Wki

Hur man skapar en lackboxen i ditt garage

Målning på marken är rörigt och tufft på ryggen, och målning utomhus kan leda till skräp fastnar i färgen avslut. Denna guide kommer att gå igenom att skapa din egen färg monter för användning i ett garage (eller på en uteplats som ansluter till skjutbara glasdörrar). Större pre-fab lackeringsbås kan kosta tusentals dollar, och mindre färg kit monter tillåter endast måla mindre objekt, men denna monter kommer lätt kosta mindre än 75€ USA och kommer att kunna hantera både färg på sprayburk och sprayfärg vapen.

Steg

Hur man skapar en lackboxen i ditt garage. Visualisera designen.
Hur man skapar en lackboxen i ditt garage. Visualisera designen.
 1. 1
  Visualisera designen. Om så önskas, justera paintbooth storlek efter dina behov. En 8-fot (2,43 m) bred paintbooth är lämplig för en två-bil garage eller en stor uteplats. För mer smala bås, justera längden på de tre åtta-fots rör och de topp-mitten två rör.
 2. 2
  Samla upp din PVC och markera de punkter där du måste skära. Om du använder en såg för att göra snitt, svarar för ytterligare 1/16 eller 1/32 av en tum (1,6 eller 0,8 mm). Denna extra tilldelning är att rymma för bladets tjocklek (kallas "snittyta") och eventuella un-nivå nedskärningar som måste slipas ner.
  • De flesta 10-fot (3,05 m) delar av PVC-rör köpte faktiskt kommer att vara något längre än reklam. Detta ger entreprenörer eller någon som arbetar med PVC-röret lite spelrum för att göra nedskärningar. Det är inte ovanligt att ha 10-mul-2-tums (3.1m) rör säljs som 10 fot (3.05m) rör.
  • För exempel konstruktion, de avsnitt du behöver är (se de "Tips" avsnittet för ett diagram av rör snitt):
   • tre 8-sektioner (2.43m)
   • en 5'11 "3/4 avsnitt (1,82 m)
   • två 4-sektioner (1,22 m)
   • två 3'11 "7/8 delar (1,22 m)
   • sex 3 "sektioner (91cm)
   • två 2'7 "3/4 sektioner (80.6cm)
   • två 26 ", 3/8 sektioner (67cm)
   • två 20 "sektioner (50.8cm)
   • åtta 2 "1/2 sektioner (6,35 cm)
 3. 3
  Skär bitar till längden enligt markeringarna du gjorde.
  • Säkra varje rör innan kapning. Använd en liten arbetsbänk (traditionell definition) med två plankor som fungerar som ett skruvstäd, eller en tabell-monterad skruvstäd.
  • Kapa rören med en PVC-såg eller klämma-stil röravskärare. En bladig kniv kommer att ge rena snitt men kan vara långsammare än att skära med en PVC såg. Sågen kommer att lämna en slät sida och en grov sida av PVC-rör. Glöm inte att klippa de åtta 2,5 "anslutande rör att ansluta par av anslutningar.
  • Städa upp eventuella ojämna ändar och PVC shag med en kniv och / eller en slipkloss.
 4. 4
  Lägg ut rören efter storlek till stöd i snabbt ihop montern. Vid denna punkt, se till att de fyra nedersta rören (montern ben) är ganska platt och nivå. Eftersom det finns sex 3-fot (91-cm) sektioner, väljer fyra av dessa rör de mest nivå ändarna. Ställ dem åt sidan för de nedre rören.
  • Som ett alternativ, använda en extra fyra 't'-kontakter för att tjäna som fötter. När färgen monter är klar, kommer det att vara tungt nog att stanna på plats.
 5. 5
  Montera rören. Under montering, söka annan hjälp är tillrådligt. En person har förmåga att montering av strukturen, men två personer som arbetar tillsammans kommer att resultera i en snabbare, enklare och säkrare montering. Var noga med att planera ut golvyta för att rymma montern. Säkra varje rör med fullt sätter in det i PVC leden. (Det är oerhört svårt att bryta 2,25 "PVC-rör och leder med bara händer, så applicera rikligt med tryck för att säkerställa en tight passform.)
  • Börja montering sidorna.
  • Därefter monterar topp-mitten två rör med 't' anslutning och ned-pipe.
  • Sist ansluta alla de horisontella rören till de två sidorna panelerna. När du arbetar med det första färdigmonterade sidor panelen, lägg den platt för att sätta de horisontella rör som utgör Booths taket och baksidan. När alla de horisontella rören är installerade, luta det försiktigt över på sin topp, lämnar PVC lederna för att stödja de flesta av strukturens vikt.
 6. 6
