Wki

Hur att kasta på


Gjutning på är processen att lägga de första stygnen på strumpsticka innan du börjar sticka. Det finns många olika metoder för gjutning på att sticka. Några av dem är väldigt stretchiga och bäst för saker som strumpor och mössor. Några av dem är mycket hård och oelastisk och bäst för saker som halsdukar. Det finns också temporära gjutna ons som är utformade så att du enkelt plocka upp maskor och sticka den andra riktningen, eller söm de två ändarna tillsammans (kallas ympning ofta med hjälp av Kitchener Stitch). Denna artikel kommer att visa två metoder som är lätta för nybörjare att plocka upp.

Steg

Hur att kasta på. Dra ut cirka tio inches av garn från ditt garn boll.
Hur att kasta på. Dra ut cirka tio inches av garn från ditt garn boll.

Baklänges loop cast på

Detta är en stor gjuten på för att lära sig att sticka, eftersom det är väldigt lätt att lära sig. Det kommer inte att göra det trevligaste kanten, men det kommer att komma igång stickning snabbt.

 1. 1
  Dra ut cirka tio inches av garn från ditt garn boll.
 2. 2
  Gör en slipknot med en ungefärlig fem tums svans på ena sidan.
  • Gör en ögla i garnet.
  • Placera slingan ovanpå garnet till sidan av slingan.
  • Plocka upp garnet inuti slingan och dra det igenom.
  • Dra knuten tight, hålla ögla upptill öppen.
  • Slip knut på en strumpsticka, och dra den ordentligt.
 3. 3
  Håll nålen med Slipknot i höger hand.
 4. 4
  Häng arbetar garn, garn till garn boll fäst bakom din vänstra hand och över handflatan. Håll din svans garn, den korta änden av garn bifogas ingenting, ur vägen för nu.
 5. 5
  Placera nålen under garnet över din handflata.
 6. 6
  Dra ut din Palm från garn, och det bör finnas en ögla bildas runt din strumpsticka.
 7. 7
  Dra denna slinga tight. Du har lyckats kasta på din första sömmen!
 8. 8
  Upprepa denna process med handen och garnet tills du har kastat på så många stygn som du vill. Håll dina loopar uppåt och enhetliga, inte tillåter dem att bli vridna eller kommer det att bli svårt att sticka från. Du vill också att göra lösa slingor med denna metod, snäva loopar är väldigt frustrerande att sticka från. Nu kan du börja sticka!

Long tail cast på

 1. 1
  Gör en slipknot att fästa stickgarn till din strumpsticka. För att göra en slipknot, avveckling en garnsträng minst 8 inches lång från bollen i vänster hand mellan tummen och pekfingret.
  • Med din högra hand, linda bollen änden av garnet medurs runt pekfingret och långfingret, med fingrarna sprids cirka 1 cm mellanrum.
  • Dra en loop av bollen änden av garnet genom öglan av garnet runt fingrarna.
  • Släpp garnet från fingrarna på vänster hand medan du fortfarande håller på att slingan med din högra hand. Placera slip knut på, och dra den ordentligt.
 2. 2
  Börja att kasta den, sätta den första raden av garn slingor på din strumpsticka. Ett enkelt sätt att göra detta är att använda tummen och pekfingret.
 3. 3
  Håll nålen med slip knut i höger hand. Håll bollen änden av garnet med botten tre fingrar på vänster hand. Låt garnet att passera över handflatan och medurs över tummen. Med din strumpsticka, skopa upp garnet vid basen av tummen. Flytta nålen i en medurs riktning och skopa upp garnet som går från mellan nålen och pekfingret.
 4. 4
  Släpp slingan som är på tummen på strumpsticka. Släpp garnet i vänster hand och dra tråden tätt. Upprepa denna process tills du har kastat på antalet stygn som du behöver. Ju fler maskor du kastar den, det bredare din bit av stickning blir.
 5. 5
  Lägg upp så många eller så få sömmar som du gillar, så är du redo att gå vidare till.

Saker du behöver

 • En stor par stickor.
 • En smidig, stor vikt rent ullgarn.