Wki

Hur man doppa rökfri tobak

Undrar hur man doppa? Packa en läpp? Eller använd Skoal, rub, snus, rökfri tobak? Dessa är alla fraser för doppa rökfri tobak, som den här artikeln kommer lätt att förklara hur man gör.

Steg

Hur man doppa rökfri tobak. Öppna burken av tuggtobak med handen.
Hur man doppa rökfri tobak. Öppna burken av tuggtobak med handen.
 1. 1
  Öppna burken av tuggtobak med handen. Bestäm färskhet tobak genom att kontrollera om det är fuktigt och trivsamt aromatisk.
  • Rökfri tobak är också tillgänglig i påsar eller påsar. Metoden för doppning är densamma oavsett. Men burkar är den vanligaste behållaren för rökfri tobak.
  • Om du är nybörjare, försök att få lång-cut tuggtobak. Det är lättare att nypa och lättare att hålla en plats i munnen.
 2. 2
  Packa burken. Denna valfria steg hjälper kompakt dip så det är lättare att greppa och du kan få mer i samma storlek i munnen.
  • Det enkla sättet att göra detta är bang bara kan några gånger om något som sträcker sig från benet till en tabell.
  • Ju mer raffinerat sätt är att hålla burken med tummen, mitten och ring fingrar, låta pekfingret att vara löst. Flytta handen snabbt upp och ner, vilket tvingar den lösa pekfinger för att göra en näven buller på sidan av tenn. Effekterna av fingret kommer packa dopp.
 3. 3
  Ta en nypa tobak. Med den första dopp från en färsk burk är hårdare än någon annan tid, men du måste helt enkelt arbeta fingrarna djupt in i tobaken och dra ut en nypa. En nypa är oftast om hur mycket du kan klämma mellan tummen och spetsen på ditt pekfinger. Om du är ny att tugga, är mindre bättre.
 4. 4
  Sätt nypa tobak mellan dina läppar och tandkött. Kontrollera att placeringen är förpackad i som du inte vill lös tobak flyter runt munnen och få sväljas av en olyckshändelse.
  • När du startar, är det rekommenderat att lägga den på underläppen eftersom en överläpp placering är svårare att underhålla. Experter kan sätta dip på överläppen, eller göra en hästsko (hela vägen runt underläpp). Packa dip med tungan, om det behövs, för att se till att den är laddad på plats.
 5. 5
  Vänta tills juicer bygga upp i munnen. För att få mer saft, fungerar läppen in och ut. Inte tuggar det, till skillnad från tuggtobak (t.ex. Red Man), tuggar du inte dopp. Nikotinet absorberas genom läppen utan att faktiskt tugga tobak.
  • För vissa nedskärningar, kanske du måste arbeta din saliv i tuss dip. Orsaken är att vissa nedskärningar kommer att ge dig bomull-mun, och du vill få din tuss fuktig att börja producera saliv.
  • Om du är ny på tobak, kan du uppleva en trevlig surr eller illamående följt av kräkningar. Om du börjar svettas, mår illa eller obehagligt ljus rubriken, omedelbart bli av med dopp eftersom du kan snart bli sjuka.
 6. 6
  Spotta ut saften. Vänta tills munnen fylls huvudsakligen med tobakens juice.
  • Du kan använda en begagnad plastflaska som spitter. Se till att stänga locket på vattenflaskan efter spotta in i det, men eftersom det skulle spillas.
  • Du kan också använda en spottkopp eller MudJug. Den MudJud är som en spottkopp förutom den är utformad så att den inte kan välta, vilket spiller dopp juice.
 7. 7
  Förvara din oanvända dopp i en sval plats. En kyl eller frysen skulle vara bra. Detta kommer att hjälpa den från att torka ut.

Tips

 • För din första dopp, hålla sig borta från de starkare dips som Köpenhamn och Grizzly. Försök Skoal eller ett billigare märke som Longhorn eller Husky. Dessa har mindre nikotin och ger dig mindre av ett "head rush" (surr).
 • Om du senare vänja sig tobak, kan du börja "gut" eller svälja sa saft. Men du kommer bli sjuk om du prova detta innan din kropp är helt vana.
 • Wintergreen smaksatt dips och vissa märken (t.ex. Grizzly, Stokers, Longhorn, och Hawken) ger dig vad strömstare kallar "Gator Lip," vilket är när tandköttet blir rynkig.
 • Även denna artikel talar om dopp i burkar, doppa i påsar kan vara lite lättare att hantera eftersom det är renare, inte kräver packning, och reglerar lämpliga storlekar.
 • Rengör ur munnen med vatten eller någon annan drink efteråt. Det finns inget värre än att känna lätt illamående från första dopp, sedan svälja en blandning av dopp spott och blad.
 • Alltid kontrollera datumet på kan du köpa. Butiker kommer ofta sälja dig föråldrad eller i närheten passerat tobak. Dagen för tillverkningen bör vara inom en månad eller utgångsdatum bör inte föras.
 • Dricka något omedelbart efter ett dopp är obehaglig, eftersom smaken är fortfarande i munnen. Detta påminner om att borsta tänderna och dricka något. Kom ihåg att skvalpar runt lite vatten i munnen en spotta ut innan du dricker, om du kan.
 • Spotta inte doppa ut på golvet eller någon annanstans där någon kan trampa på den. Du kan spotta i en behållare. Det tar bara ett par slobs att andra vill vidta åtgärder för att förbjuda användningen av denna produkt.
 • Försök inte snus tills du blir mer van vid nikotin.

Varningar

 • När beroende av tobak, är det mycket svårt att sluta. Se för mer information.
 • Rökfri tobak kan orsaka cancer och sjukdomar i tandköttet. Det är inte ett säkert alternativ till rökning.
 • Rökfri tobak innehåller nikotin liknar cigaretter och är mycket beroendeframkallande. Det säkra sättet att inte bli beroende är att inte prova det. Tonåringar som använder tuggar är mer benägna att bli rökare senare i livet.
 • Tuggtobak kan orsaka dålig andedräkt, gula eller bruna tänder, spruckna eller blödande läppar, vikande tandkött till punkten tänderna faller ut och hjärtsjukdomar. I vissa fall kan du förlora hela din käke.