Wki

Hur man röka en cigarett

Redo att lysa upp? Rökning kan verka enkel, men det finns mer att göra än att bara suga rök. Oavsett om du röker enbart för syns skull, eller om du vill lära dig hur man röker utan att titta konstigt eller fånigt, kommer den här artikeln visar dig hur man gör det. Som ni säkert känner till, bär vanliga rökning med det en betydande risk för död genom cancer, bland andra allvarliga hälsorisker.

Steg

Hur man röka en cigarett. Öppna förpackningen.
Hur man röka en cigarett. Öppna förpackningen.

Del ett: tänds

 1. 1
  Tamp förpackningen. Det finns vissa förberedande ritualer förknippade med rökning, och främst bland dem är "förpackning." Detta åstadkoms genom att invertera en oöppnad paket cigaretter, och rappa det smart, tre och sex gånger, mot ett bord eller din handflata (spanking kamelen). Detta kondenserar lös tobak så att det är lite hårdare i papperet och i teorin, bränner lite smidigare, och varar längre.
 2. 2
  Öppna förpackningen. Antingen riva upp den ena änden av det exponerade silverfolie eller för flip-top-förpackningar, ta bort cellofan, sedan folien.
  • Vid denna punkt, många människor ta den första cigaretten, invertera det så tobaken sidan är uppåt, och sedan tillbaka det i förpackningen. För vissa är detta för lycka. För andra är det bara en ritual som de kan ha lärt sig från en annan rökare. I varje fall är den lyckliga cigaretten den sista en rökt.
 3. 3
  Ta en cigarett. En ny förpackning med CIGS blir ganska tätt packade. Vänd pack exponerade cigaretter, och rap mot fingret för att uppmuntra de cigaretter för att komma ut ur förpackningen. När man har framkommit tillräckligt långt för att ta upp med fingrarna, så gör det.
  • En förpackning som är delvis tömd kommer att bli mycket lättare att hämta cigaretter från.
  • Det finns en betydande grad av svalka förmedlade när man tar bort den framväxande cigarett med tänder och läppar, snarare än fingrar.
 4. 4
  Håll i cigaretten. Oavsett om du drar den från förpackningen med fingrarna eller munnen, kommer du så småningom att hålla cigaretten. Detta är ett helt personligt val utan regler, men det finns vissa gemensamma metoden för rökning att vara medveten om:
  • Classic. Håll cigaretten mellan pek-och långfingret, mellan den första och andra knoge, handflata vänd nedåt.
  • Sofistikerad. Samma som Classic, men med handflatan vänd mot dig och fingrar pekar uppåt.
  • Casual. Cigarett ligger bakom andra knogen på långfingret, och säkras genom att linda pekfingret runt den. Handen är i en avslappnad, stängt läge, med handflatan mot dig eller nedåt.
  • Euro I. cigaretten hålls mellan tummen och pekfingret, palm ute, cigarett pekar utåt.
  • Euro II. Cigaretten hålls mellan tummen och pekfingret, handflatan vänd in och lite uppåt, med filter änden pekar direkt på dig. Detta är hur de alltid spotted nazistiska spion i filmerna. (Eller genom att inte hålla det här sättet, hur de hittade de europeiska spioner).
  • Palmed. Cigarett är klämd mellan tummen och pekfingret, men handflatan är vänd in, och cigaretten utsöndras i handen, pekar mot inre handleden. Användbart när du inte vill att det ska vara uppenbart att du röker.
  • Feminin. Cigarett hålls mellan de första och andra knogar av pek-och långfingret. Hand är avslappnad och böjt bakåt, med handflatan uppåt.
 5. 5
  Sätt cigarett i munnen. Om du drog ut den ur förpackningen med tänderna, du är redan där. Om inte, lägg den filtrerade änden av cigaretten mellan läpparna.
  • Vissa föredrar att röka på ena eller andra sidan, andra i mitten. Om du vill veta, innan du lyser upp offentligt för första gången, försök att öva med en penna för att se vad som känns rätt för dig.
  • Om du röker ofiltrerade cigaretter ("stege"), i teorin spelar det ingen roll vilken ände du sätter mellan dina läppar. I allmänhet är dock, kommer du sätta i änden med logotyp eller varumärke på den.
 6. 6
  Lys upp! Ta med tändsticka eller tändare upp till toppen av cigaretten, och suga in som om du suger en milkshake genom ett sugrör. Inte andas när du tänder en cigarett: bara ta ett par kort, drar fast på den för att få tobaken tänd. Fabrikstillverkade cigaretter i allmänhet lyser snabbt, och bränna jämnt.

