Wki

Hur att träna en hund

Funderar på att skaffa en hund? Vill du veta vad som förväntas av dig att träna en hund? Kolla den här artikeln först.

Steg

Hur att träna en hund. Välj en hund som passar din livsstil.
Hur att träna en hund. Välj en hund som passar din livsstil.
 1. 1
  Välj en hund som passar din livsstil. Många människor väljer hundar som är "söt" eller "funny". Eller köpa dem på ett infall. Men det är inte ett bra sätt att välja ett husdjur. En hund, beroende på ras, kan vara en 15 år långt förhållande. Du vill vara säker på att temperament din hund passar din livsstil. Så gör din forskning och vara ärlig om vilken typ av aktivitetsnivå du har i ditt liv. Får inte en hund som behöver mycket aktivitet eftersom du behöver en anledning att ta en promenad och gå ner i vikt. Du och hunden kommer att hamna frustrerade.
 2. 2
  Det är lättare att börja från början. Räddningshundar är stora men ofta gånger de redan har utvecklat dåliga vanor och kräver mycket mer träning. Hundar som har tillbringar merparten av sitt liv i ett pund eller kennel kan ta mycket längre tid att knyta an till människor och vissa kan aldrig fullt ut bli en del av "paketet". Pound och räddningshundar kan ha varit utsatta för övergrepp eller försummelse och kan inte lita på människor eller kan uppvisa en massa oönskade beteenden tidigt. Om du är oerfaren eller inte har mycket tid att ägna åt träning, börjar med en valp kan vara ett mycket bättre alternativ.
 3. 3
  Planerar att ägna 10-15 minuter varje dag till träning. Det är allt som behövs för att träna en hund. Längre och din hund kommer att bli trött och bitter. Alla mindre och de kommer inte behålla informationen också.
 4. 4
  Fastställa vem i familjen kommer att vara tränare. Hundar är flockdjur och ta riktning endast från flockledare. En förpackning kan bara ha en ledare. Bestäm vem som kommer att ansvara för hundarna utbildning och inte låta någon annan lära hunden något nytt tills de har lärt sig grunderna.
 5. 5
  Ge hunden ett namn som är praktiskt. Experterna säger att en hund namn bör sluta med en vokal, eftersom det är lättare för dem att förstå. Gör den inte alltför fancy eller lång eller hunden kanske inte vet att du pratar med den. Använd hundens namn ofta när du klappa den och när du matar den. Använd den inte som en del av att lära dem ett nytt kommando eller de kan associera sitt namn med det kommandot istället. Använd deras namn när du vill att deras uppmärksamhet. Träna dem att titta på ditt ansikte genom ordstävet deras namn och försiktigt vrida sitt ansikte upp mot din. När du tränar är det viktigt att de har all sin uppmärksamhet på dig. Ringa deras namn skulle betyda "titta på flockledare".
 6. 6
  Dela din träning regler med resten av familjen. Om du tränar din hund att inte hoppa på folk och barnen låta hunden hoppa över dem, kommer det att undergräva din träning arbete. När du väl har etablerat dina förväntningar med hunden, måste de förstärkas av alla konsekvent men igen, ingen utom "flockledare" någonsin skulle träna hunden.
 7. 7
  Din första utbildning bör lära sig att sova i en låda. Du kanske tycker det är grymt, men i själva verket hundar är håla djur. De faktiskt gillar att sova i en låda. När de är valpar, håller lådan mycket små så att de inte kan befria sig i det (djur i allmänhet inte kommer att befria sig själva där de sover eller äter). När de blir rumsrena, få dem en låda som är bekväma och placera den någonstans i närheten där familjen är. Håll lådan där den utsedda "flockledare" sover. Att tvinga en hund att sova borta från hans "pack" förvirrar honom och får honom att tro att han har gjort något fel. Låt inte hunden sova i sängen med dig tills du har fullt utbildade dem att sova i en låda. Att bryta en hund att sova på sängen, när de är i denna vana är nästan omöjligt. Träna din hund att använda lådan genom att sätta dem i det i några minuter åt gången flera gånger under dagen, successivt öka den tid de tillbringar på det tills de är säkra på att du så småningom kommer att komma och släppa ut dem.
 8. 8
  "Andra lektionen bör vara hur att gå i koppel / koppel. Detta är viktigt, speciellt om du inte har en sluten gård. Din hund bör förstå att när de går utanför, de förväntas bete sig samtidigt på koppel. Det finns många böcker och filmer om utbildning hundar för att lära dig hur man gör detta.
 9. 9
  Den tredje lektion bör vara "whoa" eller "stopp". eller vad du vill använda som ett kommando för din hund att sluta röra sig. Detta kommando är mycket viktig eftersom den kan rädda din hunds liv. Lita inte på att ringa deras namn som ett kommando för att få dem att sluta. Det kan finnas tillfällen då du inte vill att de ska komma till dig men istället bo precis där de är. Om du ringer deras namn, kanske de tror att du vill att de ska komma. Någon form av stopp kommando bör läras ut redan innan "komma". Det finns många filmer och böcker som kan hjälpa dig med denna utbildning.
 10. 10
  Tänk på att alla hundar har olika temperament. Precis som barn, olika raser lär på olika sätt och i olika takt. Vissa hundar är envis och kommer att utmana dig vid varje tur. Andra kommer bara om att böja över bakåt för att behaga dig. Du kan behöva justera din träning tekniker för att möta behovet av din hund temperament. Detta är ytterligare en anledning till varför du bör forskningen en ras innan du köper eller anta en hund för att vara säker på att du kan hantera dem.
 11. 11
  Alltid belönar framgång och gott uppförande med beröm. Jag rekommenderar inte att använda "godsaker" som en belöning för träning eftersom det lär dem att arbeta för fest, inte för ditt beröm. Om ingen behandling ges när de utför, kommer de att bli förvirrade, men beröm kan alltid ges.
 12. 12
  Bestäm en "release"-kommandot för att avsluta utbildningen. När du är klar utbildning (och avslutades på ett positivt) ge din hund ett kommando som signalerar att du är klar. Men se till att det inte är ett vanligt ord. Vi gjorde misstaget att använda "okej" som släpp kommando med vår första hund och varje gång någon sa det, tyckte hon att det var dags att ha kul och fick alla sår upp!. Använd ett kommando som "Playtime" eller "Recess" för att låta din hund vet att utbildningen delen av dagen är över och nu kan bara njuta av ditt företag.
 13. 13
  Alltid avsluta din dagliga träningspass på ett positivt. Om du har försökt att lära dem något nytt och de är bara inte få det, översyn något som de redan gör bra och sedan berömma dem för det och avsluta sessionen. Din hund kommer att se fram emot träningen om du slutar alltid positivt, oavsett framgång den lektionen. När utbildningen är över, så skulle det vara okej att ge dem "godsaker" eller "cookies" så länge det inte är som en belöning för en prestation. Om hunden skäller på dig, sedan vända, ignorera det i 30 sekunder och när den stannar, belöna det. Om en hund hoppar på dig och inte stannar när du säger stopp, vända och säga nej i en fast ton. Kom ihåg! Inte skrika på en hund, kommer det förstår inte du och kommer att fortsätta att göra åtgärden, som leder dig till frustration.

