Wki

Hur man spelar med din hund

Leka med en hund är ett ganska naturligt för de flesta människor, men om du är ny på husdjur eller rädd för hundar, kanske du letar efter några tips.

Steg

Hur man spelar med din hund. Betrakta en ålder av hunden.
Hur man spelar med din hund. Betrakta en ålder av hunden.
 1. 1
  Betrakta en ålder av hunden. Valpar (vilket, beroende på ras, kan vara upp till 2 års ålder) är ofta stökiga och njut roughhousing. Äldre hundar på andra sidan (beroende på ras) hellre göra något tyst eller kanske ett lugnare spel.
 2. 2
  Spela hämta. Vissa hundraser åtnjuter i allmänhet hämta mer än andra. Hitta en öppen plats och kasta en tennisboll eller en frisbee, och hoppas att Rover kommer att få det tillbaka. (Var uppmärksam på valpar som kan vara i deras "tugga fasen" eftersom de kan hamna riva fuzz utanför en tennisboll eller tugga plast frisbees och sluta svälja material för att kasta upp den igen. Om din hund inte släppa det, en Alternativet är att ta två hämta leksaker. Kasta den andra för att få den första.
 3. 3
  Spela tug-of-war med din hund. Var inte rädd för något morrande, så länge hundens svans viftar. Det är en vanlig missuppfattning att man aldrig ska låta hunden "vinna" en bogserbåt. Eller inte låta hunden att vinna beror på hundens temperament. Vissa hundar är självsäker och pigg och behöver inte mycket uppmuntran från sina ägare. Dessa hundar bör inte tillåtas att vinna, som att vinna på bogserbåt är ett enkelt sätt att fastställa den rätta hierarkin. Men många hundar är undergiven, ängslig, och saknar självförtroende. Det är hälsosamt, och rekommenderas, så att dessa hundar för att vinna bogserbåtar. Det hjälper till att öka deras självförtroende och drivkraft. Spela (och förlora) Tug-of-war med en låg-drive hund är en vanlig teknik som används av professionella instruktörer för att bygga en hunds självkänsla. Tänk bara hur du skulle känna om du blev ombedd att spela ett spel du alltid förlorar.
 4. 4
  Blow barns såpbubblor för din hund. Många hundar älskar att jaga bubblor, hoppa och "fånga" dem i luften.
 5. 5
  Medan du spelar med din hund bör alltid vara en gruppaktivitet, hålla din hund stimuleras och underhöll när han är ensam är också viktigt. Några viktiga saker att tänka på är:
  • Använd inte hushållsföremål, såsom gamla skor, bungee stubin, eller bälten som leksaker. En hund kan inte se skillnad på din 10 år gammal sko och den du köpte igår. Dessutom kan de flesta hushållsföremål rivas i små bitar med en hund och ätit. De kommer att äta saker som du aldrig skulle ha tänkt möjligt.
  • Begränsa antalet leksaker din hund har att några favoriter. Hundar behöver inte 10 olika leksaker för att hålla intresserade och ofta fokuserar på en eller två. Med fler leksaker ofta förvirrar hundar som vad är en leksak och vad som inte är en leksak.
  • Tunga gummi leksaker såsom Kong varumärket är utmärkta för chewers. Att sätta godis, kan Kong Märke Hund sprej-Can ostar och jordnötssmör, eller jordnötssmör inuti dem håller verkligen en hund sysselsatt i timmar.

Tips

 • Ofta går utanför med din hund!
 • Leka med din hund är den roliga delen av hundens sällskap, så njut!
 • Nu är en bra tid att träna hunden ett "drop"-kommandot. När hunden tappar leksaken nära dig, säger "Släpp den," därefter beröm hunden. Gör detta flera gånger tills de förstår att när du säger tappa den, de måste släppa vad de har i sina munnar. Om du har en mindre hund som du inte är alltför är orolig, kan du ansöka faktiskt lätt tryck på gångjärn i käken, eller försiktigt öppna munnen i samband med den "Släpp det" kommandot. Använd deras namn före kommandot, så de vet att det är ett kommando ("Rover, släpp det"). Sedan ge massor av beröm.
 • Aldrig spela "catch the Dog" typer av spel. Detta kan leda till en hund som är svår att hämta när du behöver gå någonstans.
 • Din hund kommer att njuta av det och det är en bra form av aerob träning.
 • Det är lätt att lära din hund att sitta eller spela död men lära din hund att "skaka" visar människor som du och din hund är goda vänner. Och detta är hur du gör det - Berätta för din hund att sitta, ta hans tass och skaka den försiktigt och medan du gör det säger "skaka". Och när du säger skaka ge honom en behandling. Och försök att göra detta varje dag tills din hund får kläm på det. Använd friska behandlar dock eller en liten bit av frukt (så att om du gör detta hela tiden, är din hund inte kommer att bli för fet).

Varningar

 • Se till att din hund är välutbildad. Vissa hundar kan vara alltför aggressiv och inte inser sin egen styrka. Låt inte någon annan - särskilt små barn - att leka med din hund tills du är säker på att din hund vet inte bita eller hoppa på folk.