Wki

Hur man utvecklar svartvit film

Spara pengar och ha roligt på samma gång genom att utveckla din egen svartvit film. Det är snabbt och enkelt!

Steg

Hur man utvecklar svartvit film. När kemikalierna har blandats och lagrats i gallon kannor, måste du föra dem till rätt temperatur.
Hur man utvecklar svartvit film. När kemikalierna har blandats och lagrats i gallon kannor, måste du föra dem till rätt temperatur.
 1. 1
  Späd kemikalierna. Mest fotografiska kemikalier kommer i koncentrerad form, som måste blandas med vatten. Du kommer att använda den graderade cylindern att mäta kemikalier och vatten, samt gallon kannor att lagra dem.
 2. 2
  Utvecklaren - 01:03 Chemical till vatten mix. Det vill säga, en del utvecklare till 3 delar vatten. Detta ger dig ett "lager"-lösning. Fyll en gallon kanna med denna stamlösning. Förrådslösningen kommer att spädas ut mer innan du använder det på filmen. När du späda stamlösning, kommer du att ha en "arbetande" lösning.
 3. 3
  Stoppet badet - 1:63 Kemisk till vatten mix. Blanda stoppet bad och vatten tillsammans och förvara i en gallon kanna. Detta är en fungerande lösning.
 4. 4
  The fixer - 01:04 Chemical till vatten mix. Blanda fixare och vatten tillsammans och förvara i en gallon kanna. Detta är också en arbetslösning.
 5. 5
  Hypo-clearing agent - Blanda hela paketet (4.4oz) med 1,25 liter vatten. Denna kemikalie levereras som ett pulver, och du måste se till att det är ordentligt blandat. Förvara i en gallon kanna.
 6. 6
  När kemikalierna har blandats och lagrats i gallon kannor, måste du föra dem till rätt temperatur. Fyll en stor diskho (som din diskbänk) med vatten som är 68 grader Fahrenheit (20 grader Celsius). Använd termometer för att få rätt temperatur. Detta är mycket viktigt. Nu sätta dina gallon kannor av kemikalier i diskhon, flyter i vattnet. Dessa kemikalier ska vara 20 grader när du använder dem. Du kommer att sätta dem i 68 graders vatten eftersom temperaturen i vattnet kommer att sjunka lite samtidigt få kemikalierna till rätt temperatur. Du måste verkligen vara mycket noggrann när det gäller de kemiska temperaturerna. Mer än 1 grad över eller 1 grad under 20 grader kan ha en stor effekt på filmen. Kom ihåg, är den slutliga kemiska temperatur du vill ha 20 grader, och du blötläggning kemikalierna i 68 gradigt vatten eftersom gallon kannor kommer att sitta i vattnet i minst 30 minuter, och vattentemperaturen kommer att släppa ett par grader under den tiden.
 7. 7
  Pop öppna filmen burk, ta bort filmen, ladda filmen på filmen, och placera rullen inuti framkallningstank. Detta måste vara i fullständigt mörker. Inget ljus alls. Inga röda säkerhetslampor heller. Ta saxen, flasköppnare, filmburk, film rulle och utveckla tanken till en dammfri plats som du kan göra ljustät. För tillfället kan du ha rummet lamporna påslagna.
 8. 8
  Placera verktyg ut framför dig, eventuellt på ett skrivbord. Du kommer att ladda filmen på rullen i totalt mörker, så se till att du lägger verktygen på ett sätt som du kan hitta dem i mörkret.
 9. 9
  Släck ljuset. Använd flasköppnare till pop botten av filmen kapseln, vilket borde vara mycket lätt. Medan endast vidröra filmen negativ från kanterna, dra filmen ur kapseln. Filmen kommer att tejpas till centrum filmspole. Se till att du skär bort det precis vid basen av spolen eller du kommer att skära igenom dina bilder. Också skära spetsen av filmen (den udda formade stycket som sticker ut ur behållaren när du först köpa filmen) så att det är plant. Du behöver bara att klippa ungefär 1 cm från spetsen
 10. 10
  Spool filmen på filmrullen. Även om inte vidröra ytan på det negativa, skjut det negativa i öppningen av rullen. Skjut omkring 4 inches av filmen in i rullen. Börja gå filmen på rullen genom att vrida den ena sidan av rullen fram och tillbaka. För att vara tydlig på denna, håll vänster hand stadigt, och med din högra hand vrida den högra sidan av rullen framåt, sedan ta det tillbaka. Fortsätt att göra detta tills alla film laddas på rullen
 11. 11
  Placera rullen inuti framkallningstank, och skruva på locket på tanken. Tanken är nu ljustät, och du kan slå på belysningen. Även om framkallningstank har ett hål i toppen för att hälla i kemikalierna, är det i själva verket ljustäta. Häll vatten i tanken, låt stå i 1 minut, detta kallas förvätning och kommer att göra filmen sväller upp och acceptera utvecklaren lösningen. Häll ut vattnet
 12. 12
  Ta framkallningstank till diskbänken där du har de kemiska kannor flyter i vatten. Kontrollera utvecklaren kemikalie med termometern. Om det är vid 20 grader Celsius, så är du redo att gå. Om den är högre än 20 grader, så håll koll på var 10 minuter tills den är klar. Om det är under 20 grader, tillsätt lite varmt vatten till diskhon gallon kannor svävar i. Häll 1 uns av beståndet utveckla lösningen i den graderade cylindern och sedan lägga 7 uns av 20 grader celsius lager> vatten till det. Du gör en "arbetande" lösning med en 01:07 kemikalie till vatten förhållandet. För att sammanfatta, gjorde du en stamlösning av utvecklingsländerna kemikalien med en 1:03 kemiska koncentrat till vatten förhållandet, och sedan blandas denna stamlösning med en 1:07 arbetande kemikalie till vatten förhållandet.
 13. 13