Dörröppningar

 1. 1
  Denna metod kan tillämpas när du går igenom en dörröppning med din hund. Det behöver inte hända när du är runt och omkring i huset, men i mycket tidiga valp dagar eller när, om din hund följer omkring dig, kan du göra det mesta av möjligheten, och tillämpa denna teknik om du önskar.
 2. 2
  Promenera till dörren.
 3. 3
  Innan du går igenom, vända och möta din hund.
 4. 4
  När de försöker komma förbi, blockera dem med benen och en dominerande inriktning (stående lång och rak, lugn men säker).
 5. 5
  Be din hund att lyssna. När de gör det, ger ett annat kommando (t.ex. sitta eller ligga ner) (se Lyssna, om du är osäker på detta steg).
 6. 6
  Gest till dem, för att komma igenom tröskeln.

Måltider

 1. 1
  Alltid äta innan din hund.
 2. 2
  Se till att de är medvetna om att du gör detta, om de är i ett annat rum en hel del, och inte ser du äter. Du kan prova att sätta dem i rummet du äter i också.
 3. 3
  När du är klar att äta, göra upp sin mat.
 4. 4
  Om din hund är en mycket ung valp och har undervisat några kommandon, bara se till att du ger maten direkt till dem, och aldrig lämna det för dem att hitta. När du ger det till dem, säger TAKE IT (detta kommando är en viktig del för många andra övningar). När de är klara, ta bort skålen att maten är i, och lägga den någonstans de inte kan se eller komma till.

Ta

 1. 1
  Använd det när du ger din hund lite mat eller en behandling eller en leksak att leka med.
 2. 2
  Om din hund väntar på en behandling eller leksak, kan detta vara ett scenario som du använder för att lära din hund (som att kasta en fest, och göra din hund vänta tålmodigt, innan det är tillåtet att ha det). TA DET ska användas när du är glad att de kan gå och få det. Det ska också användas när du belöna en hund för ett kommando.