  Finjustera montering. Den slutliga monteringen av denna monter bör vara rymlig nog att gå in för kortare personer. (Taller människor kan behöva böja ned en bit.) Vid denna punkt, är montern fortfarande rörlig, men bara genom att alternerande rörelse mellan ett eller två ben i taget. Placera montern för att möjliggöra fri vandring tillträde runt alla sidor. Dra ner lite på varje hörn för att säkerställa att strukturen är stabil och säker.
 7. 7
  Bifoga montern i plast. Lay plast över inhägnad så att den 25-fot (7,62-m) längd täcker den längsta dimensionen, 8 fot (2,44-m) bredd plus 6 fot (1,83-m) sidoväggar. Det kommer att finnas överblivna plast som du kan klippa och använda senare som en remsa under fläkten. Lämna tillräckligt med plast runt framför montern att vika över och lämna dinglande att fånga överskott sprutdimma (6 in / 15.24 cm ska vara bra). Vira återstående plast över den bakre delen av paintbooth att täcka den bakre. Lämna utrymme för att lägga till din fläkt (ar). Det är där de snabba grepp klämmor är användbara hålla plasten på plats. Plasten vikt bör vara tillräckligt för att hålla den från att röra sig, men vindarna kommer lätt driva det tills montern är klar.
  • Ansök silvertejp samtidigt minska plastfolien, avskärma sidorna av höljet. Om din paintbooth är installerad i ett blåsigt område, se till att plasten är tät mot PVC-rör. Använd klämmor för att hålla plasten på plats medan du mäta, skära och placera silvertejp.
 8. 8
  Lägg ned trasa inuti montern. Den 4-fots (1,22-m) bred duk bör placeras så att hörnen vila under varje etapp av paintbooth. Se till att det är platt, och pressa ut eventuella veck eller ojämnheter. Lyft sedan varje paintbooth ben, en i taget, för att pressa kanterna trasa under varje ben. Om tyget inte passar rätt, eller det inte line-up under paintbooth ben, steg tillbaka och visuellt inspektera benen. Varje ben skall vara nära-vinkelräta mot marken (vid en 90 graders vinkel).
  • Säkra plastfolien till hörn, trasa, och montering ben. Börja på ena sidan, fästa plasten till trasa med silvertejp.
 9. 9
  Placera rutan fläkt (ar). Använd en liten trappstege, pappkartonger, eller annan tillfällig struktur, placera lådan fläkten tillräckligt hög för att åtminstone klara mitt PVC-rör i din paintbooth. Placera struktur utanför montern. Om det är nödvändigt på grund av begränsat utrymme, placera trappstege så att det är ungefär en tum från den bakre, mellersta PVC-rör. Detta kommer att placera benen på stegen inne i montern, men de kommer lätt att täckas plast. Om du har i rummet, placera stegen längre bort från paintbooth kommer att skapa mer av en "tratt" effekt, med bättre vinklar för avböjande måla damm.
 10. 10
  Montera ugnen filtret (s) med kanal tapethe sug av en låda fläkten på hög hastighet är tillräckligt för att hålla en ugn filter på plats.
  • Du kan fästa den antingen direkt till fläkten eller tejpad plast som omger fläkten.
 11. 11
  Utnyttja din nya paintbooth! Skär galgar att hänga objekten innan målning. Hitta en plats att hänga de målade objekt om du planerar att måla flera objekt på en gång. Håll också en sprayflaska full av vatten i närheten för att ibland dimma insidan av montern. Detta kommer att bidra till att förhindra färgen damm från studsar mot väggarna och drivande utanför montern.
 12. 12
  Behåll din paintbooth. Sanering av sprutdimma och måla damm är inte en lätt uppgift, men städa upp det med jämna mellanrum kommer att underlätta den övergripande uppgiften. Tvätta bort översprutning på PVC-rör med lämplig färg lösningsmedel för färg du har använt. Kontrollera effekterna av färgen lösningsmedel på skrot PVC-rör (överblivna avsnitt) innan du använder den på din paintbooth. Tvätta bort overspray innan demontering ditt paintbooth för lagring, som att ta bort färsk färg är lättare än att ta bort härdad färg. Kasta plast och golvmattan vid förvaring paintbooth. Den plastfolie kommer att kasta flingor av färg när den böjs, och de flesta mattor målning är avsedda för en användning endast, de kan bara hålla så mycket färg damm innan de blir ineffektiva.
  • När du förvarar din paintbooth genom att koppla bort rören, kan det vara bra att markera enskilda bitar med sina monterade lägen. Plocka isär så lite som möjligt för att passa in i ditt lagringsutrymme. Om du har utrymme, lämna de församlade sidorna, men koppla de horisontella rör och mellersta ned-pipe.

