Wki

Hur man använder en besiktningsman transitering

Du hittar ungefär var din tomt linjer använder en besiktningsman transit och tejp, förhoppningsvis ett CAD-program av något slag, och denna procedur.

Steg

Hur man använder en besiktningsman transitering. Hämta paketet layouten.
Hur man använder en besiktningsman transitering. Hämta paketet layouten.
 1. 1
  Hämta paketet layouten. Du behöver dådet för fastigheten, dess rättsliga beskrivning och en karta över det omgivande området. Dessa kan erhållas från länet brännaren kontor. Gärningen kan ange andra dokument.
 2. 2
  Upprätta kontroll. Du kommer att vilja gå ut till fastigheten och hitta "startpunkten", eller POC, enligt beskrivningen i dina juridiska dokument. Leta efter eventuella massa hörn och annan undersökning bevis, både på din fastighet och eventuella omgivande partier som du har tillgång till. Dessa kan ta formen av "X" s mejslade i betong (t.ex. trottoarer eller trottoarkanter), naglar, i asfalt, betong, på toppen av väggarna, och längs gatan center-linjer, armeringsjärn eller andra stakes metall i jord eller Stad markörer, som kan hittas i små brunn-liknande omslag (de ska visas på alla kartor över området).
  • En metalldetektor är till hjälp för spikar som ofta korroderar och bli dolda i asfalt och för stavar, som ofta är begravda. Du måste hitta minst en av de punkter som nämns i de juridiska dokumenten. Ju mer, desto bättre.
 3. 3
  Upprätta en bärande underlag. Hitta en annan kontrollpunkt minst hundra meter eller så från en av dina hittat kontrollpunkter. Ju längre, desto bättre. Denna punkt bör visas på kartan över området (t.ex. i hörnet av ett annat parti på vägen).
 4. 4
  Ställ en kontrollmärke. Hitta en plats där du kan fysiskt se så många av dina kontrollpunkter som möjligt och de främre hörnen mycket och, om möjligt, de bakre hörnen som du vill upprätta senare (du gissar här, men försök). Märk den med en stor spik, eller fläck av färg som är lämpligt. Märket skall vara fast placerade, så att det inte kommer att röra sig.
 5. 5
  Ställ in din station. Ställ in din transit eller theolodite över märket du ställer. Detta kan vara knepigt. Du kan ha ett titthål vid basen av enheten, eller så kan du använda ett lod. Ställ upp stativet så att enheten är direkt över märket, med enheten ser mer eller mindre nivå.
 6. 6
  Nivå enheten. Du bör ha två bubblor och två hjul tummen på undersidan av enheten. Justera dem så att båda bubblor är centrerade. Nu kontrollera igen titthålet, och justera positionen av enheten genom att lossa plattan i botten och skjuta enheten så att markeringen på marken är i hårkorset eller under lod.
 7. 7
  Bakåtrikt din bärande underlag. Du behöver en hjälpare med en stolpe. Helst ska stången har ett vattenpass så att hjälparen kan hålla den upprätt. Dessutom, om ditt instrument mäter avstånd, kommer den att behöva en prisma på toppen. Nu, måste du nollställa enheten. Med hjälpare som håller stången, hitta den i teleskopet. Sedan låsa vinkeln skala och rotera den så att indikatorn pekar på 0 grader. Elektroniska apparater har en knapp för detta.
 8. 8
  Skjut dina andra punkter. Lås din skala, och ha hjälpare flytta till varje punkt som du hittat. Sight stången och skriv ner vinkeln på skalan. Om du kan mäta avståndet, gör så, du behöver inte göra detta för fjärran platser, men det hjälper. Om du använder ett band, se till att dra åt och hålla den nivån. Båda ändarna måste vara på samma höjd. Du kan mäta avstånd längre än bandet genom att markera punkter i mellan. Använd transitering att placera dem exakt längs linjen mellan transit och den punkt du mäter.
 9. 9
  Packa upp. Du kommer att gå göra lite matte nu, och det kommer att ta ett tag.
 10. 10
  Förbered en analys. Du kan göra detta med papper, men ett enkelt CAD-program är mycket lättare. Börja med att rita den teoretiska positionen för varje punkt som du hittat. Börja med en kontrollpunkt du hittat, och använda dokumentationen för att bygga en komplett karta som innehåller ditt paket och alla de punkter du hittade. Kartan måste vara att skala!
 11. 11
  Förbereda data. Nu, börja med ett nytt ark ritpapper eller ett nytt CAD-lager, eller bara en annan färg. Här kommer du att återskapa den fysiska bevis. Rita ett märke för den punkt du ställa tidigare, och rita en linje som representerar ditt referensobjekt. Nu, rita linjer mot varje skott du tog med den första raden som 0 grader. Om du har sträckor, kan du skapa exakta punkter. Om du använder CAD, grupp eller göra ett block av alla dessa linjer så att du kan flytta dem som ett objekt.
 12. 12
  Översätt. Uppgifterna kommer aldrig att matcha kartan exakt, så du måste välja en punkt att etablera en startpunkt. Placera data över kartan och se hur allt passar ihop. Om du har en markant mycket hörn, bör du använda den om den andra uppgifterna verkar konsekvent. Annars, använd ditt bästa omdöme.
 13. 13
  Rotera. Vrid ritpapper eller CAD kvarter runt den punkt du valde tidigare, rikta in data till kartan. Du har nu etablerat position din kontrollpunkt-plats du märkt nära början.
 14. 14
  Verifiera. Alla mätdata ska matcha kartan nu. Om inte, måste du ta reda på varför.
 15. 15
  Beräkna. Rita linjer från kontrollpunkten (på dataskiktet) för partiet hörnen (på kartan) som du behöver för att ställa in. Bestämma deras avstånd från kontrollpunkten och deras vinkel i förhållande till referensobjekt.
 16. 16
  Hitta ditt hörn. Gå tillbaka och ställa upp över kontrollpunkten och bakåtrikt igen. Rotera instrumentet till den beräknade vinkeln, och använda ett band för att fastställa avståndet.
 17. 17
  Markera hörn. Använd en fläck av färg eller en träpåle. Om du inte kan se alla hörnen, inrätta en andra kontrollpunkt synligt från den första. Mät det, lägga till det i datalager, konfigurera din station över den, och använd den första punkten som referensobjekt för att ställa in de återstående hörnen. Upprepa vid behov.
 18. 18
  Ta din kontroll (er). Du vill inte att blanda ihop senare lantmätare.

Varningar

 • Ställ inte in spikar, stavar eller mejslade "X" på era hörn. Senare skulle lantmätare tolka dem så korrekt som hörn-vilket de inte är. Använd en fläck av färg eller en träpåle, eller någon annan icke-permanent metod.