Wki

Hur man röker en cigarr

Röka en cigarr är ett bra sätt att varva ner eller fira ett speciellt tillfälle. Innan du röker en cigarr, måste du veta hur man väljer rätt typ, klippa cigarr, och tända cigarren. Tända en cigarr handlar om smaka smaken istället för att inandas röken. Om du vill veta hur man röker en cigarr som ett proffs på nolltid, följ bara dessa steg.

Steg

Hur man röker en cigarr. Bekanta dig med de sorter av cigarrer.
Hur man röker en cigarr. Bekanta dig med de sorter av cigarrer.

Välj cigarr

 1. 1
  Bekanta dig med de sorter av cigarrer. Istället för att välja den första cigarren du ser, bör du veta hur man känner igen varje typ av cigarr, och även be en säljare om hjälp när du beslutar om en typ av cigarr. Att vara medveten om de olika typerna av cigarrer gör att du känner mer kunnig när du faktiskt börjar röka dem. Här finns en mängd olika cigarrer att välja mellan:
  • The Corona. Denna cigarr mäter 6 inches med 42-ringmåttet - detta hänvisar till diametern av cigarr. Denna cigarr har en öppen fot (den del som är tänd) och en sluten och rundat huvud (den del som du röker).
  • Pyramiden. Denna cigarr har en spetsig, sluten huvudet.
  • Torpeden. Denna cigarr har en utbuktning i mitten och ett spetsigt huvud och slutna fot.
  • Den Perfecto. Detta är som Torpedo, förutom att det har en bula i mitten och två slutna ändar, vilket gör det till en rundare cigarr.
  • De Panatelas. Denna cigarr mäter 7 inches med 38-ringmåttet och är längre och tunnare än Corona.
  • Den Culebra. Denna cigarr består av tre Panatelas flätade tillsammans. Det ser ut som ett tjockt rep.
 2. 2
  Välj en mild cigarr (eller några). För att komma igång, du behöver för att börja provtagning några olika typer av cigarrer. Bli inte för ivrig och köpa en hel låda av samma typ av cigarr bara för att upptäcka att du inte kan stå den första. Istället, hitta flera sorter av cigarrer som kan passa dina behov. Du bör börja med en mild cigarr, som inte bara kommer att bli billigare, men kommer att ha mindre av en intensiv smak och blir bättre för nybörjare.
  • Ju längre och bredare en cigarr är, desto mer intensiv blir det. Om du är nybörjare, bör du börja med en längre och tunnare cigarr i stället för en liten knubbig man, som kommer att göra dig mer benägna att hosta.
 3. 3
  Inspektera cigarr. Innan du köper cigarren, bör du pressa försiktigt det att se till att det inte finns några fläckar som är för hård eller för mjuk. Detta kan tyda på att cigarr ger dig en dålig draw eller att det inte ens kommer att rökningsbara. Du bör också se upp för klumpar i cigarr, och se till att tobaken i slutet inte är missfärgade, och att omslaget inte är missfärgad heller.
 4. 4
  Förvara cigarr lämpligt. Om du äger eller har köpt en humidor, en låda för förvaring av cigarrer, sedan se till att förvara dem i rutan omedelbart. Om du inte äger en, ska du inte köpa mer än ett par cigarrer eftersom de kommer att torka ut i ett par dagar. Ta inte ut dem ur deras cellofan förpackning heller. Lämna inte en cigarr oskyddad. Förvara dem i Tupperware eller annat slutet kärl.

Skär cigarr

 1. 1
  Placera bladet nere på cigarren. Att skära cigarr, måste du klippa i locket, som placeras på huvudet av cigarr för att hålla den från att torka ut. Helst ska du använda en giljotin (en singel-bladig kniv), men du kan också använda en riktigt vass kniv eller kniv. Använd inte slöa sax, dina tänder, eller en smörkniv om du inte vill riva cigarren. Tryck bara på huvudet (eller locket) av cigarr med bladet för att sätta den på plats. Skär inte in i det ännu.
  • Sikta bladet till den plats där cigarren möter omslaget, vilket skulle hålla locket från att falla av.
 2. 2
  Skär cigarr med en "chop." Målet vid skärning det är att låta dig röka cigarr utan att ruinera sin ursprungliga form. Håll cigarr med ena handen och giljotinen med den andra. Placera huvudet av cigarren in i giljotin och skär i dess lock, ca 1/16 till 1/8 av en tum ner. Skär bort locket (eller huvudet) i en snabb hacka.
  • Om du gör det långsammare eller preliminärt, kommer du att vara mer benägna att riva omslaget.

Tänd cigarren

 1. 1
  Välj rätt ljusare. Långa trä tändstickor eller en tändare butan är att föredra eftersom de inte kommer att förändra smaken av cigarr. Använd inte papper tändstickor, tändare gas, eller - värst av allt - doftljus. Du kan också få en cigarettändare i butiken.
 2. 2
  Värm tobaken i foten av cigarr. Foten av cigarren är den del du faktiskt lysa. Håll lågan under foten utan att röra den, och rotera cigarren några gånger tills maten är jämnt uppvärmd. Detta kommer att värma upp din tobak och göra det lättare att tända.
 3. 3
  Tänd cigarren. Håll lågan framför cigarr utan att röra den. Sedan andas bara tillräckligt så att cigarren är tänd. Se till att inte andas in röken.
 4. 4
  Lätt blåsa på foten av cigarr (tillval). Du kan göra detta för att se till att ljuset fördelas jämnt. För att kontrollera om cigarren är helt tänd, vrid den tända änden mot munnen och blåser försiktigt på det, de upplysta delarna tänds orange.

