Wki

Hur du ger din hund ögondroppar

Ögoninfektioner kan vara mycket smärtsamt för hundar och de behöver omedelbar uppmärksamhet och konsekvent behandling.

Om din veterinär har ordinerat ögondroppar eller salva, kommer det att vara upp till dig att tillämpa det efter den första ansökan hos veterinären besök. Den här artikeln förklarar hur du administrerar öga medicinering för hundar på ett sätt som håller både dig själv och din hund säkert.

Steg

Hur du ger din hund ögondroppar. Håll din hund ordentligt.
Hur du ger din hund ögondroppar. Håll din hund ordentligt.
 1. 1
  Håll din hund ordentligt. Om möjligt, be någon annan att hålla din hund medan du använder medicinen så att du är frigöras för att koncentrera mig på uppgiften. Att ha en är särskilt viktigt om din hund är obehagligt.
  • Tvätta händerna innan du börjar, det är ytterligare en anledning till att ha en hjälpare, så att dina händer förblir rena och sterila vid administrering i ögat behandling.
 2. 2
  Om din hund är obehagligt eller visar tecken på otålighet och en ovilja att stanna, placera din hund framför en vägg eller din kropp och få honom att sitta eller ligga ner. Eller, håll honom försiktigt mellan dina. Framför allt, hålla huvudet stadigt.
  • din hund om du inte kan hålla honom i en avslappnad position.
 3. 3
  Rengör området runt ögonen. Innan ansökan medicinering, se till att området runt ögonen är rena. Placera en hand på sidan av din hunds käke att stödja hans huvud, och luta huvudet uppåt. Torka försiktigt bort alla utsläpp med en fuktig bomullstuss boll eller en vävnad.
  • Kassera de objekt som används för att torka ögat omgående för att undvika återinfektion.
 4. 4
  Applicera ögonsalva genom att sätta handen på toppen av din hunds huvud. Använd din hand för att försiktigt lyfta öppen övre ögonlocket.
  • Håll röret av salva ungefär en halv centimeter (1/8 ") ovanför ögat.
  • Håll den i en vinkel så att den inte är riktad direkt ner på ögongloben.
  • Var noga med att inte vidröra ögat med munstycket eller tips.
  • Pressa en liten mängd salva i hundens öga.
 5. 5
  Låt din hund att stänga ögat och försiktigt massera ögonlocken för att skingra behandlingen.
 6. 6
  Applicera ögondroppar genom att hålla din hunds öga öppet på samma sätt. Håll flaskan ca 2 cm (1 ") ovanför hundens ögat, och pressa ut en droppe så att den faller till ögat.
 7. 7
  Låt din hund att stänga ögat. Att göra detta kommer automatiskt att tillåta dropparna att dispergera över ögat.
 8. 8
  Upprepa processen om du vill tillämpa mer än en droppe eller om du behöver använda behandlingen i båda ögonen.
  • Om du har blivit ombedd att behandla båda ögonen även om bara ena ögat verkar infekterat, följ din veterinär anvisningar. Det andra ögat kan behöva förebyggande behandling för att förhindra att smittan från att få tillträde till det ögat. Ha tålamod!
 9. 9
  Försök att inte låta din hund gnugga ögat med tassen eller gnida hans huvud område mot ett objekt. Ge honom en behandling när du är klar för att distrahera honom och belöna honom för gott uppförande. Avsluta genom att kasta något som används för att torka hundens ögon med och genom att tvätta händerna igen.

Tips

 • Om du har fått i uppdrag att tillämpa medicin på båda ögonen även om endast en är smittad, tillämpa den på den infekterade ögat först. Håll händer och verktyg rena, och försök att inte röra flaskan eller munstycket till endera ögat.
 • Det är viktigt att inspektera och rengöra din hunds ögon regelbundet från tiden för puppyhood. En valp som används för att du rengör runt ögonen regelbundet kommer inte att vara lika utmanande när ögondroppar administreras eftersom han ska vara bekant med rutinen. Ha detta i åtanke när få en valp.

Varningar

 • Kontrollera alltid att medicinering är i dag.
 • Använd inte läkemedel utan en veterinärs råd, även om du har överblivna läkemedel från en annan incident, alltid fråga din veterinär om det först.

Saker du behöver

 • Ögondroppar eller salva
 • Fuktig bomull boll eller vävnad
 • Avfallsbehållare för avtorkning objekt