Wki

Hur man rita med kol

Träkol ritning är ett välkänt medium. Mycket professionellt utseende svart-vita bilder kan dras bara med en liten bit av träkol och suddgummi. Det är som att göra abstrakta bilder utan att använda en dator. Träkol är också ett bra sätt att lära grå toningar och tekniker belysning. Men många människor undrat hur dessa bilder är gjorda för att se så cool med bara en bit kol.

http://www.abhijeetshrivastava.com/charcoal-art/

Steg

Hur man rita med kol. Ställ in din arbetsyta.
Hur man rita med kol. Ställ in din arbetsyta.
 1. 1
  Ställ in din arbetsyta. Träkol kan dra på nästan alla typer av papper avsett för teckning. Kom bara ihåg, är att kol också mycket rörigt. Den kommer från huden mycket lätt, men för att undvika att din tabell blir helt svart, sätta några tidningar eller andra papper under din arbetsyta.
 2. 2
  Ta en kol krita och fylla ett helt papper med svart. Du behöver inte rita något ännu. Bara vrid vitt papper svart. Lämna inte några tomma, vita fläckar.
 3. 3
  Hitta en bra svart-och-vitt foto. Prova ett porträtt, även om du är nybörjare. Sätt den framför dig och vänd den upp och ner. Om du gör det, har du inte exakt fantasi om vad du ritar och din bild kommer att vara unik. Sikta på vissa grundläggande höjdpunkter av det mänskliga ansiktet, du behöver inte kopiera bilden exakt.
 4. 4
  Ta en bit suddgummi och sudda ut konturerna av huvudet. Det är rätt, kommer du att dra med ett radergummi.
 5. 5
  Börja med ögonen, eftersom de är de vitaste fläckar i ansiktet. Placera dem inte hela vägen på toppen av bilden, eftersom det är där du kommer att dra håret. Också överväga ögonglober och sken: När du har den grundläggande ögat kontur, ta suddgummi och lätt göra en rundad linje insidan av ögongloben. Nu, dina ögon ser riktigt realistiskt.
 6. 6
  Titta på bilden och börja hitta de områden som är lättaste. Nu, ta din suddgummi och radera dessa områden ut. Applicera mindre och mindre tryck när du går ut ur det upplysta området. Nu, ta fingret och gnugga dessa områden. Som blandar lutning och gör det mer realistiskt.
 7. 7
  Börja arbeta på detaljerna. Du kanske vill ta kol igen och göra några konturer. Du kan också ta suddgummi och sudda andra, ytterligare områden ut.
 8. 8
  Försök att forma håret. Ta suddgummi och göra linjer längs den svarta området som är tänkt att vara håret. Nu, ta kol och göra linjerna tunnare. Var noga med att följa mönster som visas på fotot.
 9. 9
  Radera den svarta bakgrunden. Ta suddgummi och radera allt förutom porträtt. Ta sedan träkol och fyll i översikten som brukade vara vit. Gör konturerna tunna.
 10. 10
  Vänd porträtt över och beundrar. Men inse att det var bara en start up övning. Din bild är förmodligen inte den bästa och ser inte alls ut bilden (men det ser ut som människa!). Om du vill, kan du börja om igen för att få mer praktik. När du tror att du har bemästrat göra gråa gradienter, kan du gå vidare.
 11. 11
  Rita ett stilleben. Ta lite frukt, vas (kanske med blommor) och placera dem på en stol eller ett bord. Var uppmärksam på belysning och skuggning och använda samma teknik som du använde i stående för att få bilden till papperet.
 12. 12
  Gå vidare till ännu hårdare grejer. Titta ut genom fönstret och rita vad du ser: Träd, gator, hus. Återigen märker all skuggning och belysning. Försök att lära sig nya tekniker.
 13. 13
  När du är klar med en teckning, spraya den med ett fixativ för att förhindra kladd. Du kan också prova hårspray, men i vissa fall kan förstöra pjäsen.

Tips

 • Även om du kan använda din vanliga suddgummi, är det bättre att använda ett knådas suddgummi, eftersom det är en speciell typ som är gjord speciellt för kol. Dessa suddgummin är väldigt mjukt, som våt lera. Du kan kalla det vad form du kan. De är inte säljs i de flesta butiker, så här är hur man gör ett substitut (även om verkliga är mycket bättre). Du tar liten bit av brödet och rulla den tills den ser ut som ett ämne utan hål. Försök att göra det mer solid genom att rulla det ännu mer. Nu, "hugga" en vass spets av det så att det ser ut som en "Eraser Pencil". Nu kan du lägga till mer specifika höjdpunkter på din bild. Och om du behöver radera en stor portion, bara använda en vanlig suddgummi (eller gör din mjuka suddgummi bredare).
 • Konstnärens kol kan hittas i din lokala konst butik.
 • Efter att ha arbetat med träkol, kommer du förmodligen att få dina händer och ansikte smutsiga (ja, ansikte. Det är konstigt hur fläckarna kommer dit, men det är mycket möjligt att få ditt ansikte smutsiga). Oroa dig inte, rensar träkol upp lätt med tvål.

Varningar

 • Rör inte din bild efter ritningar om du har tvättat händerna så din bild kommer att förstöras med utsuddade fingeravtryck.
 • Alltid hålla din arbetsyta ventilerat. Du vill inte andas in för mycket kol.
 • Tvätta alltid händerna efter att ha arbetat med kol. Aldrig händerna i munnen eller väljer din näsa om du inte tvätta dem.

Saker du behöver

 • En bit vitt papper
 • Konstnärens träkol
 • Eraser
 • Knådbar suddgummi eller skiva bröd (se tips).