Wki

Hur man gör självlysande färg

Lär dig hemligheterna till att göra glow-in-the-dark färg. Det är så enkelt och du kan spara mycket pengar.

Steg

Hur man gör självlysande färg. Skaffa glow-in-the-dark pulver.
Hur man gör självlysande färg. Skaffa glow-in-the-dark pulver.
 1. 1
  Skaffa glow-in-the-dark pulver.
 2. 2
  Glow pulver finns i olika kvaliteter, från årskurs 0 på high end till årskurs 7 på den nedre delen. Den största skillnaden mellan graderna är ljusstyrkan jämfört med kostnaden. Inom varje klass finns det olika partikelstorlekar finns allt från 8 mikron till 60 tusen mikron. Större partiklar är klarare, men också göra en grövre färg som kan såg fläckig.
 3. 3
  Om du planerar att använda ett vatten-baserat medium, då du kommer att behöva "belagt glow pulver" även känd som "belagda fosforescerande pigment". För lösningsmedel eller olja-baserade medier, kan du använda standard eller osorterade glöd pulver.
 4. 4
  Skaffa en färg medellång
 5. 5
  När du väljer en färg medium, leta efter en färg som är tydlig, tjock, och har inga UV-filter till. Lösningsmedelsbaserade medier har skadliga ångor och är inte säker för barn och kan fatta eld. Ett vattenbaserat medium rekommenderas för användning inomhus, eller i barnens rum eller med barnpyssel. Överväg att köpa ett medium som är särskilt utformade för att avbryta fosforescerande pigment.
 6. 6
  Lägg 20% av volymen av glöd pulver att måla mediet.
 7. 7
  Rör om och du är klar.
 8. 8
  Beroende på din pulver / medelstora kombination, kan din nya mix eller kanske inte ha hållbarhet. Därför bara blanda vad du kan använda inom en timme.
 9. 9
  Färdigt.

Tips

 • Notera att medan pulver brukar säljas genom uns (viktuppgifter), är färgen vanligen säljs av fluid ounce (volymmått). De två mätningarna inte korrelerar.

Varningar

 • Medan glöd pulver är oftast säker, kan de medföra inandning faror. Också många medier har andra faror. Därför arbetar med glöd färger är inte lämpligt för projekt där barn.

Saker du behöver

 • Självlysande pulver