Wki

Hur man skapar ett minimalistiskt hem


Ett minimalistiskt hem är mindre stressande. Röran är en form av visuell distraktion, och allt i vår vision drar i vår uppmärksamhet åtminstone lite. Den mindre skräp, den mindre visuell stress som vi har. Ett minimalistiskt hem är lugnande. Det är också mer tilltalande. Tänk på foton av bostäder som är rörigt, och bilder av minimalistiska hem. De med nästan ingenting i dem förutom några vackra möbler, några fina teckningar, och ett fåtal vackra dekorationer, är de som tilltalar de flesta av oss.


Ett minimalistiskt hem är lättare att rengöra. Det är svårt att rengöra en hel massa föremål, eller att sopa eller dammsuga runt en massa möbler. Ju mer saker du har, ju mer du har att hålla rent, och ju mer komplicerat det är att göra rent runt grejer. Tänk på hur lätt det är att städa ett tomt rum jämfört med en med 50 objekt i den. Det är ett extremt exempel, naturligtvis, eftersom denna artikel inte rekommenderar att du har ett tomt rum, men det är bara för att illustrera skillnaden. Minimalistisk arkitektur använder idén att mindre är mer, ornament måste vara kvalitet snarare än kvantitet. Byggnaden (hus) skalas till ett minimum vilket innebär att endast nödvändiga väggar, enkla stora fönster och en platt tak. Detta kan ge det stora rummet, den kombination av vardagsrum, kök och matsal som ser rymliga. Stilen kan använda naturliga färger som lätt kan ses i naturen och skönheten i naturliga material för ytskikt som riktiga stenar, äkta metall och smidig träpaneler, Använder etc. moderna byggmaterial och tillverkningsprocesser av samma. Modernistiska får gillar utseendet och känslan av ett sådant hem stil.


Det finns faktiskt inga bestämda steg för att göra ditt hem minimalist, förutom att ändra din filosofi och gå för de ideal i föregående avsnitt ovan. Den här artikeln presenterar bara dig några idéer om hur man kan närma förändra ditt hem till en minimalistisk en.

