Wki

Hur du hittar flytande kvicksilver i hemmet

Kvicksilver finns naturligt i berg och jord, det är en flytande metall med en glänsande och silverglänsande utseende. Exponering för kvicksilver i stora doser kan vara mycket giftiga för nervsystemet och njurarna, med effekter inklusive ångest och depression, minnesproblem, eventuella skakningar och dålig samordning. Metylkvicksilver bildas som ett resultat av bakterier i vatten konvertering kvicksilver. Metylkvicksilver anses vara en kritisk förorening som skadar både människor och djur.

Så där kan kvicksilver finns i hemmet? Här är några ställen att leta, tillsammans med förslag på sätt att ersätta den.

Steg

Hur du hittar flytande kvicksilver i hemmet. Lär dig att identifiera kvicksilver.
Hur du hittar flytande kvicksilver i hemmet. Lär dig att identifiera kvicksilver.
 1. 1
  Lär dig att identifiera kvicksilver. Kvicksilver (även känd som kvicksilver) är ett element (symbolen Hg) och har ett atomnummer 80 på periodiska systemet av elementen. Eftersom kvicksilver är fast under -38 º C (över -38 º C smälter in i en vätska) och kokar i en gas när temperaturen stiger över 356 º C, i hemmet skulle finnas i ett flytande tillstånd. Det skulle se ut som en mycket reflekterande, vätska.
 2. 2
  Inspektera produkter i ditt hem som har eller riskerar att ha kvicksilver inuti. De vanligaste objekten är lysrörslampor, termometrar och strömbrytare såsom termostater som styr uppvärmning och luftkonditionering utrustning och vissa växlar flyter som används de automatiskt att vända sumpen pumpar på och av. Vissa batterier innehåller också kvicksilver. Vissa färg inomhus och utomhus färg kan innehålla kvicksilver, liksom vissa tryckfärger. Många antikviteter såsom barometrar, några klockor farfar, gammal medicinsk utrustning och luftfartyg kalibreringsverktyg innehåller också kvicksilver.
  • Om du är osäker på om eller inte ett objekt innehåller kvicksilver, kontakta tillverkaren och be om deras råd.
  • Leta lysrör. En liten mängd kvicksilver används också i alla lysrör, oberoende av om eller inte de har de "gröna" ändar.
  • Läkemedel och kan innehålla kvicksilver. Vissa läkemedel använder kvicksilver som konserveringsmedel, fråga din apotekare om råd och alltid förfoga över föråldrade och oönskade mediciner ordentligt.
 3. 3
  Fråga din. Förr i tiden använde tandläkare kvicksilver att göra "silver" tandfyllningar. Effekterna av dessa fyllningar kan innehålla inandning av kvicksilverånga men effekten av amalgam kan vara beroende på din personliga kropp bördan av giftiga kemikalier. Det finns annan tandfyllning material (såsom guld) som kan användas i stället, men använda det är dyrare än än silver fyllningar.
 4. 4
  Kontrollera din mat källor. Metylkvicksilver i fisk är ett av de mest giftiga former av kvicksilver och det är lätt att intas genom att äta förorenad fisk eller skaldjur.
 5. 5
  Bestäm om det är önskvärt och / eller möjligheten att ersätta produkter som innehåller kvicksilver eller källorna till kvicksilver i ditt hem. Behovet av att ersätta kvicksilver fyllda objekt beror på deras ålder och deras tillstånd i många fall. Du kan helt enkelt känna dig gladare att inte ha något med kvicksilver i huset, men med tanke på kostnaderna för ersättning, kan det vara mer effektivt att byta ut saker som är gamla, slitna, eller trasig först. Någon brutna objekt som innehåller kvicksilver bör tas bort från hemmiljön (se följande steg för vad man ska göra). Om du vill ta bort enheter och källor av kvicksilver i ditt hem, här är några förslag på alternativ:
  • kan ändras till en elektronisk typ eller till den typ som använder rött färgat alkohol.
  • Termostater kan ersättas med en elektronisk eller programmerbar modell.
  • Lysrör skulle kunna ändras till glödlampor eller LED-typer. Observera att glödlampor har förbjudits eller fasas ut i vissa jurisdiktioner.
  • Nivåvippor skulle kräva en helt annan typ av aktivering eller upptäckt och skulle behöva ansökan ska bedömas.
  • Tandfyllningar kunde tas bort och ersättas. Tala med din tandläkare om riskerna och kostnaderna. Inte alla tandläkare kommer att vara glada att utföra den här proceduren, och en del människor är oroliga för att borttagningen kan vara mer skadliga än lämnar kvicksilver amalgamfyllningar på plats. Gör din egen forskning först bestämma hur du känner om denna källa. Har du inte amalgam avlägsnats under graviditeten.
  • Välj fisk med låga halter av kvicksilver.
 6. 6
  Håll kvicksilver som ingår. Hantering kvicksilver är inte svårt när det är inkapslat i de produkter som anges ovan. Enkel omsorg för att förhindra brott av behållaren är allt som erfordras. Kvicksilver som kan slippa ut emellertid inte enkelt hämtas. Det kommer att bryta upp i många små droppar och "rulla iväg" i låga områden. Här är vad du ska göra om du råkar bryta en behållare som frigör kvicksilver:
  • Ta bort alla människor och husdjur från området bortsett från personen rengöring, du kan göra utan distraktion och barn och husdjur kan lätt lockas till de bildade bollar.
  • Stäng av alla värmekällor och ventilera området så gott du kan.
  • Ta bort alla smycken, sätta på ett par handskar och börja hämta kvicksilver droppar. Försök att återvinna så mycket som möjligt genom att ösa upp dropparna med ett styvt papper eller en pipett, också, torka en fuktig pappershandduk eller blöt kan användas. Om det finns några sista droppar, använd tejp för att plocka upp dem. Placera dropparna och rengöring objekt i en plastpåse för korrekt avfallshantering, dubbel bag det och märk den "kvicksilveravfall". Ring upp din kommun för att ta reda på var att göra sig av med giftigt avfall, inte bara placera den i din vanliga sopor.
  • Använd aldrig en dammsugare eller sopborste för att städa upp spill.
  • Om kvicksilver spill är på mattan, skär ut den bit av mattan och kasta det så bra i en dubbel plastpåse.

Tips

 • Vissa sjukhus och allaktivitetshus har program termometer utbytesprogram.
 • Om du arbetar med kvicksilver, följa alla försiktighetsåtgärder för att undvika att kvicksilver hem på kläderna eller på något annat sätt.

Varningar

 • Kvicksilver är mycket giftigt och exponering bör minimeras när så är möjligt.
 • Håll alla produkter som innehåller kvicksilver borta från barn.
 • Svälj inte eller direkt hanterar kvicksilver. Minimera exponering av huden för kvicksilver genom att bära gummihandskar. Din kropp kommer lätt absorberar kvicksilver om silvriga vätskan vidrör din exponerad hud, även under en kort period.
 • Andas inte in stora mängder kvicksilverånga. Stora mängder kvicksilver i någon form kan skada din kropp.
 • Släng inte kvicksilver i soporna. Kontakta ort vägrar tjänstemän att lära hur man gör med kvicksilver korrekt och säkert sätt.
 • Kvicksilver i kroppen kan testas genom ett blodprov eller hår analys för metylkvicksilver och ett urintest för mer kronisk exponering.

Saker du behöver

 • Replacement poster där relevant
 • Städutrustning att ta hand om spill, såsom hård-kort eller pipett, hushållspapper eller trasor, väskor bortskaffande, markör, och handskar