Lyssna

 1. 1
  Listen Kommandot är en mycket viktig kommando. Det är en av de första kommandon du ska lära din hund. Använd den för att få din hunds uppmärksamhet, så att du kan ge dem nästa kommando.
 2. 2
  Hitta en tid när din hund är inte under några kommandon (i. E. Fritt gå omkring, liggande eller sniffa något.)
 3. 3
  Få en handfull av godsaker.
 4. 4
  Stå nära din hund. (Om du kan göra detta utan att distrahera dem, kommer tekniken att fungera ännu bättre Om inte, oroa dig inte, men inte ta kontakt med dem,. Bara stå ute en annan riktning, och de bör tappa intresset.)
 5. 5
  Säg LYSSNA i en bestämd röst (gör detta som om du ringer en persons namn, eftersom du vill säga något till dem).
 6. 6
  Så fort din hund reagerar, troligtvis kommer de att titta mot dig och stoppa vad de gör. Ge dem en behandling (minns "ta det" regeln).
  • Du kommer inte att behöva fortsätta givande med godsaker när de har lärt sig lyssna, eftersom de kommer snart att inse att de behandlar kommer med kommandot eller verksamhet som följer den "lyssna".

Kom

 1. 1
  Använd detta kommando när du vill att din hund att komma till dig.
 2. 2
  Hitta ett sätt att locka dig hundens uppmärksamhet, att få dem att springa mot dig. Detta kan vara ett ljud, en leksak, en exciterad klappa eller helt enkelt öppna armarna. Börja köra och sedan stoppa kan också fungera, eftersom hundar kommer naturligtvis att börja jaga.
 3. 3
  När din hund börjar röra sig mot dig, ge kommandot COME och upprepa det tills de når dig.
 4. 4
  När de når dig, belöning med antingen en behandling eller leksak och en "bra hund".
 5. 5
  Ge en release kommando, och gå därifrån.

Sitt

 1. 1
  Detta är en enkel metod för att få din hund till sittställningen. När du är säker på din hund vet vad sit är, införliva det i vardagen.
 2. 2
  Få lite mat godis eller en leksak.
 3. 3
  Ring din hund till dig.
 4. 4
  När de når dig, berätta för dem att lyssna, och håll leksaken eller behandla tanke.
 5. 5
  Detta kan uppnås genom att flytta objektet hunden fokuserar på (godis eller leksak), från framför sin näsa ovanför hundens huvud. De bör naturligtvis sitta. Om inte, försök klappa eller försiktigt trycka den bakre delen av ryggen.
 6. 6
  När du hunden börjar sitta, säger sitta och upprepa många gånger som helst.
 7. 7
  Belöna din hund med godis, eller ge dem en leksak att leka med.
 8. 8
  Ge frisläppandet kommandot, och gå därifrån.

Ligg ner

 1. 1
  En enkel metod, likt sit metoden, till att få din hund att gå och bo i liggande ställning. När du är säker på din hund vet vad kommandot ligga ner är, införliva det i de allmänna övningar.
 2. 2
  Få lite mat godis eller en leksak.
 3. 3
  Ring hund du till dig.
 4. 4
  När de kommer till er, berätta för dem att lyssna, och håll leksaken eller behandla tanke.
 5. 5
  Använd godis eller leksak, att göra din hund ligga ner. Detta kan uppnås genom att flytta leksak eller godis på marken framför hunden. Deras huvud bör följa det, och deras kropp bör följa kort därefter.
 6. 6
  När de börjar att ligga ner, ge kommandot, och upprepa det många gånger som helst, hålla fest på marken först. Om du flyttar den och hunden rör sig med den, föra den tillbaka ner.
 7. 7
  Belöna hunden med godis, eller ge dem en leksak att leka med.
 8. 8
  Ge frisläppandet kommandot och gå därifrån.

Stand

 1. 1
  En liknande metod anpassad för att få din hund att förbli stående och inte röra sig. När din hund har lärt sig det, införliva det i de allmänna övningar.
 2. 2
  Få några läckra mat godis eller en leksak.
 3. 3
  Ring hund du till dig.
 4. 4
  När de når dig, berätta för dem att lyssna, och håll leksaken eller fest framför ansiktet, på deras näsa höjd (om de sitter, försök igen, men med godis eller leksak något lägre).
 5. 5
  Ge kommandot stå eller stå still och upprepa, hålla fest fortfarande framför sin näsa. Om din hund försöker att äta det eller ta det, stäng handen och verbalt objekt (du kan ropa "Nej!" Ordentligt.) Re-öppna din hand, när de slutar.
 6. 6
  Belöna hunden med godis, eller ge dem en leksak att leka med.
 7. 7
  Ge frisläppandet kommandot, och gå därifrån.