  Med stoppuret i handen, häll den arbetande utvecklare i hålet i den övre delen av framkallningstank. Gör detta mycket snabbt och starta stoppuret så fort du har hällt all utvecklaren i tanken. Smack utvecklingsländerna tanken på en disk ett par gånger för att få bort eventuella luftbubblor som kan klamra mig fast vid filmen. Skaka tanken för 30 sekunder. Gör detta genom att snurra tanken runt. Du kommer att lämna filmen i framkallaren för så många minuter är lämpligt för din film typ (<a href = "Iw ==" http://www.digitaltruth.com/devchart.php "class =" externt fri " > http://www.digitaltruth.com/devchart.php "target =" _blank "> Kontrollera mas dev diagram </ a>). Skaka filmen i 5 sekunder var 30 sekunder. Agitation är mycket viktigt. Försumma inte att agitera framkallningstank. Utvecklingsländerna kemikalier blir utmattad mycket kort efter att ha kommit i kontakt med filmen. Den agitation säkerställer att nya kemikalier vidröra filmen. Emellertid är denna konsumtion av de kemikalier en viktig del av processen. Over-agitera kan ge negativa resultat eller positiva. Det beror på "look" du går för. För mycket agitation ökar kontrasten i bilden, men ofta du kommer att skada filmen och se kedjehjul märken om du har över upprörd. Om du vill ha mer kontrast överväga driva bearbetning.
 14. 14
  När stoppuret har nått 10 sekunder från slutet av din tid, börja hälla utvecklaren ur toppen av tanken och in i diskhon sjön. Ta inte av locket från framkallningstank.
 15. 15
  För att stoppa badet du kan använda vatten vid 20 grader celsius. Häll vattnet i kapseln agitera för ett par sekunder och häll ut, upprepa 4 gånger. Eller, alternativt kan du använda stop badet kemikalien. Med stoppuret i hand, snabbt häll stoppet badet in den övre delen av framkallningstank till dess tanken är full. Det finns ingen anledning att späda stoppet badet mer, så att du kan hälla direkt från gallon jug. Starta stoppuret när du har fyllt tanken upp. Återigen, smack tanken mot en disk ett par gånger för att få bort eventuella bubblor. Du kommer att lämna filmen i stop badet för 1 1/2 minuter. Syftet med stoppet badet är att neutralisera eventuell återstående utvecklare kvar på filmen, och gripa framkallningsprocessen.
 16. 16
  När stoppuret har nått 1 minut och 20 sekunder, börja hälla stoppet badet ut. Några stopp bad lösningar, liksom Kodak slutar indikatorn Badkar, kan återanvändas. Om detta är den kemikalie som du använder, häll sedan stoppet badet tillbaka till gallon kanna för senare användning. Ordet "indikator" i Kodak Indikator Stop Bath: den kemiska indikerar när det inte längre är någon bra. De kemiska, när det blandas med vatten, är gul. Så länge stoppet badet förblir gul färg, är det bra att använda.
 17. 17
  Nästa, häll fixare i tanken tills den är full. Förutsatt din fixer är förspädda, finns det ingen anledning att späda fixare mer, så att du kan hälla direkt från gallon jug. Starta stoppuret när tanken är full. Du kommer att lämna filmen i fixeringslösningen för 6 minuter, så få som 4 för snabb fixare. Smack tanken mot disken för att få bort eventuella bubblor. Skaka film för 3 sekunder var 30 sekunder. Vissa människor agiterar inte under fastställande processen. Det är säkert att öppna tanken helt efter 3 minuter.
 18. 18
  När stoppuret har nått 6 minuter, häll fixare ur tanken. Återanvänd inte använda fixare. Du kan nu skruva upp på framkallningstank och exponera filmen negativ för ljus. När filmen har "fast", är det inte längre ljuskänslig. Resten av processen sker med locket till framkallningstank off.
 19. 19
  Häll hypo-renande ämne i tanken (med locket på). Det finns ingen anledning att späda hypo-clearing agent mer, så att du kan hälla direkt från gallon jug. Smack tanken mot disken för att få bort eventuella bubblor. Du kommer att lämna filmen i hypo-clearing agent för 1 1/2 minuter. Du kan agitera filmen lite om du vill.
 20. 20
  Medan filmen är i hypo-clearing agent, börja köra lite vatten och ta med det rinnande vattnet till 20 grader celsius. Efter 1 1/2 minuter, dumpa ut hypo-clearing agent. Återanvänd inte använda denna kemikalie. Sätt framkallningstank under rinnande vatten. Det är dags att tvätta alla kemikalier utanför filmen. Du kommer att lämna filmen under rinnande vatten i 10 minuter. Vattnet ska fylla upp framkallningstank och bräddavlopp. Låt det svämma över. Varje par minuter, dumpa ut vattnet och låt tanken fyllas igen med färskt rinnande vatten. Du vill hålla fräsch 20-gradigt vatten strömmar in i framkallningstank. Denna slutliga tvättningen del av processen är mycket viktigt. Tio minuter är den minsta tid att tvätta filmen, men du kan göra det längre. Det är också viktigt att du tvättar filmen med 20 gradigt vatten. Använda varmare eller kallare vatten kan påverka den slutliga bilden.
 21. 21
  Efter 10 minuter är upp, lyft filmrullen ur tanken och lätt skaka av eventuellt kvarvarande vatten. Vrid rullen medurs (kunde vara motsols, beroende på hur du håller rullen, så prova dem båda) tills den övre halvan av rullen kommer bortsett från den nedre halvan av rullen. Använd nu en av filmklipp och fäst den på slutet av filmen negativ. Vissa klipp har små "krokar" på dem. Du kan köra krokarna genom de fyrkantiga hålen löper längs sidorna av filmen, och därmed undvika att punktera filmen negativt. Genom att lyfta upp klippet, dra filmen upp ur rullen. Om allt gick bra, ska du se dina bilder på det negativa. Fäst denna andra filmklipp på botten av det negativa. Detta kommer att fungera som en tyngd. Häng den negativa upp torka i rumstemperatur, dammfritt rum. Lämna den negativa till torka i minst 2 timmar.
 22. 22
  Det är allt! Du är allt gjort. Du kan nu ta negativen till en butik och har utskrifter gjort, göra egna utskrifter, eller scanna negativ och utskrifter beställa online.

