Wki

Hur att vika en plastpåse

Trött på alla dessa plastpåsar fyllda under din som hotar att spilla ut överallt? Denna artikel kommer att lära dig hur man viker en plastpåse i en kompakt, säker passform som gör den lätt att fälla.

Steg

Hur att vika en plastpåse. Platta påsen, och försöka få ut all luft ur den.
Hur att vika en plastpåse. Platta påsen, och försöka få ut all luft ur den.
 1. 1
  Platta påsen, och försöka få ut all luft ur den. Se till att rada upp båda sidorna av väskan så att handtagen inte är skrynkligt. Detta är lättast att göra på en hård, plan yta såsom en köksbänk.
 2. 2
  Vik väskan på längden ("hot-dog" stil), och platta igen för att pressa ut luften. Upprepa fyra eller fem gånger tills du har en lång smal remsa. Den plattare det är, desto lättare blir det att knyta den.
 3. 3
  Vik remsan på mitten för att göra en kortare list. För att få det ännu smalare, fäll då remsan på längden som i föregående steg.
 4. 4
  Knyt en slip knut på påsen. För att göra detta, göra en liten ögla ca 1 cm från den vikta änden av remsan. Det bör vara precis tillräckligt stor för två av fingrarna för att passa igenom. Se till att den vikta änden av remsan är i fronten, medan den längre "svans" korsar bakom.
 5. 5
  Vik svansen mot dig så att den korsar över slingan.
 6. 6
  Skjut den mellersta delen av svansen genom slingan tills den fastnar. Påsen skall vara ungefär klotformig. Om du inte kan göra det här steget eftersom remsan är för tjock, gå tillbaka och platta till den igen.

Ångra påsen

 1. 1
  Tryck i mitten av slingan tills "svansen" poppar ut ur loopen, och du får en kort remsa. Vik remsan och väskan är klar att använda igen!

Alternativ vikningsteknik

 1. 1
  Platta och vik på längden för att skapa en remsa bredden av handtagen som i stegen 1 till 3 ovan.
 2. 2
  Vik en nedre hörnet över för att möta den andra sidan för att bilda en triangel.
 3. 3
  Fäll upp botten av påsen vid den linje som bildas av den vikta kanten, denna metod liknar den teknik som används för att vika en flagga.
 4. 4
  Upprepa med den andra hörn, fäll upp botten igen
 5. 5
  Fortsätt med detta i två steg vikning tills du når toppen av påsen. Den nättare och plattare det är, desto mindre paketet.
 6. 6
  Vik hanterar dem och stoppa in ena änden i triangeln du har bildats. Din väska är nu en liten platt triangel.
 7. 7
  Vik genom att dra ut den invikta änden och skakar.

Tips

 • Du kan göra det här vecket kommer nästan alla typer av plastpåse, men de tunna, normalstor väskor från stormarknader fungerar bäst. Tjockare påsar, som de från bokhandeln eller förpackade bröd, är halare och ibland dyker upp knuten på egen hand.
 • Det är mycket lättare att knyta en slip knut eller en överhandsknop om du inte vika remsan på mitten, men väskan kommer att bli svårare att knyta upp och inte så kompakt.
 • Du kan lagra en massa plastpåsar och de stanna i fint skick med denna metod.
 • Återanvänd plastpåsar för att städa upp efter din hund på långa promenader. Köp inte mer. De knöt påsar gör det enkelt att ta 1 eller 2 och sticka dem i fickan eller väskan på väg att ta din hund på en promenad.
 • Det är bäst att göra detta på en hård, plan yta. Detta gör att du kan få ut det mesta luften ur påsen, och en plattare band är lättare att knyta.
 • Återanvända gamla plastpåsar. De är bra för beklädnad soptunnor runt huset. När du packar en resväska, sätta dina skor och tvätt i plastpåsar så att de inte jord de andra kläderna. Använd dem som dammskydd för små objekt (som lampor) när du är borta eller på semester.
 • Få ut så mycket luft ur påsen som du kan. Samtidigt som bandet, platta till den igen varje gång du viker.
 • Vissa rabatter och hantverk butiker säljer tyg rör för fyllning dina väskor in. Oavsett om du lägger dem är inte att det är ett bra sätt att hålla reda på dem, hålla dem från att komma obundet och förvara dem tills du återanvända dem.
 • Ett alternativ till vikning är att skära lite fönster till en begagnad plast vatten eller (ren) mjölk kanna. Du kan bara stoppa påsarna i det och inte oroa sig för vikning!

Varningar

 • Du bör inte spara påsar som används för att utföra rått kött.
 • Låt inte barn leka med plastpåsar.
 • Vissa katter gillar att leka med vikta påsar - se till att de inte har hål innan du använder dem!
 • Var noga med påsarna är helt torra innan vikning, eller du kommer att ha en mögel / mögel problem senare.
 • Plastpåsar som lagras i mörka områden, exempelvis under diskbänken, är grogrunder för kackerlackor.