Wki

Hur oskarp bakgrund av ett fotografi

Hur gör professionella fotografer gör dessa fantastiska uppriktig porträtt där motivet är i perfekt fokus men bakgrunden är en fläck? Följ instruktionerna nedan och du kan göra det också!

Steg

Hur oskarp bakgrund av ett fotografi. Fyll bildytan med motivet (specifikt huvud och axlar).
Hur oskarp bakgrund av ett fotografi. Fyll bildytan med motivet (specifikt huvud och axlar).

Initiala bilder

Bländare (F Stopp) | skjuta en serie bilder med objektivet vidöppen och stoppade ner en eller två hållplatser]]. Genom att skjuta på olika öppningar, får du välja den mest tilltalande bilden.

 1. 1
  Fyll bildytan med motivet (specifikt huvud och axlar).
  • Fokusera direkt på ögonen.
  • Obs: näsa, öron och hår kommer att vara i varierande grad av fokus. Vid mindre bländare (f/16, övre bilden), kommer bakgrunden av ett skott i fokus. Vid större öppningar (f/1.8, undre bilden), kommer bakgrunden bli suddig.]]

Zooma in

 1. 1
  Begränsa skärpedjupet ytterligare genom att zooma in. För att göra så grunt en skärpedjup som möjligt, använd en lång / teleobjektiv inställd på maximal zoom. Stå så nära motivet som möjligt.
  • Obs: Om du har en väldigt lång lins, kan detta ändå vara ganska långt borta.

Pan

 1. 1
  Pan med ett rörligt mål. Om motivet rör sig, så är bilen syns på bilden nedan, flytta kameran för att följa motivet och hålla den skarpa samtidigt skapa oskärpa i bakgrunden.
 2. 2
  Försök annorlunda att balansera bakgrunden oskärpa du vill mot oskärpa du inte vill.
  • Pröva en 1/125 sekund slutartid för att börja.
 3. 3
  Håll kroppen och kameran så stilla som möjligt. Följa motivet i sökaren och se din kamera fokuserar ordentligt på motivet. Ta foto med tillförsikt.
  • Denna teknik använder suddig bakgrund för att markera rörelse av ämnet, medan bakgrunden suddig enbart genom ett grunt skärpedjup används för att göra motivet att stå ut från sin omgivning.

Photoshop

 1. 1
  Alternativt kan du använda även photoshop. Välj bara bakgrunden och använda oskärpefilter. Tänk på att denna teknik inte skapar verklig djup - det suddar allt i bakgrunden jämnt snarare än självständigt baserat på avstånd från linsen. En bild suddig "i kameran" samlar visuell information från en scen som en Photoshop suddig bild aldrig kan få eftersom uppgifterna inte finns i en Photoshop-fil. Den "i kameran" bild är en mycket sannare och organisk image / posten.
 2. 2
  Om du använder en uppdaterad version av photoshop, prova att använda "smart oskärpa" alternativet. Detta filter utvärderar pixelintervallet i bakgrunden och förgrunden, och ger dig mer kontroll över bilden. Filtret är också justerbar som gör det möjligt för fotografen att manipulera bilden ännu mer.
 3. 3
  Färdigt.

Tips

 • Denna effekt orsakas av en kort skärpedjup. Annat än att avbilda storlek och stor bländare (f/1.8-2.8), finns det andra faktorer som påverkar skärpedjupet, inklusive (a) brännvidd på objektivet, och (b) avståndet från motivet.
 • På grund av deras ringa avbildningsplan / chip storlek, point-and-shoot kameror (110 s med 13 x 17mm avbilda storleksanpassar, eller Super 8, etc.) och digital video-och stillbildskameror (1/3 "bildkrets) har svårt att nå dessa resultat. Det är enklast att välja en 35mm (eller större) film SLR-kamera (24 x 36 mm imaging storlek för standard stillbildsfotografering), en digital SLR-kamera, eller en professionell videokamera (2/3 "bildkrets) och utrusta den med den typ av lins som beskrivits ovan. Med några långa zoom point-and-shoot kameror (6x-12x), kan du fortfarande få en hel del oskärpa i bakgrunden. Zooma in och ställ in största bländaren möjligt (prova bländarförval läge ).
 • Ladda DOF (Depth of Field) Mästare Diagram och väljer lämplig bländare för avståndet från motivet till bakgrunden. Helst ämnet kommer att vara direkt på den tredje raden (faktisk fokusavstånd).

Saker du behöver

 • Kamera med en stor bildplatta / chip, till exempel en 35mm filmkamera.
 • En "snabb" lins, dvs en lins med en maximal öppning (öppning) på f/2.8 eller större. Den lägre f-tal, desto större öppningen. Stora öppningar, i samband med bildbehandling storlek, ger mycket grunt djup fält: de sudda ut området framför och bakom motivet.