Tips

 • Låt filmen torka under minst två timmar, men 4 timmar är bättre. Om du tar bort filmen för snart kommer filmen krypa upp riktigt illa när du tar klippen bort. Ju längre du lämnar filmen torka, den rakare negativen blir. (** A torkning "rum / monter" är ett bra sätt att hålla damm och ludd från negativen.)
 • (** Dessa dubbla asterisker är allt från "mig"... Jag satte de andra idéerna i "steg" för att jag tyckte de var mer än bara "tips" om teknik... det tog mig 10-15 år att upptäcka dem och skapa mina kunskaper, utan internet... så jag ska spara den tiden genom att erbjuda dem här. OCKSÅ, om, av någon underlig anledning, bör du vill uppnå en ännu finare korn i dina negs, kan du " DRA "filmen... underexponera det... T-Max 400 skott @ 100, till exempel (igen, två hållplatser)... då UNDERDEVELOPING är vad du behöver... då du kan ta negs att eventuellt 40X och din "kornighet" skulle vara smidigt som silke... svårt eller omöjligt att hitta. MEN, du behöver massor av ljus, eller en längre slutartid (och förmodligen ett stativ) eller båda, för att få de resultat du vill ha.)
 • Öva lastning film på filmrullen med lampor på, med hjälp av en skräp film.
 • Du kan njuta av filmen i en anti-strimmor agent för 1 minut efter tvättprocessen. Detta hjälper filmen torkar utan vatten fläckar. (** Foto-Flo är en bra agent för detta.)
 • Vissa människor använder buteljerat vatten i stället för kranvatten. Kranvatten innehåller mineraler som kan påverka den slutliga bilden.

Varningar

 • Använd gummihandskar vid hantering av fotokemikalier. Håll också de kemikalier utom räckhåll för barn och husdjur.
 • Vissa Filmen behöver utvecklas mer eller mindre än andra. Du kanske vill kontrollera hur mycket du ska utveckla din för.
 • Utsätt inte dina negativ till något ljus alls innan de är fast! Om du gör, kommer fotona att förstöras.

Saker du behöver

  • Dark Room
  • Framkallningskärlet med en automatisk lastning filmrullen.
 • En kvicksilver termometer.
 • 2 filmklipp.
 • En kapsylöppnare.
 • En sax.
 • En 600 ml mätcylinder.
 • Fyra 1-gallon kannor.
 • Ett stoppur, eller en digital klocka med en timer på den.
 • Kemikalier. Du behöver:
  Film utvecklare
 • Film!