Wki

Hur att montera en häst

När du har dubbelkollat ​​din omkrets och fäst hjälmen hakrem, är du redo att montera. Här är hur.

Steg

Hur att montera en häst. Kontrollera din hästs omkrets.
Hur att montera en häst. Kontrollera din hästs omkrets.
 1. 1
  Kontrollera din hästs omkrets. Alltid kontrollera din hästs omkrets före montering. Den omkrets ska sitta, men löst nog att låta två fingrar för att passa mellan gjorden och hästens sida. Ridning med ett löst eller tight omkrets är farligt för dig och din häst, så det är mycket viktigt att kontrollera din hästs omkrets innan ridning.
 2. 2
  Stoppa din häst. Sätt tyglarna över huvudet så att de ska vara i rätt läge när du monterar. Om du är nybörjare, be en vän att hålla din häst för dig när du monterar.

Montering

 1. 1
  Stå på hästens vänstra sida. Detta är den sida som ryttare traditionellt montera ur. Tömmarna i vänster hand, vrider stigbygeln mot dig med höger hand. Sätt din vänstra fot i stigbygeln.
 2. 2
  Håll midjan på sadeln med din högra hand. Ha din vänstra hand på din hästs manke. Försiktigt studsa en eller två gånger på höger fot, och sedan fjädra upp från det.
 3. 3
  Sväng höger ben upp och över hästens rygg. Var noga med att inte sparka din häst med din tå! Eftersom all din vikt på vänster stigbygel, be en vän att hålla på rätt stigbygeln.
 4. 4
  Sänk dig själv i sadeln. Mark försiktigt - inte floppar eller slam i sadeln och ta upp tömmarna i händerna. Dra försiktigt i tyglarna att berätta för din häst att inte gå vidare och sätta fötterna i byglarna.

Montering med ett monteringsblock

Montering block är bra val för nybörjare, eftersom de ger dig extra höjd och hindra dig från att dra sadeln till vänster.

 1. 1
  Placera monteringsblocket till vänster om hästen. Be en vän att hålla din häst i stället, om det behövs. Klättra på monteringsblocket och hålla i tyglarna i vänster hand.
 2. 2
  Sätt din vänstra fot i stigbygeln. Spring bort din rätt mat och svänga höger ben upp och över hästens rygg, försiktigt så att inte peta din häst.
 3. 3
  Sänk dig försiktigt i sadeln. Samla ihop dina tömmarna i händerna och sätta fötterna i byglarna.

Montering genom att få ett försprång

En vän kan ge dig ett försprång för att hjälpa dig montera. Detta är användbart om du är nybörjare, eller har en hög häst.

 1. 1
  Lägg höger hand på sadeln. Hålla i tyglarna i vänster hand. Din vän kommer att hålla upp din vänstra ben.
 2. 2
  Bestäm när din kompis kommer att lyfta upp benet. Till exempel, kan du räkna till tre. Medan din vän driver dig upp, lyft dig själv med din arm i sadeln.
 3. 3
  När du är i nivå med sadeln, Sväng höger ben över det. Försiktigt sitta ner och samla dina stigbyglar, medan du räta på ryggen och satte fötterna i byglarna.

Tips

 • Om din häst börjar röra sig när du ska montera, berätta för honom "Whoa" och dra försiktigt i tyglarna.
 • Var försiktig vid montering av en sprallig eller grön-bröt häst, eller en hingst. Om detta är fallet, kan du alltid ha en annan person med dig för att hjälpa
 • Har en erfaren ryttare eller instruktör ser dig om du är en oerfaren ryttare. Kör aldrig ensam, om du ramlar av.
 • Efter sadla din häst, gå honom till arenan före montering. Vissa hästar tar ett djupt andetag medan du sadla dem, så gjorden är lös, walking hästen och sedan dra åt den kommer att se till att det är tätt nog.
 • Använd sunt förnuft när du hanterar en häst.
 • Även om du får höra att montera från vänster, aktuell forskning och många specialister tillbaka föreslå att ni ska lära din häst att monteras från båda sidor och suppleanter ofta för att förhindra asymmetrisk muskel utveckling.
 • Om hästen konsekvent undviker att monteras, bryta ner varje steg och beröm hästen när de står stilla.

Varningar

 • Kontrollera alltid din omkrets!
 • Aldrig bara plonk dig i sadeln, alltid sänk dig sakta in i den.
 • Vissa hästar är mycket känsliga. När du svingar över sadeln, kanske du vill bo stående i byglarna, eller i två-punkt för en sekund.
 • Kom ihåg att bära stövlar med en klack och en ASTM / SEI certifierad hjälm när man rider.

Saker du behöver

 • Lämplig häst please (sadel, omkrets, sadel pad, träns, stigbyglar)
 • Ridstövlar
 • Hjälm
 • Ett monteringsblock
 • Bistånd