Tips

 • När du ändrar din lackboxen bredd och med en mitt stöd stuprör, beräkna de två sidorna genom att halvera den valda bredden, därefter subtrahera 7/8 "från varje halva för att tillgodose bredden läggs i mitten" T "-anslutning.
 • Arbeta med PVC är en bris om du monterar en tillfällig struktur. Rören trycker bara in kontakterna och håller med sin egen friktion. Detta underlättar förvaring av strukturen. Om du behöver något mer permanent, använd en specialiserad lim för PVC-rör (kallas PVC svets). Detta lim smälter ytan av PVC för att binda ihop rör.
 • Här är en snabb lista över möjliga rör nedskärningar för 8 "breda måla monter, med nio 10 'delar av PVC-rör:
 Pipe # Pipe Cuts  1   2   3   4 │ █ █ █ █ █ █ 3 ', 11 7/8 "█ █ █ █ █ █ █ ║ █ █ █ █ █ █ 3', 11 7/8" █ █ █ █ █ █ █ ║ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ ░ │   5   6   7 │ █ █ █ █ 26   8 │ █ █ █ █ 26 3/8 "█ █ ║ █ █ █ 20" █ █ █ █ ║ █ █ █ █ 2 ', 7 3/4 "█ █ █ ║ █ █ █ █ 2', 7 3 / 4 "█ █ █ ║ ░ │   9 │ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ █ 5 ', 11  

Legend:
║ = ett snitt
█ = PVC rör som används (ungefär lika med 2 ")

Anm: 2 1/2 "snitt delas upp i 2 grupper om 4 (även om 2" kvar från en 8 'cut avsnitt räcker) Detta görs eftersom om man gör ett snitt med bara 2. "Av röret som ska hållas i ett skruvstäd är besvärligt.

