Wki

Hur vicka öronen

Vi har alla muskler som kommer att flytta våra öron runt lite. Den allmänna uppfattningen är att möjligheten att vicka öronen är tack vare en gen, som har varit avstängd för vissa människor, men de flesta av oss inte naturligt vet hur man vicka våra öron frivilligt, även om vi hade genen. Precis som djur piggna till öronen, människor kan, också, och det är möjligt att lära sig.

Steg

Hur vicka öronen. Vet du vad du är ute efter.
Hur vicka öronen. Vet du vad du är ute efter.
 1. 1
  Vet du vad du är ute efter. Dina öron-wiggling muskler är de ovan och bakom öronen. De kommer att flytta dina öron uppåt och bakåt när du spänd dem. Specifikt är de auricularis överlägsen och auricularis bakre. Om du inte kan vicka era öron, åtminstone kan du imponera på dina vänner med den tjusiga latinska namnen för musklerna.
 2. 2
  Försök böja dessa muskler. Eftersom du aldrig kan ha använt dem tidigare, måste du experimentera för att lära din hjärna vilka muskler de är och hur man berättar för dem att gå.
 3. 3
  Titta i en spegel eller känna dina öron när du försöker att böja örat-wiggling muskler. Det kan kännas konstigt i början, och rörelsen är ganska subtil. Lära sig att vicka öronen kan vara en fråga om att erkänna något som du redan gör (även om något), och ett kommer att berätta för dig när du har fått det rätt. Placera ett finger som visas i bild för att hjälpa dig att fokusera på rätt muskler.
  • Du kan spendera mycket tid att höja ögonbrynen eller öppna och stänga munnen. Det är okej. Faktum är att många människor rör sig oavsiktligt sina öron när de höjer sina ögonbryn. Precis som det är svårt att bara höja ditt ringfinger, örat-wiggling muskler arbetar ofta med andra muskler i närheten.
  • Försök ser mycket förvånad eller intresserade, med munnen öppen och dina ögonbryn höjs. Precis som djur piggna till öronen när de vill vara alert, kanske du också, utan att ens inse det.
  • Om din hårbotten eller flyttar hår, speciellt när du höjer ögonbrynen, försöka göra det lite mer, och titta på dina öron. Du är på rätt spår.
 4. 4
  Isolera dina öron-wiggling muskler. Du kanske kan vicka era öron, men det kommer inte vara så imponerande om du måste höja ögonbrynen eller ser väldigt förvånad varje gång. Du kanske inte kan flytta dina öron utan att röra din hårbotten, men du bör kunna lära sig att flytta dem utan att flytta dina ögonbryn. Öva vickar dina öron utan att flytta andra delar av ansiktet.
 5. 5
  Motion. Även när du hittar ditt öra-vickar muskler, kommer dina öron inte flytta långt, särskilt inte i början. Du har förmodligen gått hela ditt liv utan att använda dem, så att de kan vara lite ur form. Öva regelbundet och örat-vickar kommer att växa sig starkare och mer uttalad.

Tips

 • Prova att bära glasögon. Om de börjar att glida av, kan du hitta dig själv undermedvetet försöka dra dem tillbaka innan dina händer kan skjuta upp dem.
 • För att hjälpa dig att isolera de muskler som rör sig öronen, försöka göra ett riktigt stort leende. Detta kommer naturligtvis att göra dina öron gå upp och hjälpa dig att känna musklerna som vicka på öronen.
 • Medan du tittar i en spegel, se om öronen rör sig när du... ofta tillfällen när en person ler deras öron höja, eller flytta, tillsammans med leende. Detta kan vara en bra utgångspunkt för att försöka isolera dessa muskler.
 • Inte alla kan vicka både sina öron, så se till att du undvika att fokusera på ena örat - du kanske inte märker det andra örat vickar!
 • Försök att flytta ena örat bara. Det är svårare att flytta två åt gången eftersom det tar olika muskler.
 • Ungefär dubbelt så många män som kvinnor kan vicka sina öron.

Varningar

 • Praxis enbart. Du kommer säkert att spendera lite tid att titta dumt innan du får det rätt.
 • Vissa människor kan finna denna process svårt eller onaturligt. Om det bara inte fungerar för dig, oroa dig inte för mycket. Det är inte en särskilt värdefull färdighet.