Del två: rökning

 1. 1
  Andas in röken. När din cigarett lyser, drar lite rök i munnen. När du först börjar, undvik att föra in för mycket rök-du ångra det när du vänder gröna och start hosta.
 2. 2
  Håll röken i munnen en stund. Detta kommer att låta den svalna, vilket kommer att hjälpa till att hålla din hals från att bli irriterad. Det kommer också att förändra smak av rök, vilket är förkastligt för vissa. Det du kommer att besluta med erfarenhet.
 3. 3
  Ta bort cigaretten från munnen. När du tar ut det, andas in röken i lungorna genom att ta ett djupt andetag. Detta kommer att bidra till att undvika irritation i halsen och utlöser hosta reflex.
  • Observera att detta är inte som att röka en joint, där du andas direkt in i lungorna.
  • En alternativ form av inhalation kallas frenching. För att göra detta, innan du andas in, skjut några av röken tillbaka i luften (utan utandning), och när det lämnar din mun, suga den in med näsan. Detta kan ta lite övning för perfekt.
  • När du fortsätter att röka, kommer din tolerans för röken ökar. Det är där problemen uppstår: den mer tolerans du har för ren handling av inandas rök, desto lättare blir det att röka. Ju mer du röker, desto mer beroendeframkallande nikotin du äter-nikotin du bygger en tolerans för. För att få samma känsla som du gjorde från din första cigarett, du behöver större mängder av nikotin, vilket gör att du röker mer.
 4. 4
  Placera din hand. En del av ritualen av rökning är där du placerar din cigarett handen när du tar bort cigaretten från munnen. Som håller en cigarett, det finns inga fasta regler, men det är vanliga metoder, beroende på vilket kön rökaren.
  • Kvinnor roterar ofta sin arm från axeln, hålla cigaretten i munnen nivå, på ena sidan, med handflatan uppåt och handen utåt.
  • Män rotera armen vid armbågen, hålla sin handflata inåt, och sänka sin hand till mitten torso.
 5. 5
  Blåsa ut röken. När du flyttar din hand på plats, blåser ut röken genom munnen eller näsan. Det finns inget rätt eller fel sätt att göra detta, men du kommer att utveckla preferenser.
  • Vissa säger att blåsa ut genom näsan låter dem få mer smak ur röken, medan andra inte gillar den brännande känslan.
  • Somliga lät röken "dribbla" ur sin mun, andas långsamt, medan andra blåser den ut kraftfullt.
  • Med lite övning kan du lära dig att blåsa rökringar genom att bilda munnen i en "O"-form, sedan använda din hals att driva röken över tungan och genom dina läppar.
 6. 6
  Knacka askan. En annan rituell (ännu nödvändig) del av rökning snärta bort askan. När du bränner cigaretten, kommer den del som har rökt kvar på toppen av din cigarett som en fin grå aska som är anmärkningsvärt seg. Ändå, när den når en viss punkt, tar gravitationen över och askan kommer att falla till marken. Om du går ner på gatan, är detta inte ett problem. Om emellertid, du står inomhus, de flesta människor rynka pannan på att ha cigarett aska föll på deras golv, så det är bäst att använda en askkopp för att ta bort askan från cigaretten.
  • Hur du håller din cigarett kommer att avgöra hur du bläddrar din cigarett.
  • Om du håller den så att filtret änden är i närheten av din tumme, en snabb knyck över askkoppen och askan kommer att tumla prydligt i facket.
  • Om du håller cigaretten kläms mellan tummen och pekfingret, kommer ett snabbt tryck i mitten av cigaretten med index eller ringfingret skicka dessa aska tumbling.
  • Du kan också trycka på cigaretten sig mot läppen av askkopp, så att askan uppmuntras att falla i facket.
 7. 7
  Stub ut det. När du är klar med cigaretten, men du vill kassera det på ett säkert sätt. Du gör detta genom att mala den och stubbing den i askkoppen tills det slutar röka. Utanför, slipa cigaretten mot en icke brännbar yta tills det är ute, sedan avyttra cigaretten ordentligt. Ingen vill ta itu med din begagnade Anodrester-det är oförskämt, råolja och socialt oacceptabelt. Snärta dina rumpor ut genom fönstret är också mycket farligt, och har varit starten av många skogs-och bränder borste. Fastna snärta, och du kan bötfällas tungt. Fastna orsakar en pensel eld, och du tittar på allvarliga rättsliga problem.
  • Hur mycket av cigarett du röker innan du är klar beror på hur mycket av en cigarett du röker. Självklart kommer du röker inte filtret, och om rökning stegar, det finns bara så mycket cigarett du kan röka tills du steka dina läppar.
  • Många människor röker tills den är precis ovanför filtret, eller tills du inte kan sätta den i munnen.
  • Andra föredrar att släcka en cigarett efter att den nått halvvägs, så röken förblir renare och svalare.