 • Blåser luft över plastfolie kan orsaka en statisk laddning som utvecklas i plast, som sedan kan överföra till objektet som målas. I många målning applikationer, t.ex. bilindustri målning, kommer detta locka damm på objektet som målas, så även om det finns mycket lite damm i båset, kan mycket av det hamnar i din lack. För att bidra till att motverka denna effekt, undvika hängande föremål för nära plastfolien. Om så önskas, kan köra Jordningsremmar eller tråd längs insidan av paintbooth hjälp.
 • För denna design, finns det tre mittersta PVC rör som är 8 meter lång vardera. Det kan lätt ändras för att utforma en lackboxen av valfri längd. Vid 8 meter breda, hängande tunga föremål att måla inuti kräver en "T"-anslutning och rör kör ner för ytterligare stöd. För att göra detta, skär av toppen-mellersta röret halveras, minus en liten, för att lägga till 'T' och stuprör. Om du vill göra en monter som är 6 meter bred eller mindre, eller om du bara målar lätta föremål, kanske du inte behöver det extra stöd alls.
 • Denna paintbooth är verkligen en "fattig mans" version av en paintbooth. Det är ett verktyg, och om det tjänar sitt syfte, är det av värde. Du kan spendera tid att göra detta paintbooth se snygg och professionell, men det kan bara vara värt om det är tänkt att vara permanent.
 • Se till monter ligger i en väl upplyst område. Den tjocka plastfolie bör ge tillräckligt med ljus för att se, men kommer inte att vara tillräckligt med ljus för att hjälpa till att skapa arbetstillfällen kvalitet färg. Om du inte har tillräckligt med storbildsprojektor (lysrör är bäst), använd läget belysning för att minimera skapandet av skuggor.
 • Designa din egen PVC mount för att stödja ståndpunkten och vikt box fläktar.
 • Denna struktur kan också konstrueras som fyra plana ramar av PVC som sedan hålls tillsammans med tunga, nylon zip (kabel) slipsar. Med denna metod PVC kan limmas ihop, men hela enheten kan lätt tas isär för förvaring genom att skära av buntband. Var noga med att ta bort fläkten innan demontering av montern. Sätt ihop strukturen när du behöver det med nya buntband.
 • Byt ditt filter regelbundet. Ugnen Filtret kommer så småningom fyllas med sprutdimma och måla damm. Varje gång filtret ändras, antingen dra upp den befintliga trumman band som håller den på plats eller klippa ut det med en kniv. Om du använder en kniv, vara noga med att inte skära plasten! Det kan vara bra att lägga det nya filtret med en annan färg silvertejp varje gång så att du vet vilken tejp för att ta bort eller skära, utan att röra på fel band.

Varningar

 • Alltid bära andningsskydd och skyddsglasögon när du målar. Om du kan känna lukten av färgen genom respirator, måste du kontrollera att det passar väl eller byta filterpatron.
 • Sprutdimma och måla damm sprids över allt om den inte ingår med ett balanserat luftflöde. Det måste vara något mer luft dras ut kontra luft trycks in i en paintbooth. Använd en extra fläkt (eller flera fläktar) för att få frisk luft till den öppna sidan av paintbooth.
 • Paint damm kommer färga kläder om det inte avlägsnas snabbt. När måla damm absorberar tillräckligt med fukt, kommer den att förvandlas till en permanent färg. Antingen bär gamla kläder som du inte har något emot att få färgade eller bära en målares kostym som täcker armar, nacke och fötter.
 • Vid målning under längre perioder, ta massor av raster.
 • Din frånluftsfläkt kommer fånga några overspray varje gång du målar eftersom ugn filter inte kommer att fånga varje spec färg damm. Vara beredd att rengöra dina fläktbladen när du är genom att använda montern. Annars, gör denna fläkt din dedikerade paintbooth fan.
 • Se till att det finns tillräcklig ventilation där du bygger din lackboxen och alltid måla med din box fläkt påslagen.
 • Brandfarliga ångor från sådan målning kan antändas av flera källor i ditt garage. Lokala regler och / eller föreskrifter brand kan förbjuda verksamheten i ditt garage. Kontrollera först.
 • Ha en brandsläckare redo.
 • Ta försiktigt då det är öppen eld i närheten, till exempel en pilot från en ugn, varmvattenberedare eller spis.
 • Box fans inte betygsatt "explosionssäkra" och vissa färglösningsmedel kan urholka motorns lindningar orsakar en kortslutning. Varje gnista från denna kortslutning kan orsaka de lättflyktiga lösningsmedel och / eller måla damm sugs ut ur båset med fläkten att explodera!
 • Måla lastat luftfilter är mycket brandfarliga. Katalyserad färg (till exempel två-komponent billack) värmer upp när den härdar och kan orsaka dina filtren för att självantända och fatta eld. När detta är gjort måla bort de använda filter och dränka dem i vatten för att minska risken för brand. Lämna inte filter med våt färg i dem utan uppsikt.
 • Läs och förstå alla instruktioner för din utrustning. Läs och förstå det tekniska databladet (TDS) och säkerhetsdatablad (MSDS) för färgen du planerar att använda. Ofta är dessa instruktioner inkluderar användbara tips som gör att du kan måla framgångsrikt.

