Wki

Hur att stoppa en häst

* Innan du går, lära dig att sluta * Du ska alltid veta det rätta sättet att stoppa innan du får på en häst. Detta kan rädda dig från en allvarlig skada, och hjälper dig att behålla kontrollen över hästen.

Steg

Hur att stoppa en häst. Luta dig tillbaka och djupt i sadeln.
Hur att stoppa en häst. Luta dig tillbaka och djupt i sadeln.
 1. 1
  Luta dig tillbaka och djupt i sadeln. Du ska känna dig själv trycka djupt i sadeln som om du försökte pressa din rumpa på marken rakt igenom din häst, bör du också trycka ner i byglarna.
 2. 2
  Dra försiktigt i hästens mun. På engelska använder mycket ljusa halvan stannar. Hälften stannar får inte ens behövas på vissa hästar. In om du har en två räckte häst drar varje sida för sig, och om du har en ena handen lite drar tillbaka.
 3. 3
  Säg "whoa" eller "stopp" beroende på vad hästen svarar på.
 4. 4
  Du kan göra alla dessa saker samtidigt, men en god ordning skulle kunna vara: Först sitta djupt i sadeln och hålla din vikt tillbaka. Detta kommer att förbereda hästen. Andra, säger whoa kommandot. Sedan, om så behövs, använd hälften stannar / tyglar trycket.
 5. 5
  Så snart din häst gör vad du vill, sluta sitta djupt, driftig stigbyglar, hälften stannar / lätta bogserbåtar, och din sång kommando.
 6. 6
  Belöna din häst.
 7. 7
  I de fall när din häst bultar, är skrämd, eller om du bara vill sluta omedelbart om hästen går för fort, använd en one-rein stop. Ta en tyglar ordentligt, och böj hästar huvudet till nära benen. Om hästen är rädd (efter ett spöke) försiktigt stroke honom och använda en lugnande röst att lugna ner honom. Om du använder en-rein stop korrekt, kommer hästen nästan alltid sluta.

Tips

 • Låt inte din häst ignorera dig och ge inte upp. Om du inte ger upp, kommer hästen lyssnar aldrig på dig eftersom det kommer att upptäcka din svaghet och oförmåga att styra det, och de flesta hästar kommer att använda det mot dig nästa gång.
 • Dra inte, ryck, eller rycker tyglarna eller din hästs mun kan göra ont.
 • Det är mycket bra att stoppa utan tyglar. Har en vän utfall dig, och stoppa hästen med din sits.
 • Förvara inte dra tillbaka eller du kommer att berätta för din häst för att säkerhetskopiera.
 • Gör inte ont din häst genom frustration! Du kommer inte att få en bra upplevelse genom detta! Ta en paus, svalka dig själv och försök igen. Genom att inte ge upp, kommer du visa hästen att du är bestämd och så småningom hästen kommer att respektera detta.
 • Stå inte i dina stigbyglar att dra i tyglarna.
 • Se till att du kan stoppa från promenad innan du går vidare till snabbare takt, vill du inte en häst som brukar sluta!

Varningar

 • Om din häst inte lyssnar på den hastighet du vill att det ska gå, men du kan styra riktning, dra din häst i skenan med en hand. Liksom tekniken ovan, bör du inte använda denna om du inte måste.
 • Om din häst är "skruva" (går snabbt och inte stanna, eller knappt lyssnar alls) drar den ena sidan av tömmarna så hårt som du behöver, kommer vissa hästar behöver verkligen dras hårt. Använd aldrig detta om du inte behöver ändå.
 • Var medveten om att hästar som fullblod som är ras-utbildade, kan "köra igenom lite", vilket innebär att dra i tyglarna kan få dem att gå fortare! Ha en varsam hand i sådana fall. Om du är en elev, praktik på en lugn häst först.
 • Ridning kan vara farligt (som många andra sporter). Det finns ingen anledning att ta onödiga risker dock, så se till att alltid bära hjälm.