Wki

Hur man väljer en barbacka pad

Rida din häst barbacka är kul, men du kommer att vara väldigt öm efteråt! Skulle det inte vara trevligt om du kunde få rida barbacka utan en hästs ryggrad peta din bak? Tack vare barbacka pad, kan du. Det kan vara spännande att veta att du kan interagera med hästar utan att utrusta en obekväm sadel på dem. Men det finns risker för att använda en barbacka pad - se till att du väljer ett säkert sådant!

Steg

Hur man väljer en barbacka pad. Se till att du verkligen behöver en barbacka pad.
Hur man väljer en barbacka pad. Se till att du verkligen behöver en barbacka pad.
 1. 1
  Se till att du verkligen behöver en barbacka pad. Om du bara vill ha en eftersom du red barbacka en gång och du var öm, behöver du inte någon (om du planerar att bli en allvarlig barbacka ryttare). De är inte helt nödvändigt, oftast något för den seriösa cyklisten att få.
 2. 2
  Hitta en seriös butik som säljer ett brett utbud av barbacka kuddar. Det är alltid att föredra om du kan se den och känna den innan du köper den, men om du köper det på nätet sedan se till att det är god kvalitet och kommer från en bra seriös säljare.
 3. 3
  Titta på barbacka kuddar. Skriv ned ett namn eller nummer för att representera varje dyna på en bit papper.
 4. 4
  Stryka några kuddar som har stigbyglar. Stigbyglar kan verka som en bra idé, men de kunde vara död dig - bokstavligen. Sadlar har "träd" som hindrar dem från att vrida sig. Bareback kuddar inte. Ibland är de för långt fram, vilket kastar dig ur balans och kan få dig att falla. Ibland är de inte lika starka som de ser ut, och kommer att gå sönder när du rider... och det är inte riktigt barbacka ridning om du har stigbyglar ändå.
 5. 5
  Cross bort eventuella kuddar som inte har ett bröst krage och / eller en dubbel omkrets. Dessa bitar håller dynan glider över. De kan tyckas onödigt, men en stor andel av barbacka ridning dödsfall hände eftersom dynan gled plötsligt.
 6. 6
  Titta på priserna på de återstående kuddar. Du bör i allmänhet inte köpa den billigaste, eller den dyraste. Välj istället en bra ansedda 5-stjärniga pad som är ett rimligt pris.
 7. 7
  Titta på färgen. Speciellt om du planerar att visa med din barbacka pad, behöver du en dyna i en färg som ser bra ut på din häst och med dina ridbyxor.
 8. 8
  Kolla in butikens återvändande. Innan du köper något, bör du alltid kontrollera detta.

Tips

 • Innan du beställer, mäta din hästs omkrets för att se dynan passar.
 • Vissa barbacka kuddar har en ögla på framsidan som fungerar som ett handtag. Dessa är alltid en bra idé.
 • Försök inte att få en kudde med någon form av rem nära benet området. Du kan få ett sår på benet.

Varningar

 • Återigen, håll dig borta från stigbyglar.