Wki

Hur att renovera ett rum

Är du törstig efter något nytt? Har du någonsin velat att nytt utseende för ditt rum, men har ingen aning om var du ska börja? Oavsett om det är ditt vardagsrum, badrum, sovrum, salong, eller korridoren som du funderar på att renovera, organisera ombyggnad ett rum är väldigt viktigt.

Steg

Hur att renovera ett rum. Analysera och brainstorma.
Hur att renovera ett rum. Analysera och brainstorma.
 1. 1
  Analysera och brainstorma. Varför gillar du inte din nuvarande rum? Har möblerna konflikt? Är det inte din stil? Är det saknar funktionalitet? I vissa fall kan du bara vara uttråkad med din gamla rum och behöver möblera om. Men ta hänsyn till att riva en vägg för att expandera ett rum kommer att ta mycket mer pengar än om du ändrar överkast och måla väggarna. Visualisera hur din ideala rum verkar och hur rummet skulle kännas. Vill du att rummet att kännas öppen och rymlig eller ombonad och hemtrevlig? Vill du att rummet har en varmare känsla eller en svalare känsla? Måla en bild i ditt sinne för vad din önskade resultatet är, och se till att det kommer att vara en tillflyktsort som du och andra umgås i.
  • Rymlig känsla. Naturlig belysning är en viktig nyckel för denna typ av känsla. Lämna de flesta av dina fönster avslöjade att maximera den öppna, luftiga effekt. Observera att det är lättare om ditt rum redan har stora fönster. Ljusare färger tenderar att göra något ser större och även berömma det naturliga ljuset. Svagt gul, himlen blå, lavendel, eller ens vanligt vitt är några färger du kanske vill använda. Sikta på att ha en hel del öppna ytor men inte för mycket öppenhet att rummet känns obehagligt.
  • Snug Feel. Dessa rum är oftast mindre, men det är möjligt att ha en stor ombonad rum känsla. Målet är att ha en minimal mängd av öppna ytor, men inte så liten att du känner dig instängd och inte kan röra sig. Olika nyanser av brunt ger ofta ett rum en ombonad effekt, liksom mörka röda och apelsiner. Heltäckande mattor gör också ett rum att kännas hemtrevligt.
 2. 2
  Rengör. Det är mycket svårt, om inte omöjligt, att renovera ett rum som du inte ens kan gå igenom på grund av alla skräp på golvet. Om ditt rum inte redan är rent, snyggt upp.
  • Tackla dina kläder, är städning en bra tid för att titta igenom din garderob så har två högar: en stapel för smutsiga kläder, och en för kläder att ge bort. De kläder som är rena och att du vill hålla dig vika eller hänga i din garderob.
 3. 3
  Eliminera. Vad behöver du inte längre behöver i ditt rum? Gör dessa rosa prinsessa kuddar inte längre passar din stil? Använd plastpåsar för att reda ut saker som du bli av. Detta skulle vara en bra tid att ha en loppmarknad. Något som du lämnar ihågkommet skulle vara samma sak som din grannes systerdotter har tigger om. Du kommer också att göra lite pengar att använda för när du köper nya objekt för ditt rum. Allt som du inte kan sälja kunde ges bort till välgörenhet eller som hand-me-downs.
 4. 4
  Ändra. Några av de saker du inte lust kan modifieras på något sätt. Hur är det ljusrosa stol med hjärtan över hela sig? Detta kan målas över med en annan färg / s eller mönster för att passa din stil. Du kan också ändra bilder i hängande tavelramar för att passa temat för ditt rum eller måla väggarna en annan färg. I ett sovrum, kan helt enkelt ändra Hjälparen set och ommålning av väggarna har en enorm effekt och samtidigt vara billig på samma gång.
 5. 5
  Ersätt. Ersätta en del av de gamla objekt som du har åtgärdats före med sina nya kollegor. Det fluffiga rosa bäddset från tidigare kan ersättas med en ny som passar stilen i ditt rum. Gör kontaktpunkter punktobjekt som bedsets och filtar matcha färgerna på väggarna. Detta kommer att dra ditt rum tillsammans och att det ser trevligare.
 6. 6
  Lägg till. Efter alla gamla grejer är borta eller modifieras, Accessorize ditt rum med nya objekt eller möbler. Poster såsom krukväxter, mattor eller väggmålningar kan piffa upp ett rum för att ge den exakta smaken du önskar för. Vissa webbplatser eller andra Google-artiklar kan hjälpa dig med detta.
 7. 7
  Utvärdera. När du är klar, ta ett steg tillbaka och titta på ditt hårda arbete. Tänk tillbaka till den bild du målade i ditt sinne tidigare. Är detta vad du hade planerat? Är det bättre? Värre? I vissa fall kan du känna att du måste börja om. Men gör inte detta om du inte är helt säker. Du kanske bara behöver röra upp några saker eller ordna rummet tills du får den dit du vill ha den.

Tips

 • Du kanske vill budget din tid och pengar i förväg. Skriv ut en plan för varje dag, och inkludera särskilda anteckningar om shopping dagar. Spela vad du hittade i butikerna och vad du inte kunde hitta.
 • Kasta aldrig bort något som du kan använda. Även de mest udda saker kan vara till hjälp för ditt rum i slutet.
 • Köpa varor i satser hjälper ditt rum för att samordna med sin omgivning.

Varningar

 • När man målar trämöbler eller väggar, vara noga med att inte förstöra jobbet. Detta kan leda till katastrof.
 • Du kommer att behöva en hel del tid och en budget som du kan hålla sig till.
 • Förbered dig på att bli besviken ibland. Men bli inte ledsen, eftersom det för det mesta kommer du att bli överraskad i slutet.