka din känsla av förundran i livet.
 • Vara medkännande med dig själv. Detta kommer inte att bli lätt, men nödvändigt, och en behandling eller två är i ordning när du har slutfört varje sort och kasta ut. En behandling som får dig ut ur huset med något att föras tillbaka in i huset är perfekt. Försök att gå ut på middag, cykling vid sjön, tittar på en film, besöka vänner, etc, och inte handla eller fynda!

Saker du behöver

 • Förvaringskärl och etiketter
 • Soppåsar och papperskorgar
 • Donationslådor och papperskorgar
 • Påminnelse anteckningar som hjälper dig att ändra dina vanor