Tips

 • Se till att inte tända filtret änden av cigaretten.
 • En liten mängd av röken stannar i dina lungor, ibland ett par timmar, tills det absorberas eller andats ut genom normal andning.
 • Rökare tål både nikotin och de olika kemikalier i tobak, (yrsel, illamående, etc.) samt den negativa fysiologiska effekterna av kolmonoxid mycket mer så än icke-rökare. Rökare inte längre uppleva "hög" som första gången rökare gör.
 • Mentol cigaretter, förutom doften av brinnande tobak, också ha en liten mint arom samt en mentholated kylande känsla, liknande den som vanligtvis förknippas med förkylning.
 • När du först börjar röka, prova olika märken och typer av cigaretter för att ta reda på vad du föredrar. Det finns hundratals sorter i Europa ensam.
 • De flesta rökare inte lämnar cigarett i munnen, eftersom det är svårt att andas normalt (utan att andas in rök, av vilka några kommer att lämna filtret utan att rita på det), och den heta röken från slutet bränner näsan och får i ögon. Vissa rökare, men lyckas göra det.
 • Helt enkelt suger i små mängder rök utan att andas kan, med praktik, ger en övertygande bild av en rökare. Röken blir tjockare och kommer inte utvisas med så mycket som kraft som om den inandas.

Varningar

 • Nybörjare rökare kan uppleva symptom i samband med nikotin förgiftning eftersom deras kroppar anpassa sig till nikotin. Dessa inkluderar illamående, yrsel och ökad hjärtfrekvens och förhöjt blodtryck. Om du just har börjat att röka, vara försiktig överdriven rökning på kort tid kan leda till kräkningar.
 • Rök inte på fastande mage, eftersom detta kan framkalla en känsla av illamående.
 • Rökning kan orsaka fosterskador, för tidigt födda och missfall hos gravida kvinnor.
 • Rök aldrig eller lysa upp runt bensin eller andra flyktiga brandfarligt ämne.
 • Rökning är en brandrisk. Se alla rökvaror och askkoppar helt släckt när du är klar och vidta lämpliga försiktighetsåtgärder medan rökning för att undvika brännskador.
 • Tobaksrök är cancerframkallande och kan orsaka cancer i lungor, hals, mun, struphuvud, matstrupe, bukspottkörtel, och andra områden av kroppen.
 • Passiv rökning kan påverka hälsan hos dem omkring dig, särskilt de med kroniska hjärtsjukdomar eller rubbningar lungsjukdomar såsom astma. Begränsa rökning till ett enda rum om du kan. Röka utomhus om du är osäker. Rökning på offentliga platser inomhus och / eller arbetsplatser har gjorts olagligt på många ställen. Detta kan innefatta tjänstebilar och väsentligen slutna utomhus strukturer. I de flesta fall bör "rökning förbjuden"-skyltar att visas för att informera dig om lagen.
 • Nikotin ökar magsyran, vilket kan förvärra symtomen vid colon irritabile, duodenalsår och andra.
 • Bortsett från de hälsorisker, kommer röka cigaretter tenderar att lämna en doft på dig att vissa människor finner stötande. En vanlig rökare tenderar att bli mindre känsliga för lukten av cigarettrök och kanske inte inser hur starkt det är.
 • Rökning minskar din förmåga att smaka och lukta över tiden.
 • Nikotin är fysiskt och psykiskt beroendeframkallande. Båda dessa beroenden kan börja från den första cigaretten. Cigaretter innehåller tillsatser för att förbättra tobakens beroendeframkallande, och många människor inte kan sluta röka trots upprepade försök.
 • Rökning höjer blodtrycket och hjärtfrekvens. Detta sätter du på en mycket högre risk att få en hjärtattack och kan orsaka stroke. I kroniska rökare detta kan orsaka hjärtsjukdom.
 • Även de fysiska effekterna av nikotin är trevliga, stora psykologiska effekter uppstår som inte orsakar någon märkbar "hög" känsla. Den primitiva, och omedvetna, hjärnan får en falsk "belöning" från effekterna av nikotin. Hjärnan reagerar på detta "belöning" genom att utveckla en mycket stark primitiv reaktion som är nikotinberoende. Fysiska förändringar inträffar. Upptag receptor tillväxt orsakar en kemisk obalans i hjärnan som gör att användaren känner sig deprimerade och oroliga när nikotin är låga. Detta orsakas av att hjärnan försöker kompensera för utsläpp av så många "belöning" kemikalier.
 • En vuxen som köper tobaksvaror för en minderårig kan vara i fara för att betala höga böter, åtal, och även ett fängelsestraff, beroende på lokal lagstiftning.
 • Rökare erfarenhet minskad aptit på grund av effekterna av nikotin och tillfredsställelse eller muntligt "behov". Viktkontroll är en vanlig orsak folk citerar för fortsatt rökning.
 • Rökning kan leda till sexuella eller reproduktiva problem för både män och kvinnor. Män kan uppleva erektionsproblem och minskad spermier, medan kvinnor kan uppleva infertilitet och klimakteriet vid en yngre än genomsnittet ålder.
 • Rökning ökar risken för emfysem, kronisk bronkit och andra lungsjukdomar. Rökare är mer mottagliga för lung-och halsinfektioner på grund av slemhinnan i lungorna och halsen vara irriterad av röken.

Saker du behöver

 • Paket cigaretter
 • Tändare eller tändstickor
 • Askkopp