Saker du behöver

 • Nio 10 '(3m) sektioner av 1,25 "(30mm) PVC rör
 • Tretton 1.25 "(30mm) PVC 'T' kontakter
 • Sex 1.25 "(30mm) PVC 90 graders böjar
 • En 10 '(3m) x 25' (7.6m) paket med tydliga Plastfolie, 4 mil eller mindre (klar eller genomskinlig plast för att släppa in ljus genom)
 • En 4 "(1,2 m) x 15 '(4.6m) trasa (helst med en icke-tracking sida för att stoppa från att spåra overspray runt)
 • Ett verktyg för att skära PVC-rör (bågfil, PVC såg, eller klämma-stil röravskärare som kommer att skära 1.25 "PVC)
 • One / + förpackningar av ugnen filter. Beroende på hur mycket målning du gör i ditt nya monter, kommer du troligen behöver köpa mellan 1 och 2 förpackningar om 4 filter vardera. 20 "(50cm) x 20" (50cm) är en universell storlek för de flesta box fläktar, men välj den storlek som behövs för fan du kommer att använda. Du kan använda ett bättre filter speciellt framtagen för lackeringsbås, men det kommer att kosta exponentiellt mer. Ett bättre filter kommer att fånga mer sprutdimma samtidigt låta mer luft igenom, men ugn filter är runt 5€ vardera (i förpackningar om 4). Furnace filter är inte perfekt. Om du använder dessa, måste du rensa bort vissa overspray från din box fläkt (ar).
 • One / + rulle silvertejp. Det kommer att ta minst en ny rulle silvertejp för att täta plasten, fläkt och filter.
 • One / + billig box fläkt för att dra sprutdimma genom ugn filter och ut ur montern. Billiga Ones kan sälja för runt 10€. I en 8 "(2,4 m) bred monter kommer man arbeta för tillfällig användning, men två eller fler kommer att fånga och dra ut mest sprutdimma. I en 4 "(1,2 m) bred monter, bör man rutan fan vara gott. Matcha din fläkt storlek till ditt filter. Regelbundna box fläktar med en pensel-motor kommer inte antändas eller explodera med koncentrationerna av måla rök i ett garage med en öppen dörr. Som ett alternativ, köpa en dyrare fläkt eller blåsmaskin som specifikt är certifierad för målning om du planerar att ha begränsad ventilation eller använd extremt flyktiga färger.
 • Ett sätt att montera din fläkt tillräckligt hög för att uttömma översprutning från toppen-bakåt av montern. Om din monter är 6 '(1,8 m) lång, 20 "(50cm) box fläkt bör vara ca 4' (1,2 m) upp från marken. 4 '(1,2 m) Stegar fungerar bra om du har en eller flera gratis, men du kan även hitta stora kartonger användbart om din budget är en prioritet.
 • Metall hängare eller liknande tråd att "hänga" objekten som ska målas
 • Tillval: Quick grip klämmor (de som visuellt representerar en böjd "X" och öppna med en klämma) för att klämma hörn av plasten PVC rörram.
 • Workbench, skruvstäd, eller annan utrustning för att hålla PVC-rör och samtidigt minska
 • Tillgång till en en-bil garage eller större, eller en uteplats med massor av vackert väder
 • Säkerhetsutrustning:
  • Respirator betygsatt att filtrera kemikalier i den specifika färgen du använder
  • Goggles om du använder self-etsning färg (all färg med syra)
  • Painter kostym eller gamla kläder du inte har något emot att få färgade