Tips

 • Inse att din valp kommer att råka ut för olyckor. Inte överreagera * Låt inte din hund att bita dig, även lekfullt. Detta sätter ett dåligt prejudikat, och det kommer att bli svårt för dig att bryta dem om denna vana.
 • Kom ihåg att hundar inte kommunicerar på samma sätt som människor gör. Det är upp till dig att lära sig deras "språk" inte tvärtom.
 • När din hund har bemästrat röstkommandon, överväga att lägga handen signaler till kommandot i din träning också. På så sätt, om de inte kan höra dig, men de kan se dig, kan du alltid hålla kontroll över din hund.
 • Om din hund är olydig, är ett annat bra sätt att tillrättavisa dem för att isolera dem från resten av "flocken". Lägg dem i sin låda eller kennel och ignorera dem. Isolering från förpackningen är hunden språk för "du har varit dålig och vi tycker inte om det". Din hund kommer att förstå det. De kan även gnälla och yla, men du måste ignorera det. Se det som en "time out" för din hund.
 • Var konsekvent. Kontrollera kommandot och domartecken användning är samma varje gång. 10-15 minuter per dag varje dag är allt som behövs.
 • Tillrättavisa din hund på samma sätt som "mama hund" skulle. Om de gnälla eller skälla när du inte vill ha dem, använd din hand över deras nos och stänga sin mun. Sen komma nära deras ansikte och i en mycket låg röst (som en morrande) säger "Nej", lång och låg så det låter nästan som ett morrande. Mama hundar kommer att göra detta med sina munnar på valparna nosen för att låta dem veta att de inte beter sig. Hundar förstår detta. Skrika "nej" och pekar på dem betyder inget för en hund. Du kan lika gärna vara att säga "bla bla bla". När de identifierar låg, morrande "nej" som negativa, kan du använda den för att tillrättavisa dem.
 • Om du använder handsignaler, vara säker på att de är unik och tydlig för hunden att se och differentiera
 • Låt inte din hund "lean" på dig heller när du står upp eller sitter ner. Detta är inte ett tecken på att de gillar dig. Detta är ett tecken på dominans. Du är ledaren. Skjut dem om de gör detta.
 • Låt inte din hund gör något dåligt för många gånger eftersom de kommer att få in i en dålig vana.
 • När du använder röstkommandon, använd en bestämd röst. Du menar att denna hund att sitta, så tala med mening. Erkänner inte eller viska, hunden kommer tro att du är för blyg att tala och han kommer att tro att han är den dominerande, inte du. Också, inte skrika inte, hunden kommer att tro att du är arg och blir gradvis rädd.

Varningar

 • Utbildning hundar kräver en stor mängd tålamod, och kan vara oerhört frustrerande om du inte gör rätt val för din nivå och livsstil. Om du upptäcker att du har gjort ett dåligt val, hitta ett nytt hem för hunden så snart som möjligt. Ring din lokala räddnings organisation eller veterinär. Vänta inte tills du och hunden har lidit Om man bara inte har tålamod, och sedan antingen förfina din träning färdigheter och tekniker, eller anlita en professionell för att träna din hund.
 • Städa upp efter din hund om de befria sig på någon annans egendom eller på en offentlig plats. Att göra detta kommer att se till att andra njuta av din hund så mycket som du gör.
 • Att ha en hund kräver nästan lika mycket ansvar som barn. Om du inte är redo för det, inte får något.
 • Mata inte din mat hund skräp. Håll dig till mat gjord speciellt för hundar. Matrester är okej om de är hälsosam mat och om du minskar mängden hundmat du mata dem. Torr hund kibble är bättre än blöt mat. Det håller tänderna rena och andan drägligare. Du kan använda våt mat som en behandling eller blanda den med torra i små mängder.
 • Var inte grym mot din hund eller slå dem. Om du slår din hund ut av frustration, kommer det lär bara att frukta dig.
 • Regelbunden motion för din hund kommer att hindra dem från att vara destruktiva i ditt hem. Hundar blir uttråkad. När de blir uttråkade, hittar de sätt att "roa" sig själva. Det kan inkludera tugga din favorit skor (ja, det har hänt mig... flera gånger) eller förstöra möbler eller skällande oavbrutet. Undvik det här problemet genom att ta dem för regelbundna promenader (två gånger om dagen är bäst). Och det är bra för dig också!
 • Använd ett halsband och koppel som är lämplig för din hund storlek. För löst eller för hårt kragar kan orsaka skada.
 • Skrik inte PÅ DIN HUND!
 • Beröm din hund ofta.
 • Håll regelbunden veterinär besök, håll dig uppdaterad på skott, hålla sig uppdaterad på din ort eller stadens krav licens och har ditt husdjur kastrerade och kastrerade så snart de är gamla nog.
 • Lydnad utbildning är verkligen inte för hunden... det är för dig. Denna utbildning lär dig att kommunicera vad du vill att din hund att göra på ett sätt som han förstår. Om du skickar din hund till någon annan för att utbilda dem, lär de sig att arbeta med den personen, inte dig. Ta dig tid att lära sig att träna din hund, inte klarar ansvaret iväg till någon annan.