Wki

Hur man hittar en orm

Ormar är några av de mest fascinerande och otroligt unika djur på planeten. Ingen annan varelse griper ganska persons intresse och terror riktigt gillar långa, smidiga orm. Förutom detta, är några andra varelser ganska så väl anpassade att gömma sig i praktiskt taget alla situationer. Tack vare sina låga, platta organisationer, kan de flesta ormar, om de försöker, glida förbi utan att ens det minsta ljud, och den minsta chans att bli upptäckt. Att försöka hitta en, behöver du intelligens, skarpa ögon, och den här sidan.

Steg

Hur man hittar en orm. Se till att du är på en bra plats.
Hur man hittar en orm. Se till att du är på en bra plats.
 1. 1
  Se till att du är på en bra plats. Göra en del forskning om ormar i ditt område förhand, är det några ormar alls som är vanliga i ditt hem? Vad sägs om sorter? Om det finns någon omnämnande av giftormar av något slag i ditt område, omedelbart reda markeringarna av denna typ av orm, och memorera dem, och lära sig att identifiera giftiga ormar i allmänhet. Du vill inte ta några chanser-det kan vara fördelaktigt att ta med en guidebok till ormar på din strävan om att hitta en.
 2. 2
  Kolla vädret. Ormar är normalt mest aktiva just i början av sommaren, eller i slutet av våren. Det är när de vaknar upp från vintern, så de ska vara ute och omkring, jakt. Detta betyder dock att de kommer att flytta en hel del, inte bara solar sig i solen, så var på kanten.
 3. 3
  Packa för det. Om du planerar att gå längre ut än din egen bakgård, behöver du en mängd olika saker, en mobiltelefon, för att ringa om du blir biten, är särskilt viktigt. Bära långa byxor, och, om möjligt, tjocka kängor. Om du planerar att röra ormarna (som du inte borde, om du inte är utbildad för det), och sedan klä på lämpligt sätt i armarna. Tjocka handskar och långa ärmar ska vara bra. Som nämnts tidigare, kommer du vill ta med en guide till ormar i ditt område, även om du bara är ute under verandan.
 4. 4
  Börja leta.
  • Soliga områden kan vara bra att börja med, ormar sola sig i solljuset en stor del av tiden, men om du är ute i början av sommaren, de förmodligen kommer att vara mer aktiv.
  • Titta i svala, mörka områden, men inte bara hålla din arm in i dessa områden, lysa med en ficklampa i första. Bara för att du inte kan se ormen först, betyder inte att det inte finns något där.
  • Längs stenar och under stenar är bra ställen att leta. Om möjligt, använd en stor pinne att flytta stenar åt sidan, så att, när du skrämma en orm under en sten, kommer din hand inte vara i närheten av det.
  • Gå inte gräva under torra löv och grenar, som du kommer att frestas att göra. Om du gör det, kommer du att sätta dig själv i extrem fara. Du kommer inte att veta om det finns en orm i bladen du bara skjuts åt sidan, eller om det finns en rätt enligt löv som du är på väg att skjuta över, och du kommer inte att veta vilken typ det är, heller. Vid tiden du ser ormen, kan det mycket väl redan ha bedömt dig som en fara, och har attackerat.
 5. 5
  Titta ormen. Om du vill, ta en bild, ingen blixt, förstås. Ormar är vilda djur, så gör inga plötsliga rörelser, och alltid komma ihåg att vissa ormar kan glida lika snabbt, eller snabbare, än en människa promenader, så var försiktig.

Varningar

 • Aldrig skada ormen, om du gör så det kan bita.
 • Om du bestämmer dig för att ta fotografier eller videoklipp från ormen, kommer du vill ha ett extra par ögon på ormen. Det kan vara svårt att se varningssignaler om en förestående strejk genom en sökare eller när distraherad med en kamera.
 • Plocka aldrig upp en orm från marken om du inte har tillräckliga instruktioner.
 • Vissa ormar är extremt farligt-om du har liten eller ingen erfarenhet av orm titta på eller fånga, alltid ha någon annan i närheten.