Steg

Hur man skapar ett minimalistiskt hem. Ändra ett rum i taget.
Hur man skapar ett minimalistiskt hem. Ändra ett rum i taget.
 1. 1
  Ändra ett rum i taget. Såvida du bara flytta till en plats, är det svårt att förenkla ett helt hus på en gång. Fokusera på ett rum, och låt det vara ditt centrum av lugn. Använd den för att inspirera dig att förenkla nästa rum, och nästa. Gör sedan samma utanför!
 2. 2
  Börja med möbler. De största sakerna i alla rum är möblerna, så det är alltid bäst att börja förenkla ett rum genom att titta på möbler. Ju färre möbler, desto bättre (inom rimliga gränser, naturligtvis). Tänk på vilka möbler kan elimineras utan att göra avkall på komfort och livability. Satsa på ett par bitar av vanlig, enkel möbler (exempel på en minimalistisk soffbord) med solida, dämpade färger.
 3. 3
  Behåll bara det nödvändigaste. Vare sig du tittar på dina möbler eller något annat i rummet, fråga dig själv om objektet verkligen är viktigt. Om du kan leva utan det, få ut det. Försök att tömma rummet ner till dess väsentligheter - du kan alltid lägga till några val punkter bortom det väsentliga senare. Håll hela designen (hus) på papper enkelt som du kan börja med nödvändiga komponenter och sedan långsamt lägga dekor och returresa.
 4. 4
  Rensa golv. Med undantag för möbler, bör dina golv vara helt klar. Ingenting bör röran på golvet, bör inget staplas ska ingenting lagras på golvet. När du har fått dina möbler ner till det allra nödvändigaste, klart allt annat på golvet - antingen donera, trash det, eller hitta en plats för den utom synhåll.
 5. 5
  Tydliga ytor. Samma sak med alla plana ytor. Har du inte något på dem, förutom en eller två enkla dekorationer (se nedan). Donera, papperskorgen eller hitta en out-of-sight lagring plats för allt annat. Det kommer att göra allting mycket, mycket mer minimal utseende.
 6. 6
  Rensa väggar. Vissa människor hänga allt möjligt på sina väggar. No-kan-göra i ett minimalistiskt hem. Rensa dina väggar utom en eller två enkla bitar av fina teckningar (se nedan).
 7. 7
  Lagra saker utom synhåll. Detta har nämnts i ovanstående tips, men du bör lagra allt du behöver utom synhåll, i lådor och skåp. Bokhyllor kan användas för att lagra böcker eller DVD-skivor eller CD-skivor, men bör inte ha mycket annat förutom några enkla dekorationer (inte hela samlingar av saker).
 8. 8
  De-clutter. Om du tar bort plana ytor och golv, och lagra saker i skåp och lådor, kommer du antagligen att de-röran dina lagerutrymmen också. Du kan göra detta i ett senare skede om du vill.
 9. 9
  Använd enkla konstverk. För att hålla ett rum från att vara tråkig, kan du sätta en enkel målning, teckning eller foto, inramat med en dämpad, färg, på varje vägg om du vill. Lämna några väggar kala om möjligt.
 10. 10
  Använd enkla dekorationer. Som nämnts i ovanstående tips, kan en eller två enkla dekorationer fungera som accenter för ett minimalistiskt rum. En vas med blommor eller en liten krukväxt är två klassiska exempel. Om resten av ditt rum har dämpade färger, kan dina accenter använda en ljus färg (t.ex. röd eller gul) för att dra ögat och ger ett slätt rum ett stänk av energi.
 11. 11
  Föredrar vanliga fönster behandlingar. Bare fönster, eller enkla, enfärgade gardiner, eller enkla, träpersienner är bra. För mycket utsmyckade grejer runt fönstren är röran.
 12. 12
  Anta vanligt mönster. Solida färger är bäst för golvbeläggningar (om du har någon), möbler, etc. Komplexa mönster, t.ex. blommor eller pjäser, är visuella röran.
 13. 13
  Gör det mesta av dämpade färger. Du kan ha ett stänk av ljusa färger i rummet, men de flesta av rummet borde vara mer diskreta färger - vitt är klassiskt minimalistisk, men egentligen inga fasta färger som inte frestar på ögonen är bra (jordpigment kommer att tänka på, såsom som blues, brunt, solbrännor, Gröna).
 14. 14
  Redigera och eliminera. När du har förenklat ett rum, kan du förmodligen mer. Ge det ett par dagar, sedan titta på allt med nya ögon. Vad kan elimineras? Förvaras utom synhåll? Vad är inte viktigt? Du kan komma tillbaka till varje rum med några månaders mellanrum, och ibland kommer du att upptäcka saker du kan förenkla ännu mer.
 15. 15
  Ha en plats för allt. I en minimalistisk hus, är det viktigt att du hittar en plats för allt, och komma ihåg var dessa platser är. Vart går din mixer? Ge det en fläck, och hålla fast vid det. Sikta på logiska platser som är nära där saken används, för att göra saker mer effektivt, men det viktigaste är att utse en plats.
 16. 16
  Luta dig tillbaka, slappna av och njuta. När du har förenklat ett rum, ta en stund att titta runt och njuta av det. Det är så fridfullt och tillfredsställande. Detta är belöningen för hårt arbete.

Tips

 • Kvalitet framför kvantitet. Istället för att ha en massa saker i ditt hem, skulle en minimalistisk välja några riktigt bra saker han älskar och använder ofta. En riktigt trevlig tabell, till exempel, är bättre än 5 stycken tryck-board möbler.
 • Tydliga ytor. I en minimalistiskt hem, plana ytor är tydliga, med undantag för en eller två dekorationer. Det finns inte en massa krimskrams, och definitivt inte högar av böcker eller tidningar eller andra objekt.
 • Exempel. Bilden överst i detta inlägg är ett bra exempel på ett minimalistiskt hem. Traditionell stil japanska hem är ett annat bra exempel på minimalism.
 • Minimal möbler. En minimalistisk rum skulle endast innehålla några viktiga bitar av möbler. Ett vardagsrum, till exempel, kanske bara har en soffa, en annan stol eller soffa, ett soffbord, en minimalistisk underhållning stativ (inte en stor en med en massa hyllor), en tv och ett par lampor. Det kan även innehålla mindre (soffa, stolar och soffbord, till exempel). Ett sovrum kan ha en enkel säng (eller ens bara en madrass), en byrå, och kanske en night stand eller bokhylla.
 • Accent dekorationer. Ett hem är helt klart saker kan ibland vara lite tråkigt, faktiskt. Så istället för att ha ett soffbord helt fri från föremål, kan du ha en enkel vas med några blommor, till exempel. Eller en tydlig skrivbord kanske bara har en familj foto. En annars tom vägg kan ha en smakfull konstverk. Modern minimalistisk heminredning är inte vanligt och tom men försök ägaren ska kunna producera hem skönhet med enklare eller mindre utsmyckning.

Saker du behöver

 • Mindre av allt