Wki

Hur du kan hjälpa din hund gå ner i vikt

Med 35 miljoner eller 45 procent av de europeiska hundarna överviktiga eller feta, sätta din pooch på en diet kan bara vara på korten. Vet du om din hund behöver för att gå ner i vikt eller är du fortfarande kalla det "valp fett"? Medan ägarna är upptagna förstör deras hund vänner med godsaker, extra mat, och kakor som en show av kärlek, är verkligheten den att en överviktig hund är varken nöjda eller friska, och om din hund hör till denna kategori, är det dags att fixa det, omedelbart. Överviktiga hundar är benägna att sjukdomar såsom hjärtsjukdomar, cancer och hund diabetes, ständig trötthet, och andra försvagande och livsförkortande problem. För att få din hunds liv tillbaka i form och för att få dig omskolade också följa förslagen i den här artikeln.

Steg

Hur du kan hjälpa din hund gå ner i vikt. Know tecken på en överviktig eller fet hund.
Hur du kan hjälpa din hund gå ner i vikt. Know tecken på en överviktig eller fet hund.
 1. 1
  Know tecken på en överviktig eller fet hund. A £ 12 yorkie motsvarar en genomsnittlig human kvinna som väger 214 pounds. Fetma är den främsta kostrelaterade problem hos hundar, och även om det kan orsakas av en metabolisk sjukdom, är den främsta orsaken over-matning av hundens ägare. Tyvärr har många ägare är i förnekelse att de har en fet hund, känd som "fett gap". Att berätta om din hund är överviktig, gör revben testet, enligt följande:
  • Rib test: Kör dina händer längs sidan av din hund. Känner för dem, om du inte kan hitta dem lätt, är din hund fett och behöver gå ner i vikt. Kolla hennes profil från ovan, en normalstor hund ska ha en tydlig midja och magen kommer inte att vara under hennes bröstkorg när den betraktas från sidan. En fyllig hundens mage kommer sag, ryggen känns bred och platt, och du kommer att ha svårt att mäta huruvida hon ens har en midja.
  • Väg din hund hemma. Den bästa metoden för att väga din hund är att veta din egen vikt först, sedan plocka upp din hund och stå på vågen tillsammans. Subtrahera din egen vikt från den totala och du har rätt siffra. Om din hund är stor, se till att plocka upp henne försiktigt för att undvika att skada ryggen eller släppa henne, huka ner lågt, samla henne runt kroppen och benen och använda benen för att lyfta dig upp igen.
  • Kontrollera vikten på din hunds ras mot en betrodd diagram. Föreningen för Pet Obesity Prevention ger en bra här: http://www.petobesityprevention.com/ideal-weight-ranges/.
 2. 2
  Besök din. Förklara din oro för din veterinär och diskutera alternativen för bantning och återställa din hunds ämnesomsättning. Veterinären kommer att hjälpa dig att utvärdera din hunds vikt, och ge dig en uppfattning om hur mycket din hund behöver för att förlora. Att veta hur mycket din hund behöver för att ta bort är det viktigaste att ta reda på.
  • Be din veterinär om råd specifika för din hund i samband med ett viktminskningsprogram. I synnerhet, kommer målet att vara att minska kaloriintaget (till cirka 60 procent av den nuvarande intag) och öka motion. Du kan hjälpa din hund klara av kalori minskning genom att mata henne mindre portioner oftare genom dagen. Det hjälper också till att mata din hund på samma tider varje dag.
  • Be din veterinär för en reducerad fetthalt / viktminskning. Din veterinär kommer att hjälpa dig att utvärdera hur mycket din hund ska äta.
  • Om du upprätta en särskild plan med din veterinär, se till att följa den noga.
 3. 3
  Övervaka de förändringar i kosten. Det är en bra idé att hålla en daglig register över vad du matar din hund och mängden motion han får. Antingen göra ett diagram eller hämta en från internet för ändamålet gjord för att göra detta. Ta detta tillsammans med din veterinär så att din veterinär kan mäta framstegen viktminskning.
