Wki

Hur att rengöra babyleksaker

Bebisar älskar leksaker och betraktar inte de faror som finns när man spelar med saker som kan ha exponerats för bakterier eller andra utomstående element. Såvida leksaker städas ordentligt och ofta, kan ditt barn bli sjuka av kvardröjande smuts, sot, eller bakterier. Tänk på följande när de förbereder att rengöra babyleksaker på ett säkert och miljövänligt sätt.

Steg

Hur att rengöra babyleksaker. Torka leksaker som har tappats på marken eller haft kontakt med smuts, ludd eller smuts med våtservetter.
Hur att rengöra babyleksaker. Torka leksaker som har tappats på marken eller haft kontakt med smuts, ludd eller smuts med våtservetter.
 1. 1
  Torka leksaker som har tappats på marken eller haft kontakt med smuts, ludd eller smuts med våtservetter.
 2. 2
  SNYGGA leksaker som är särskilt avsedda för att gå i barnets mun ordentligt genom att sänka ned dem i kokande vatten. Dessa inkluderar barnsjukdomar leksaker eller nappar.
  • Eftersom dessa leksaker komma i direkt kontakt med barnets mun, bör de rengöras med mycket varmt vatten och flytande diskmedel. Se till att all tvål grundligt sköljs bort innan du ger leksaken tillbaka till barnet.
 3. 3
  Använd en fuktig svamp för att rengöra plast eller trä babyleksaker som har rester av mat som fastnat på ytan.
 4. 4
  Applicera en lösning av destillerat vit vinäger och vatten för att rengöra babyleksaker.
  • Kombinera ättika och vatten i lika delar i en sprayflaska. Spray smutsiga leksaker med blandningen och låt vila i 15 minuter. Torka bort eventuell kvarvarande vinäger och vatten blandning.
 5. 5
  Blanda dina egna naturliga rengöringsprodukter såsom varmt vatten och bakpulver. Blanda 1 liter vatten med 4 msk bakpulver. Använd en ren handduk att torka av leksaker med blandningen.
 6. 6
  Tvätta uppstoppade djur i en tvättmaskin om tvättråd ingår på leksaken försäkrar att maskintvätt inte kommer att förstöra produkten.
  • Använd varmt vatten och torka på låg värme eller låt lufttorka.
 7. 7
  Tvätta babyleksaker som är plast-och tålig mot värme i diskmaskinen. Placera leksaker i övre korgen i diskmaskinen och ställa brickan på sin värme torr miljö.
 8. 8
  Koka en kastrull med vatten och när kokning, placera några hållbara, plastleksaker i potten i ca 10 minuter.
  • Ta leksakerna ur det kokande vattnet och låt dem svalna i flera minuter innan du lämnar tillbaka till ditt spädbarn. Alltid inspektera leksakerna efter kokning för att säkerställa att de inte skadats på något sätt som skulle kunna utgöra ett hot mot ditt barn.
 9. 9
  Töm alla badleksaker av vatten efter varje användning. Eventuella kvarvarande vatten inuti en leksak kan snabbt förvandlas till mögel om vänster sitter.

Tips

 • Använd alltid en ny svamp eller en svamp som enbart rengöring av ditt barns leksaker. Andra svampar kan ha kommit i kontakt med kemikalier eller bakterier, och tvätta leksaken med att svampen kommer endast överföra dessa farliga element.
 • Tvätta ditt barns leksaker i omgångar. Om inte barnet är borta från huset, kan det lämna ditt barn utan några leksaker tills tvätten är klar.
 • Kontrollera etiketten på någon rengöringsprodukt för att bekräfta att det är EPA-certifierade. Om du är fortfarande försiktiga, väljer helt naturliga rengöringsprodukter.

Varningar

 • Använd aldrig starka kemikalier som rengöringsmedel för någon bebis leksak. Även om du följer den renare varningsetikett, är en bebis systemet mer känsligt än en vuxen "och bör inte komma i kontakt med potentiellt farliga kemikalier.
 • Utsätt inte gummi leksaker till kokning eller mycket varmt vatten. Den kan lösas upp eller på annat sätt skada leksaken över tiden.

Saker du behöver

 • Våtservetter
 • Flytande diskmedel
 • Destillerat vinäger
 • Vatten
 • Bakpulver