Wki

Hur att korsa ögonen


Vill du irritera dina föräldrar, roa dina vänner, eller lägga till något extra till din "Crossing" dina ögon (mete dem inåt mot mitten av ansiktet), är ett roligt, enkelt trick som aldrig misslyckas med att få en reaktion av något slag. Vet inte hur man ska korsa dina ögon? Följ dessa enkla steg för att korsa ögonen som proffsen (eller liknande professionell ögon-crossers skulle göra det om eye-korsning var ett möjligt yrkesval).

Steg

Hur att korsa ögonen. Fokusera båda ögonen på spetsen av näsan.
Hur att korsa ögonen. Fokusera båda ögonen på spetsen av näsan.
 1. 1
  Fokusera båda ögonen på spetsen av näsan. Det kan kännas lite ansträngande på ögat muskler, eftersom du sällan använder dessa muskler på detta sätt. Dina ögon bör nu "korsas."
 2. 2
  Flytta blicken uppåt som om du stirrar rakt fram, men försök att hålla ögonen vinklas inåt som de var när du var att koncentrera sig på toppen av näsan.
 3. 3
  Öva. Du kommer förmodligen få svårt att hålla ögonen i kors när du slutar fokusera på näsan. Crossing dina ögon är en mycket naturlig teknik som gör att du kan fokusera på något som är mycket nära dig, och så fort du tar bort ögonen från det objektet (i detta fall, din näsa), kommer din hjärna automatiskt att försöka rikta din ögon på mer avlägsna objekt, vilket uncrossing ögonen nästan omedelbart. Du kan dock styra ögat muskler att hålla ur fokus, men det kan ta lite övning. Glöm inte att hålla ögonen öppna, för vem som helst kan se din skelögd ansikte!

Alternativ metod

 1. 1
  Håll ut en eller ett i ögonhöjd på armslängds avstånd. Fokusera på det objektet, försöker ignorera allt bakom det.
 2. 2
  Ta föremålet närmare ditt ansikte. Gör detta långsamt, och se till att hålla fokus på det objektet.
 3. 3
  Stanna när föremålet är nära ditt ansikte. När fingret eller pennan är ca 2-4 inches från ditt ansikte, bör ögonen passera. Ta en stund för att fortsätta att fokusera på objektet med ögonen i kors.
 4. 4
  Ta bort föremålet från din siktlinje, men inte flytta dina ögon. Som med tekniken ovan, hålla ögonen i kors är det svåra, men det kan uppnås med praktiken. Du vet när dina ögon "Uncross" eftersom dina ögon kommer att verka för att "snäppa" tillbaka i fokus.

Tips

 • Öva i mörker eller med stängda ögon kan hjälpa eftersom det är mindre för dina ögon att fokusera på, därför möjligen gör det lättare att hålla dina ögon i kors.
 • När man tittar ner på näsan, många människor har en tendens att nästan blunda. Kom ihåg att hålla ögonlocken öppna, eller ingen kommer att kunna berätta att dina ögon korsas.
 • När du lär dig att korsa båda ögonen försöker korsa bara ett öga för lite verklig effekt! Börja med att titta hårt med båda ögonen åt höger eller vänster och sedan korsa ögonen utan att röra båda ögonen tillbaka till centrum. Öva på en spegel. När du får bra att göra detta från båda sidor kan du smälla huvudet och flytta ett kors ögat till den andra sidan till stor effekt.
 • Vissa människor föds med sneda eller "korsad" ögon, eller de utvecklar problemet, som kallas Skelning, strax efter födseln. Strabismus är ett allvarligt problem. Om den lämnas obehandlad den drabbade personen kan förlora synen på ena ögat. Lyckligtvis finns det ganska effektiva behandlingar, och korsa ögonen avsiktligt inte kommer att orsaka skelning.
 • Helt enkelt bara fokusera på ett objekt mellan ögonen. Den bästa platsen skulle vara på näsryggen ca 1-3 inches bort!
 • När du får en känsla av hur man korsa ögonen, kommer du att kunna göra det lätt - och direkt - när du vill.
 • Om du har eller har haft "lata öga", en ögonsjukdom som orsakar ett öga inte arbetat nära lika mycket som den andra, kanske du inte kan korsa ögonen eftersom ena ögat är över dominant över den andra.
 • Nästan alla kan korsa sina ögon till viss del, men det är inte så märkbar på vissa människor. Om du är en av dessa människor, kolla in de relaterade Googles för andra knep du kan använda för att blända publiken.
 • Hur vet du om du ska göra det rätt? Du kan inte riktigt titta i en spegel, eftersom det kommer att orsaka att ögonen "Uncross." Det enklaste sättet att kontrollera är att ha en vän titta på dig och berätta om dina ögon är verkligen korsade. Om du inte vill öva korsa ögonen framför någon, ta en bild av dig själv när du tror att dina ögon korsas. Försök att använda en digital kamera eller mobiltelefon kamera för att göra detta, så att du kan se resultatet direkt. Kom bara ihåg att inte fokusera på kameran. Var uppmärksam på hur dina muskler arbetar när dina ögon korsas, och försöka komma ihåg hur de känner så att du kan göra det igen. Ett alternativt sätt är att kontrollera om allt är suddig eller "fördubblats" eller inte. När du korsar dina ögon, tenderar allt annat att bli suddig eller "fördubblats."

Varningar

 • Om du försöker att fokusera på något för nära ditt ansikte, kommer du förmodligen att känna lite av ansträngda ögon. Medan läkarna säger att det inte finns någon sanning i myten om att dina ögon kan stanna korsat, (se extern länk nedan) kan du tillfälligt skada ögat muskler genom att korsa ögonen under långa tidsperioder. För att undvika påfrestningar, se till att ge dina ögon en paus då och då medan du tränar.
 • Ibland när du gör detta dina ögon värker efteråt.