Röker cigarr

 1. 1
  Röka den. Håll cigarren till munnen och drar in röken. Sedan håller den i munnen i några sekunder för att smaka på den, och sedan låta det gå. Andas inte in cigarrök. En cigarr är inte som en cigarett. Smaken är tänkt att avnjutas, men inte inhaleras.
 2. 2
  Puff och rotera cigarren var 30 sekunder till en minut. Fortsätt att göra detta för att hålla cigarren i fin form. Kom ihåg att en god cigarr kan pågå 2 till 3 timmar.
 3. 3
  Ta bort bandet efter tolv bloss eller så. Bandet placeras på cigarren för att undvika att tobaken riva, men du behöver inte det längre när du tände cigarren. Efter tolv eller så puffar, kommer bandet redan vara på väg att falla av på egen hand på grund av värmen.
 4. 4
  Njut av din cigarr med en alkoholhaltig dryck. Även om du inte är skyldig att njuta av din cigarr med en alkoholhaltig dryck, kan en alkoholhaltig dryck förbättra rökning erfarenhet och kan ta fram smaker av cigarren. Några stora drycker för att röka en cigarr inkluderar hamn, cognac, bourbon eller scotch, eller rött vin - speciellt Cabernet Sauvignon.
  • En kaffe-baserad dryck - eller ens kaffe - kan också få fram smaken i en cigarr.
  • Även en cigarr kan övermanna smaken av många öl, är en India Pale Ale (IPA) öl en perfekt följeslagare till nästan alla cigarr.
  • Varje dryck som involverar Kahlua kommer vara en bra kamrat till en cigarr.
  • Du kan också njuta av din cigarr med en Martini.
 5. 5
  Släck cigarr när du är klar röka. Bara ställ den åt sidan i askkoppen. Cigarren ska släcka sig själv efter en minut eller två utan att du blåsa på den. Innan du sätter ner, blåser försiktigt genom cigarren att utvisa någon rök som kommer att gå unken. Relighting en cigarr efter denna period har passerat i allmänhet resulterar i en stark, bitter smak, som ett resultat, de flesta aficionados föredrar att kasta ut en rökt cigarr.

Tips

 • Vara en artig rökare. Skräpa inte ner (riktiga cigarrer är 100% biologiskt nedbrytbara, till skillnad från cigaretter, men omslag ibland inte).
 • Försök 2-3 av en viss cigarr innan man beslutar att du inte gillar den linjen, individuella pinnar, även i samma låda, kan variera i smak och tillfredsställelse.
 • Att ha en drink med din cigarr kan förbättra din upplevelse.
 • Varje märke är annorlunda. En del stannar lyser bättre än andra, vissa har djärvare smak. Om du startar upp, få en mild pinne (oftast en ljusare omslag, t.ex. en Kamerun, är ett bra första cigarr).
 • Du behöver inte ständigt aska din cigarr: varumärket av en väl-cigarr är att askan kommer att finnas kvar på slutet av det ganska länge (många cigarrer kommer att ha 1 till 1,5 tum aska), se bara till att din aska faller inte över dig själv.
 • Akta rökning i blåsiga förhållanden, vinden kan orsaka en ojämn eller snabb bränna, samt blåsa aska i ögonen.
 • Om din cigarr håller att gå ut, är det heller inte en kvalitet cigarr eller om du inte blåsa tillräckligt ofta.
 • Köp en humidor om du kommer att lagra cigarrer under en lång tid.
 • Släckning och relighting en cigarr efter en varierad tid (trevligare cigarrer i allmänhet hålla ut längre) kan ta en vägtull på smaken.
 • dina egna cigarrer kan du se exakt vad som tillsätts och kanske lägga till egna ingredienser, och kan också vara roligt och billigare än att köpa cigarrer.
 • Lär dig att para ihop cigarrer som en dessert eller tillbehör till en måltid.

Varningar

 • Inte bara tänka på de långsiktiga hälsoeffekterna av rökning - det finns också många tillfälliga, kortsiktiga effekter samt. Varje form av rök innehåller kolmonoxid, en gas som utarmar kroppen av syre, och påverkar din fysiska förmåga tills den lämnar ca 6 timmar senare.
 • Andas inte cigarren! Speciellt om du är mycket medvetna om hälsoeffekterna, vet du att de kan minimeras, (men aldrig elimineras) om du inte andas. Cigaretter var tänkta att inandas eftersom de har filter. Vissa Cigaretter saknar filter though.
 • På något sätt är cigarrer friska. Cigarrer innehåller 10-40 gånger den mängd nikotin som en cigarett har. Faktisk absorptionen varierar beroende på frekvensen av pustande, inandning, etc, och är inte känd.
 • Det är ett tillstånd känt inom cigarr världen som "cigarr sjukdom." Det är vanligare bland icke-rökare eller personer som inte röker ofta, och är en äcklig / yr känsla som kan åtföljas av kräkningar. Om detta händer, har du överdoserat inte på nikotin, men nya rökare bör vara medveten om detta och ska börja med mildare / mindre cigarrer.
 • Även bara pustande har nikotin och andra ingredienser som absorberas av slemhinnan i munnen.
 • Överväg att göra dina egna cigarrer (se relaterade artiklar) och fyllning det med något mindre skadligt än tobak om du verkligen har lust att ljus och rök något.
 • Din hälsorisk är proportionell mot din exponering.