  • Använd en mätglaset. För att stoppa dig från guesstimating rätt mängd mat för din hund, använd en mätkopp att säkerställa att andelen givet livsmedel är lämpliga.
 4. 4
  Klipp ut alla godsaker från din hunds diet. Tabell livsmedel eller behandlar ska aldrig överstiga 10 procent av din hunds dagliga kalori behov. Ersätt ohälsosamma och gödning godsaker med sund hundgodis när godis kan läggas in igen Några exempel på lämpliga friska behandlar är: morötter, mango, broccoli, selleri, äpplen, magert sträng ost, gröna bönor, etc, liksom minskade kalori kex föreslås av veterinären. Kontrollera alltid att livsmedel som ges till din hund är lämplig och säker, några vanliga mänskliga livsmedel är giftiga för hundar.
  • Ta reda på kaloriinnehållet i kommersiella godsaker. Du kommer att vara chockad och inse varför det är viktigt att minimera dem enormt, eller klippa ut dem helt.
 5. 5
  Planera ett regelbundet träningsprogram, hundar behöver regelbunden motion för att förebygga problem med vikten. Motion kommer att förbättra din hunds muskeltonus, metabolism, och vikt. Börja lite, sedan gå stort. Om du har barn kan du även göra en daglig uppgift. Följande föreslagna programmet är bara ett exempel - prata med er veterinär och skräddarsy träningsprogram efter din hunds specifika behov. Observera att promenader inte kan vara lämpliga i fråga om en överviktig hund, och vatten träning kan bli ett användbart substitut eftersom det bär hundens vikt - prata med din veterinär. Använd ett huvud grimma eller promenader sele, leder kan komprimera luftstrupen (luftstrupen), väljer vadderade selar. Använd skyddshandskar tossor för snö promenader, och ta med vatten för varmt väder (och en hopfällbar hund skål).
  • Liten hund: Börja med en 1/4 mile (400 meter) varje dag och arbeta dig upp till 1 1/2 miles (2,4 km) av promenader varje dag.
  • Stor hund: Börja med 1/2 mil (800 meter) för promenader varje dag och arbeta dig upp till 2 miles av promenader varje dag.
  • Promenera så mycket som din hund är glad att göra till att börja med, och hålla driver längden lite mer var och varannan dag. När hunden är van vid det faktum att du menar allvar (säg, 2 eller 3 dagar av konsekvens), börja gå för viktminskning. Inte tillåter din hund att söla på ur benet av vandringen, utan föredrar att göra honom gå raskt, så låt honom nosa runt på återresan.
  • Spela hämta eller leka med leksaker i minst tjugo minuter om dagen.
  • Om din hund och du är överviktig, varför inte samarbeta? Du kommer att bli mer motiverade att gå ner i vikt om du och din hund tillsammans.
 6. 6
  Övervaka din hunds vikt minst en gång i veckan. Köp en hund skala, eller använd väger process som skisserats ovan, och göra ett diagram. Kartlägga din hunds vikt att se framsteg. Din hund bör också vägas varje månad av veterinären tills hon är tillbaka till sin normala vikt.

Varningar

 • Om du gör utövar hunden en uppgift för dina barn, se till att de vet hur man korrekt att gå en hund, hjälpa henne när hon är sårad, etc. Se till att de får vatten för hunden. Dessutom, om du har ett litet barn, alltid har en vuxen följa med dem på promenader för att undvika fara.
 • Alltid forskning livsmedel innan du ger dem som behandlar dina hundar. Till exempel kan druvor, russin, choklad, och lök vara mycket giftig för hundar.
 • För mycket ansträngande motion kan vara en fara för din hund. Prata med din veterinär om hur mycket motion din hund ska få.
 • Aldrig begränsa tillgången till vatten, det ska alltid vara rent och fritt tillgänglig om inte en veterinär kräver annat.
 • En hund som är kvar ute under vintern måste dubbla den vanliga mängden av hög kvalitet hundmat. Prata med din veterinär om eventuella problem detta kan orsaka om du har en överviktig utanför hund.

Saker du behöver

 • Halter eller promenader sele (vadderade om möjligt)
 • Vattenskål för att bära när de utövar
 • Dog tossor
 • Frisk hund mat, kalori
 • Friska hundgodis